Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Closed Thread
 
Thread Tools
  #161  
Old 11-18-2008, 06:20 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 13
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
btoll...umah da la jauh..kne tahan teksi...then beli tiket bas..watnyer tiket da abis, kne tggu sejam dua dlu..then da sampai kne cari alamat plak..watnyer sesat lagi..perggghhhh..kn senang klu pakcu bagi alamat petshop pakcu tu..senang nak cari kat google earth..
hahahaha.. pandai la ko.. bijak2.. merancang pengurusan masa.. hahaha...
  #162  
Old 11-18-2008, 06:23 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
hahahaha.. pandai la ko.. bijak2.. merancang pengurusan masa.. hahaha...
pengurusan masa amat penting time nie..nak2 klu terlepas acara potong riben merah...detik bersejarah tu...lagipun klu sampai awal bleh bodek2 pakcu nak dapat diskaun kat kedai tu...hehehehe
  #163  
Old 11-18-2008, 06:44 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post


xyah pakai costume ala2 kucing bleh x...saya pakai pakaian tradisi jek..baju kurung...klu x pun..smart casual jek..jenuh plak nak bersinsing lengan nak basuh pinggan mangkuk kat dapur ala2 Mas AF dalam Amboi...Amboii..Amboi Azwan Ali tuh...(cam kompiden jek ade wat makan2...bekal sirik)...ekekeke..
Memang ler tak pakai costume Lia.., pakai jer apa pun, janji ada pakai..hehe. Theme costume2 tuh utk org2 yg dah volunteer nak pakai, mcm si Nik, Babyzee, Afro..hehe.
Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
hehehe.. pandai la ko kelentong nik!! tiket bas yer.. muehehehehe
A ah.. tiket bas..hehe, cuti sekolah lg ker time tu? Nik..nik...nik..
Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
btoll...umah da la jauh..kne tahan teksi...then beli tiket bas..watnyer tiket da abis, kne tggu sejam dua dlu..then da sampai kne cari alamat plak..watnyer sesat lagi..perggghhhh..kn senang klu pakcu bagi alamat petshop pakcu tu..senang nak cari kat google earth..
Hehe... bersungguh2 tul Nik, hrp2 sampai ler ke petang..hehe. Sabo2, Nik.. ada 54 hari lagi nak plan..hehe
  #164  
Old 11-18-2008, 06:50 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 13
Nana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
nana,,,,i pun pemalu gak nih..rasa nak g..tp kang tgk ramai sangat dalam tuh...tgk dari luar jek..lepas tuh patah balik..waakkakakakajum kite g sesama nak..?? hehehehe (best giler klu pat g opening ceremony petshop pak cu nih)...
maklum ler..bukan salu orang nak ajak....uhhuhuhuuh
Kak Lia, serius ni...Nak....nak...gi skali... nt kte deal2 jmpe kt mana...slps lokasinya didedahkan ...


Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. sabor2 k kawan2 seme.. separuh dr iman..hehe
Ingat!! 11th January 2009 (Sunday)

Pakcu plan start operations hari Jumaat tuh 9th Jan (soft opening - Ambil berkat hari Jumaat) apa2 benda baik pakcu nak start hr Jumaat.. you all mesti tak dpt dtg kan, so the official opening ceremony pada tarikh di atas. Perasan tak tarikh tu semua nombor 1, tahun 2009 pun kalau campo dpt 11, satu lg..hehe. Charlene `ong' kan that date? hehe...
Ni pakcu pggl dtg ahad je ke? atau jumaat, sbtu tu pn blh dtg? Kot2 la ahad tu ada hal.. nak gak reserve jumaat atau sbtu, mana2 yg dpt lerr....
  #165  
Old 11-18-2008, 06:51 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by afro View Post
pakcu...ada cadangan nih...tahun depan dalam bulan 2 or 3 kolej saya ade nak buat festival kolej. dieorang ade sewa kemah. 3-4 hari gak r. ape kata pakcu bukak gerai kat situ...
disamping tu, member kat forum ni leh r datang beramai2
kolej kat mane afro..?? klu tau kat ne, bleh awal2 tanye map cemane (bukan saya yang tgk map..orang yg bawak kete)...wakaka..nampak sangat buta mapppp
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
  #166  
Old 11-18-2008, 06:56 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Kak Lia, serius ni...Nak....nak...gi skali... nt kte deal2 jmpe kt mana...slps lokasinya didedahkan ...




Ni pakcu pggl dtg ahad je ke? atau jumaat, sbtu tu pn blh dtg? Kot2 la ahad tu ada hal.. nak gak reserve jumaat atau sbtu, mana2 yg dpt lerr....


tol ke nih nana..akak nak aje..xde teman nih...(lama dah x join cam nih)...
tau jek la suri rumah hujung mggu...bukan sepenuh masa...wakaka..
nana duk mane..? ape2, kite pm ekk..?? kang kacau pak cu kat sini plak.....ada yahoo add x? klu ade ym leh gak...tp akak online after 4.30 jek la sampai khamis nih..akak kusus kat blok sebelah opis..tp ari jumaat cam biasa dr 8.30am-5.30@6.30pm
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
  #167  
Old 11-18-2008, 07:13 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
pengurusan masa amat penting time nie..nak2 klu terlepas acara potong riben merah...detik bersejarah tu...lagipun klu sampai awal bleh bodek2 pakcu nak dapat diskaun kat kedai tu...hehehehe

nik..akak nih klu boleh nak sama2 pegang GUNTING masa pak cu nak potong ribben tuh (konon2 belagak cam share partner tanpa modal la)....nak2 plak ada reporter datang masa tuh..perghhhhhh..gila glemer sungguh diriku ini tanpa menyedarkan diri...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
  #168  
Old 11-18-2008, 07:16 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Ni pakcu pggl dtg ahad je ke? atau jumaat, sbtu tu pn blh dtg? Kot2 la ahad tu ada hal.. nak gak reserve jumaat atau sbtu, mana2 yg dpt lerr....
Official Opening Ceremony : 11th Jan 2009 (sunday)
Soft Opening - ada doa2 selamat kecik2 jer : 9th Jan (friday)
Mid Opening - No ceremony : 10th Jan (saturday)

Pakcu lg suka kalau ramai2 dtg pada 11th Jan 2009, sebab preparation memang dah budget utk tu. Tp kalau ada mana2 kawan2 yg nak dtg awal or nak dtg for 3days straight pun bole gak, but you have to let me know first k, bolela pakcu prepare apa2 yg sepatutnya untuk menyambut korg seme..hehe..
  #169  
Old 11-18-2008, 07:22 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Official Opening Ceremony : 11th Jan 2009 (sunday)
Soft Opening - ada doa2 selamat kecik2 jer : 9th Jan (friday)
Mid Opening - No ceremony : 10th Jan (saturday)

Pakcu lg suka kalau ramai2 dtg pada 11th Jan 2009, sebab preparation memang dah budget utk tu. Tp kalau ada mana2 kawan2 yg nak dtg awal or nak dtg for 3days straight pun bole gak, but you have to let me know first k, bolela pakcu prepare apa2 yg sepatutnya untuk menyambut korg seme..hehe..

no hal pak cu...kasik ar no hp..senang nak kuntek2 kang..senang nk bgtau gak klu x jadi....xde la pembaziran berlaku sekiranya pak cu wat makan2...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
  #170  
Old 11-18-2008, 07:55 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Wah!!! Baru 9 jam I tak log in, 3 pages dah 'terbang' loh.
Klu tak log in satu hari, camana? Terlepas kapal plak!!

Eh, pakcu, aku ni memang blur, tak perasaan yg date tuh semua nombor 1 until pakcu mention it. Yup, yup, betoi2 'ong'.


Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. sabor2 k kawan2 seme.. separuh dr iman..hehe
Ingat!! 11th January 2009 (Sunday)

Pakcu plan start operations hari Jumaat tuh 9th Jan (soft opening - Ambil berkat hari Jumaat) apa2 benda baik pakcu nak start hr Jumaat.. you all mesti tak dpt dtg kan, so the official opening ceremony pada tarikh di atas. Perasan tak tarikh tu semua nombor 1, tahun 2009 pun kalau campo dpt 11, satu lg..hehe. Charlene `ong' kan that date? hehe...
  #171  
Old 11-18-2008, 10:27 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 13
afro is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Thanks afro. Cadangan yg baik, semestinya akan dipertimbangkan. Tapi rasanya tak bole bwk kucing ler, sebab panas x de air con, kering lak kucing2 tu nanti..hehe. Bwk cats accessorries n food jer la.. bole? Jemput ler petfinder sekali, contact Andy..
biasenye kalau ade orang bukak gerai kat karnival macam ni, dieorang bawa pet kecik2 macam hamster, kura2, ikan, rabbit, food ngan accessorries je...kalau member2 petfinder nak bawa pet dieorang untuk pelaris cantik gak. biasenye lagi banyak pet, lagi ramai orang datang melawat. nanti kalau dah comfrm jadi, saya bagitau Andy...
__________________
  #172  
Old 11-18-2008, 10:30 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 13
afro is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
kolej kat mane afro..?? klu tau kat ne, bleh awal2 tanye map cemane (bukan saya yang tgk map..orang yg bawak kete)...wakaka..nampak sangat buta mapppp
saya dok kat dalam UKM, sampai bangi tanye je orang kat tepi jalan. comfrm dieorang tau.haha...
__________________
  #173  
Old 11-18-2008, 10:32 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 13
afro is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Memang ler tak pakai costume Lia.., pakai jer apa pun, janji ada pakai..hehe. Theme costume2 tuh utk org2 yg dah volunteer nak pakai, mcm si Nik, Babyzee, Afro..hehe.
pakcu sediakan costume...afro mesti pakai punye.haha...
__________________
  #174  
Old 11-18-2008, 10:51 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
no hal pak cu...kasik ar no hp..senang nak kuntek2 kang..senang nk bgtau gak klu x jadi....xde la pembaziran berlaku sekiranya pak cu wat makan2...
Ok, nanti bila pakcu officially invite, seme details ada kat situ, thanks..
Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
Wah!!! Baru 9 jam I tak log in, 3 pages dah 'terbang' loh. Klu tak log in satu hari, camana? Terlepas kapal plak!!
Terlepas kapal leh naik bas mcm Nik..hehe
Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
Eh, pakcu, aku ni memang blur, tak perasaan yg date tuh semua nombor 1 until pakcu mention it. Yup, yup, betoi2 'ong'.
Yeaah.. good co-incidenc..hehe
Quote:
Originally Posted by afro View Post
pakcu sediakan costume...afro mesti pakai punye.haha...
ok, pakcu sediakan...hehe
  #175  
Old 11-19-2008, 12:10 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 13
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by afro View Post
saya dok kat dalam UKM, sampai bangi tanye je orang kat tepi jalan. comfrm dieorang tau.haha...
ukm?kolej mana?hehehe amin?ke dah duk kat kerismas?hehehe
__________________
  #176  
Old 11-19-2008, 12:42 AM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 13
afro is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
ukm?kolej mana?hehehe amin?ke dah duk kat kerismas?hehehe
kajai...ang dak ukm gak ke??
__________________
  #177  
Old 11-19-2008, 09:30 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
nik..akak nih klu boleh nak sama2 pegang GUNTING masa pak cu nak potong ribben tuh (konon2 belagak cam share partner tanpa modal la)....nak2 plak ada reporter datang masa tuh..perghhhhhh..gila glemer sungguh diriku ini tanpa menyedarkan diri...
reporter mybe xde la kot kak tp rasa2nyer kita bleh amik gambar then wat berita kat thread pakcu..hehehehe..
  #178  
Old 11-19-2008, 10:16 AM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 13
afro is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
reporter mybe xde la kot kak tp rasa2nyer kita bleh amik gambar then wat berita kat thread pakcu..hehehehe..
betul2....pastu tajuk kat bawah kita tulis...."BERGAMBAR BERSAMA PAKCU"...haha....
__________________
  #179  
Old 11-19-2008, 10:47 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by afro View Post
betul2....pastu tajuk kat bawah kita tulis...."BERGAMBAR BERSAMA PAKCU"...haha....
btol2..xpun bawah tu tulis "PAKCU DAN RAKAN2 KONGSI"..bukan rakan kongsi perniagaan tapi rakan kongsi kegembiraan...hehehehe..
  #180  
Old 11-19-2008, 11:00 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: My very own pet shop coming soon!

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
btol2..xpun bawah tu tulis "PAKCU DAN RAKAN2 KONGSI"..bukan rakan kongsi perniagaan tapi rakan kongsi kegembiraan...hehehehe..
Hehe... pakcu dah dpt rasa gumbira tu... InsyAllah..
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cucu Maine Coon Pakcu! abgraldo Pet Shops & Services 105 12-09-2009 06:44 PM
veterinary clinic or hospital farrafarhana Cats & Kittens 11 08-28-2009 12:44 PM
Pakcu Usual Pet Shop Coony Pet Shops & Services 66 06-17-2009 04:49 PM
Pakcu need help abgraldo Training & Behavioral Issues 31 10-30-2008 11:49 AM
Happy Birthday, Pakcu Abralgado!!! blackie007 Coffee Room 22 09-16-2008 07:29 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.