Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 11-28-2010, 04:54 PM
LOL Enterprise's Avatar
LOL Enterprise LOL Enterprise is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 14
Rep Power: 0
LOL Enterprise is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Tak baik mencarut. Nanti orang lari.
__________________
Reply With Quote
  #82  
Old 11-29-2010, 02:20 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
aku_ais,

ni antara iklan tipu yg berleluasa di mudah..
diorg ni pernah iklan kt PF ni.. dan sy pernah email diorg..
jawapan standard yg diterima, kucing ni free tapi kena bayar cost shipping sebab diorg kat singapore..
dah banyak org mengadu dan tertipu pasal ni.. antaranya boleh rujuk entry ini http://forums.petfinder.my/showthrea...highlight=tipu

iklan ni pulak macam sindiket..
sebab ada kawan sy pernah email.. tp bukan cakap berminat.. dia cakap diorg penipu dalalm bahasa melayu..
tp kawan sy dpt reply yg sama macam saya "thanks for your interest.....bla...bla.." kan dh nampak sangat penipu.. dan kelakar
tu la pasal... masa tengok aritu da curious dah... tu yang bookmarked both pages.. lain macam je kan?
owh yeke ade yang reply macam tu? isk isk isk... mmg ade sindiket la nampaknye ni...
diorang ni semua tau nak menipu je... entah ape nak jadik.

iklan ni dah delete! i yakin orang tu baca thread ni... bila org dpt trace, dia delete both Ads! Penipu yang penakut!
Reply With Quote
  #83  
Old 11-29-2010, 02:38 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
tu la pasal... masa tengok aritu da curious dah... tu yang bookmarked both pages.. lain macam je kan?
owh yeke ade yang reply macam tu? isk isk isk... mmg ade sindiket la nampaknye ni...
diorang ni semua tau nak menipu je... entah ape nak jadik.

iklan ni dah delete! i yakin orang tu baca thread ni... bila org dpt trace, dia delete both Ads! Penipu yang penakut!
apa yg sy perasan tentang iklan2 macam ni.. diorang tak akan advertise lama..
dlm seminggu ja, lepas tu iklan tu dh tak ada..
sama mcm yg diorang advertise kt PF ni.. 2-3 hari,lepas tu iklan tu dah hilang..
mungkin taktik..
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #84  
Old 12-16-2010, 06:22 PM
hafina_86's Avatar
hafina_86 hafina_86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 33
Rep Power: 0
hafina_86 is on a distinguished road
Post Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
joe & katty??
rase2 cm die da tkar name je....cbe bkak link bwah ni lak...
http://www.mudah.my/CFA-Female-Maine...ry-5188843.htm
hehehehe.....
da tukar lagi la kot cuz da xjmpe da nama 2....
takot nyer nak bli kucing lawa2 nieh..
Reply With Quote
  #85  
Old 12-16-2010, 09:05 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Dear all,

Please be reminded that you are to use proper English and Bahasa Malaysia when posting in the forum.

Quote:
1) Language Use - Proper English & Bahasa Malaysia
In order to allow and encourage the participation of our multi-racial members, you should use proper English or Bahasa Malaysia in your discussions. Informal/colloquial language or dialects should be avoided whenever possible. Do not use abbreviations such as "ne1, gr8, wan2, ckp, tgk, troz, cmtu" and such - there are no character limitations at the forum, so please write in proper grammar and language.

Please write in English if possible. Although PetFinder.my focuses on Malaysian pets, there are many foreigners that frequent our forums, and English would be best for us to share the knowledge, and they can better contribute to it as well. Please try your best to help disseminate knowledge in the form of writing that the most number of people can benefit in.

Forum Moderators may edit or remove such posts to improve readability of the thread as necessary.

extracted from Forum Rules and Guidelines
Please help keep our forum easily readable so knowledge can be more effectively shared among members.

Thank you.
Reply With Quote
  #86  
Old 12-17-2010, 05:15 PM
oyen_ku's Avatar
oyen_ku oyen_ku is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Location: shah alam
Posts: 27
Rep Power: 0
oyen_ku is on a distinguished road
Thumbs up Re: Berhati-hati di Mudah

sy sbnrnye nk share jer pgalaman sy plak...sy beli kucing persian di mudah.com....melalui pembayaran bank gak...mmg was2 sgt nk ke xnk....percaya ke x...sy tye pendapat org trdekat n diorg pun suh slidik dulu dlm2, betul ke company ni wujud ke tak....sy pun selidik pye selidik sy jmpe jgk beberapa laman company si penjual kt tenet ni....n sy jmpe jgk kt fb...sy pun berdoa bebanyak2 suh Allah bg petunjuk pd sy n bru sy teringat yg sy ni ade kawan yg tggl berhampiran ngan company si penjual ni...pastu sy pun tye la my frenz...dia kte mmg ade kedai tu...sy rasa lega jgk...pastu sy tye pndapt my hubby dia kte mgk leh caya kot...pastu trus je bankin duit...mmg ht ni x tenang...tp sy bykkan selawat..yela asyik fikir je pasl ni...hrp2 x trtipu la...tp syukur alhamdulillah....esoknye sy dpt my cat.....penhantaran melalui bas xpress....smp dgn selamat di tgn sy.....kini sy namakan dia oyen...sempena bulunye yg brcolor oren...
x semua menipu di mudah.com...tp kena btl2 selidik la....nak puas ht beli yg dekat berhampiran tmpat korg tggl....lg puas ht....n xyah pening kpala...
Reply With Quote
  #87  
Old 12-17-2010, 05:59 PM
Maneki Neko's Avatar
Maneki Neko Maneki Neko is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Phnom Penh, Cambodia
Posts: 844
Rep Power: 13
Maneki Neko is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by oyen_ku View Post
sy sbnrnye nk share jer pgalaman sy plak...sy beli kucing persian di mudah.com....melalui pembayaran bank gak...mmg was2 sgt nk ke xnk....percaya ke x...sy tye pendapat org trdekat n diorg pun suh slidik dulu dlm2, betul ke company ni wujud ke tak....sy pun selidik pye selidik sy jmpe jgk beberapa laman company si penjual kt tenet ni....n sy jmpe jgk kt fb...sy pun berdoa bebanyak2 suh Allah bg petunjuk pd sy n bru sy teringat yg sy ni ade kawan yg tggl berhampiran ngan company si penjual ni...pastu sy pun tye la my frenz...dia kte mmg ade kedai tu...sy rasa lega jgk...pastu sy tye pndapt my hubby dia kte mgk leh caya kot...pastu trus je bankin duit...mmg ht ni x tenang...tp sy bykkan selawat..yela asyik fikir je pasl ni...hrp2 x trtipu la...tp syukur alhamdulillah....esoknye sy dpt my cat.....penhantaran melalui bas xpress....smp dgn selamat di tgn sy.....kini sy namakan dia oyen...sempena bulunye yg brcolor oren...
x semua menipu di mudah.com...tp kena btl2 selidik la....nak puas ht beli yg dekat berhampiran tmpat korg tggl....lg puas ht....n xyah pening kpala...
Hi, oyen_ku --

Please read Blackie007's post, #85, just before yours. When you write in Bahasa SMS, it makes it very difficult for all forum members to share the information you're posting. Thank you!
Reply With Quote
  #88  
Old 12-18-2010, 06:08 PM
Marcelleve's Avatar
Marcelleve Marcelleve is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pulau Langkawi
Posts: 249
Rep Power: 11
Marcelleve is on a distinguished road
Send a message via AIM to Marcelleve Send a message via Yahoo to Marcelleve Send a message via Skype™ to Marcelleve
Red face Re: Berhati-hati di Mudah

Hi.
Saya pun sama.. I almost got cheated to adopt from Mudah.my from Kelantan/ Perak sebab dekat sahaje ambik budak2x tu.
I rather stick with Petfinder.
PF admin is really good in monitoring fraud/scams.

Anyone need adopter, please let me know and can wait until next year 2011, if can this is my e-mail fatimaheve@gmail.com.
I only take neutered female felines, healthy (free from flea/fungal) and toilet/litter trained sebab baru2x ni ade orang bagi saya Persian..comel sangat tapi kulit sensitif macam Ashanta .

I do not cage my pets.

Kawasan saya pun tak suka anjing.
Thank you.

Best Regards,
Eve


Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
tu la pasal... masa tengok aritu da curious dah... tu yang bookmarked both pages.. lain macam je kan?
owh yeke ade yang reply macam tu? isk isk isk... mmg ade sindiket la nampaknye ni...
diorang ni semua tau nak menipu je... entah ape nak jadik.

iklan ni dah delete! i yakin orang tu baca thread ni... bila org dpt trace, dia delete both Ads! Penipu yang penakut!
Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
apa yg sy perasan tentang iklan2 macam ni.. diorang tak akan advertise lama..
dlm seminggu ja, lepas tu iklan tu dh tak ada..
sama mcm yg diorang advertise kt PF ni.. 2-3 hari,lepas tu iklan tu dah hilang..
mungkin taktik..
__________________
"Non-violence leads to the highest ethics, which is the goal of all evolution. Until we stop harming all other living beings, we are still savages."~Thomas A. Edison
Reply With Quote
  #89  
Old 12-18-2010, 08:08 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 13
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Berhati-hati di Mudah

new one :-

http://www.mudah.my/Two+Cute+Persian...ns-8011885.htm
Reply With Quote
  #90  
Old 12-18-2010, 11:02 PM
Maneki Neko's Avatar
Maneki Neko Maneki Neko is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Phnom Penh, Cambodia
Posts: 844
Rep Power: 13
Maneki Neko is on a distinguished road
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
Ah, so the scam artists have gone to Mudah! They haven't posted on PF for quite a while now.

You're right, Prinz38i -- you can tell by the photos which are just too cute and perfect. The ad says there are 2 kittens, yet there 3 in the photos. Too many things that just don't add up.
Reply With Quote
  #91  
Old 12-19-2010, 06:43 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 13
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Berhati-hati di Mudah

everything is too perfect even the phone no. hahahhaa...

Quote:
Originally Posted by Maneki Neko View Post
Ah, so the scam artists have gone to Mudah! They haven't posted on PF for quite a while now.

You're right, Prinz38i -- you can tell by the photos which are just too cute and perfect. The ad says there are 2 kittens, yet there 3 in the photos. Too many things that just don't add up.
Reply With Quote
  #92  
Old 06-20-2011, 08:23 PM
irwan irwan is offline
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Seberang Jaya
Posts: 32
Rep Power: 0
irwan is on a distinguished road
Exclamation Re: Berhati-hati di Mudah

Kepada geng geng Petfinder semua... Nie nak beritahu yang si mangkuk hayun yg guna pic orang untuk jual kucing tue dah bukak fesbuk utk menipu orang2 lain...

Based drpd nama email dan juga lokasi seperti di war war kan kat early page tuh... Rasa nyer nie orang yg sama laaaa agaknyer...

Makcik Annie kan namanyer?!

Nie dah buka facebook plak dah dgn nama Annie Mamameow Cattery

Link fesbuk makcik kelate tuh seperti di bawah!

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002427243782

Patut laaa bila saya tanya pasai kucing kualiti, certificates semua tak tahu apa! Rupernyer penipu besar dalam dunia internet!!!

Harap kawan2 semua berhati2 bila berurusan dgn org di INTERNET nie... kebanyakannyer penyangak yg hanya nak ambil untung jer!!!

Mode : Geram tak hengat!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
to PF frens berhati-hatilah iskandarshah Coffee Room 6 01-05-2010 02:12 PM
Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama burn yeop20an General Discussion 29 12-27-2009 04:58 PM
Hati-hati dengan mereka ini... semua penipuan... shareen_natasha Coffee Room 29 10-26-2009 06:37 PM
Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!! abgraldo Coffee Room 49 10-23-2009 02:05 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.