Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-30-2011, 11:09 AM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 11
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Anak kucing tak kira jenis baka apa, semasa kecik, memang cute n comel giler...hehehe. You ada berapa ekor kucing?
i ada dua je kucing. kucing i yang len sume da in heaven.. dulu2, masa bela kucing banyak2, ada satu time tu, 3 ekor kucing beranak serentak.hehe.. dasat2..bayangkanla. seko beranak 5 eko skali. tp tulah.umur baby tu xpanjang. i sempat bela kejap je..
Reply With Quote
  #22  
Old 03-30-2011, 11:12 AM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 11
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Thank you thini n nani kerana berminat nak adopt anak kucing saya........buat masa kini masih tak terfikir nak let go kedua-dua si kecik nie lagi......tengok jer apa rancangan saya yang akan datang......gambar gambar mereka untuk tatapan semua forumer kat sini share share kegembiraan saya setelah sekian lama tak bertambah ahli keluarga.....dah 27 ekor lah.....

wow..meriah gile u punye rumah..hehehe
Reply With Quote
  #23  
Old 03-30-2011, 11:21 AM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 11
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
best kan dpt anak kucing baru...sepanjang ari mengadap dorang pun x boring...

tau xpe..comey je tengok dorang. rasa nak picit2 je.hehe
Reply With Quote
  #24  
Old 03-30-2011, 12:20 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Memang lah kalau banyak means banyak belanja.. and time spent on them. Tapi alhamdulillah, setakat ni masih ada masa nak layan dia orang especially weekend..
good.....well plan
Reply With Quote
  #25  
Old 03-30-2011, 12:30 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by PusaChomel View Post
ni anak si Angor ke?
Bukan...ini bukan anak angor. Gabungan anak Chitara n Tasya, that meant cucu kepada Tasya n Chitara......pening pening......Banyak sangat sampai susah nak ingat......
Reply With Quote
  #26  
Old 03-30-2011, 12:35 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
i dlu pun masa 1st time dpt anak kucing asyik mengadap dorang aje
sampai kena tegur ngan hubby...hehe...even waktu keje pun ingat kat dorang
dh abis ofis hour msti nk cepat2 blk umah tak sabar nk tgk...
hehehe msti kiut kn muke dorang kena mrh...msti mcm blur2...
tp bising sgt ke kucing u sampai takut jiran complaint?
Bayangkan 25 ekor kucing meow serentak......jiran complaint tak especially waktu on heat, bunyi lagi kuat......

Apalah mereka peduli waktu saya marah, kan mereka pun tak faham apa saya cakap....heheheh

Dulu saya pun begitu, tengah tengah malam pun bangun tengok mereka, sebab risaukan mereka samada mak dia terpijak mereka ke, tuala ter cover mereka ke...macam macam lah....
Reply With Quote
  #27  
Old 03-30-2011, 12:41 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by d0odlez89 View Post
i ada dua je kucing. kucing i yang len sume da in heaven.. dulu2, masa bela kucing banyak2, ada satu time tu, 3 ekor kucing beranak serentak.hehe.. dasat2..bayangkanla. seko beranak 5 eko skali. tp tulah.umur baby tu xpanjang. i sempat bela kejap je..
Quote:
Originally Posted by d0odlez89 View Post
wow..meriah gile u punye rumah..hehehe
Quote:
Originally Posted by d0odlez89 View Post
tau xpe..comey je tengok dorang. rasa nak picit2 je.hehe
My god....can't imagine 3 ekor kucing betina beranak serentak...meriah sungguh....hehehe

meriah lah tu.....takut jiran yang complaint, takut DBKL datang check, selain daripada kucing, saya mempunyai 20 puluh lebih ekor arnab, baka netherland dwaft, holland lop, rex n arnab pedaging, semua pedigree, some imported. Layari blog www.arnabjamaldanny.blogspot.com

Last edited by Daniel; 03-30-2011 at 02:25 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 03-30-2011, 05:16 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 11
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Bayangkan 25 ekor kucing meow serentak......jiran complaint tak especially waktu on heat, bunyi lagi kuat......

Apalah mereka peduli waktu saya marah, kan mereka pun tak faham apa saya cakap....heheheh

Dulu saya pun begitu, tengah tengah malam pun bangun tengok mereka, sebab risaukan mereka samada mak dia terpijak mereka ke, tuala ter cover mereka ke...macam macam lah....
wau byknya kucing u....macamane nk jge byk tu?i respect kat u sbb boleh jge sebanyak tu
Reply With Quote
  #29  
Old 03-30-2011, 06:21 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
wau byknya kucing u....macamane nk jge byk tu?i respect kat u sbb boleh jge sebanyak tu
Kucing saya semua cage n letak kat bilik air-cond 24 hours.....saya upahkan seorang budak untuk jaga makanan n kebersihan mereka tiap tiap hari. Saya pula tiap tiap malam sebelum tido masuk bilik mereka n say good night......
Reply With Quote
  #30  
Old 03-31-2011, 09:19 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 11
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by d0odlez89 View Post
i ada dua je kucing. kucing i yang len sume da in heaven.. dulu2, masa bela kucing banyak2, ada satu time tu, 3 ekor kucing beranak serentak.hehe.. dasat2..bayangkanla. seko beranak 5 eko skali. tp tulah.umur baby tu xpanjang. i sempat bela kejap je..
same goes to me..before this pun i kehilangan 2 kucing kesayangan i...2 tahun bela dorang sejak baby lg....cant imagine to lose another one....everyday teringatkan dorang n really2 miss both of them...
for the mean time just bela sekor je buat pengubat rindu...
Reply With Quote
  #31  
Old 03-31-2011, 10:26 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
same goes to me..before this pun i kehilangan 2 kucing kesayangan i...2 tahun bela dorang sejak baby lg....cant imagine to lose another one....everyday teringatkan dorang n really2 miss both of them...
for the mean time just bela sekor je buat pengubat rindu...
Hilang tu mati ke atau lari dari rumah? Biasa kan kucing mempunyai hayat hidup yang lebih panjang....
Reply With Quote
  #32  
Old 03-31-2011, 11:39 AM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 11
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
My god....can't imagine 3 ekor kucing betina beranak serentak...meriah sungguh....hehehe

meriah lah tu.....takut jiran yang complaint, takut DBKL datang check, selain daripada kucing, saya mempunyai 20 puluh lebih ekor arnab, baka netherland dwaft, holland lop, rex n arnab pedaging, semua pedigree, some imported. Layari blog www.arnabjamaldanny.blogspot.com
wow..u mmg pencinta haiwan ni..arnab pon same banyak ngan kucing.hehehe..tula,dulu my mum bising.kate spe nak jaga sume tu.. Hope xde spela yang complaint smpi ke dbkl..cian u nanti..
Reply With Quote
  #33  
Old 03-31-2011, 12:12 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 11
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Hilang tu mati ke atau lari dari rumah? Biasa kan kucing mempunyai hayat hidup yang lebih panjang....
mati bcoz of FIP...time tu i memang lack of knowledge and experience dlm penjagaan kucing...i tak tau psl vaksin, deworm, supplement & etc....sampai sekarang pun i keep blamming myself sbb tak jaga kucing2 tu dgn baik...kalau i jaga dgn lebih baik maybe sampai sekarang kucing2 tu masih hidup kot...
Reply With Quote
  #34  
Old 03-31-2011, 02:33 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by d0odlez89 View Post
wow..u mmg pencinta haiwan ni..arnab pon same banyak ngan kucing.hehehe..tula,dulu my mum bising.kate spe nak jaga sume tu.. Hope xde spela yang complaint smpi ke dbkl..cian u nanti..
Tempat yang saya tinggal sekarang nie, jiran jiran berlagak sikit.....sikit sikit hal complaint, Sampah saya yang tak ambik oleh dbkl pun mereka complaint saya...air cuci kereta yang mengalir ke depan rumah mereka pun yang saya kena....sebab jalanraya serong ke bawa......macam macam hal lah mereka....tulah yang takut mereka complaint ke dbkl tentang kucing saya yang bising tu.....pernah mereka tanya budak saya tak bagi makan ke kucing kucing boss you sampai bising sangat...takut takut....
Reply With Quote
  #35  
Old 03-31-2011, 03:12 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 11
picco is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

27? mak aaiii....ramainye askar.... saya yg ada 11 askar pn da tercunggap smpai meleleh air liur nitpi itu la kn,klu kita berbuat baik ngan binatang ni,x kisah la binatang ape sekali pn, rezeki/pahala kita makin brtmbah...betol x??? kadang tu snggup korek tabong wohhh..
Reply With Quote
  #36  
Old 03-31-2011, 05:21 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
mati bcoz of FIP...time tu i memang lack of knowledge and experience dlm penjagaan kucing...i tak tau psl vaksin, deworm, supplement & etc....sampai sekarang pun i keep blamming myself sbb tak jaga kucing2 tu dgn baik...kalau i jaga dgn lebih baik maybe sampai sekarang kucing2 tu masih hidup kot...
Jangan lah salahkan diri, anggaplah ini sebagai satu cabaran yang baru untuk menghadapi masalah yang akan datang lain hari....dengan adanya pengalaman yang berganda ganda, lain hari kelak bila kita hadapi situasi macam ini, tahulah cara macamana nak selesaikan....
Reply With Quote
  #37  
Old 03-31-2011, 05:26 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by picco View Post
27? mak aaiii....ramainye askar.... saya yg ada 11 askar pn da tercunggap smpai meleleh air liur nitpi itu la kn,klu kita berbuat baik ngan binatang ni,x kisah la binatang ape sekali pn, rezeki/pahala kita makin brtmbah...betol x??? kadang tu snggup korek tabong wohhh..
Kalau ada tabong untuk mengorek tak apa, takut kena lah gorek lubang untuk sendiri......

Dapat ke balasan kalau kita baik sungguh dengan binatang peliharaan kita????

Dah mula pening pening sikit dengan 27 askar yang ada kat rumah....masalah pengaliran udara kat bilik, bunyi bunyi bising waktu on heat, debu debu pasir yang kat dalam bilik yang disebabkan oleh cat sand.....air-cond yang rosak.....aduh...pengsan sekejap........
Reply With Quote
  #38  
Old 03-31-2011, 05:51 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 11
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Jangan lah salahkan diri, anggaplah ini sebagai satu cabaran yang baru untuk menghadapi masalah yang akan datang lain hari....dengan adanya pengalaman yang berganda ganda, lain hari kelak bila kita hadapi situasi macam ini, tahulah cara macamana nak selesaikan....
thanks daniel....org2 yg mcm kita ni yg sygkan animal ni saje yg tau perasaan macamane rasanya kehilangan kucing yg kita sygi...even my hubby pun tak paham and pelik aje tgk sy asyik ngis....
Reply With Quote
  #39  
Old 03-31-2011, 07:06 PM
miaomiao's Avatar
miaomiao miaomiao is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 52
Rep Power: 11
miaomiao is on a distinguished road
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Dapat ke balasan kalau kita baik sungguh dengan binatang peliharaan kita????
saya assume en daniel ni seorang muslim, minta maaf saya tak kenal en daniel secara personal.

Allah telah berfirman, "tidak Aku jadikan manusia dan jin melainkan untuk beribadat kepadaKu" (al-Zariyat:56).

manusia adalah khalifah di muka bumi, dan tanggungjawab kita untuk melindungi makhluk yang lebih lemah. dan sebagai muslim, kita faham bahawa Hadith juga pegangan kita.

sedangkan untuk menyembelih binatang ternakan pun tidak boleh diseksa mereka, pisau kena pastikan betul2 tajam. rujuk hadith riwayat muslim.

ada juga riwayat tentang seorang pelacur/penzina yang terjumpa dengan anjing yang kehausan, lalu dia berusaha untuk tolong memberi minum kepada anjing itu. syurga balasannya. ini hadith lemah, tapi still....

berbuat baik dengan makhluk adalah dituntut, dan kalau kita buat dengan ikhlas, pasti dapat keredhaan Allah. kalau buat jahat buruk balasannya, kalau buat baik....?

kalaulah dalam islam tiada tuntutan untuk berbuat baik dengan haiwan, kenapa tiada tercatat dimana2 larangan sebegitu? dan kenapa Rasullullah tidak menegur apabila baginda kantoi Abdul Rahman menyorok anak kucing didalam lengan baju, sampaikan Rasullullah memberi gelaran Abu Hurairah (bapa anak kucing).

wallahu'alam.

saya sertakan ini untuk bacaan en daniel:
http://www.syababul-huda.info/2011/0...hluk-lain.html
http://www.voa-islam.com/trivia/aqid...-seekor-kucing
__________________
men own dogs. cats own men.

Last edited by miaomiao; 03-31-2011 at 07:25 PM.
Reply With Quote
  #40  
Old 04-01-2011, 10:41 AM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 11
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Anak kucing saya yang baru lahir......

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Tempat yang saya tinggal sekarang nie, jiran jiran berlagak sikit.....sikit sikit hal complaint, Sampah saya yang tak ambik oleh dbkl pun mereka complaint saya...air cuci kereta yang mengalir ke depan rumah mereka pun yang saya kena....sebab jalanraya serong ke bawa......macam macam hal lah mereka....tulah yang takut mereka complaint ke dbkl tentang kucing saya yang bising tu.....pernah mereka tanya budak saya tak bagi makan ke kucing kucing boss you sampai bising sangat...takut takut....
tah papela dorang tu..teruk sangat u punye jiran.. Klu i geram tol klu jiran cmtu..xconsider ngan orang len.bende kecik pon nak d complaint..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tolong..! anak kucing saya demam....huhuhu comot82 Cats & Kittens 18 11-22-2010 09:40 AM
tolong...siapa yang nak jadi keluarga angkat kucing saya nazamohd Rescuers & Fosterers 2 10-04-2010 11:12 AM
URGENT:Anak kucing baru lahir perlukan ibu tumpangan.... azris Rescuers & Fosterers 0 07-09-2010 05:46 PM
Anak Tasya yang lahir pada 31/07/2009 Daniel Cat TV and Photos 260 11-24-2009 11:04 PM
perlukan pertolongan!! anak bulus mati baru lahir Lionking Health, Disease & Diet 2 10-30-2009 11:40 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.