Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Tech & Computers > Mobile, PDAs & Gadgets

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-18-2009, 11:44 AM
shell shell is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
shell is on a distinguished road
Default Beli HP murah

kawan2 pet finder tahu tak dekat mana nak beli HP murah? macam kwn i ada juga yang jual hp murah, iphone 3G S pn ada (dlm rm1200), blackberry, nokia yang terbaru (dalam rm1900) .Macam2 lagilah...Diorg ambik dr kilang..tapi tak ada warranty. Dekat mana lagi nak dapat hp yang murah yg bukan beli dari celcom dan maxis?

Last edited by shell; 10-18-2009 at 08:20 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2009, 05:41 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by shell View Post
kawan2 pet tahu tak dekat mana nak beli HP murah? macam kw i ada juga yang jual hp murah, iphone S pn ada (dlm rm1200), blackberry, nokia yang terbaru (dalam rm1900) .Macam2 lagilah...Diorg ambik dr kilang..tapi tak ada warranty. Dekat mana lagi nak dapat hp yang murah?
Iphone 3gs rm1.2 ada ker ... Murah giler.. 8 gig kot.. Yang lain sya kurang tahu tapi iphone kalau ngan maxis without agreement is rm1.8 starting kot untyk 8 gig. Tapi kalau kat luar unlocked iphone dalam rm2k untuk 16 gig. I pakai 16 gig beli dalan rm2k provider unlocked rm2k, using celcom. Bersedia ke nak guna hp internet based nieh sbb without btoadband unlimited, iphone akan auto updated wuthiut ur knowledge and bill phobe boley sampai rm300 lebey walaupun tenet tak guna. Tapi i beli kat penanglah. Eeheh
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2009, 08:13 PM
shell shell is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
shell is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Iphone 3gs rm1.2 ada ker ... Murah giler.. 8 gig kot.. Yang lain sya kurang tahu tapi iphone kalau ngan maxis without agreement is rm1.8 starting kot untyk 8 gig. Tapi kalau kat luar unlocked iphone dalam rm2k untuk 16 gig. I pakai 16 gig beli dalan rm2k provider unlocked rm2k, using celcom. Bersedia ke nak guna hp internet based nieh sbb without btoadband unlimited, iphone akan auto updated wuthiut ur knowledge and bill phobe boley sampai rm300 lebey walaupun tenet tak guna. Tapi i beli kat penanglah. Eeheh
aku tanya hp murah,bukan pertikaikan duit dlm poket aku ni wei nak bayar bill.bongok..
hang ingat,hang sorang je berduit boleh pakai iphone ke?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2009, 08:42 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by shell View Post
aku tanya hp murah,bukan pertikaikan duit dlm poket aku ni wei nak bayar bill.bongok..
hang ingat,hang sorang je berduit boleh pakai iphone ke?
owhh kalau aku nieh bongok.. ko tak yahlah baca apa aku tulis... takpayahlah sbut handphone mahal2... aku cuma bagi pendapat apa yang aku tahu ja... aku tak pun kater ko tue takder duit.. aku tahu lah duit tueh ko leh kutip merata... Kalau ko banyak sangat duit, tak yahlah ko tanya dalam nieh yang penuh ngan orang2 bongok cam aku nieh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #5  
Old 10-18-2009, 08:56 PM
shell shell is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
shell is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
owhh kalau aku nieh bongok.. ko tak yahlah baca apa aku tulis... takpayahlah sbut handphone mahal2... aku cuma bagi pendapat apa yang aku tahu ja... aku tak pun kater ko tue takder duit.. aku tahu lah duit tueh ko leh kutip merata... Kalau ko banyak sangat duit, tak yahlah ko tanya dalam nieh yang penuh ngan orang2 bongok cam aku nieh..
Dah ko masuk thread aku, aku bacalah apa yg ko tulis..
Jgn nak melibatkan org lain pula.. Aku quote posting ko. Nak seru kawan2 kat sini backing dia lah tu.
Hang ingat aku ni sangap sangat ke nak kutip2 duit merata2 ni..

Aku tanya dalam ni, bukan semestinya aku nak beli. Mungkin aku mewakili kawan2 aku yang berminat nak beli HP murah2 macam ni.. Jangan ingat orang macam sekepala hang saja.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-18-2009, 09:18 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by shell View Post
Dah ko masuk thread aku, aku bacalah apa yg ko tulis..
Jgn nak melibatkan org lain pula.. Aku quote posting ko. Nak seru kawan2 kat sini backing dia lah tu.
Hang ingat aku ni sangap sangat ke nak kutip2 duit merata2 ni..

Aku tanya dalam ni, bukan semestinya aku nak beli. Mungkin aku mewakili kawan2 aku yang berminat nak beli HP murah2 macam ni.. Jangan ingat orang macam sekepala hang saja.
Selamat berforum
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #7  
Old 10-18-2009, 11:40 PM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 10
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by shell View Post
Dah ko masuk thread aku, aku bacalah apa yg ko tulis..
Jgn nak melibatkan org lain pula.. Aku quote posting ko. Nak seru kawan2 kat sini backing dia lah tu.
Hang ingat aku ni sangap sangat ke nak kutip2 duit merata2 ni..

Aku tanya dalam ni, bukan semestinya aku nak beli. Mungkin aku mewakili kawan2 aku yang berminat nak beli HP murah2 macam ni.. Jangan ingat orang macam sekepala hang saja.
chill bro..
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2009, 09:49 AM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 10
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Beli HP murah

hmm..
klu nk hp yg nmpk 'WOW' n murah, bleh jgk usha2 csl pny.. www.csl.my
mybe xsebagus hp biasa2..berbaloi la ngn regenye kot..
features dia pun xbyk la..
tp klu tgok model2nye.. telan air liur jgk la.. hu~
model blackberry xde..tp BLUEberry ada.. .. serius!
i pun mjur n73 ni ok lg..
klu dh smpai mse kena tuka, mybe pkai csl je..
rosak pun xde la ralat sgt..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...

Last edited by angelicdevil; 10-19-2009 at 09:56 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2009, 12:04 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 9
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Iphone 3gs rm1.2 ada ker ... Murah giler.. 8 gig kot.. Yang lain sya kurang tahu tapi iphone kalau ngan maxis without agreement is rm1.8 starting kot untyk 8 gig. Tapi kalau kat luar unlocked iphone dalam rm2k untuk 16 gig. I pakai 16 gig beli dalan rm2k provider unlocked rm2k, using celcom. Bersedia ke nak guna hp internet based nieh sbb without btoadband unlimited, iphone akan auto updated wuthiut ur knowledge and bill phobe boley sampai rm300 lebey walaupun tenet tak guna. Tapi i beli kat penanglah. Eeheh
nur: eh betul ker dia auto update??? sue dah rikki kan Iphone 3g tu sue nak try 2nd hand dulu sbb kawan baru pakai dlm 4 months n dia upgrade to 3gs and wife dia tak nak iphone tu so dia nak let go sue kata sue nak try la. sue pakai unlimited broadband celcom pakej rm68, boleh kan masuk Iphone tuh? sue tak tau plak dia akan auto update. nasib u mention here sbb sue ingat nak masuk no maxis prepaid sue jer. sure habis la prepaid tu memanjang nanti.
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2009, 12:35 PM
bellanella's Avatar
bellanella bellanella is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Location: putrajaya city.
Posts: 63
Rep Power: 10
bellanella is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to bellanella
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by shell View Post
aku tanya hp murah,bukan pertikaikan duit dlm poket aku ni wei nak bayar bill.bongok..
hang ingat,hang sorang je berduit boleh pakai iphone ke?
payah sgt ke gunakan bahasa yg agak sedap di baca?
__________________
There is no female mind.The brain is not an organ of sex. As well speak of a female liver
Reply With Quote
  #11  
Old 10-19-2009, 01:21 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
nur: eh betul ker dia auto update??? sue dah rikki kan Iphone 3g tu sue nak try 2nd hand dulu sbb kawan baru pakai dlm 4 months n dia upgrade to 3gs and wife dia tak nak iphone tu so dia nak let go sue kata sue nak try la. sue pakai unlimited broadband celcom pakej rm68, boleh kan masuk Iphone tuh? sue tak tau plak dia akan auto update. nasib u mention here sbb sue ingat nak masuk no maxis prepaid sue jer. sure habis la prepaid tu memanjang nanti.
Macam blackberry , iphone , htc diamond yang intenet bsd memang camtue. Kalau x da 3g dia akan carik jalan pakai gprs yang mana 1kb 10sen kot. Skli dua update sampai ber Mb. Kiralah. Lagi satu dia pakai applications yang mostly guna tenet, satu application pun dalam 3Mb.. Kalau 60 applications.. Huhu bil phone first saya rm300. Nak lari dr tue kena simcard kosong untuk call n msg ja, tanpa gprs atau 3g.. Camtue
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #12  
Old 10-19-2009, 01:34 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 9
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Macam blackberry , iphone , htc diamond yang intenet bsd memang camtue. Kalau x da 3g dia akan carik jalan pakai gprs yang mana 1kb 10sen kot. Skli dua update sampai ber Mb. Kiralah. Lagi satu dia pakai applications yang mostly guna tenet, satu application pun dalam 3Mb.. Kalau 60 applications.. Huhu bil phone first saya rm300. Nak lari dr tue kena simcard kosong untuk call n msg ja, tanpa gprs atau 3g.. Camtue

lar... sue tak tau plak dia auto mcm tu. sbb selama nih sue pakai unlimited package tapi yg paling murah la, jadik mmg selamba jerk kalau surf guna fone. thanx beb for da info.
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #13  
Old 10-19-2009, 03:18 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Beli HP murah

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
lar... sue tak tau plak dia auto mcm tu. sbb selama nih sue pakai unlimited package tapi yg paling murah la, jadik mmg selamba jerk kalau surf guna fone. thanx beb for da info.
No problemo..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Share beli R.C Persian Adult 30 fiza saleh Health, Disease & Diet 1 08-21-2009 05:07 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.