Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 06-30-2009, 06:19 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
tuh ler pasal..
nih senyap plak yg program nak hantar blk warga asing tuh..
rasa aman kalo dorang xde...
kalo g KL kat Pertama, Sogo & CM terutama nyer..
mmg situ ler "sarang" dorang
sampai kite nak jln2 pun rasa seram jer..
dorang pandang cam kite plak pendatang
off topic ni lia..takpe, boleh aa relate sket kot dgn original topic..

kita kan pendatang di negara sendiri...he he hepanas tinge org2 yg sibuk nak anta diorg balik tuh baca apa yg mon type neh kan lia...

semlm masa sampai kat bawah umah, jumpa 2 ekor budak bulus. so, mon dgn bangga dan angkuhnye feed them. lupa la plak nak amik gambar as evidence..ehehehe.. comel2 la jugak cat tu. bersih jer, cam ada tuan empunye, tapi tu la, duk kat parking kat bawah....usha2 org balik keje kot.
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #82  
Old 06-30-2009, 06:28 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
off topic ni lia..takpe, boleh aa relate sket kot dgn original topic..

kita kan pendatang di negara sendiri...he he hepanas tinge org2 yg sibuk nak anta diorg balik tuh baca apa yg mon type neh kan lia...

semlm masa sampai kat bawah umah, jumpa 2 ekor budak bulus. so, mon dgn bangga dan angkuhnye feed them. lupa la plak nak amik gambar as evidence..ehehehe.. comel2 la jugak cat tu. bersih jer, cam ada tuan empunye, tapi tu la, duk kat parking kat bawah....usha2 org balik keje kot.

siannyer dorng...
anak sapa la ekkkk

harap2 sihat sejahtera ler hendaknyer dorg tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #83  
Old 06-30-2009, 06:40 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

almost tetiap ari nampak yg kaler kelabu tuh, umur maybe tgh remaja la kot. baru semlm mon berjaya belanja dia makan sket. pastu dah nak sampai kat lif, nampak plak lagi sekor, kaler hitam putih, ada pakai loceng lagi tuh, nampak cam jantan, tapi pakai loceng, nyorok kat area lif tu, sempat aa jugak mon fed him. nampak takut2 je dgn mon, agaknye cat tu cakap,"sapa pulak la mamat neh berserabai balik keje, tetiba je nak wat baik dgn aku..."

jap agi balik sampai umah nak usha lagi, kot2 ada plak diorg nunggu mon balik keje..keh keh keh
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #84  
Old 07-01-2009, 07:05 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
almost tetiap ari nampak yg kaler kelabu tuh, umur maybe tgh remaja la kot. baru semlm mon berjaya belanja dia makan sket. pastu dah nak sampai kat lif, nampak plak lagi sekor, kaler hitam putih, ada pakai loceng lagi tuh, nampak cam jantan, tapi pakai loceng, nyorok kat area lif tu, sempat aa jugak mon fed him. nampak takut2 je dgn mon, agaknye cat tu cakap,"sapa pulak la mamat neh berserabai balik keje, tetiba je nak wat baik dgn aku..."

jap agi balik sampai umah nak usha lagi, kot2 ada plak diorg nunggu mon balik keje..keh keh keh

laaaa....
CM nih "mamat" upenyer.....
ingatkan "minah"
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #85  
Old 07-01-2009, 07:23 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
tuh ler pasal..
nih senyap plak yg program nak hantar blk warga asing tuh..
rasa aman kalo dorang xde...
kalo g KL kat Pertama, Sogo & CM terutama nyer..
mmg situ ler "sarang" dorang
sampai kite nak jln2 pun rasa seram jer..
dorang pandang cam kite plak pendatang
sembang sal pendatang ni...msa shimi g bukit minyak, pulau pinang dlu.
shimi pernah ternampak segerombolan masyarakat vietnam@myanmar mengepung anjing, lalu memukul dan menghentak kepala anjing berkenaan hingga parah. mangsa kemudiannya diheret ke dalam hostel (asrama pekerja bangsa asing berkenaan). mungkin untuk dijadikan bahan masakan malam mereka..
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #86  
Old 07-01-2009, 07:54 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
sembang sal pendatang ni...msa shimi g bukit minyak, pulau pinang dlu.
shimi pernah ternampak segerombolan masyarakat vietnam@myanmar mengepung anjing, lalu memukul dan menghentak kepala anjing berkenaan hingga parah. mangsa kemudiannya diheret ke dalam hostel (asrama pekerja bangsa asing berkenaan). mungkin untuk dijadikan bahan masakan malam mereka..
tgh mkn nasi lemak terus terstop bace mende nih..adeh! kembang lak tekak..
Reply With Quote
  #87  
Old 07-01-2009, 08:57 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by habidaiya View Post
tgh mkn nasi lemak terus terstop bace mende nih..adeh! kembang lak tekak..
tu la org tua2 dah pesan....jgn makn/bercakap/berjalan bila makan....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #88  
Old 07-01-2009, 09:08 AM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

laaaa....
CM nih "mamat" upenyer.....
ingatkan "minah"
ye puan zalia...encik cookiemonster ni ialah sejenis mamat...

tu aar, kat profile petfinder ni kan takde status forumner punye jantina...konpius aa sket..

shimi, tu pengalaman ngeri gak tuh...lenkali record aa apa derang buat, pastu anto kat stesen tb, kaasi terbeliak sket bijik mata org2 yg suka sangat bawak diorang masuk reramai neh..

tu yang shimi nampak, yg shimi x nampak ntah2 lagi banyak binatang2 yg jadi mangsa diorg kan...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #89  
Old 07-01-2009, 09:15 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
ye puan zalia...encik cookiemonster ni ialah sejenis mamat...

tu aar, kat profile petfinder ni kan takde status forumner punye jantina...konpius aa sket..

shimi, tu pengalaman ngeri gak tuh...lenkali record aa apa derang buat, pastu anto kat stesen tb, kaasi terbeliak sket bijik mata org2 yg suka sangat bawak diorang masuk reramai neh..

tu yang shimi nampak, yg shimi x nampak ntah2 lagi banyak binatang2 yg jadi mangsa diorg kan...
*ishhhh...kak abliasa ni slalu tukar jantina org....

*shimi x sempat nk amek gmbaq dpa tu...kalo x jd KARAM SINGH WALIA la jwb nya....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #90  
Old 07-01-2009, 09:45 AM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
*ishhhh...kak abliasa ni slalu tukar jantina org....

*shimi x sempat nk amek gmbaq dpa tu...kalo x jd KARAM SINGH WALIA la jwb nya....
dia suke tukar jantina org ek shimi?
terpakse aa mon buat2 jadi lembut..kekekeke
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #91  
Old 07-01-2009, 01:01 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
tu la org tua2 dah pesan....jgn makn/bercakap/berjalan bila makan....
baiklah en. shimi...
Reply With Quote
  #92  
Old 07-01-2009, 01:47 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
updates....

semalam jam 11.00mlm..linda dah start operasi ngan dak2 umah....
tapie linda pelik tak der dengar suara diorang...time balik kijer pon tak dengar ...
erm....puas linda carik dari tingkat ke tingkat....sampailah ke parking kereta...
tak jumper lah......

tak tau dier pegie mana..atau dah ada orang amik..
kalo amik tak per..jgn buang dah ler.....
selsesai operasi jam 12.00 mlm...

semoga ALLAH panjangkan umo diorang dan selamat dari sebarang bencana...
amin....
linda.. ada jumpa kucing2 tu lagi tak?
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #93  
Old 07-02-2009, 07:25 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
dia suke tukar jantina org ek shimi?
terpakse aa mon buat2 jadi lembut..kekekeke
hahaha....pakat2 pakai mulot merah noeeeee....
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #94  
Old 07-02-2009, 08:57 AM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
hahaha....pakat2 pakai mulot merah noeeeee....
shimi..off topic dah neh... he he he
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #95  
Old 07-02-2009, 09:58 AM
melo melo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
melo is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by azma kamis View Post
rasanya pelihara kucing di flat @ apartment mmg bkn 1 masalah. yang penting owner kena la jaga kucing tu dgn baik + jaga perasaan neighbour sket( jgn la biar kucing kita buat pencemaran kt kaw umah). sy dlu tinggal kt apartment jgk n bela kucing. hari2 kami uruskan kucing kami (pasir dia tiap2 hari ambik buang yg mana yg patut n pastu sembur perfume sket spy takde bau2 yg tak menyenangkan). tingkap umah plak kami pasang mosquito net spy tak la kucing2 tu lompat keluar dr umah. so kami pun happy, neighbour pun takde complaint.

thumbs up!:)seme owner kucing kena amik contoh ur effort nie. koz sikap owner kucing yg tk sensitif yg put down image other resposible cat owners n kucing tu sendiri org treat cam hewan sepak terajang je.

spatutnya kita kena take care of the cat and also ensure kucing2 kita tk ganggu jiran. buat ape yg patut SEBELUM jiran tegur. jgn tunggu jiran tEGUR baru nak buat itu ini.

make sure kucing kita kalo indoor, stay indoor.
make sure they are litter train.neuter. etc2.

so kalo cat owners seme ada kesedaran sivik. tadelah orang nak banned2 dari bela kucing/dog. root cause probnye nye berasal dari owner kucing/dog yg tk betanggungjwap tu jugakkk..
Reply With Quote
  #96  
Old 07-02-2009, 10:03 AM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 12
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by melo View Post
thumbs up!:)seme owner kucing kena amik contoh ur effort nie. koz sikap owner kucing yg tk sensitif yg put down image other resposible cat owners n kucing tu sendiri org treat cam hewan sepak terajang je.

spatutnya kita kena take care of the cat and also ensure kucing2 kita tk ganggu jiran. buat ape yg patut SEBELUM jiran tegur. jgn tunggu jiran tEGUR baru nak buat itu ini.

make sure kucing kita kalo indoor, stay indoor.
make sure they are litter train.neuter. etc2.

so kalo cat owners seme ada kesedaran sivik. tadelah orang nak banned2 dari bela kucing/dog. root cause probnye nye berasal dari owner kucing/dog yg tk betanggungjwap tu jugakkk..
agreed with u melo
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #97  
Old 07-02-2009, 11:31 AM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
agreed with u melo
agreed with u CM
__________________
"Animal are not our whole life, but they make our lives whole."
Reply With Quote
  #98  
Old 07-17-2009, 06:07 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

nak nyibuk jugak! yong nak share 1 story ni. umah yong kat ground floor. so tadek masalah la dgn anak bulus yang merayap kat atas tanah. even macik sebelah umah pon ada 3 ekor bulus giant dam umah dy. and one of it kucing hutan. seriously besar! hurm. tapi menda yang yong nak share ni, bukan la pasal kami pencinta nyaww di ground floor. tapi tentang sorang mamat bangla yang duk kat level 5, block umah yong. dia mmg salu jadi sebutan bila yong and makcik kucing(jiran) and abg helmi(owner cat jugak) bila kami mesyuarat balkony . tingkap2 ni tadek dah. zaman da maju.
penah mamat bangla tu campak kucing dari tingkat 5, kucing tu jatuh atas atap kat carpark! kucing tu dah berdarah2 dah. nak bangun takleh. kepala je gerak2. pastu yong da nanes2 da tgk nyaww tu. yong jerit kat mamat bangla tu tapi dy lari masuk umah. bengang gila. yong mmg marah. yong bagitaw kat pakcik guard, sebab pakcik guard ni pon cat lover, bila kitorang pegi ketuk pintu umah mamat bangla ni, dy boleh buat muka tak bersalah! yong seriously mengamuk depan umah dia. da puas mengamuk, dy asyik geleng kepala je. rupa2nya tak paham bahasa melayu
Reply With Quote
  #99  
Old 07-17-2009, 06:10 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 12
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

lupa nak bagitaw. kucing tu mati sebelum kitorang pegi serang umah bangla tu.
kitorang tanam bangkai kat bawah pokok bunga raya. haihz. bila tgk pokok tu, rasa sayu je. kesian kucing tu. kejam bangla tu. kucing tu comel. gebu, putih ada tompok oren atas kepala. kenapa la manusia ni kadang2 tak berperikemanusiaan...
Reply With Quote
  #100  
Old 07-17-2009, 06:24 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Yong,ko cakap kat dia nanti ko report dia kat authority biar hantar balik ke Bangla naik tongkang.kurang ajar punya bangla.dahlah tumpang tempat org,berani pula buang2 kucing dari tgkt 5.dia tak paham cakap melayu,ko cakap je bahasa english.


Quote:
Originally Posted by Yong Katana Ashica View Post
lupa nak bagitaw. kucing tu mati sebelum kitorang pegi serang umah bangla tu.
kitorang tanam bangkai kat bawah pokok bunga raya. haihz. bila tgk pokok tu, rasa sayu je. kesian kucing tu. kejam bangla tu. kucing tu comel. gebu, putih ada tompok oren atas kepala. kenapa la manusia ni kadang2 tak berperikemanusiaan...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing tua binbin Cats & Kittens 68 04-08-2013 01:06 PM
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
DBKL Came to My Apartment June Rescuers & Fosterers 77 06-26-2010 06:57 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
Penang: Apartment Residents Complaining->Stray Dogs Must Be Shot JScott General Discussion 6 03-03-2009 12:57 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.