Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 08-04-2009, 06:57 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
mia katz kata dia ada wat boarding. tp tataw la brapa rega dia nak letak
kat pet epicure taman melawati pon ada boarding. nnt yong g tny bape charge dyowg k.
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #122  
Old 08-05-2009, 10:35 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

tangs yong....
Reply With Quote
  #123  
Old 08-05-2009, 11:51 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

akak pernah board si Peterpan kat sana last year. board dia 3 hari.waktu tu Alicia charge RM35 per day.tp tak pastilah klu RM35 per day per cat atau RM35 per day utk beberapa kucing sebab si Peterpan ada bilik dia sendiri,siap toys lg & mkn sedap. smp kawan tu tak nak balik.seronok sgt kat sana. dia tunjuk muka kat akak masa nak amik dia balik.klu ingatkan kisah tu akak ketawa sorang2


Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
kat pet epicure taman melawati pon ada boarding. nnt yong g tny bape charge dyowg k.
Reply With Quote
  #124  
Old 08-05-2009, 12:29 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

rm35 per day....gulp....
boo nak soh tengok2 kan meow smpi beh pantang...mau beribu....adeh....
x jadi la...mahai plak...klu reen 2 murah la..rm8 sekor. klu bwk mknan sndri rm6 jer..tp jauh kat kajang plak....ngah cari the best solution ni....
Reply With Quote
  #125  
Old 08-05-2009, 02:04 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

If susah sangat boo i think the best way is you jaga by yourself.Kita dok kat k.l ni tak ade ape pun murah.Ade duit semua jadi.I think i pun kena jaga sendiri jugak.Lagipun kalu u nak boarding seekor dua ekor buleh la angkut naik kereta.kalu lapan macam i?tak ke jenuh.dah la apartment lif rumah i pun macam ape.alamat, i boleh terberanak tunggu lif.Kalu tak ade sangat dah jalan.Mintak husband u tolong cooperate la sekejap.Yela time ni la nak tahu dia bule bersusah senag ngan kite kan.Bila lagi...
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #126  
Old 08-05-2009, 02:15 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

betul,tanggunjawab anak kaki 2 atau 4 adalah tanggunjawab bersama.klu isteri dlm pantang camtu,suami kenalah bantu bila kita kerja,duit si isteri pun ada gunanya utk menjana ekonomi rumahtangga,jd suami kena turun padang juga jgn tunggu isteri saja yg kena buat itu ini.klu akak pula,ni bebal nak mampus.smp skrg pun tak reti nak masak.suami akak yg masak kat rmh bukan akak smp mak mentua pun geleng geleng kepala.dah berpuluh2 bulan belajar dgn dia tp tak juga masuk.last2 mak mentua kata ko ni mmg takde bakat masak.tak payalah belajar lg.kikikikikikik!!! so kami amik kata sepakat,yg masak suami,kemas dapur pastu akak.cuci baju dan seterika baju akak,tp suami akan tlg kemas rumah,bersihkan poo box dan uruskan anak bulus dimana yg perlu.dia akan buat tanpa akak suruh


Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
If susah sangat boo i think the best way is you jaga by yourself.Kita dok kat k.l ni tak ade ape pun murah.Ade duit semua jadi.I think i pun kena jaga sendiri jugak.Lagipun kalu u nak boarding seekor dua ekor buleh la angkut naik kereta.kalu lapan macam i?tak ke jenuh.dah la apartment lif rumah i pun macam ape.alamat, i boleh terberanak tunggu lif.Kalu tak ade sangat dah jalan.Mintak husband u tolong cooperate la sekejap.Yela time ni la nak tahu dia bule bersusah senag ngan kite kan.Bila lagi...
Reply With Quote
  #127  
Old 08-05-2009, 02:25 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

2 la kak....hubby boo jenis kena suruh baru buat 2 yg payah. dia discuss ngan dia mmg dia nak tolong la cuma boo la kurang caya kat dia nnt cara dia bersihkan suma. ntah la kak...hopefully husband mau la tolong jaga anak2 bulus ni sementara boo pantang. hubby da besa da buang poo/pee n bg mkn klu time boo x sehat cuma x sekemas la boo buat. nnt ada jer yg boo komplen balik...hihi...kdg smpi gadoh la pasai kucen je pon. ntah la..jiwa muda lain kot. baru kawen kan...masing2 penat keja. lama2 ok la kot. masih lagi dlm situasi memahami true kaler masing2......
Reply With Quote
  #128  
Old 08-05-2009, 02:33 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

iye kak june, bab masak ni kena ade minat same kalu tak huhu tak menjadik macam lin ni..hehehehe,berbalik pada boo,
boo ,u bukan sorang jer bergadoh pasal kucing ni, i ngan husband i pun bergadoh jugak yela kita jaga tak macam dia jaga, asal siap dah la.pernah satu insiden habis lencun arnab akak dia p simbah ngan air.kata suruh bagi air dia wat two in one sekali.mandkan terus.kesian aranab i.lelama,dia oserved sendiri macam mana akak jaga.cume cuci mata my ctas dia tak buat.hal cleaning ni,dia dah expert.vacuum rumah weekend 5 kali sehari.hehehehehe .i dah tak complain dah.So weekend dia balik i senang lenang goyang kaki.

Kita dah kahwin ni terpaksa la give and take.Kalu tak mampu boo kita wat cara yang kita mampu la.yela belanja anak lagi, anak bulu lagi.banyak belanja tu.
dah lama kalu kita ade duit lebih kita buleh la hire tukang gaji sementara khas untuk anak bulu ni.kan?
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #129  
Old 08-05-2009, 02:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

kikikikikikik!! ada geng rupanya.akak tergelak cite ko pasal suami ko siram air kat rabbit.setau akak rabbit akan mati klu kita kasih mandi?? betul tak?? dulu adik akak mandikan rabbit dia,terus mati

suami akak pun dulu tak reti buat.akak tunjuk dgn penuh sabar.lelama dia dah pandai.ini pesanan dari akak yg kahwin dah dekat 9 thn.org lelaki kat mana2 suma sama.durang buat kerja mmg tak lengkap mcm kita org pompuan.jd akak buat kerja,akak panggil dia dan explain satu persatu.mula2 tu durang akan buat salah sana sini.tp slowly durang akan pick up.bila nampak durang buat,kita tegur bukan camtu,camni.lama2 durang pick up.skrg ni suami akak paling sayang kucing.klu akak geram kat durang,dia pula yg protect durang.tak blh nak jentik sikit pun kucing2 tu.


Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
iye kak june, bab masak ni kena ade minat same kalu tak huhu tak menjadik macam lin ni..hehehehe,berbalik pada boo,
boo ,u bukan sorang jer bergadoh pasal kucing ni, i ngan husband i pun bergadoh jugak yela kita jaga tak macam dia jaga, asal siap dah la.pernah satu insiden habis lencun arnab akak dia p simbah ngan air.kata suruh bagi air dia wat two in one sekali.mandkan terus.kesian aranab i.lelama,dia oserved sendiri macam mana akak jaga.cume cuci mata my ctas dia tak buat.hal cleaning ni,dia dah expert.vacuum rumah weekend 5 kali sehari.hehehehehe .i dah tak complain dah.So weekend dia balik i senang lenang goyang kaki.

Kita dah kahwin ni terpaksa la give and take.Kalu tak mampu boo kita wat cara yang kita mampu la.yela belanja anak lagi, anak bulu lagi.banyak belanja tu.
dah lama kalu kita ade duit lebih kita buleh la hire tukang gaji sementara khas untuk anak bulu ni.kan?
Reply With Quote
  #130  
Old 08-05-2009, 02:46 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Mati kak?hehehehe arnab lin lasak cam tuan jugak...dah bese kena simbah ngan air.laki lin wat cam tu selambe je.Dah kena kantoi dia buleh plak cakap dengan tak bersalah nya selama ni dia buat tak ade ape pun?yang kita ni hot la satu badan.tarik muka 40 segi. .hehehehehehe.Kucing lin bengang ngan husband lin.coz port depa dok sebelah lin atas katil every night.tup-tup laki lak yang dok, so ape depa buat bila laki lin bangun depa cecepat duduk pastu buat buat tido.last -last kami beralah p dok luar.hohohoho.Betapa sayang nye kitaorg kat kucing ni sampe biar je depa tido.Lagi pun kucing lin semua manja ngan laki lin.la ni tak ralat la kalu suruh dia jaga.Itu pun setelah diberi tutorial 20 kali.
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #131  
Old 08-05-2009, 02:52 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

mmg kena sabar tahap gaban la ek pendek kata...adeh....
Reply With Quote
  #132  
Old 08-05-2009, 03:04 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Tak pe la boo tak semua org senang on the spot kan..try la moga -moga ok.Sekurang kurang nya org yang kita kenal jaga anak bulu kita bukan org lain.Kalu org lain kita risau gakkan?
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #133  
Old 08-26-2009, 03:39 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

baru terperasan tentang thread ni..kalau dah ddk rumah kondo kan,kena jagalah kucing tu jangan poo poo di luar rumah..takut jiran marah pula kan.tapi kebanyakkan kucing,memang kenn kurung dalam rumah je,melainkan kalau terlepas..kalau buat kotor kt koridor,kesian pula kat pencuci tu walaupun hari2 diorg mop koridor..
Reply With Quote
  #134  
Old 08-26-2009, 06:23 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by rock View Post
baru terperasan tentang thread ni..kalau dah ddk rumah kondo kan,kena jagalah kucing tu jangan poo poo di luar rumah..takut jiran marah pula kan.tapi kebanyakkan kucing,memang kenn kurung dalam rumah je,melainkan kalau terlepas..kalau buat kotor kt koridor,kesian pula kat pencuci tu walaupun hari2 diorg mop koridor..
huhuhu.. bukan rumah tak bertanah je kena wat mcmtu..rumah bertanah pon camtu..dah bela binatang,sume2 lah kena jaga.poo pee xspecially.jiran kita nih depan kita je baik2 blaka,kat blakang hampes!depan puji abes..eeii comelnye kuceng..bila kat blakang,"ko tau minah tu bela kucing..busuk btol..bla..bla..najis..bla..bla..bla.."ces!time plok cuim kuceng takde plak najisrase nak luku je mereka2 yg hipokrit cengini
Reply With Quote
  #135  
Old 08-26-2009, 09:23 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
huhuhu.. bukan rumah tak bertanah je kena wat mcmtu..rumah bertanah pon camtu..dah bela binatang,sume2 lah kena jaga.poo pee xspecially.jiran kita nih depan kita je baik2 blaka,kat blakang hampes!depan puji abes..eeii comelnye kuceng..bila kat blakang,"ko tau minah tu bela kucing..busuk btol..bla..bla..najis..bla..bla..bla.."ces!time plok cuim kuceng takde plak najisrase nak luku je mereka2 yg hipokrit cengini
huhuhu..dulu saya memang jaga kucing saya.sampaikan dekat grill pn,saya pasang net supaya dia tak keluar.ddk kondo ni,semua buat keje masing2,blk keje,terus tutup pintu.jiran sebelah pn tak kenal.kalau kenal pn,kalau ada rumah terbakar ke,time tulah nak besembang macam2.tak pun,petang2 tengah berendam dalam pool.

macam kes cookies4bulat ni,sekarang ni saya mengalami masalah ini.jiran sebelah rumah saya,bela kucing.depan rumah dia,yang jenis bulu panjang2lah.yang belakang rumah,baka biasa.skrg ni,musim hujan,jadi pasir pn lembaplah..tambah pula,tanah lapang tak ada.kecuali taman2 rumah orang.saya rasa,dia gunakan pasir laut jadikan tempat poo poo kucing2 dia.yang kat belakang rumah,macam dah terbiar dah.cuma bagi makan saki baki makanan yang lebih.dia letak bekas pasir poo poo dia,betul2 tepi pagar saya.dan disitu jugalah saya jemur pakaian saya.dan disitu jugalah,paip air saya.nak tak nak,saya terpaksa ddk situ sebab nak guna paip air,dan sidai baju.mggu lepas,saya angkat jemuran,dan pakai pakaian yang dh kering tu.tak sampai 5minit,habis gatal2 badan saya.dahlah masa tu,saya seorang je kat rumah,terpaksalah main sapu je losyen kat belakang badan.adakah disebabkan udara yang tercemar disebabkan poo poo jiran saya tu?sekarang ni,saya jenur baju dalam bilik je.orang lain,pagi2 hirup udara segar,tapi saya buka pintu je,mak aiii....busuk giler taik kucing.belum termasuk hancing lagi.takkanlah hari2 saya terpaksa cuci lantai parking kereta saya.saya pun bela juga kucing,tapi saya jaga diorg.kalau diorg nak keluar juga rumah,saya akan ikat diorg di grill..walaupun kucing saya,baka biasa je bukan yang berharga beribu2....

baru2 ni,barulah saya tahu punca kenapa bilik di bahagian belakang saya bau busuk.sebab selama ni,saya keluar pintu dapur,buang sampah.kalau lantai kt luar tu kotor,saya pancutkan air.bila saya tengok longkang,clear.bersih.pastu,saya tengok koridor bawah tingkap bilik saya tu,mengucap panjang saya..bertompok2,sampai warna dah hitam poo poo kucing. tengah2 panas,saya bersihkan belakang tu.lusa tu,saya check lagi,ada lagi poo poo kucing. saya sampai tutup semua lubang,ruang kt pagar dapur,tak bagi kucing jiran saya ni masuk,tapi diorg boleh masuk juga.sebab diorg dah lama lepak kat belakang tu kan.

bila hati saya dah panas,hari2 saya terpaksa basuh poo poo diorg ni,petang tu,diorg satu family,lepak depan rumah.saya tutup hidung saya dengan tangan,sambil siram pokok bunga.bilas motor saya akibat pee pee pula.sambil muka saya,macam 20biji buah limau di dalam mulut.masam gila.sampaikan saya search dalam internet,sekiranya kita tahu itu najis kucing kita di rumah jiran kita,kita sebagai tuannya,wajib membasuhnya,kalau ikutkan dlm islamlah.saya tahu,suami jiran saya ni,macam dah dapat rasa saya tak berkenan pasal ni.sebab bila saya keluar,cepat dia sembur lantai parking dia,yang dah ada poo poo.

saya memang tak bertegur jiran saya tu,sejak saya duduk di sini.seakan2 dia cemburu dengan apa yang kami ada.pernah sekali,dia sms tuan rumah yang saya sewa ni,dia mengadu,saya mengetuk paku di dinding malam2,bising nak tidur pun tak boleh.saya pun bukan bodoh nak ketuk paku di dinding atas pada pukul 10 malam.faham2 jelah orang baru masuk rumah kan,bukan semua yang ada dirumah ni,100% elok.yang suami dia,lepak depan rumah dengan kawan2 bersembang sampai pukul 3 4 pagi,gelak2,kami boleh tidurlah?mungkin diorg seronok kot,hidu bau poo poo kat situ.mungkin!saya bukan benci kucing,tapi saya benci orang macam ni.nak bela kucing,tapi tak pandai nak menguruskan benda2 macam ni.kadang2,saya jadi trauma kalau sanak saudara,kawan ofice nak datang rumah dengan bau yang saya rasa akan makin kuat sebab kucing2 dia makin bertambah.

tension betul ddk di sini..nak pindah cepat2...cepatlah pindah ke tempat lain pula...
Reply With Quote
  #136  
Old 08-26-2009, 10:08 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by rock View Post
huhuhu..dulu saya memang jaga kucing saya.sampaikan dekat grill pn,saya pasang net supaya dia tak keluar.ddk kondo ni,semua buat keje masing2,blk keje,terus tutup pintu.jiran sebelah pn tak kenal.kalau kenal pn,kalau ada rumah terbakar ke,time tulah nak besembang macam2.tak pun,petang2 tengah berendam dalam pool.

macam kes cookies4bulat ni,sekarang ni saya mengalami masalah ini.jiran sebelah rumah saya,bela kucing.depan rumah dia,yang jenis bulu panjang2lah.yang belakang rumah,baka biasa.skrg ni,musim hujan,jadi pasir pn lembaplah..tambah pula,tanah lapang tak ada.kecuali taman2 rumah orang.saya rasa,dia gunakan pasir laut jadikan tempat poo poo kucing2 dia.yang kat belakang rumah,macam dah terbiar dah.cuma bagi makan saki baki makanan yang lebih.dia letak bekas pasir poo poo dia,betul2 tepi pagar saya.dan disitu jugalah saya jemur pakaian saya.dan disitu jugalah,paip air saya.nak tak nak,saya terpaksa ddk situ sebab nak guna paip air,dan sidai baju.mggu lepas,saya angkat jemuran,dan pakai pakaian yang dh kering tu.tak sampai 5minit,habis gatal2 badan saya.dahlah masa tu,saya seorang je kat rumah,terpaksalah main sapu je losyen kat belakang badan.adakah disebabkan udara yang tercemar disebabkan poo poo jiran saya tu?sekarang ni,saya jenur baju dalam bilik je.orang lain,pagi2 hirup udara segar,tapi saya buka pintu je,mak aiii....busuk giler taik kucing.belum termasuk hancing lagi.takkanlah hari2 saya terpaksa cuci lantai parking kereta saya.saya pun bela juga kucing,tapi saya jaga diorg.kalau diorg nak keluar juga rumah,saya akan ikat diorg di grill..walaupun kucing saya,baka biasa je bukan yang berharga beribu2....

baru2 ni,barulah saya tahu punca kenapa bilik di bahagian belakang saya bau busuk.sebab selama ni,saya keluar pintu dapur,buang sampah.kalau lantai kt luar tu kotor,saya pancutkan air.bila saya tengok longkang,clear.bersih.pastu,saya tengok koridor bawah tingkap bilik saya tu,mengucap panjang saya..bertompok2,sampai warna dah hitam poo poo kucing. tengah2 panas,saya bersihkan belakang tu.lusa tu,saya check lagi,ada lagi poo poo kucing. saya sampai tutup semua lubang,ruang kt pagar dapur,tak bagi kucing jiran saya ni masuk,tapi diorg boleh masuk juga.sebab diorg dah lama lepak kat belakang tu kan.

bila hati saya dah panas,hari2 saya terpaksa basuh poo poo diorg ni,petang tu,diorg satu family,lepak depan rumah.saya tutup hidung saya dengan tangan,sambil siram pokok bunga.bilas motor saya akibat pee pee pula.sambil muka saya,macam 20biji buah limau di dalam mulut.masam gila.sampaikan saya search dalam internet,sekiranya kita tahu itu najis kucing kita di rumah jiran kita,kita sebagai tuannya,wajib membasuhnya,kalau ikutkan dlm islamlah.saya tahu,suami jiran saya ni,macam dah dapat rasa saya tak berkenan pasal ni.sebab bila saya keluar,cepat dia sembur lantai parking dia,yang dah ada poo poo.

saya memang tak bertegur jiran saya tu,sejak saya duduk di sini.seakan2 dia cemburu dengan apa yang kami ada.pernah sekali,dia sms tuan rumah yang saya sewa ni,dia mengadu,saya mengetuk paku di dinding malam2,bising nak tidur pun tak boleh.saya pun bukan bodoh nak ketuk paku di dinding atas pada pukul 10 malam.faham2 jelah orang baru masuk rumah kan,bukan semua yang ada dirumah ni,100% elok.yang suami dia,lepak depan rumah dengan kawan2 bersembang sampai pukul 3 4 pagi,gelak2,kami boleh tidurlah?mungkin diorg seronok kot,hidu bau poo poo kat situ.mungkin!saya bukan benci kucing,tapi saya benci orang macam ni.nak bela kucing,tapi tak pandai nak menguruskan benda2 macam ni.kadang2,saya jadi trauma kalau sanak saudara,kawan ofice nak datang rumah dengan bau yang saya rasa akan makin kuat sebab kucing2 dia makin bertambah.

tension betul ddk di sini..nak pindah cepat2...cepatlah pindah ke tempat lain pula...
amek poo poo kuceng dia tepek kat muka dia baru dia paham kot yg kita nih sengsara ngan perfume kuceng dia tuh.(terbaca kat paper bila ntah dia baling najis kat org sb tak puas hati ngan keje org tu.
Reply With Quote
  #137  
Old 08-26-2009, 10:24 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

pernah sekali tu,suami saya pun tak tahan diorg duduk besembang gelak2 kul 2pagi.nak tido pun tak boleh,sebab hampir sangat dengan bilik kami.sampaikan dah standby pampers kucing saya yang ada poo poo nak balik kt diorg..tapi saya cakap,tak payahlah buat keje cam tu,baik kita telefon polis je.lagipun orang sini,kalau tak puas hati,takut diorg main santau je.dahlah kami cari rezeki di sini,dan hanya menyewa.nanti dia cakap berlagak pula datang tempat dia..cukuplah dia tengok wing di uniform suami saya.geram ni.itu pun dah boleh buat diorg cemburu kot.

sekarang ni,saya tutup jelah pintu tingkap.lemas juga kadang2 tu sebab udara tak berganti.nak tak nak,dalam sehari dlm setengah jam,buka pintu sekejap.yang selebihnya,tutup je.bukan tak nak bergaul,tapi tak tahan dengan bau.makcik depan rumah saya pun,komlpen benda yang sama.tengok jiran sebelah rumah saya ni tak ada,dia cepat2 datang rumah saya,sambil merungut benda yang sama tak tahan hari2 kena buang poo poo kt rumput dia.saya pn terpaksa iye kan aje,walaupun dlm hati,nak luahankan macam2 juga.apa boleh buat,tegur nanti,takut bergaduh.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing tua binbin Cats & Kittens 68 04-08-2013 01:06 PM
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
DBKL Came to My Apartment June Rescuers & Fosterers 77 06-26-2010 06:57 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
Penang: Apartment Residents Complaining->Stray Dogs Must Be Shot JScott General Discussion 6 03-03-2009 12:57 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.