Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 11-25-2009, 05:02 AM
Nyanyau's Rehab Nyanyau's Rehab is offline
Nyanyau's Rehab
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sg. Buloh, Selangor
Posts: 8
Rep Power: 0
Nyanyau's Rehab is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

ASTARGHFIRULLAH~

NAUZUBILLAH HI MIN ZALAIK~

Kalau dia kutuk Melayu habis dia keturunan apa~

Kalau dia kata orang lain makan duit haram, halalkah pendapatan dia?

Melalui tutur katanya, saya kurang pasti akan keikhlasan dia, sebab jarang orang yang sayang pada binatang ni sanggup mengeluarkan kata-kata nista seperti "kami sama-sama dgn yg lain turun demonstrasi melawan mahathir celaka lahanat sial"

Kalau dia ckp orang cemburu dgn kelebihan yang dia ada, yang dia cemburu dan dengki sgt dgn orang lain kenapa~

Ya, saya kagum, dia sanggup menyara hidup kucing2 tu semua, tetapi lebih baik jika dia beli sebidang tanah, bina satu bangunan khas untuk kucing-kucing kesayangan dia~

dan dia bercakap seolah-olah hanya dia seorang sahaja berhempas pulas cuba menyelamatkan kucing, seolah di dalam satu dunia hanya ada seorang je manusia spt ini iaitu adalah dia.

Dah tak larat nk baca post-post dia di blog kerana penuh dgn kata cacian nista.
Reply With Quote
  #42  
Old 11-25-2009, 08:52 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 12
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
.. pendek cerita.. kalau kita ikhlas , akan terpancar aura ikhlas tue.. terima kritikan secara terbuka.. bukan guna perkataan kesat , marah dan naik berang atau cuba lari dengan menutup ruangan mengomen... sendiri pahamlah...
Hi nur kasih...
Reply With Quote
  #43  
Old 11-25-2009, 09:25 AM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

pendapat saya....
org mcm ni ambil kesempatan dari 'kecomelan' kucing2 untuk mintak sedekah. Dia IT savvy, so dia mintak sedekah cara moden. Bukan dgn cara tadah bowl kat tepi jalan, tapi dgn cara bawak kucing Jalan jalan naik skuter dan pamerkan untuk dapat wang. Pastu dia ada blog untuk meluahkan segala isihatinya dan menegakkan benang basah dia. kesian pada kawan2 yg dia kutuk , nista dan hina siap letak gambar durang lagi. Semua Melayu yang dia benci tu.
Tak lupa jugak dia letak acc number dia supaya senang org nak hulurkan 'sedekah'. Canggihhhhhh...!!!

kata2 yang keluar dgn perkataan dia kat blog itu membayangkan dia ni seorang yang kuat berdendam, jahat mulut. Dia ni benci Melayu. Nanti kalau ada apa-apa jadik, perbalahan antara kaum misalnya
*Ya Allah...mintak jauhkan*
siapa nak kasi perlindungan kat dia ?
dan kalau betul dia layan kucing dgn baik syukur alhamdulillah
tetapi....kalau dia hanya gunakan kucing2 tu untuk kepentingan diri sendiri, dan kasi 'drug' untuk tujuan tertentu, dia akan terima balasan dari Allah SWT.
__________________
Reply With Quote
  #44  
Old 11-25-2009, 11:03 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

betul dah la..tak dpt disangkal kata2 dia lam blog dia memang menusuk kalebu...menghentam jiwa..tapi kalo kita pon same emo cam dia..nak lepas kat blog dia tak dpt..tetibe menghentam kat sini...apa benefit?? ...dia elok jaa kat bb tu ngan kucing2 dia ..takde tindakan pon dari otoritis

kita doakan yg terbaik ajek lah untuk dia...oang2 camni dia tau dia ada berbuat silap..cuma tuntutan keadaan jaa yg buat dia meroyan tak sudah dan tak akan mengaku salah...takpe lah...rasa2 korang melintas kat bb tuh..niat ajek lah sedekah untuk anak2 bulu..niat satu jaa..lps bebudak bulu tu punya kibble pon udah ler...karang nak pkir sampai ke akar umbi haros satu amal ibadah tak buat...ikhlassss..nak kasik..kasik...tamo kalu..jelen je la...kita ni nak buat ibadah tak yah la berkira..duit tu dia nak buat apa tu antara dia ngan tuhan (bukannye kita sign cheque pon nak dema tuh)..kalau dia salah guna? jawab la nanti..kadang2 Tuhan kasik cash jaa...mase tu la dah terantuk baru tengadah....imho jaaa
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #45  
Old 11-25-2009, 11:08 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
pendapat saya....
org mcm ni ambil kesempatan dari 'kecomelan' kucing2 untuk mintak sedekah. Dia IT savvy, so dia mintak sedekah cara moden. Bukan dgn cara tadah bowl kat tepi jalan, tapi dgn cara bawak kucing Jalan jalan naik skuter dan pamerkan untuk dapat wang. Pastu dia ada blog untuk meluahkan segala isihatinya dan menegakkan benang basah dia. kesian pada kawan2 yg dia kutuk , nista dan hina siap letak gambar durang lagi. Semua Melayu yang dia benci tu.
Tak lupa jugak dia letak acc number dia supaya senang org nak hulurkan 'sedekah'. Canggihhhhhh...!!!

kata2 yang keluar dgn perkataan dia kat blog itu membayangkan dia ni seorang yang kuat berdendam, jahat mulut. Dia ni benci Melayu. Nanti kalau ada apa-apa jadik, perbalahan antara kaum misalnya
*Ya Allah...mintak jauhkan*
siapa nak kasi perlindungan kat dia ?
dan kalau betul dia layan kucing dgn baik syukur alhamdulillah
tetapi....kalau dia hanya gunakan kucing2 tu untuk kepentingan diri sendiri, dan kasi 'drug' untuk tujuan tertentu, dia akan terima balasan dari Allah SWT.
Alfian, your perception of the guy is very de accurate ... dia nie is a masterful manipulator, pandai play on public sympathy, especially dengan menggunakan kucing-kucing yg cedera dan cacat, mcm peminta sedekah tepi jalan menggunakan bayi dan kanak-kanak kecil utk invoke simpati. Ada yg letak lipas dan balut kat mata bayi supaya bayi tu sentiasa menangis kerana kesakitan irritation, lapar lah konon ....

Banyak con man dalam dunia ini ... ada yg sanggup mencederakan warga emas utk merampas wang simpanan hati tua dan juga barang kemas ... memang target warga emas yg kurang berupaya pun ... tak berhati perut langsung!

Tapi kawan-kawan, bukan Melayu sahaja, semua kaum ada epal dan oren busuk masing-masing ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #46  
Old 11-25-2009, 12:23 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

fuh,dh baca dh ayat2 dia dlm fotopages tu..
muntah hijo...
kenapa dia jadi macam tu,ada tekanan ke sb tak berbini..
yg dia ddk mengutuk org tak tolong dia kenapa?
dia cacat ke,sampai tak boleh bekerja sendiri nk harapkan bantuan org lain je?
patut humban je org macam ni dlm laut,ddk kutuk org sana sini..
kenapa tak tulis je bahasa keji2an dia tu dlm bahasa inggeris,supaya org sana tahu,mulut dia busuk macam longkang..
Reply With Quote
  #47  
Old 11-25-2009, 01:27 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by rock View Post
fuh,dh baca dh ayat2 dia dlm fotopages tu..
muntah hijo...
kenapa dia jadi macam tu,ada tekanan ke sb tak berbini..
yg dia ddk mengutuk org tak tolong dia kenapa?
dia cacat ke,sampai tak boleh bekerja sendiri nk harapkan bantuan org lain je?
patut humban je org macam ni dlm laut,ddk kutuk org sana sini..
kenapa tak tulis je bahasa keji2an dia tu dlm bahasa inggeris,supaya org sana tahu,mulut dia busuk macam longkang..
google nama dia.. memang macam al problemo sketlah mamat nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #48  
Old 11-25-2009, 01:28 PM
Nyanyau's Rehab Nyanyau's Rehab is offline
Nyanyau's Rehab
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sg. Buloh, Selangor
Posts: 8
Rep Power: 0
Nyanyau's Rehab is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Betul jugak, layan pon tak guna. Biarlah dia. kalau kita nk pnjg2kan cerita sama je la mcm dia kan? tp kucing tu, peliklah... Kucing saya tak payah skuter, dalam kereta pun melompat2~ tu kereta belum jalan lagi tu.
Reply With Quote
  #49  
Old 11-25-2009, 01:49 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by Nyanyau's Rehab View Post
Betul jugak, layan pon tak guna. Biarlah dia. kalau kita nk pnjg2kan cerita sama je la mcm dia kan? tp kucing tu, peliklah... Kucing saya tak payah skuter, dalam kereta pun melompat2~ tu kereta belum jalan lagi tu.
tgk dia bawa kucing dia naik skoter,relaks je..pelik betullah..
Reply With Quote
  #50  
Old 11-25-2009, 03:06 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Itu lah diorang tuduh dan mendakwa dia kasi ubat tidor kat kucing-kucing tu ... sebijik macam kucing-kucing yg kena anaesthetic sebelum dikembirikan ... kejam betul si mamak nie buat kat kucing yg tidak berdosa semata-mata utk mendapatkan duit ...........

... pastu bila orang tak kasi, dia maki kaw-kaw .......
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #51  
Old 11-25-2009, 04:44 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

tiba2 terlintas kat fikiran ni...
dia tu bangsa apa sebenarnya...?
dia tak pernah fikir ke,seandainya dia menemui ajal nnti,org2 melayu yg beragama islam juga yang akan uruskan jenazah dia sampai ke dlm lubang kubur,dan membaca talqin utk dia..
melainkanlah kalau dia dh tukar agama masa tu,sb asik agung2kan bangsa lain..

bangsa asing,tak tahu pn perangai dia macam tu,yg kita ni,ddk baca apa yg dia tulis,makan hati walaupun langsung tak ada kaitan dgn masalah jiwa dia tu..

seandainya dia tak mengeluarkan kata2 kesat,mengutuk orang sana sini,tuhan akan permudahkan dia membela anak2 bulu dia tu..
tapi kalau tak berubah2 juga perangai,dia sendiri pn yg jiwa terseksa..faham2 sendirilah...

Kalau azwan ali (artis) boleh berubah,pak jamil mesti boleh berubah punya..
Reply With Quote
  #52  
Old 11-25-2009, 08:20 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by rock View Post
tiba2 terlintas kat fikiran ni...
dia tu bangsa apa sebenarnya...?
dia tak pernah fikir ke,seandainya dia menemui ajal nnti,org2 melayu yg beragama islam juga yang akan uruskan jenazah dia sampai ke dlm lubang kubur,dan membaca talqin utk dia..
melainkanlah kalau dia dh tukar agama masa tu,sb asik agung2kan bangsa lain..

bangsa asing,tak tahu pn perangai dia macam tu,yg kita ni,ddk baca apa yg dia tulis,makan hati walaupun langsung tak ada kaitan dgn masalah jiwa dia tu..

seandainya dia tak mengeluarkan kata2 kesat,mengutuk orang sana sini,tuhan akan permudahkan dia membela anak2 bulu dia tu..
tapi kalau tak berubah2 juga perangai,dia sendiri pn yg jiwa terseksa..faham2 sendirilah...

Kalau azwan ali (artis) boleh berubah,pak jamil mesti boleh berubah punya..
Setuju 100%
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #53  
Old 11-26-2009, 10:29 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

kita doakan je lah dia berubah ke arah kebaikan satu hari nanti..taukan pribahse..sekeras kerak nasi..kalau betul air dicurah..akhirnye lembut juga...*sukatimakbapak aku jaa ..ntah betol ntah tidak pribahse nih...*

Selamat Hari Raya aidiladhaaaa
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #54  
Old 11-26-2009, 12:37 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: org tamak duit..........

so kesimpulannya..

tangan yang memberi lebih BAIK dari yang menerima... hahahahah

boleh tak macam tu?
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #55  
Old 11-26-2009, 12:47 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
so kesimpulannya..

tangan yang memberi lebih BAIK dari yang menerima... hahahahah

boleh tak macam tu?
boleh....
Reply With Quote
  #56  
Old 11-26-2009, 07:03 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
so kesimpulannya..

tangan yang memberi lebih BAIK dari yang menerima... hahahahah

boleh tak macam tu?
bagai menarik rambut dlm tepung...rambut tak putus..tepung tak berselerak...

*tiba-tiba*
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #57  
Old 11-27-2009, 01:36 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
bagai menarik rambut dlm tepung...rambut tak putus..tepung tak berselerak...

*tiba-tiba*
kelakar lah..mmg ade ker peribahasa nih?saya slalu dgr yg pelik2 punye peribahasa time tengok berita bila karam sing walia buat liputan
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #58  
Old 11-27-2009, 03:33 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

[QUOTE=Lyn_Cat;69010]

Luahan hati seseorang...


Originally uploaded by andhika tharuna. citer pasal kucing ni, aku tokleh ingat satu insiden yang menimpa aku awal bulan mei yang lepas. masa tu aku dalam perjalanan pi jalan bukit bintang dalam hujan lebat. aku singgah shell kat situ nak isi minyak. sebelum sampai shell, aku nampak satu skuter yang penuh ngan kucing dalam ujan lebat tu. eh! aku kenal ler orang tu, dia ada kuar dalam majalah mastika! maskot bukit bintang! jerit aku ngan 2 orang member yang ada dalam kereta. secara kebetulan si penunggang skuter tu ngan kucing2 nyer pun singgah di stesyen minyak tu jugak, mungkin sebab nak tunggu hujan teduh kot... aku tengok ramai orang kat situ memandang kucing2 tu dgn penuh minat & excited sekali! lepas isi minyak, aku cuba mendekati kucing2 tu... tup2 dgn tak disangka2, owner kucing tu menengking aku dgn suara yg amat keras. DON'T DISTURB! terkejut aku! apa salah aku? aku baru nak tegur jer kucing2 dia dah kena herdik macam tu sekali?! masa tu aku rasa malu sgt, org sekeliling semua pandang aku. kawan2 aku yg berada kat kereta pun tercengang. kalau tak beri sentuh atau tegur kucing2 dia pun, janganlah sampai macam tu sekali marahnyer... kita kan rakyat malaysia, terkenal ngan adab sopan... tak boleh ker tegur dgn secara baik? ermmm... nilah orang kita, baru terkenal sikit, hidung dah tinggi sejengkal...

posted by andhika tharuna @ 4:42 PM

Mungkin dia risau jika budak ni gi sentuh2 kucing tu di dapati kucing tu mamai2 tak aktif seperti kucing yg normal
3 Comments:
At 4:58 AM , Jamil kucing said...

Assalamualaikum,

Terlebih dahulu jamil memohon maaf jika jamil memalukan sdr,kalau kata kerana sudah terkenal jamil hidung tinggi munking sdr silap. kerana sdr tidak begitu kenal dengan jamil, ada beberapa sebab mungkin jamil begitu, 1) mungkin waktu itu jamil dalam keadaan tertekan , 2 ) kalau cakap stesyen minyak shell jln ke bukit bintang itu ia meninggalkan satu pengalaman yg tidak dapat jamil lupakan kerana di stesyen itu lah salah satu kucing jamil shakidi telah di curi sewaktu jamil membayar duit minyak, jadi mula hari itulah jamil tak benarkan sesiapa pun mendekati kucing jamil waktu jamil mengisi minyak, 3) jamil takut kucing jamil terperanjat dengan kehadiran orang yg tidak di kenali.cuba bayangkan jika mereka tiba-tiba terjun dari motor dan ada pula kereta yang lalu bagaimana, jadi jamil harap sdr jangan salah anggap tentang diri jamil, kalau nak memegang atau bermain datang saja ke bukit bintang jamil tidak pernah memarahi sesiapa bermain dengan kucing jamil pasal dis ana mereka tahu mereka akan di belai oleh orang ramai, akhir kata dari jamil don't judge the book by it cover k.
from jamilkucing[/QUOTE
pelik lak....kat bukit bintang tak pe nak pegang2 kucing dia tak kan terkejut walau pun dipegang oleh org yg tidak dikenali tapi kat tempat lain tak leh?
Reply With Quote
  #59  
Old 11-27-2009, 03:36 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
kelakar lah..mmg ade ker peribahasa nih?saya slalu dgr yg pelik2 punye peribahasa time tengok berita bila karam sing walia buat liputan
ada la...ni mesti waktu cikgu bm mengajar kepala fikir benda lain ni....peribahasa yg karam singh walia gunakan tu peribahasa lama yg jarang digunakan...tu yg bila kita dengar bunyinya pelik tapi ianya memang ada
Reply With Quote
  #60  
Old 11-27-2009, 02:25 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: org tamak duit..........

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
ada la...ni mesti waktu cikgu bm mengajar kepala fikir benda lain ni....peribahasa yg karam singh walia gunakan tu peribahasa lama yg jarang digunakan...tu yg bila kita dengar bunyinya pelik tapi ianya memang ada
e2 la..time BM dulu mmg tak focustapi nih mmg 1st time dgr kak hate punye peribahasa..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.