Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-04-2011, 01:15 PM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Salam & Hello!

Hi,

Saya Aida. Kucing saya nama dia Tiger, sebab coat pattern dia cam tiger. Dia bengal F2 almond marble. bunyi cam kek kan? hahaha...
Saya baru je bela tiger setahun lebih. Umur dia dah 2 tahun dah. Dia sgt nakal! sgt bising! dan sgt demand!! semua kena ikut cakap dia. hehe... tapi saya sayang kat dia. sebab dia comel.

selama setahun lebih saya bg dia access luar umah, tapi area garden dalam umah jela... luar dr pagar tidak la... hairan gak napa dia tak panjat2 semua... ptg2 bawak dia jalan2 pakai baju kucing yg attach ngan tadi... beli kat ebay... sebab bengal leh bawak jalan2 cam anjing... n bengal suka main da bird...

tapi sejak minggu lepas, dia dah pandai lari dari umah... 4 kali!!!... kali pertama, dia jatuhkan kayu yg tutup lubang pagar , n suka2 hati je golek2 luar umah bila org nampak dia... kali kedua, dia panjat bumbung kete n lompat masuk umah jiran sebelah... pastu terhegeh2 cari jalan camna nak balik... kali ketiga & keempat, dia dah pandai dah panjat pagar... ... so kesimpulannye , dia dah kena kurung dalam umah skrg nie...

tapi sian... tiger cam hari2 mintak nak kuar,... sedih nengok dia meow buat muka sedih nak kuar,... pukul 3 pagi meow kuat2 depan pintu bilik... bila kuar, dia buat2 lari ke arah pintu depan umah suh bukak, dia nak kuar... haish~~.... nampak gaya, kena modified pagar lah pasnie... habeh rm!!!

ehhehe... apa2 pun, semoga kita dapat kongsi sama2 pendapat pasal kucing demi kebaikan semua...
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2011, 08:29 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

tiger u jantan ke betina?dh neutered?kalau blum maknanya dia nak cari pasangan atau kalau betina dia tgh on heat...sbb tu kot dia asyik nk kuar umah je...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2011, 10:31 AM
AzeaF's Avatar
AzeaF AzeaF is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 35
Rep Power: 0
AzeaF is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

Salam Aida...

ha'ah la... saya rasa dia tgh on heat la...

maybe she/he met someone

beli la utk dia cat tree ke... supaya dia dpt melupakan kenikmatan berada di luar rumah...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2011, 01:14 PM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

Tiger nie boboy.... tapi dah kena neutered dah... kalo tak neutered, mummy dia nie yang mati sakit telinga... dia jerit cam dia tu tarzan aje... siap duduk kat balkoni umah n jerit2... kalah makcik belakang umah...

anyway, tiger dia dah biasa duduk kat garden... dia suka main kejar2 kupu2... burung... n belasah mana2 kucing yg masuk garden dia... ( sian kucing2 tu... tu yang kena tutup semua lubang kat pagar tu... riso dia lari n riso kucing len masuk)... cat tree dia dah ada dua dah... dia nie kan demand... semua benda ada... makanan free flow... basically manja sgt... so semua benda dia nak nye... dah 3 hari dah dia kena duduk dalam umah nie... hahahaha... sian tiger mok,...

dia suka kuar umah sebab suka cari gaduh ngan kucing jiran depan umah tu... aleh2 kucing jiran tu pun dah kena kurung dalam umah... ahahhaha... sian...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2011, 01:41 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

ooo dh neutered....kalau dh neutered maybe tgk breed kot...yg sy tau kalau breed bengal mmg mcm liar sikit....suka explore....tak reti dok diam...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-05-2011, 06:55 PM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

mmg pun... semua benda dia explore nye... curiosity dia tinggi sgt... tapi sian kat dia sebenarnye... kitaorg keje dr pagi kul 7 dah kuar umah... pastu malam kul 7 lebih baru samapi umah... so 12 jam tinggalkan dia... ingat nak bg dia kawan... tapi semua kawan dia belasahkan aje... haish~~... tu yg kasi dia access garden tu, so dia leh main sendiri... skrg nie dah pandai kuar plak dah dr garden... haish~~... dah kena kurung balik... kekadang tu pk nak kasi dia lepas aje, cam kucing2 lain... tapi riso plak... kang kena lenyek la, gaduh la, kena gigit anjing la... area umah banyak anjing... kete laju2 plak tu... haish~~... (banayk kali ngeluh dah nie)... nie tgh pk camna nak modified pagar lak nie... dah le jiran dah pernah modified pagar... kang saya modified plak apa lak jiran cakap...haish~~... camna?? mau tak pening mummy tiger ni...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-06-2011, 08:47 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

Quote:
Originally Posted by aida12781 View Post
mmg pun... semua benda dia explore nye... curiosity dia tinggi sgt... tapi sian kat dia sebenarnye... kitaorg keje dr pagi kul 7 dah kuar umah... pastu malam kul 7 lebih baru samapi umah... so 12 jam tinggalkan dia... ingat nak bg dia kawan... tapi semua kawan dia belasahkan aje... haish~~... tu yg kasi dia access garden tu, so dia leh main sendiri... skrg nie dah pandai kuar plak dah dr garden... haish~~... dah kena kurung balik... kekadang tu pk nak kasi dia lepas aje, cam kucing2 lain... tapi riso plak... kang kena lenyek la, gaduh la, kena gigit anjing la... area umah banyak anjing... kete laju2 plak tu... haish~~... (banayk kali ngeluh dah nie)... nie tgh pk camna nak modified pagar lak nie... dah le jiran dah pernah modified pagar... kang saya modified plak apa lak jiran cakap...haish~~... camna?? mau tak pening mummy tiger ni...
tiger sama perangai ngan kucing sy...dia breed american curl, jantan...dh neutered....suke sgt nk kuar umah....sy pun keje dr pagi sampai petang baru blk umah tinggal dia sesorang kat umah...once sy blk dri keje bukak je pintu meluru dia kuar tak sempat nak tahan...hahaha....mcm org nk terkucil pun ada...penah sebelum ni bg dia kawan betina and dh spayed gak...abis dia buli kucing tu....jadi penakut kucing tu even ngan sy pun dia dh takut....asyik menyorok aje....bila dh sebulan lebih pun mcm tu gak tak boleh get along...tepaksa bagi kucing tu kat kwn...skang ni kalau nk amik kucing baru terpaksa pk 2 3 kali....
Reply With Quote
  #8  
Old 10-07-2011, 11:01 AM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

hahaha... comel je... 2 hari lepas, kurung tiger di rumah macam biasa... tapi bukak tingkap sket, kecik jela utk pengudaraan... bila balik keje kul 7 lebih malam, dia dah kat luar dah kat bawah kereta... rupany2 dia dia panjat grill umah, n tolak tingkap tu bukak... n berjoli satu hari di luar rumah... pastu yg peliknye, dia cam tak nak kuar dah malam tu... dia nak cepat2 masuk rumah... lembek je...mana taknye... dia tak makan minum dah kat luar kan?? reti panjat kuar, tak reti panjat masuk umah balik...wkakkakakaka...

esoknye demam panas!!... telinga semua panas...usap2 badan dia dia marah... growling.... pastu kenala amik kain basah lap badan n pala dia... haish~~~..pastu kasi makan ubat antibiotik.... sian... lemah aje... first time dia sakit teruk camnie... hari nie dah ok... nak main lari2... tapi apa2 pun hari nie kena bawak gi jumpa vet jugak... suh doktor check... haish~~...
Reply With Quote
  #9  
Old 10-07-2011, 11:58 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

Quote:
Originally Posted by aida12781 View Post
hahaha... comel je... 2 hari lepas, kurung tiger di rumah macam biasa... tapi bukak tingkap sket, kecik jela utk pengudaraan... bila balik keje kul 7 lebih malam, dia dah kat luar dah kat bawah kereta... rupany2 dia dia panjat grill umah, n tolak tingkap tu bukak... n berjoli satu hari di luar rumah... pastu yg peliknye, dia cam tak nak kuar dah malam tu... dia nak cepat2 masuk rumah... lembek je...mana taknye... dia tak makan minum dah kat luar kan?? reti panjat kuar, tak reti panjat masuk umah balik...wkakkakakaka...

esoknye demam panas!!... telinga semua panas...usap2 badan dia dia marah... growling.... pastu kenala amik kain basah lap badan n pala dia... haish~~~..pastu kasi makan ubat antibiotik.... sian... lemah aje... first time dia sakit teruk camnie... hari nie dah ok... nak main lari2... tapi apa2 pun hari nie kena bawak gi jumpa vet jugak... suh doktor check... haish~~...
ooo kesiannya...dia injured kot...ntah2 ada kucing lain serang dia...cpt2 bwk gi vet takut ada yg serius....nnt update kat sini yek lps bwk gi vet...

kucing sy pun sy bukak tingkap sikit sebelum gi keje utk udara msk....tp alhamdulillah dia selama ni x reti panjat kuar tingkap tu....hehehe....
Reply With Quote
  #10  
Old 10-08-2011, 12:22 PM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

ahhahaah...sikit hari nanti tu reti lah dia nak panjat tingkap tu... ehehehhe...

semalam bawak tiger pi Vet, doktor check darah dia.. ada kena infection... so kena la injection... ahahhaha... sian tiger mok... ada hati lagi tu nak main kat luar.... haish~~...

semalam tiger dapat mainan baru... kicker sausage tempah kat member... cam bantal peluk panjang, tapi dalam tu penuh ngan catnip... hahahah... huru hara si tiger tu main... comel je...

sian kan nengok kucing2 ni... bila tak bela, sian plak sebab dia kat kedai utk di pamerkan... sangkar kecik... pastu bila bela plak, sian plak dia sekor2... takde kawan... yg paling sian tuan dia yg bela sebab nak pi vacation pun takleh... susah hati tak tau dia camna... makan ke tak,.. tido ke tak...

hari tu pi outstation 3 hari, anta dia gi boarding... haish~~... call boarding tu, diorang cakap tiger tak moh makan ... adehhhhhhhhhhhhh..... takkan nak angkut dia pi mana2 kut... parah tul camni... kalolah ada pet sitter... tapi tak tau leh caya ke tak pulak... haish~~~~
Reply With Quote
  #11  
Old 10-10-2011, 08:52 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

Quote:
Originally Posted by aida12781 View Post
ahhahaah...sikit hari nanti tu reti lah dia nak panjat tingkap tu... ehehehhe...

semalam bawak tiger pi Vet, doktor check darah dia.. ada kena infection... so kena la injection... ahahhaha... sian tiger mok... ada hati lagi tu nak main kat luar.... haish~~...

semalam tiger dapat mainan baru... kicker sausage tempah kat member... cam bantal peluk panjang, tapi dalam tu penuh ngan catnip... hahahah... huru hara si tiger tu main... comel je...

sian kan nengok kucing2 ni... bila tak bela, sian plak sebab dia kat kedai utk di pamerkan... sangkar kecik... pastu bila bela plak, sian plak dia sekor2... takde kawan... yg paling sian tuan dia yg bela sebab nak pi vacation pun takleh... susah hati tak tau dia camna... makan ke tak,.. tido ke tak...

hari tu pi outstation 3 hari, anta dia gi boarding... haish~~... call boarding tu, diorang cakap tiger tak moh makan ... adehhhhhhhhhhhhh..... takkan nak angkut dia pi mana2 kut... parah tul camni... kalolah ada pet sitter... tapi tak tau leh caya ke tak pulak... haish~~~~
kucing sy nama dia flexi kalau catnip tu takde efek...dia wat bodo je........ingatkan kalau ada catnip takdela dia boring sgt bila kena tinggal....tp apa leh buat hehe.....

masa sy beli flexi tu pun keadaan dia pun agak menyedihkan...ada byk kutu kat area kepala dia and fungus....sy bgtau tauke tu dia boleh wat mcm tak pecaya plak...geram btol....sy kesian sgt plus masa sy tgk flexi dia pandang direct ke mata sy and mata ktorg bertembung and sy tetiba dpt rasakan yg dia perlukan sy....and dia perlukan pertolongan sy waktu tu....apa lg sy terus booking....skang dia dh takde kutu and fungus pun dh takda...fungus tu agak lama jugak nk sembuh....skang dia dh bertambah sihat...alhamdullilah....

psl boarding pun sy tak penah hantar flexi boarding kat mana2 lg....risau jugak nk hantar takut jadi mcm kes petknode....kalau sy nk hantar pun mstilah tempat boarding tu besar and bukan mcm sangkar tu....sy nk pastikan dia at least selesa semasa sy tinggalkan dia....
Reply With Quote
  #12  
Old 10-10-2011, 01:13 PM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

comelnye nama dia... napa panggil dia flexi?

kedai2 jual pet nie, biasanye diorang nie nak untung aje... walhal breed tu bukan yang calang2... mahal plak tu... kut yea pun nak jual pet, kenalah jaga pet tu ngan baik... so bila pet tu cantik n hepi, org nak beli pun suka, sebab pet tu normal n dalam keadaan baik... tiger saya pun camtu gak... masa gi kedai tu, dia sgt tak cantik... bulu tobek2... pastu ada kutu plak tu... tapi dia manja sgt... kali pertama pergi just nengok2 aje... tapi feeling tu rasa semacam, rasa cam ada connection ngan si kecik nie... kali kedua pergi satu minggu selepas tu... mmg sah2 amik terus la... tapi sian kan? dia pandang kita cam mintak tolong... haish~~... pastu siap masukkan tangan dia dalam bowl air n kuis2... ahhahha... tu ALC nye perangai tu... tolak2 keladak air kotor dalam sungai utk minum..comel je...

Pasal petknode tu melampau sungguh... baca paper n ada update dalam FB, marah giler tul kat dua syaitan tu... kalo tak mampu jaga semua, jgn la amik banayk2.... pastu menyebabkan pet2 kesayangan org mati... uih...kalo saya yg kena, silap besar la dua org tu... mmg saya personal saman nye... kasi dua2 tu masuk lokap lama2 sket... bengang tul...

tu la, boarding nie payah sket... kucing tu dah bond ngan tuan dia... so bila tetiba anta dia gi tempat lain, dia akan stress... so sebaik2nye, biar dia di umah... so dia tau tuan dia tak buang dia... tapi, kenalah panggil org datang jaga ... bersihkan tandas dia... tu yg payah tu... sapa lah plak ek? pastu leh ke caya ? kang balik2 satu umah kosong ngan kucing2 sekali dah takde... adehhh
Reply With Quote
  #13  
Old 10-12-2011, 08:39 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Salam & Hello!

Quote:
Originally Posted by aida12781 View Post
comelnye nama dia... napa panggil dia flexi?

kedai2 jual pet nie, biasanye diorang nie nak untung aje... walhal breed tu bukan yang calang2... mahal plak tu... kut yea pun nak jual pet, kenalah jaga pet tu ngan baik... so bila pet tu cantik n hepi, org nak beli pun suka, sebab pet tu normal n dalam keadaan baik... tiger saya pun camtu gak... masa gi kedai tu, dia sgt tak cantik... bulu tobek2... pastu ada kutu plak tu... tapi dia manja sgt... kali pertama pergi just nengok2 aje... tapi feeling tu rasa semacam, rasa cam ada connection ngan si kecik nie... kali kedua pergi satu minggu selepas tu... mmg sah2 amik terus la... tapi sian kan? dia pandang kita cam mintak tolong... haish~~... pastu siap masukkan tangan dia dalam bowl air n kuis2... ahhahha... tu ALC nye perangai tu... tolak2 keladak air kotor dalam sungai utk minum..comel je...

Pasal petknode tu melampau sungguh... baca paper n ada update dalam FB, marah giler tul kat dua syaitan tu... kalo tak mampu jaga semua, jgn la amik banayk2.... pastu menyebabkan pet2 kesayangan org mati... uih...kalo saya yg kena, silap besar la dua org tu... mmg saya personal saman nye... kasi dua2 tu masuk lokap lama2 sket... bengang tul...

tu la, boarding nie payah sket... kucing tu dah bond ngan tuan dia... so bila tetiba anta dia gi tempat lain, dia akan stress... so sebaik2nye, biar dia di umah... so dia tau tuan dia tak buang dia... tapi, kenalah panggil org datang jaga ... bersihkan tandas dia... tu yg payah tu... sapa lah plak ek? pastu leh ke caya ? kang balik2 satu umah kosong ngan kucing2 sekali dah takde... adehhh
sbb apa nama dia flexi?cuba tgk telinga dia hehe....

kalau nk panggil petsitter tuk kucing kte kenalah org yg btol2 kita pecaya...mcm famili ke, jiran yg rapat ke, ataupun kawan baik....kalau org yg tak kenal susah sikitla nk pecaya...yela berjaga2 sebelum terkena kalau sy sy tak berani kot....

tepek la gambar tiger leh tgk kecomelan dia hehe
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	22.08.11(2).jpg
Views:	63
Size:	62.4 KB
ID:	11223  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
as-salam....& salam perkenalan.. fixxeriz Member Introductions 3 08-03-2011 02:26 PM
Salam schud Member Introductions 0 04-08-2011 04:58 AM
salam to all armNRU12 Member Introductions 0 11-03-2010 10:09 AM
Salam and Hi !!! Halim66 Member Introductions 1 10-10-2009 12:58 PM
Salam asmaradonat Member Introductions 19 06-24-2009 03:36 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.