Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 09-18-2012, 09:01 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 11
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

Quote:
Originally Posted by myliza View Post
Terpulanglah..kalau was2 jgn beli. Kalau tak pasti jgn terus buat conclusion. Sbb was2 tulah yg halal pun jd haram. Anyway, I hv no choice sbb dh 3 brand tukar my cats still nak RC. Drpd biar kucing kebuloq tk makan, bazir duit pun berdosa gak kan? Sbb RC ni kering kita tak perlu nak sentuh,main tuang je dr balang. I kasi RC dr diorg kitten lagi so far alhamdulilah takde masalah kesihatan.Always healthy & hyper active!

ahahah....rina TERPAKSA bg rc sbb ada sekor tuh mmg tak mo mkn mknn lain..mkn pun sbb lapar je..hehe
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #62  
Old 09-19-2012, 11:19 AM
adisolikin adisolikin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
adisolikin is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

Rina tak try bagi Science Plan?
Reply With Quote
  #63  
Old 09-19-2012, 01:13 PM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 11
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

Quote:
Originally Posted by adisolikin View Post
Rina tak try bagi Science Plan?
udah try...the issue is that most of the cats yg pernah mkn rc, mmg susah pun nk tukar mknn...

haishh
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #64  
Old 09-20-2012, 10:38 AM
Bard186 Bard186 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kuantan
Posts: 33
Rep Power: 0
Bard186 is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

kenapa RC macam ada bahan yang addictive ye? Kucing makan RC susah betul nak tukar Brand makanan lain.. Tapi pada pendapat saya , terpulang kepada selera kucing tu sendiri..
Dulu pernah bagi diorang BW, tak makan sangat.. campur2 ngan sportsmen baru makan.. sekarang makan orijen campur sportmen.. Oyem seko takmau makan.. die nak makan smartheart.. smartheart saya bagi kat kucing2 yang datang kat umah.. die pun sibuk makan bila kucing lain datang.. Sebelum ni pernah bagi brit, holistic...campur2.. saya rasa kalau kita campur2 makanan, kucing tak jadi fussy.. selagi diorang takde stomach upset sebab tukar brand makanan, i think that should be ok.. Diet diorang tak tetap kibble + cannned food+ homecooked food/ raw..
Reply With Quote
  #65  
Old 10-02-2012, 02:08 PM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 11
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

Quote:
Originally Posted by Bard186 View Post
kenapa RC macam ada bahan yang addictive ye? Kucing makan RC susah betul nak tukar Brand makanan lain.. Tapi pada pendapat saya , terpulang kepada selera kucing tu sendiri..
Dulu pernah bagi diorang BW, tak makan sangat.. campur2 ngan sportsmen baru makan.. sekarang makan orijen campur sportmen.. Oyem seko takmau makan.. die nak makan smartheart.. smartheart saya bagi kat kucing2 yang datang kat umah.. die pun sibuk makan bila kucing lain datang.. Sebelum ni pernah bagi brit, holistic...campur2.. saya rasa kalau kita campur2 makanan, kucing tak jadi fussy.. selagi diorang takde stomach upset sebab tukar brand makanan, i think that should be ok.. Diet diorang tak tetap kibble + cannned food+ homecooked food/ raw..
mebi..most ppl ckp macam susah je nk tukar to other brand once dh pekena rc... dlm 4 ekor, 1 ekor nie je yg fussy sgt..lantak kau laa labuuu...nak mkn, makan lah...tak ank makan, sudah..yg laponye kamu jugakk..bila lapar dia mkn je... haha
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #66  
Old 10-03-2012, 01:57 PM
penyek penyek is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 25
Rep Power: 0
penyek is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin - Betul ke Ni??

off topic jap ek..
macamana nak ajar kucing minum guna botol tu...payah btul bulu lebat minum skit dah basah..bila basah kompom kotor..huwaaaa tensennnn
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Royal Canin Wetfood naq1989 Cats & Kittens 49 02-15-2012 02:24 AM
Royal Canin is Now Available At Felix The Cat! Felix The Cat Pet Food 1 12-14-2011 11:10 AM
Royal Canin Cat Food Amirul World Of Pets Pet Food 0 05-23-2011 11:21 PM
Royal Canin - distributor Miki Satohara Pet Food 0 10-05-2010 06:44 PM
Royal Canin Fit 32 (Adult) biynio Pet Food 0 09-17-2010 09:56 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.