Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-10-2009, 01:34 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Cucu Maine Coon Pakcu!

Salam ramadan semuer...
Hari ni genapler seminggu Titik Aurora (satu-satunyer Maine Coon betina Pakcu) bergelar mak kucing, dan Kilau Saujana (satu-satunyer Maine Coon jantan) bergelar bapak kucing, dan Pakcu bergelar datuk kucing...wakakaka . Mungkin ada member PF yang dah tahu, tapi pada 2hb Sept lepas (sama tarikh lahir dengan Kak Cik) Titik Aurora selamat melahirkan 7 (tujuh) ekor anak. Alhamdulilah, semua selamat dan sihat sehingga kini. Aurora pun nampaknya sayang sungguh dengan anak-anaknyer, dia tak berkepit dengan anaknya bila time dia makan jer. Time tido n rehat mesti berpeluk dengan anak-anak dier.
Pakcu punyalah panik masa Aurora nak beranak tu. Hari tu Pakcu keluar pergi rumah KakCik nak bagi birthday present... hehe Pakcu gantikan Kido Kakcik yang hilang tu dengan Argo Armani. Pukul 5 assistant Pakcu call kata Aurora tengah beranak and dah keluar satu. Pakcu sampai kul 6 ptg kat sana, pun baru keluar satu. Yang kedua tu nampaknya susah sangat dan Aurora pun nampak tak selesa. Pakcu panik, doktor lak cuti hari Rabu, call tak dapat lak. So, Pakcu call Vet kawan Vet Clinic Pakcu, mintak pandangan tapi tak tau jugak nak buat camana. Last-last Pakcu duk usap2 jer Aurora, cakap2 dgn dia sampailah waktu berbuka, masih gak satu je yang keluar. Tiba waktu berbuka Pakcu pun tinggalkan Aurora dan berserah kepada Tuhan jer la nasibnyer. Pakcu berdoa agar semua selamat. Dalam kul 9 macam tu EJ ada datang n dia pun risau dengan keadaan Aurora tu. Lepas sembahyang trawikh, Pakcu singgahlah kedai tengok Aurora, Alhamdulilah Vet Pakcu ada dan Pakcu tengok dia pun risau sebab baru keluar satu jer. Dia pun suruh Pakcu gi klinik dapatkan satu ubat, so dalam perjalanan pergi dan balik (about 25 minutes) rupanya Aurora dah selamat melahirkan 3 anak lagi menjadikan 4 kesemuanya. Masa Pakcu sampai tengah separuh keluar anak ke5. So tak payah lah dah makan ubat tu, rupanya susah masa nak keluar yang ke2 jer, lepas tu dah senang. Sebab kedai dah nak tutup so Vet Pakcu bawak lah Aurora balik ke rumahnya. Esoknyer, tengok dah ada tujuh anak selamat dilahirkan... Alhamdulilah...
Warna budak MC 7 ekor tu baru hari ni lah dapat tengok clear sikit. 2 ekor warna brown patch classic tabby, 2 ekor brown tabby, 2 ekor red/cream tabby, 1 red/cream classic tabby. Nanti bila dah besar sikit Pakcu uploadkan pic dia orang k.
Thanks to EJ, Imann, Linda Gamble, Abzalia kerana melawat Aurora semoga semua doa-doa kalian semua termakbul. Sekarang tengah pening nak bagi nama kat 7 ekor tu dan sesiapa yang ada idea dipersilakan.... hehehe
Hehe... 1st time dapat cucu nih... rasa happy sangat...hehehe

Last edited by abgraldo; 09-10-2009 at 01:56 AM.
  #2  
Old 09-10-2009, 01:54 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Wah.. tahniah, tahniah! Gambo, gambo.. :)
  #3  
Old 09-10-2009, 05:35 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Tahniah!!pakcu dah jadik atok!nanti next visit nak tgk bule??
  #4  
Old 09-10-2009, 07:35 AM
keyrol_hafiez's Avatar
keyrol_hafiez keyrol_hafiez is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 49
Rep Power: 0
keyrol_hafiez is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to keyrol_hafiez
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Congrates Pakcu..!!!Bole usha2 kaco kiten2 tu nanti neh..haha..
  #5  
Old 09-10-2009, 08:02 AM
eliss eliss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 108
Rep Power: 12
eliss is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

congrate pak cu..tak sabar nak tgk pic baby2 tu...sure cute...
  #6  
Old 09-10-2009, 08:13 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Heheh...akhirnya pakcu citer sendiri pasal kelahiran 7 cahaya mata Titik Aurora...haih, malam kelahiran tu, mmg merisaukan...ingatkan takot jadik apa2...tp,after dh malam sket, Pakcu call bgtau dah jadik 5...Alhamdulillah...
keesokan pagi, pakcu call lagi, kata dh jadik 7! haiyaa...banyak! ingatkan berenti kt 5 ekor saja...hehehhe....dah semua selamat, baru lega...

mmg lawa2 anak2 diorg...siap ade org jeles lg (kawan saya..hehehe..sebab maine coon dia blom tnjuk tanda2 nk mengawan)...

anyway, TAHNIAH pakcu dan semua staf PUPS...semoga anak2 bulus yg lahir tu akan menceriakan lg kedai pakcu dalam masa 3-4 minggu lagi dr skarang..hehehe...mesti x menang tgn nak melayan ketujuh2 tuu...

For sure Pakcu akan release for adoption one fine day...so, sesape yg teringin tu, masuk la waiting list pakcu...tp, kena la filter dulu dgn pelbagai soalan oleh pakcu...wakakaka

EJ : haih...bila la yg kt umah tu nk mengawan...ponat den menunggu eh..
__________________
http://www.rizcoon.com
  #7  
Old 09-10-2009, 08:42 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

tahniah pakcu....
sonoknya tengok arie tue..geram sangat..masih halus2 semuer cam anak tikus..
hehhehhe...yang tak bleh tahan classic tabby...
ya ampun.....nantie dah besar skett..leh la upload gambar yer pakcu...
  #8  
Old 09-10-2009, 12:16 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

tahniah pakcu...kirim salam yg kat classic tabby tuh...jaga leklok..kang ade kne culik..muakakaka
__________________
  #9  
Old 09-10-2009, 12:44 PM
raef's Avatar
raef raef is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
raef is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

congratulations pakcu semoga berbahagia bersama mereka
__________________
Exotic Shorthair Lover
  #10  
Old 09-10-2009, 02:25 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Wah.. tahniah, tahniah! Gambo, gambo.. :)
nanti bila kitten dah bukak mata, pakcu uploadkan gambo dia org k... thx azraf
Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
Tahniah!!pakcu dah jadik atok!nanti next visit nak tgk bule??
bole... dtg la. thx cookies
Quote:
Originally Posted by keyrol_hafiez View Post
Congrates Pakcu..!!!Bole usha2 kaco kiten2 tu nanti neh..haha..
thx keyrol... dtgla melawat, boleh jer...
Quote:
Originally Posted by eliss View Post
congrate pak cu..tak sabar nak tgk pic baby2 tu...sure cute...
nanti pakcu uploadkan pic diaorg k...thx eliss
Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
Heheh...akhirnya pakcu citer sendiri pasal kelahiran 7 cahaya mata Titik Aurora...haih, malam kelahiran tu, mmg merisaukan...ingatkan takot jadik apa2...tp,after dh malam sket, Pakcu call bgtau dah jadik 5...Alhamdulillah...
keesokan pagi, pakcu call lagi, kata dh jadik 7! haiyaa...banyak! ingatkan berenti kt 5 ekor saja...hehehhe....dah semua selamat, baru lega...

mmg lawa2 anak2 diorg...siap ade org jeles lg (kawan saya..hehehe..sebab maine coon dia blom tnjuk tanda2 nk mengawan)...

anyway, TAHNIAH pakcu dan semua staf PUPS...semoga anak2 bulus yg lahir tu akan menceriakan lg kedai pakcu dalam masa 3-4 minggu lagi dr skarang..hehehe...mesti x menang tgn nak melayan ketujuh2 tuu...

For sure Pakcu akan release for adoption one fine day...so, sesape yg teringin tu, masuk la waiting list pakcu...tp, kena la filter dulu dgn pelbagai soalan oleh pakcu...wakakaka

EJ : haih...bila la yg kt umah tu nk mengawan...ponat den menunggu eh..
hehe... thx EJ. hehe Pakcu tak beritau awal2 tu sebab Pakcu masih lg cemas dan terkejut sebab keluar 7 anak... so bila dah genap seminggu dan Alhamdulilah semua sihat dan selamat, dan Aurora pulak menunjukkan tanda-tanda ibu kucing yang baik, barulah Pakcu confiden nak beritahu...hehe. Lagi pun color derang baru ni la nampak cam clear sikit... hehe. For adoption? hehe... belum tau lagi, tunggukan perkembangan selanjutnyer...
Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
tahniah pakcu....
sonoknya tengok arie tue..geram sangat..masih halus2 semuer cam anak tikus..
hehhehhe...yang tak bleh tahan classic tabby...
ya ampun.....nantie dah besar skett..leh la upload gambar yer pakcu...
Thx linda... nanti Pakcu uploadkan...
Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
tahniah pakcu...kirim salam yg kat classic tabby tuh...jaga leklok..kang ade kne culik..muakakaka
Thx Nik... nanti dtg la melawat dia org. Hehe... skg setiap yg tgk, nak kuar Pakcu akan check beg or handbag...wakaka
Quote:
Originally Posted by raef View Post
congratulations pakcu semoga berbahagia bersama mereka
Thanks raef... dtgla melawat nanti...
  #11  
Old 09-10-2009, 07:52 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 13
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Tahniah Pakcu.. dah bertambah anak cucu nie.. Zakat Fitrah pun kene tambah gak tu??? Selamat berpuasa dan Selamat Hari Raya... semoga bergembira ngan Cucu2 baru tu di hari raya nie nanti..
  #12  
Old 09-12-2009, 12:16 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
Tahniah Pakcu.. dah bertambah anak cucu nie.. Zakat Fitrah pun kene tambah gak tu??? Selamat berpuasa dan Selamat Hari Raya... semoga bergembira ngan Cucu2 baru tu di hari raya nie nanti..
hahaha... fitrah ek... thanks prinz
  #13  
Old 09-12-2009, 12:28 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Salam nak raya semuer...!!
Huuhh peningnyer nak bagi nama kat cucu MC tu, sekor duer pun dah pening, ni lak 7 ekor sekali gus... huhuh...
Hmm nasib baik ada gak idea bulan poser nih, so Pakcu bagi nama ikut nama hari, tapi ikut bahasa Jepun... (bagila glamer sikit). Sebab dia lahir kat Malaysia.. tambahler Utama (Main dlm bahasa Inggeris... Maine Coon)..hehe. kat hujung. Lepas ni sure confuse lak nak letak nama tu kat sapa....hehehe. Jantan betina pun tak sure lagi...wakaka

Day Japanese Nama Cucu MC
Monday Getsu yo bi Getsu Utama
Tuesday Ka yo bi Kayo Utama
Wednesday Sui yo bi Suiyo Utama
Thursday Moku yo bi Moku Utama
Friday Kin yo bi Kinyo Utama
Saturday Do yo bi Doyo Utama
Sunday Nichi yo bi Nichi Utama

Wakaka...!! amacam?
Pic dorang sabar2 ek... lum bukak mata lagi. Maybe lepas raya nanti amik...hehe

Last edited by abgraldo; 09-12-2009 at 12:41 AM.
  #14  
Old 09-12-2009, 12:41 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Salam nak raya semuer...!!
Huuhh peningnyer nak bagi nama kat cucu MC tu, sekor duer pun dah pening, ni lak 7 ekor sekali gus... huhuh...
Hmm nasib baik ada gak idea bulan poser nih, so Pakcu bagi nama ikut nama hari, tapi ikut bahasa Jepun... (bagila glamer sikit). Sebab dia lahir kat Malaysia.. tambahler Utama (Main dlm bahasa Inggeris... Maine Coon)..hehe. kat hujung. Lepas ni sure confuse lak nak letak nama tu kat sapa....hehehe. Jantan betina pun tak sure lagi...wakaka

Day Japanese Nama Cucu MC
Monday Getsu yo bi Getsu Utama
Tuesday Ka yo bi Kayo Utama
Wednesday Sui yo bi Suiyo Utama
Thursday Moku yo bi Moku Utama
Friday Kin yo bi Kinyo Utama
Saturday Do yo bi Doyo Utama
Sunday Nichi yo bi Nichi Utama

Wakaka...!! amacam?
Pic dorang sabar2 ek... lum bukak mata lagi. Maybe lepas raya nanti amik...hehe
pakcu, congratulations.... dapat cucu maine coon ehhh... Tak sabar nak tengok pics depa...

I like the names... so unique, and cute
  #15  
Old 09-12-2009, 12:46 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Quote:
Originally Posted by thini View Post
pakcu, congratulations.... dapat cucu maine coon ehhh... Tak sabar nak tengok pics depa...

I like the names... so unique, and cute
thanks thini...hehe, sabar2 ek pic... sabar dlm bulan poser ni byk pahaler...heheh
  #16  
Old 09-12-2009, 06:37 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Salam nak raya semuer...!!
Huuhh peningnyer nak bagi nama kat cucu MC tu, sekor duer pun dah pening, ni lak 7 ekor sekali gus... huhuh...
Hmm nasib baik ada gak idea bulan poser nih, so Pakcu bagi nama ikut nama hari, tapi ikut bahasa Jepun... (bagila glamer sikit). Sebab dia lahir kat Malaysia.. tambahler Utama (Main dlm bahasa Inggeris... Maine Coon)..hehe. kat hujung. Lepas ni sure confuse lak nak letak nama tu kat sapa....hehehe. Jantan betina pun tak sure lagi...wakaka

Day Japanese Nama Cucu MC
Monday Getsu yo bi Getsu Utama
Tuesday Ka yo bi Kayo Utama
Wednesday Sui yo bi Suiyo Utama
Thursday Moku yo bi Moku Utama
Friday Kin yo bi Kinyo Utama
Saturday Do yo bi Doyo Utama
Sunday Nichi yo bi Nichi Utama

Wakaka...!! amacam?
Pic dorang sabar2 ek... lum bukak mata lagi. Maybe lepas raya nanti amik...hehe
jepun gitu namenyepasni andaikata ada amek kuceng nak letak nama2 dlm citer 1piece lah
  #17  
Old 09-12-2009, 06:56 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 13
euanna is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Tahniah Pakcu, dapat cucu utk raya nampaknya yer

Oooh MC mesti cantek dan gebus2... kim feluk ciom kat semua cucu2 Pakcu yer
  #18  
Old 09-12-2009, 07:53 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

tahniah pak cu.....bertambah lg ahli keluarga pak cu ek....
x sabar nak tengok gambar cucu pak cu yang baru......
  #19  
Old 09-12-2009, 01:50 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
jepun gitu namenyepasni andaikata ada amek kuceng nak letak nama2 dlm citer 1piece lah
Hehe... thanks cookies.... dtg la melawat
Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Tahniah Pakcu, dapat cucu utk raya nampaknya yer
a ah, cucu rayer... thanks euanna
Oooh MC mesti cantek dan gebus2... kim feluk ciom kat semua cucu2 Pakcu yer
Quote:
Originally Posted by binbin View Post
tahniah pak cu.....bertambah lg ahli keluarga pak cu ek....
x sabar nak tengok gambar cucu pak cu yang baru......
sabar2 ek... hari ni Pakcu tgk ada yg dah bukak mata, tp ada yg belum...hehe. thanks binbin
  #20  
Old 09-13-2009, 11:53 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 13
euanna is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu!!

Cucu2 Pakcu comel2 semuanya.. Sempat saya jenguk tengok tadi.. thanks Pakcu, bagi saya tengok cucu2 Pakcu tu... Kecik2 semuanya, comel sangat2. Bila besar sikit mesti gebus gilerrr

Tengok Aurora penyayang sungguh.. bila ada orang dtg jenguk anak2 dia.. sibuk dia masuk dalam kotak sekali.. sayang baby2 comel
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wow...Pak Danny dapat cucu lagi..... Daniel Cat TV and Photos 206 03-03-2011 02:54 PM
Cucu Chitara Daniel Cat TV and Photos 80 10-28-2009 11:46 AM
Hi & Helloo to all From IcE-CooN IcE-CooN Member Introductions 6 10-15-2009 06:16 PM
Maine Coon Cat on board dog is my buddy Coffee Room 2 11-25-2008 10:37 PM
Pakcu need help abgraldo Training & Behavioral Issues 31 10-30-2008 11:49 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.