Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 09-11-2009, 05:30 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by monyok View Post
kene plak kuu tak potong. laaaaaaaaaaagi best rasanya . sy ada problem nk mop lantai. diorang suka bergayut kat mop. seronok kene heret ngan mop tu merata rumah. igt badan memasing ringan kot?
time ni comel + ringan lagik...boleh la redha sambil aku menyapu sampah..mop lantai tu dia begayut ala2 paut sayang kaki mummy...pantang kita mencangkung..dia dok betenggek pulak atas bahu mcm burong...paling klaka bila nak men lari2 lantai baru lps mop...dah ghupe charlie chaplin main ice skating jek kaki tekapai2 control licin...last2 terjerombab ciom lantai gak...apa lagik seme pakat gelak...klako siot mamat tux nieh...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #82  
Old 09-11-2009, 05:35 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
alamak!hensemnye diatapi perangainye tak hensem lah plaktakpe laa kak hate,perangai mereka2 yg cam bukan2 tuh membuatkan mereka bertambah comel!n membuatkan kita bertambah geram kat mereka,rase nak picit2 je..
memangggggg....kecik2 camni lagik la best kena picit...dia tak suke betul bila kita cekup ketiak dia dari belakang ..marah betol...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #83  
Old 09-13-2009, 01:08 AM
fffrrr's Avatar
fffrrr fffrrr is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 88
Rep Power: 12
fffrrr is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
WOw!!kiranya dah kategori tua lah kucing awak nih..8 tahun dah.saya jumpa kuceng tua pon takat 4 5 tahun jer lah..more than that tak pernah..

kucing mmg camtuh agaknye,my kitties pon camtuh.. org spu sampah,mop lantai beriya2 nak tolong,kekadang siap landing baik je atas penyapu n mop..bila time vacuum,sume lari lintang pukangsekor pon taknak tolong
hahaha mmg masa vacuum smua lari! sama juga kalau ada org potong rumput kat luar or guna blender. tau pulak takut. tapi yg klakar jugak is that tgh vacuum ni, boleh die intai-intai dari jauh. masing2 curious gile tapi takut nak dekat. kadang2 saja kacau pegi kejar dgn vacuum punye batang tu....hehe
__________________
www.dontbecatty.blogspot.com
Reply With Quote
  #84  
Old 09-13-2009, 01:10 AM
fffrrr's Avatar
fffrrr fffrrr is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 88
Rep Power: 12
fffrrr is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
time ni comel + ringan lagik...boleh la redha sambil aku menyapu sampah..mop lantai tu dia begayut ala2 paut sayang kaki mummy...pantang kita mencangkung..dia dok betenggek pulak atas bahu mcm burong...paling klaka bila nak men lari2 lantai baru lps mop...dah ghupe charlie chaplin main ice skating jek kaki tekapai2 control licin...last2 terjerombab ciom lantai gak...apa lagik seme pakat gelak...klako siot mamat tux nieh...
haha that's cute and funny! tak berat ke?
__________________
www.dontbecatty.blogspot.com
Reply With Quote
  #85  
Old 09-17-2009, 01:06 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by fffrrr View Post
haha that's cute and funny! tak berat ke?
kitten lagik darling...lam sekilo lebey jek....he always likes to play with my sanggul...thts why dia suka panjat bahu...sekarang ni dah 3 ekor suka attack blakang ...sometimes i walk like a humpback in order to avoid them from jatuh......
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #86  
Old 09-17-2009, 01:09 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by fffrrr View Post
hahaha mmg masa vacuum smua lari! sama juga kalau ada org potong rumput kat luar or guna blender. tau pulak takut. tapi yg klakar jugak is that tgh vacuum ni, boleh die intai-intai dari jauh. masing2 curious gile tapi takut nak dekat. kadang2 saja kacau pegi kejar dgn vacuum punye batang tu....hehe
tu belum lagik bila dia pelan2 loward usha non operated vacuum..lps tu dia lepuk2 dgn paws dia laju2..lps tu lari...hahahhaha...tht is totally funny..adoiyaii..itam owhh itamm...thats my itam...anti betul dia dgn encik vacuum....
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #87  
Old 09-19-2009, 01:34 PM
fffrrr's Avatar
fffrrr fffrrr is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 88
Rep Power: 12
fffrrr is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
tu belum lagik bila dia pelan2 loward usha non operated vacuum..lps tu dia lepuk2 dgn paws dia laju2..lps tu lari...hahahhaha...tht is totally funny..adoiyaii..itam owhh itamm...thats my itam...anti betul dia dgn encik vacuum....
hehe...bila bende tu dah senyap baru ada balls nak pegi tepuk2 lah pulak.
eh kucing akak pun suka main rambut? lol sama lah dgn 3 ekor kanak2 kat rumah ni. kalau ada chance dekat dgn rambut (yg diikat atau disanggul) pasti ada yg nak tarik dgn giginya. tetiba die lak nak jadi hair stylist
__________________
www.dontbecatty.blogspot.com

Last edited by fffrrr; 09-20-2009 at 10:35 PM.
Reply With Quote
  #88  
Old 09-20-2009, 12:39 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
tu belum lagik bila dia pelan2 loward usha non operated vacuum..lps tu dia lepuk2 dgn paws dia laju2..lps tu lari...hahahhaha...tht is totally funny..adoiyaii..itam owhh itamm...thats my itam...anti betul dia dgn encik vacuum....
hahahaha!! mmg kucing mcm tuh ker??my velvet pon mcm tuh..bila vacum tuh diam dia lepuk2 vacum tuh ngan paw dia..konon terrer lah tuh..siap gigit2 host getah tu..so funny laa mereka nih
Reply With Quote
  #89  
Old 09-20-2009, 04:59 PM
syarul82's Avatar
syarul82 syarul82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 30
Rep Power: 0
syarul82 is on a distinguished road
Wink Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

slmz..xkira apepun fakta yg ada.. so far dlm byk2 kucin aku mmg happy ngan my black cat PYO...lincah+manja yg terlampau...hehehehe..korang try adopt 1 bru tau...thx..

Pyo Pic..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pyo1.jpg
Views:	60
Size:	32.6 KB
ID:	7378   Click image for larger version

Name:	pyo2.jpg
Views:	61
Size:	37.5 KB
ID:	7379   Click image for larger version

Name:	pyo3.jpg
Views:	66
Size:	34.7 KB
ID:	7380  
Reply With Quote
  #90  
Old 09-20-2009, 10:09 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by syarul82 View Post
slmz..xkira apepun fakta yg ada.. so far dlm byk2 kucin aku mmg happy ngan my black cat PYO...lincah+manja yg terlampau...hehehehe..korang try adopt 1 bru tau...thx..

Pyo Pic..
SO THE COMEL!!!tolong mama dia sidai kain ke main ngan hanger tu?
Reply With Quote
  #91  
Old 09-29-2009, 01:35 PM
monyok monyok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Rep Power: 0
monyok is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Tgk kucen syarul, rasa teringin plak nk bela kucen hitam bulu pendek. comel betul. kene plak ngan rantai birunya. si bulatku itu sesia kalo bg pakai rantai. tenggelam sbb tengkuk pendek
Reply With Quote
  #92  
Old 09-29-2009, 03:14 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by syarul82 View Post
slmz..xkira apepun fakta yg ada.. so far dlm byk2 kucin aku mmg happy ngan my black cat PYO...lincah+manja yg terlampau...hehehehe..korang try adopt 1 bru tau...thx..

Pyo Pic..

adeiii comel...dia kalau mata dia dah standby bulat mcm tu jaga la kena terkam.......
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #93  
Old 10-03-2009, 03:39 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
saya pun memang suka kucing hitam, tapi apakan daya belum terjumpa stray hitam. Cuma one thing, so far yang saya nampak, takde kucing hitam yang gemuk. Sumanya fit-fit or kurus sexy jek. Ilusi optik ke or memang genetik diorang dari harimau kumbang? hihihi...
akhirnya terjumpa kitten all-black. Mula tak nak ambik, tapi masa tu berdua beradik, sekor diadopt oleh sorang makcik nih, tinggal la sekor.. kesian plak... Amik la gak, dengan harapan ada sape-sape berkenan untuk jadikan dia teman hidup .

Details:
Jantan, 1-2 bulan..
Manja la sangat, kalau tolak jauh-jauh pun dia akan datang gesel-gesel, panjat-panjat badan. Tak takut orang dan tak garang. Dengan anak saya pun dia rileks je main sama.
Very vocal, kalau tak dilayan, akan mengiau-giau kuat. Mungkin masih rindu kan family dia kot.
Reply With Quote
  #94  
Old 10-03-2009, 06:04 PM
monyok monyok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Rep Power: 0
monyok is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

kat kota damansara sek. 6 ada 1 family kucen hitam. sy suka tgk mak dia. sy panggil dia cat woman. rupa dia sebijik mcm nemesis batman tu. tp liar. blh mengintai dari tirai kamar jer la. mungkin sbb dia stray cat, tu yg dia susah nk caya pada org kot. tak salahkan dia. lebih salahkan mak bapak yg lebih byk hasilkan raksaksa dari ultraman sebagai generasi akan datang
Reply With Quote
  #95  
Old 10-05-2009, 01:25 PM
Miki Satohara's Avatar
Miki Satohara Miki Satohara is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Location: Damansara Perdana
Posts: 46
Rep Power: 0
Miki Satohara is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

I ade baca satu buku ni.
Pasal mamat keje kat cat shelter jadi volunteer. Cara die bagi kucing hitam senang adopt kasik nama 'Jellybean' die dah try ngan 6 ekor kucing itam sume adopted within same week.
SO persepsi manusia ni senang je nak tukar... walaupun kucing hitam selalu disamakan ngan black magic, witchcraft, halloween dan bad luck sekali kasik nama yg colourful terus suke...
__________________
"There's no need for a piece of sculpture in a home that has a cat." ~ Wesley Bates
"In the beginning, God created man, but seeing him so feeble, He gave him the cat" ~ Warren Eckstein
Reply With Quote
  #96  
Old 10-05-2009, 02:06 PM
mrsdolittle's Avatar
mrsdolittle mrsdolittle is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: BENTONG PAHANG
Posts: 696
Rep Power: 12
mrsdolittle is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
huh punya membaca komen korang sampai hangit ayam di kuali.apapun thank you utk segala gala yg tertulis diatas.ye lah saja je tak nak menunjuk nunjuk.walhal tahu juga english.tengah blajar chinese plak skang.apapun bahasa kebangsaan kita juga still the best.saya tak rasa malu kalu tak pandai bertutur english sebab bangsa lain berlumba lumba belajar dan mengkaji bahasa kita. walaupun bahasa malaysia bukan bahasa no. 1 yg bnyk digunakan di dunia. tapi bangga juga bila ada jurusan tersebut di unversiti.tak salah nak belajar bahasa asing. apapun thank you again.peace no war.
BAlqis.... wa caya lu laaaa...........

TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA...
__________________

...THE DAY I KNOW THE MEANING OF TRUE LOVE, LOYALTY, TRUST AND FRIENDSHIP...
...TIGER IN MEMORY...
Reply With Quote
  #97  
Old 10-05-2009, 04:17 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by Miki Satohara View Post
I ade baca satu buku ni.
Pasal mamat keje kat cat shelter jadi volunteer. Cara die bagi kucing hitam senang adopt kasik nama 'Jellybean' die dah try ngan 6 ekor kucing itam sume adopted within same week.
SO persepsi manusia ni senang je nak tukar... walaupun kucing hitam selalu disamakan ngan black magic, witchcraft, halloween dan bad luck sekali kasik nama yg colourful terus suke...
Comel nyerrr nama jelly bean.... Betul jugak kan. G pun black coat senang jaga.

Quote:
Originally Posted by mrsdolittle View Post
BAlqis.... wa caya lu laaaa...........

TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA...
Please refer to the main thread for posting. Conflicts solved, so if you have
no idea of the head and tail, you are not welcomeD to stir up the situation.

A big tq from this humble Persian lover..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 10-05-2009 at 04:34 PM.
Reply With Quote
  #98  
Old 10-07-2009, 03:10 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

[QUOTE=nurkasih;62380]Comel nyerrr nama jelly bean.... Betul jugak kan. G pun black coat senang jaga.

haii...lame xmasuk forum...my beloved black cat name is Cinta Sakti..aiiyooo....hyper...tp mmg betul..senang nk jage...n independent..kalu da start buat gimnastik dlm umah.....
Reply With Quote
  #99  
Old 10-12-2009, 12:42 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 11
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

haaa, kucing itam aduh, kucing itam... lari kencang aduh, eh silap lagu pulak

nak kongsi sikit citer kucin itam nih...

sy ade jumpa one anak kucing nih, hitam berkilat, DSLH pulak tuh, sian, dia sorang je kecik, yang lain besau besau, siap kena buli pulak.... dengan susah payah, sy try tangkap dia, (dapat woo, tu pun lepas 2 -3 kali gi tpt tu, cekup dia masa tengah tido bwh keta) dah la jauh, sy duk sungai buloh, kucing tu kat seksyen 20 shah alam.... dapat bawak balik, terus gi vet, letak front line spot on, terkial2 menggaru, kutu2 menggigit la tuh... bunyi tak ingat punya, grr grr ......

pas tu terus manja tak hengat dunia, hari hari dapat paw massage. best gile.. tapi sayang, 2 minggu je dapat bela, parents tak blh terima, my dad ade asthma...

bagi pada kawan yang berebut nak kucing tu dulu, hehehe,(dapat jugak dia), sekarang kucing tu dah besar, bulu ekor kembang tak ingat, siap berkilat2 lagi badan dia, jelas pulak rasa... tapi dia lebih bahagia dengan tuan dia sekarang...

ermm by the way, nama dia blackie....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	020420091274.jpg
Views:	68
Size:	89.2 KB
ID:	7478   Click image for larger version

Name:	020420091275.jpg
Views:	61
Size:	102.1 KB
ID:	7479   Click image for larger version

Name:	020420091279.jpg
Views:	67
Size:	74.7 KB
ID:	7480  
Reply With Quote
  #100  
Old 10-13-2009, 12:53 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

comel nya kucing... :D
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Kucing Putih tompok Hitam di Sec7 Shah Alam daRLing Lost & Found 61 04-01-2009 01:38 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.