Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-23-2011, 05:04 AM
peruncit peruncit is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
peruncit is on a distinguished road
Question Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

sape2 bleh tlg gtau sy ape jenis kucing saya ni??baka apa atau mix apa??

Saya googling,mgkin jenis Sokoke Cat..mgkin lah
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	484
Size:	111.1 KB
ID:	11082   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	671
Size:	113.0 KB
ID:	11083  
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2011, 12:09 PM
jiwamuslim jiwamuslim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
jiwamuslim is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

huhu mcm rimau..nk jual x? sy nk hihi
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2011, 02:15 PM
peruncit peruncit is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
peruncit is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

Gaya die xla cam rimau sgt tp sangat6 aktif..xtau la nk wat mcm mne..kdg2 epi tgok die aktif main lari sane sini..kurung dlm sgkar,trus die mgamuk..wat bnyi bsing la..garu kertas yg sy lapik.last2 kne kuarkan jgak die dr sgkar..

sy tak jual sbb family sy sume take care kat kucing ni..klau bleh sy nk tau la jenis ape kucing sy ni..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2011, 02:23 PM
jiwamuslim jiwamuslim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
jiwamuslim is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

Quote:
Originally Posted by peruncit View Post
Gaya die xla cam rimau sgt tp sangat6 aktif..xtau la nk wat mcm mne..kdg2 epi tgok die aktif main lari sane sini..kurung dlm sgkar,trus die mgamuk..wat bnyi bsing la..garu kertas yg sy lapik.last2 kne kuarkan jgak die dr sgkar..

sy tak jual sbb family sy sume take care kat kucing ni..klau bleh sy nk tau la jenis ape kucing sy ni..
la yeke...sobs3
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2011, 04:52 PM
liwicool liwicool is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4
Rep Power: 0
liwicool is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

Mcm kucing Bengal jer....
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2011, 07:48 PM
mazlan's Avatar
mazlan mazlan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: Batu Caves,Selangor.
Posts: 12
Rep Power: 0
mazlan is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

Muka,warna dan corak memang macam Bengal cuma corak yg tidak "sharp" menunjukkan ianya kacukan,ekornya cacat sikit ada "Kink"...............angggap jelah kacukan Bengal atau kalau susah sangat..........panggil je kucing domestik @ kucing kampung.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-26-2011, 01:19 PM
peruncit peruncit is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Rep Power: 0
peruncit is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

owh..thanks kpd sume yg reply..nk cari kucing lain plak..
Reply With Quote
  #8  
Old 08-14-2011, 11:47 PM
mav850 mav850 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
mav850 is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

ini dah macam bengal marble dah ni... :P
anway nice...
Reply With Quote
  #9  
Old 08-15-2011, 09:30 AM
rihazmuhammad's Avatar
rihazmuhammad rihazmuhammad is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 30
Rep Power: 0
rihazmuhammad is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

rasanya domestic cat (kalau dilihat dari corak stripe dia) cuma kombinasi warnanya agak unik. Kalau kucing tempatan yang belang memang lebih aktif sikit. orang tua2 pun dah bagi panduan dalam pantun mereka dahulu "dua tiga kucing berlari, mana nak sama si kucing belang" .

btw. kucing ni memang cantik. saya suka kucing yang nakal (aktif). cuma perlu kurangkan hiasan rumah yang berjurai2
Reply With Quote
  #10  
Old 08-15-2011, 04:36 PM
shedah shedah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 4
Rep Power: 0
shedah is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

tk psti lh......tp yg psti g kt anml plnet....mcm2 ader.....http://animal.discovery.com/guides/cats/cat-breeds/
Reply With Quote
  #11  
Old 08-15-2011, 11:04 PM
angah1234 angah1234 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 72
Rep Power: 10
angah1234 is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

Quote:
Originally Posted by peruncit View Post
sape2 bleh tlg gtau sy ape jenis kucing saya ni??baka apa atau mix apa??

Saya googling,mgkin jenis Sokoke Cat..mgkin lah
da jumpe ke kucing yg dicari tu?
Reply With Quote
  #12  
Old 09-13-2011, 04:04 PM
brozul brozul is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 8
Rep Power: 0
brozul is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

anak kucing yg saya bela mcm ni la colour...

Female...

Hyper aktif...

she so cute, notty, manja... ayu gitu...
Reply With Quote
  #13  
Old 09-13-2011, 04:41 PM
unobtanium's Avatar
unobtanium unobtanium is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5
Rep Power: 0
unobtanium is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

Mix sikit American Shorthair pun ade... Nice... :)
__________________
Regards,

unobtanium
Reply With Quote
  #14  
Old 09-15-2011, 05:28 PM
respect_m3 respect_m3 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Rep Power: 0
respect_m3 is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

a'a..dl kat umah atuk sy pun ade belang2 mcm ni...mmg aktif..pandai panjat dinding kayu untuk tangkap cicak...
Reply With Quote
  #15  
Old 10-03-2011, 06:07 AM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 10
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

mcm kucing bengal f1, atau rimau akar niZ? kot2 la,, kucing utan betul.. ahaha
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!
Reply With Quote
  #16  
Old 10-04-2011, 06:55 PM
aida12781 aida12781 is offline
Tiger's mom
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Rep Power: 0
aida12781 is on a distinguished road
Default Re: Minta tlg kenal pasti jenis kucing saya ni

nampak cam bengal marble... tapi cuba nengok perut dia... kaloa ada tompok2 then mmg ada darah bengal la... sebabnye pattern marble nie asalnye datang dr tabby... tapi tabby takde perut po ka dot... pastu cuba nengok sifat2 dia... kalo dia mulut bising 24 jam... pastu demand giler... mmg ada darah bengal lah tu....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ni kucing jenis ape ye?org baru kat sini naq1989 Cats & Kittens 51 08-20-2011 03:31 AM
minta pandangan untuk bela lg seekor kucing. nadyazgal Cats & Kittens 13 07-28-2011 12:50 AM
Minta tolong siapa boleh specify kucing saya. kening Cats & Kittens 20 06-07-2011 04:36 PM
ni kucing jenis apa? parapuso Cats & Kittens 21 09-12-2009 11:48 PM
Awak Kenal Dia? Abai kucing, pemilik didakwa 4 tuduhan dog is my buddy Hall of Shame 3 03-08-2009 05:29 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.