Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-24-2010, 06:07 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Dahlama tak update gambar anak2 ku ini...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	serai_tidoq.jpg
Views:	81
Size:	11.1 KB
ID:	8789   Click image for larger version

Name:	16112009214.jpg
Views:	68
Size:	11.5 KB
ID:	8790   Click image for larger version

Name:	19112009217.jpg
Views:	66
Size:	12.6 KB
ID:	8791  
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2010, 06:33 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Dahlama tak update gambar anak2 ku ini...
Tomeinya si Serai
Memang nak cari kucing ala ala siam tu hari.
Demam kucing ala ala siam tu hari tapi dah over
Unique nama dia.
Naper panggil Serai Thini?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2010, 06:37 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

I always loooove Sarai...huggy bunny!
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2010, 03:52 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Tomeinya si Serai
Memang nak cari kucing ala ala siam tu hari.
Demam kucing ala ala siam tu hari tapi dah over
Unique nama dia.
Naper panggil Serai Thini?
Serai ni, diva kat rumah - kalau yg lain berebut nak makan, dia duduk jer, kena hulur makanan kat dia. Kalau dia nak anything, dia mengiau sekali jer.. ehhehe tapi very prim and proper.. Nama Serai, sebab dulu jumpa dia kat pokok serai hehehehhe.. lekat nama tuhh
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2010, 03:53 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
I always loooove Sarai...huggy bunny!
me too Kuntum,, she is huggable - dah almost 5+kg lah.. Tapi dah a few months berat dia static jer, apasal ehh
Reply With Quote
  #6  
Old 01-25-2010, 04:16 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Quote:
Originally Posted by thini View Post
me too Kuntum,, she is huggable - dah almost 5+kg lah.. Tapi dah a few months berat dia static jer, apasal ehh
Dah la warna Serai ni unik . Banyak isi..macam ikan tongkol!!

Saya ada baca dalam mana entah tak ingat. Kucing kalau dah cecah umur 2 tahun lebih, berat badan dia akan static. A cat will reach her maximum weight bila cecah umur 2 tahun. Itu general rule nya la...Tapi ada some cases akan naik dan naik lagi hehehe. Itu yang saya baca tak tahu la betol ke tidak...

BTW, u bagi mamam apa boleh jadi berisi sangat tu...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #7  
Old 01-25-2010, 04:24 PM
gabriel gabriel is offline
...
 
Join Date: Jan 2010
Location: cheras
Posts: 83
Rep Power: 11
gabriel is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

thats true..i mean normally cat will stop gain weight and become static when reached the age of 2..but depend oso to its owner...some cases..the weight will arise as lack of exercise, too much meal..
Reply With Quote
  #8  
Old 01-25-2010, 05:38 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Nasib tak jumpa bawah pokok petai kan...

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Nama Serai, sebab dulu jumpa dia kat pokok serai hehehehhe.. lekat nama tuhh
Uik, ada demam kucing ala siam ke...? Skang demam apa plak Kak Nurul? Mungkin betul la kot, sebab dah tak jumpa stray ala siam... Skang stray kaler oren je... demam kucing oren ke skang ni?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Tomeinya si Serai
Memang nak cari kucing ala ala siam tu hari.
Demam kucing ala ala siam tu hari tapi dah over
Unique nama dia.
Naper panggil Serai Thini?
Reply With Quote
  #9  
Old 01-25-2010, 05:39 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Ops, tercicir plak... Comel-comel kucing awak...
Reply With Quote
  #10  
Old 01-26-2010, 03:40 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Dah la warna Serai ni unik . Banyak isi..macam ikan tongkol!!

Saya ada baca dalam mana entah tak ingat. Kucing kalau dah cecah umur 2 tahun lebih, berat badan dia akan static. A cat will reach her maximum weight bila cecah umur 2 tahun. Itu general rule nya la...Tapi ada some cases akan naik dan naik lagi hehehe. Itu yang saya baca tak tahu la betol ke tidak...

BTW, u bagi mamam apa boleh jadi berisi sangat tu...
tak tau la pulak Serai ni umurnya berapa, lupa nak tanya vet. Tq for the info Kuntum, bukan apa risau gak... Mmg banyak isik dia ni, tu yg suka gomol2 dia, tp dia la tak suka - Serai ni kalau nak dipegang/belai dia akan datang sendiri.. Dulu kasik RC, sekarang ni dh tukar to BW, plus wet food la, for breakfast.

Nak ambik gambar anak Serai yg dua ekoq kat belakang tu (hitam-putih), tp lum berkesempatan lagik, susah betul nak dok diamnya

Last edited by thini; 01-26-2010 at 03:51 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-26-2010, 03:44 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

[QUOTE=azraf;75623]Nasib tak jumpa bawah pokok petai kan...


haahh kan, kalau tak kena panggil petai lak, tp comelnya kalau nama petai - mcm starsky and hutch - serai and petai
Reply With Quote
  #12  
Old 02-10-2010, 01:51 PM
afzan afzan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 34
Rep Power: 0
afzan is on a distinguished road
Default Re: Updates of Serai, Ketot, Mondok & Gumpy

serai + petai...huhuhu

diva serai mcm gumuk...bukan diva...mengada...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pulau Ketam Rescue Mission Updates FurKids General Discussion 46 10-22-2009 01:42 PM
Happy Birthday Mr & Mrs Mondok !! abgraldo Coffee Room 6 07-29-2009 06:43 PM
.:: Mr & Mrs Mondok ::. Mr & Mrs Mondok Member Introductions 89 11-10-2008 03:32 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.