Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 09-06-2009, 01:22 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
tortoiseshells ke, itam ke,ttp suka sume kucengs!



my tortoiseshells yg trbungkang! alamak dah larik topic!dari itam ke tortoiseshells..maaf ye tuan tanah:shy}
shikin,
yang terbongkang tu bukan tortieshell la sayang..
yang sicomel gebu tu 'tabby' nama kaler dia
kat gambar ni nampak macam brown tabby
tortieshell *atau org selalu pendekkan tortie* warna dia bercampor2 comot sgt rupa dia. mcm ni ha.....





gambar tortie exo courtesy of padipaddy cattery
Reply With Quote
  #62  
Old 09-06-2009, 01:28 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

oo ye ke??ingt sespisis..sb dia kaler comot...kene banyak belajar nihmekasih for the correction so camnih dipanggil ape yek?


Last edited by cookies4bulat; 09-06-2009 at 01:35 PM.
Reply With Quote
  #63  
Old 09-06-2009, 01:31 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
shikin,
yang terbongkang tu bukan tortieshell la sayang..
yang sicomel gebu tu 'tabby' nama kaler dia
kat gambar ni nampak macam brown tabby
tortieshell *atau org selalu pendekkan tortie* warna dia bercampor2 comot sgt rupa dia. mcm ni ha.....





gambar tortie exo courtesy of padipaddy cattery
Yang tompok2 pic i post tueh? Spesis aper laK?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #64  
Old 09-06-2009, 01:36 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Yang tompok2 pic i post tueh? Spesis aper laK?
species ? species kucing la hehehe

yg tompok2 tu 'calico & white' cik nur...
Reply With Quote
  #65  
Old 09-06-2009, 01:39 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

ades...tok guru kuceng sila buka bebenang jenis kaler2 @ species kuceng untuk menambah pengetahuan org2 baru cam saye nih..(ke mmg dah ade thread aku je yg tak jumpe?)

Last edited by cookies4bulat; 09-06-2009 at 02:29 PM.
Reply With Quote
  #66  
Old 09-06-2009, 01:50 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
species ? species kucing la hehehe

yg tompok2 tu 'calico & white' cik nur...
A'ah Calico..hahahah okey okey...thanks anyway, my mistake..yang Tux tueh yang kaler hitam ngan putih macam pakai tuxedo kan..

__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #67  
Old 09-06-2009, 03:19 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
A'ah Calico..hahahah okey okey...thanks anyway, my mistake..yang Tux tueh yang kaler hitam ngan putih macam pakai tuxedo kan..

istilah sebenar dalam cat fancy; black bi-colour . Tuxedo cat gelaran yang diberi sebab rupa mcm pakai tux. Org kata tuxedo cat ni punya keistimewaan tersendiri, WAllahualam.....
Reply With Quote
  #68  
Old 09-06-2009, 03:22 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
oo ye ke??ingt sespisis..sb dia kaler comot...kene banyak belajar nihmekasih for the correction so camnih dipanggil ape yek?

hmmm...hmmmm....mata dia kaler biru tak ? kalau nak kata colourpoint pun bukan. Entah le shikin, yg ni kak zai surrender. tak pasti pulak warna dia . mungkin seniors lain leh jawab. Pakcu......tolong !!!!!
Reply With Quote
  #69  
Old 09-06-2009, 03:34 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
hmmm...hmmmm....mata dia kaler biru tak ? kalau nak kata colourpoint pun bukan. Entah le shikin, yg ni kak zai surrender. tak pasti pulak warna dia . mungkin seniors lain leh jawab. Pakcu......tolong !!!!!
mata dia cam kuning ijau..ntah le saya tak tau lah.. nanti kene bwk kat pakcu lah kasik siasat apekah spesisnye..
Reply With Quote
  #70  
Old 09-06-2009, 05:56 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

cookies, kucing kaler ni akak panggil Teh Tarik.kikikikikik!! sebab mcm rupa teh tarik. kena tanya sifu yg lebih mahir pasal kaler ni.akak pun kurang tau pasal kucing warna camni.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
mata dia cam kuning ijau..ntah le saya tak tau lah.. nanti kene bwk kat pakcu lah kasik siasat apekah spesisnye..
Reply With Quote
  #71  
Old 09-06-2009, 06:30 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by June View Post
cookies, kucing kaler ni akak panggil Teh Tarik.kikikikikik!! sebab mcm rupa teh tarik. kena tanya sifu yg lebih mahir pasal kaler ni.akak pun kurang tau pasal kucing warna camni.
teh tarik pon teh tarik lah!tuh la buah hati pengkarang jantung saya
Reply With Quote
  #72  
Old 09-07-2009, 08:15 AM
monyok monyok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Rep Power: 0
monyok is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
tortoiseshells ke, itam ke,ttp suka sume kucengs!



my tortoiseshells yg trbungkang! alamak dah larik topic!dari itam ke tortoiseshells..maaf ye tuan tanah:shy}
comelnya. rasa nk garu perut dia. tlg garukan perut dia cookies utk sy

sori tuan rumah. off topic lg
Reply With Quote
  #73  
Old 09-08-2009, 08:57 AM
fffrrr's Avatar
fffrrr fffrrr is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 88
Rep Power: 12
fffrrr is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
hhahahaha!!tak perasn sb gmbr kecik, ingt beg!mmg itam legam! nih dah besarkan utuk tatapan sume kuceng si monyok nama bulat


Oh wow! I ada dua ekor almost sebijik macam dua ekor kucing monyok ni! Terkejut jap tengok betapa seirasnya mereka cume I punya yg hitam dah tua.
Tapi segeng lah kite hehe!
__________________
www.dontbecatty.blogspot.com
Reply With Quote
  #74  
Old 09-10-2009, 11:44 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
A'ah Calico..hahahah okey okey...thanks anyway, my mistake..yang Tux tueh yang kaler hitam ngan putih macam pakai tuxedo kan..

kat umah tu ada sekor bicolor aka mr tux (well dress sgt2 siap stokin 4 kaki)..tapi pangai memang majal...kaki aku ni dah jadik tempat begayut dia jek...habes suar jean mak
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #75  
Old 09-10-2009, 12:14 PM
monyok monyok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Rep Power: 0
monyok is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by fffrrr View Post
Oh wow! I ada dua ekor almost sebijik macam dua ekor kucing monyok ni! Terkejut jap tengok betapa seirasnya mereka cume I punya yg hitam dah tua.
Tapi segeng lah kite hehe!
itu lah. td tgk blog awak. mmg serupa. terutamanya si kak pen. berapa tahun umur kucen hitam awak? mesti dh byk benda awak buat sama ngan diakan?
Reply With Quote
  #76  
Old 09-10-2009, 12:16 PM
monyok monyok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Rep Power: 0
monyok is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
kat umah tu ada sekor bicolor aka mr tux (well dress sgt2 siap stokin 4 kaki)..tapi pangai memang majal...kaki aku ni dah jadik tempat begayut dia jek...habes suar jean mak
kene plak kuu tak potong. laaaaaaaaaaagi best rasanya . sy ada problem nk mop lantai. diorang suka bergayut kat mop. seronok kene heret ngan mop tu merata rumah. igt badan memasing ringan kot?
Reply With Quote
  #77  
Old 09-10-2009, 03:44 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Ni satu link on cats' colors.
Tak tahu kat mana nak post.

http://cats.about.com/od/felinegenet...orpatterns.htm

Kalau ada yg nak tambah url lain, silakan.
Personally, i sendiri susah nak ingat nama nama pattern kucing nih.
Pattern-blind ler katakan.
Reply With Quote
  #78  
Old 09-10-2009, 06:13 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
kat umah tu ada sekor bicolor aka mr tux (well dress sgt2 siap stokin 4 kaki)..tapi pangai memang majal...kaki aku ni dah jadik tempat begayut dia jek...habes suar jean mak
alamak!hensemnye diatapi perangainye tak hensem lah plaktakpe laa kak hate,perangai mereka2 yg cam bukan2 tuh membuatkan mereka bertambah comel!n membuatkan kita bertambah geram kat mereka,rase nak picit2 je..
Reply With Quote
  #79  
Old 09-11-2009, 01:07 AM
fffrrr's Avatar
fffrrr fffrrr is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 88
Rep Power: 12
fffrrr is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by monyok View Post
itu lah. td tgk blog awak. mmg serupa. terutamanya si kak pen. berapa tahun umur kucen hitam awak? mesti dh byk benda awak buat sama ngan diakan?
Si Pat tu dah 8 tahun. Sama umur dgn adik saya yang darjah dua. Tapi die tak brapa suka akan manusia. Sombongnya tak terhingga Hampeh!. SO kiteorg tak banyak aktiviti serta kenangan manis bersama Die cakar muka I dua kali dah tu but I dont blame him. One time tu cz die bau kucing lain and mengamuk, i tak prasan so die swipe skali kat dahi. Second time tu, I tak prasan kaki dia sakit, i picked him up and cradled him. Die cakar right in the center of my face. Calar hidung tak mancung ku. Tapi takpe, i dont hold it against him. Dah die mmg mcm tu, we just have to trime seadanya. haha. Nasib baik tak berbekas muka ku ini Die sebenarnya manja, but in his own reserved , from-a-distance kind of way Yelah kene buat alasan untuk die...hehe. Die buah hati parents ku. Buat lah apa saja die nak, tak akan kene marah. Tapi yg bagusnya pasal perangai anti manusia die ni is that die official pak gad kiteorg. Strangers yg mendekati bakal menerima hisses and growls from him. Dengan rupannya yg besar dan agak garang-looking, mmg sesuai lah die ambik role tu

Quote:
Originally Posted by monyok View Post
kene plak kuu tak potong. laaaaaaaaaaagi best rasanya . sy ada problem nk mop lantai. diorang suka bergayut kat mop. seronok kene heret ngan mop tu merata rumah. igt badan memasing ringan kot?
haha! i have the same problem with the youngr ones. suka gile org mengemas. peralatan mengemas adalh mainan buat mereka. siap main ice skating kat lantai licin lagi. nampak org pegang mop trus kejar. sama jugak dgn penyapu. tsk tsk menyibuk je! yg dah bersih kotor balik dgn tapak2 kaki.shish.
__________________
www.dontbecatty.blogspot.com
Reply With Quote
  #80  
Old 09-11-2009, 05:23 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by fffrrr View Post
Si Pat tu dah 8 tahun. Sama umur dgn adik saya yang darjah dua. Tapi die tak brapa suka akan manusia. Sombongnya tak terhingga Hampeh!. SO kiteorg tak banyak aktiviti serta kenangan manis bersama Die cakar muka I dua kali dah tu but I dont blame him. One time tu cz die bau kucing lain and mengamuk, i tak prasan so die swipe skali kat dahi. Second time tu, I tak prasan kaki dia sakit, i picked him up and cradled him. Die cakar right in the center of my face. Calar hidung tak mancung ku. Tapi takpe, i dont hold it against him. Dah die mmg mcm tu, we just have to trime seadanya. haha. Nasib baik tak berbekas muka ku ini Die sebenarnya manja, but in his own reserved , from-a-distance kind of way Yelah kene buat alasan untuk die...hehe. Die buah hati parents ku. Buat lah apa saja die nak, tak akan kene marah. Tapi yg bagusnya pasal perangai anti manusia die ni is that die official pak gad kiteorg. Strangers yg mendekati bakal menerima hisses and growls from him. Dengan rupannya yg besar dan agak garang-looking, mmg sesuai lah die ambik role tu



haha! i have the same problem with the youngr ones. suka gile org mengemas. peralatan mengemas adalh mainan buat mereka. siap main ice skating kat lantai licin lagi. nampak org pegang mop trus kejar. sama jugak dgn penyapu. tsk tsk menyibuk je! yg dah bersih kotor balik dgn tapak2 kaki.shish.
WOw!!kiranya dah kategori tua lah kucing awak nih..8 tahun dah.saya jumpa kuceng tua pon takat 4 5 tahun jer lah..more than that tak pernah..

kucing mmg camtuh agaknye,my kitties pon camtuh.. org spu sampah,mop lantai beriya2 nak tolong,kekadang siap landing baik je atas penyapu n mop..bila time vacuum,sume lari lintang pukangsekor pon taknak tolong
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Kucing Putih tompok Hitam di Sec7 Shah Alam daRLing Lost & Found 61 04-01-2009 01:38 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.