Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-31-2013, 03:12 PM
nazrin1905 nazrin1905 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Rep Power: 0
nazrin1905 is on a distinguished road
Default Masalah dengan kucing betina

Salam/Hi kepada semua..

Saya nak minta pendapat dengan rakan forum yang lain mengenai masalah kucing betina saya. Kucing ni diberi oleh owner sebelumnya beberapa bulan yang lepas dan sudah berumur 5 tahun. Sebelum ni tiada masalah apa-apa. Sebab dah memang toilet train. Kucing ni memang dibela dalam cage oleh owner lama. Tapi sejak 2 minggu ni, dia dah ada tabiat buruk. Poo & pee dalam bekas minum sendiri. Pagi & petang kena cuci cage,bowl sebab tabiat baru dia ni. .. Nak marah pon tak sampai hati.. Dah cek dengan vet, tak sakit apa pon.. Tapi sekarang ni makin menjadi-jadi plak. Minta pandangan dari rakan forum untuk share tips.. Terima kasih
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2013, 10:39 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Masalah dengan kucing betina

the litter box..

apa beza dengan owner lama?

pasir? Size?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2013, 02:39 PM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 10
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: Masalah dengan kucing betina

KUCING SAYA PUN ADA MASALAH ,.Lepas dia umur 1tahun,dia jadi mcm tu.tp dia berak merata.tak berak dlm litter box. walhal litter box punya pasir masih baru lagi. sebelum ni dia ok.
bila dia selesa macam tu.memang susah. sekarang ni saya pindah kan dia tak letak dlm sangkar lg. dia berak dalam lubang tandas dah.,
umur dia sekarang 3tahun.
tinggal jirus dan flush... nama dia. karmalita. isteri kpd rambo
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing jantan berumur 4 bulan asyik terkam kucing betina 2 bln toti Training & Behavioral Issues 5 02-17-2013 10:44 PM
sedikit masalah tentang kucing... shaella Health, Disease & Diet 2 12-15-2010 11:49 PM
Normal ke kucing betina ringan sikit dari kucing jantan? sarebloom Cats & Kittens 27 10-28-2010 10:49 AM
Wajib tengok >>Video kucing terkejut ( try buat dengan kucing anda) nurkasih Jokes & Funny Pictures 2 10-16-2010 04:07 PM
masalah psl kucing betina yeepi Cats & Kittens 6 03-05-2010 02:17 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.