Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #5081  
Old 04-02-2010, 03:23 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
alamak...kira nya akk pun salah sorang pemusnah trolley nurul tu selama nie... hari nie memang nak kena pergi carik satu... bandang pun dah surrender nak nangkat barangs2 24kg nie...
Ish... tak la kak.
Pemusnah tu anak nurul
Trolley tu di banting sana sini......
Trolley kat rumah roda dia pun dah terhuyung hayang...
Gara gara anak la....
Umpan mereka kak
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5082  
Old 04-02-2010, 04:57 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
Akak terpanggil utk buat posting disebabkan keadaan yg sama berulang ulang setiap bulan & kesian kekadang sama kekawan yg tak pasal pasal terpaksa rescue ataupun menjadi mangsa.

Beli BW dari Nurul ni simple saja.takde susah sgt,takdelah smp juta juta dijual makanan kucing ni. simple sampai klu rasa mampu beli,tak mampu tak payah beli. itu satu hal,lagi satu hal orang2 yg tak blh keep up with the deadline. susah sangat ke nak ikut deadline?? alasan yg selalu akak baca, kawan tak bank inlah,kakak/adik/suami/abang/nenek/datuk/cousin lupa nak bank in. benda ni tanggungjawab kita sendiri kenapa nak pass kat org lain??
very well said k'june..
as dis words comes from an otaimer like u, mmg kena sgt lah..

Quote:
Originally Posted by shad View Post
salam kak nurul...

shad akan tiba di rumah akak kul 9 mlm ini...insyallah.....
utk mengambil cat food & bertanya khabar....
klu sempat, bleh la kite kenal2 mlm ni ye..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5083  
Old 04-02-2010, 06:10 PM
syarul82's Avatar
syarul82 syarul82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 30
Rep Power: 0
syarul82 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Slmz kak..sori trlewat coz sy outstation..smlm sy msuk rm450shj..total BW Adult 48kg + 1 F.Cream = rm455...so rm5 sy bg cash ek....
tq- shah putrajaya-
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	resit.jpg
Views:	60
Size:	52.8 KB
ID:	9139  
Reply With Quote
  #5084  
Old 04-02-2010, 10:42 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 12
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak nurul..im really sorry..lola xdpt amik esok la..coz ada knduri kawen..if lola dtg hari ahad boleh??kalu akak x bz la..anything kasitau ekh...sian kat akak..rumah jd gudang nnt...
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #5085  
Old 04-03-2010, 11:49 AM
AleenAim AleenAim is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 92
Rep Power: 12
AleenAim is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

hye kak nurul....
nsb baik g amk BW mlm td..klu xmest leen xleh tdo..yela,cian kt ank2 bulus kt rmh nie..asyik naik trn katil jer nnt...
klu xde pape hr nie leen g lg rmh k..nurul nk amk cat litter plk..
smbil2 tue blhla kacau2 LUCKY k.nurul..geram gler tgk muka die...LUCKY...wait for aunty leen..
Reply With Quote
  #5086  
Old 04-03-2010, 01:12 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

.:: Kak Nurul, saya datang collect blackwood tghari nie... I'm on my way!!! Wwweeeee!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #5087  
Old 04-05-2010, 01:15 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

kak nurul..thnx for da newly picked-up bw..hehe
sempat kasik sumbat mamam itu garfield of yours lg..
sonok dpt jmpe few PF frens dat (friday) nite.. hi all

bdw, k'nurul, just nk inform u la..
my FIL baby -Bulat yg anta boarding skali aritu- past away yesterday..
hit n run depan rumah..
FIL pun xsempat tgok kete ke mto yg lggr..
tgok2 dh terbaring kt jln..
sian...nangis2 la my FIL..dlm mse 3 bln, 2 ekor kucen yg mmg manja dgn dia mati..
RIP Bulat..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5088  
Old 04-05-2010, 01:21 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
kak nurul..thnx for da newly picked-up bw..hehe
sempat kasik sumbat mamam itu garfield of yours lg..
sonok dpt jmpe few PF frens dat (friday) nite.. hi all

bdw, k'nurul, just nk inform u la..
my FIL baby -Bulat yg anta boarding skali aritu- past away yesterday..
hit n run depan rumah..
FIL pun xsempat tgok kete ke mto yg lggr..
tgok2 dh terbaring kt jln..
sian...nangis2 la my FIL..dlm mse 3 bln, 2 ekor kucen yg mmg manja dgn dia mati..
RIP Bulat..
Most welcome AD....
Seronok juga dapat jumpa kawan kawan PF kan?
Sempat pot pet pot pet.....

Alahai.... siannya....
Kesian kat FIL AD.
FIL AD tu memang sangat sangat sayang kat Bulat tu dan kucing kucing yang lain.
Siap simpan gambar lagi.
Masa datang tu hari ngan esben AD dia siap tunjuk semua gambar.
Mesti FIL AD tu sedih sangat.
Si bulat tu tak di kurung ke?
Driver tu lari ke?
Celaka punya orang!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5089  
Old 04-05-2010, 02:14 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Most welcome AD....
Seronok juga dapat jumpa kawan kawan PF kan?
Sempat pot pet pot pet.....

Alahai.... siannya....
Kesian kat FIL AD.
FIL AD tu memang sangat sangat sayang kat Bulat tu dan kucing kucing yang lain.
Siap simpan gambar lagi.
Masa datang tu hari ngan esben AD dia siap tunjuk semua gambar.
Mesti FIL AD tu sedih sangat.
Si bulat tu tak di kurung ke?
Driver tu lari ke?
Celaka punya orang!
tu la...Bulat tu mmg mnja dgn dia..jilat2 kepala la..gigit2 pipi..
dgn org lain xde cmtu..
cat before dat nama Tom yg mati 3-4 bln lps pun cmtu..
Tom tu klu dgn org lain, cm rotweiler (body built+kaler+ekor pun kontot) ..xbleh pegang..garang..
tp klu dgn FIL, bleh timang2, peluk cium, xde gigit/cakar pun..dh bela 4-5 thn.
dulu FIL g haji, kn lama kn..si Tom tu tdo atas kain pelekat FIL..rindu kot..
mse Tom mati, dia dh nangis2..lg la mati depan mata.. ni Bulat pulak..
FIL kol smlm, kate dia xmo bela kucing dh..dh xsanggup sedih lg..

his cats mmg jnis xdikurung..let lose dlm rumah aje..
cuma skali skala main kt depan rumah tp xpegi jauh la..
yg kena langgar tu, sbb dia ikut my MIL angkat jemuran,..
bila msuk rumah, tgok dia xmsuk lg..so my MIL sruh la my FIL amik dia kt luar..
my FIL kuar je rumah, tgok dia dh terbaring atas jln..
kepala dia kena teruk..so mmg xbleh survive la..
also xtau la ape n spe yg langgar...
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5090  
Old 04-05-2010, 02:52 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
tu la...Bulat tu mmg mnja dgn dia..jilat2 kepala la..gigit2 pipi..
dgn org lain xde cmtu..
cat before dat nama Tom yg mati 3-4 bln lps pun cmtu..
Tom tu klu dgn org lain, cm rotweiler (body built+kaler+ekor pun kontot) ..xbleh pegang..garang..
tp klu dgn FIL, bleh timang2, peluk cium, xde gigit/cakar pun..dh bela 4-5 thn.
dulu FIL g haji, kn lama kn..si Tom tu tdo atas kain pelekat FIL..rindu kot..
mse Tom mati, dia dh nangis2..lg la mati depan mata.. ni Bulat pulak..
FIL kol smlm, kate dia xmo bela kucing dh..dh xsanggup sedih lg..

his cats mmg jnis xdikurung..let lose dlm rumah aje..
cuma skali skala main kt depan rumah tp xpegi jauh la..
yg kena langgar tu, sbb dia ikut my MIL angkat jemuran,..
bila msuk rumah, tgok dia xmsuk lg..so my MIL sruh la my FIL amik dia kt luar..
my FIL kuar je rumah, tgok dia dh terbaring atas jln..
kepala dia kena teruk..so mmg xbleh survive la..
also xtau la ape n spe yg langgar...
Ye... FIL ada cerita tu hari.
Dia pun pernah cakap tak nak bela lagi sebab tak tahan sedih kalo dah tak ada.
Kesian FIL you.
Kirim salam ngan FIL you.
Kata jangan sedih sedih.......
My offer still stands cakap ngan dia
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5091  
Old 04-05-2010, 03:13 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Ye... FIL ada cerita tu hari.
Dia pun pernah cakap tak nak bela lagi sebab tak tahan sedih kalo dah tak ada.
Kesian FIL you.
Kirim salam ngan FIL you.
Kata jangan sedih sedih.......
My offer still stands cakap ngan dia
insyaAllah..
aiyohh...your salam nnt AD sampaikan..
but da last sentence, i'll keep it for later later later~ la ye..hehe
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5092  
Old 04-06-2010, 11:57 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

AD,suruh your FIL cat proofting their house like my mum did.sebabnya my mum's Simba kena racun oleh jiran.Simba msh kitten jd nakal mmg extra sikit tp dia bukan buat apa2 pun.just jd diri sendiri tp nampaknya jiran tak suka kucing. jd mak akak cat proofting rumah dia & simpan kuicng2 dlm cage klu dah mlm.


Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
tu la...Bulat tu mmg mnja dgn dia..jilat2 kepala la..gigit2 pipi..
dgn org lain xde cmtu..
cat before dat nama Tom yg mati 3-4 bln lps pun cmtu..
Tom tu klu dgn org lain, cm rotweiler (body built+kaler+ekor pun kontot) ..xbleh pegang..garang..
tp klu dgn FIL, bleh timang2, peluk cium, xde gigit/cakar pun..dh bela 4-5 thn.
dulu FIL g haji, kn lama kn..si Tom tu tdo atas kain pelekat FIL..rindu kot..
mse Tom mati, dia dh nangis2..lg la mati depan mata.. ni Bulat pulak..
FIL kol smlm, kate dia xmo bela kucing dh..dh xsanggup sedih lg..

his cats mmg jnis xdikurung..let lose dlm rumah aje..
cuma skali skala main kt depan rumah tp xpegi jauh la..
yg kena langgar tu, sbb dia ikut my MIL angkat jemuran,..
bila msuk rumah, tgok dia xmsuk lg..so my MIL sruh la my FIL amik dia kt luar..
my FIL kuar je rumah, tgok dia dh terbaring atas jln..
kepala dia kena teruk..so mmg xbleh survive la..
also xtau la ape n spe yg langgar...
Reply With Quote
  #5093  
Old 04-06-2010, 12:55 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
AD,suruh your FIL cat proofting their house like my mum did.sebabnya my mum's Simba kena racun oleh jiran.Simba msh kitten jd nakal mmg extra sikit tp dia bukan buat apa2 pun.just jd diri sendiri tp nampaknya jiran tak suka kucing. jd mak akak cat proofting rumah dia & simpan kuicng2 dlm cage klu dah mlm.
ermmm cat proofting tu cmne ye??
mlm mmg dia simpan kucing dlm umh..
xbg kuar pny..
yg kena tu siang2 la..hm..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5094  
Old 04-06-2010, 01:04 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

cat proofting mcm kita buat kat apartment kitalah.psg netting suma.pastu pastikan longkang tu bila kita hadang air blh mengalir tp kucing tak blh lepas. cat proofting rmh landed ni tak sama each houses.bergantung pd jenis rmh masing2. tgk mcm mana tembok/pagar etc.

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
ermmm cat proofting tu cmne ye??
mlm mmg dia simpan kucing dlm umh..
xbg kuar pny..
yg kena tu siang2 la..hm..
Reply With Quote
  #5095  
Old 04-07-2010, 12:10 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
cat proofting mcm kita buat kat apartment kitalah.psg netting suma.pastu pastikan longkang tu bila kita hadang air blh mengalir tp kucing tak blh lepas. cat proofting rmh landed ni tak sama each houses.bergantung pd jenis rmh masing2. tgk mcm mana tembok/pagar etc.
oo i c..cmtu ekh..
xpe la, nnt klu dia ada nk bela kucing lagi, akan buat lah..
but for now, dia xmo bela kucing lg..terasa lagi sedih kot.. 2 in a row..
thnx for da suggestion tho

k'nurul:
my FIL ckp, if ur kaki pendek ada anak nnt, boleh la sekor.. (even dgn bantahan dr my MIL..hehehe)
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5096  
Old 04-07-2010, 12:36 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by angelicdevil View Post
oo i c..cmtu ekh..
xpe la, nnt klu dia ada nk bela kucing lagi, akan buat lah..
but for now, dia xmo bela kucing lg..terasa lagi sedih kot.. 2 in a row..
thnx for da suggestion tho

k'nurul:
my FIL ckp, if ur kaki pendek ada anak nnt, boleh la sekor.. (even dgn bantahan dr my MIL..hehehe)
Hi AD,

Ai..yo..yo....
Kaki pendek dah kena zass la he..he.....
Macam mana ada anak kaki pendek lak
Yang kaki pendek betina tu dah ilang
Tu yang boleh kuarkan kaki pendek
Ooo lufer... anak kaki pendek ada pula...
Insyaallah.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5097  
Old 04-07-2010, 01:11 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Hi AD,

Ai..yo..yo....
Kaki pendek dah kena zass la he..he.....
Macam mana ada anak kaki pendek lak
Yang kaki pendek betina tu dah ilang
Tu yang boleh kuarkan kaki pendek
Ooo lufer... anak kaki pendek ada pula...
Insyaallah.....

mjur ada byk generasi..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5098  
Old 04-08-2010, 12:48 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Hi AD,

Ai..yo..yo....
Kaki pendek dah kena zass la he..he.....
Macam mana ada anak kaki pendek lak
Yang kaki pendek betina tu dah ilang
Tu yang boleh kuarkan kaki pendek
Ooo lufer... anak kaki pendek ada pula...
Insyaallah.....
aiyooo...cam ne leh hilang?
anak kaki pendek tu kaki dia pendek ke panjang?
Reply With Quote
  #5099  
Old 04-08-2010, 09:11 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
aiyooo...cam ne leh hilang?
anak kaki pendek tu kaki dia pendek ke panjang?
Masa tu pagi dalam jam 6.30.
Dengar meow meow.....
Cari cari tak ada pula
Sekali tengok kat balcony belakang dia jatuh atas grill jiran di Tingkat 8.
Bangunkan anak suh g ketuk rumah jiran dan ambilkan.
Anak ambilkan tapi mungkin sebab dia dalam ketakutan dia meronta dan cekau anak then anak terlepas.
Dia lari pecut kuar rumah.
Anak naik bagitau and then cepat cepat turun ke tingkat 8 mencari pagi pagi buta tapi malangnya tak jumpa jumpa
Petang tu balik dari kerja g mencari lagi tapi tak ada juga sampai la hari nie.
Ntah la apa nasib dia....
Anak dia non-standard munchkin.
Boleh dapat standard munchkin gak kan?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5100  
Old 04-08-2010, 12:49 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam nurul, haritu masa ambik bw dan pasir dari rumah nurul, akk mintak anak nurul tunjukkan bilik anak2 bulus tu seround... waahh... comel2 belaka anak2 kat dalam tu.. dan yang paling nyata, tak de bau kencing/taik dan tak de taik bersepah pun... berkesan sungguh pati serai tu ekk... . kucing2 nurul memang baik2 laa, walau pun tingkap dibilik tu tak bertutup rapat, diaorang tak panjat2 pun... dulu masa akk duduk apartment, tingkap boleh buka sebesar 3 jari aje dan terpaksa ikat tingkap tu dengan dawai supaya dorang tak nyangakan tingkap tu dan cuba keluar...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.