Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-20-2009, 03:52 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

salam & selamat petang. lame x jenguk dalam nih. kadang2 jenguk kejap tp x sempat nak reply. agak buzy dengan bos baru & bermacam2 hal yg ntah ape2 ntah. kat sini ade sikit masalah. x tau ler lia sorang ke yg ade masalah cam nih tp mmg betul2 sakit hati.

cam nih, bile lia tukar pasir & buang pasir yg dorang dah gunakan, biasanya lia akan masukkan dalam plastik beg yg dialas dengan paper yg agak tebal supaya x bocor. Dalam masa yg sama mmg lia akn doublekan plastik tuh utk mengelakkan pecah dalam timbunan sampah2 bila nak buang. 4-5 bulan yg lepas, lia perasan kalau lori yg datang kutip sampah, dia TAKKAN ambik plastik yg berisi pasir poo kucen tuh (lori tu x sure MPKj punye @ ape sbb x pnh tgk dekat tp pekerja dia semua india ler). Dia akan biarkan dalam kitorg punye tempat sampah plastik pasir tuh walau dia datang 2-3x lepas tuh (biasanya amik sampah selang 2-3-4hari).

Sampah pasir mmg lia asingkan dr sampah makanan sbb mmg beli khas plastik yg besar utk buang pasir tuh. Last2 lia double kan dengan plastik hitam, lepas tuh baru dorang kutip. Ingatkan masalah dah selesai.

Masalahnyer baru2 nih bila lia tukar pasir dorang, tgk dorang dah x amik balik dah. Geram jugak ati tgk plastik pasir bertimbun dalam tuh sampai 2-3 (biasanya lia tukar pasir 2-3 hari sekali). Skang nih nak tau:

1) cemane status pasir tuh. adakah dikira sampah atau bahan buangan yg dorang x perlu ambik?

2) kalau dorang x ambik, so nak buang kat mana? kalau buang x jauh dr umh tuh, kalau berbau, rasanya orang akan tau yg lia yg buang sbb setau lia, lia jer yg bela kucen area umh tuh. yg lain bela anjing @ burung. lgpun lia tau x elok buang pasir tuh merata2. mencemar alam

3) yang lia SANGAT2 PERASAN, masa lori ambik sampah depan umh & pekerja dia yg ambik sampah dr box tuh akan bukak plastik tu on the spot & pilih2. maknanya x kira la sampah makanan ker, tuala wanita ker, lampin budak ker, paper poo kucen ker, mmg dorang akan bukak jam tuh jugak.

So, ape patut lia buat? Geram sangat bila bukak2 box sampah, tgk plastik ade lagik


__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2009, 04:01 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
salam & selamat petang. lame x jenguk dalam nih. kadang2 jenguk kejap tp x sempat nak reply. agak buzy dengan bos baru & bermacam2 hal yg ntah ape2 ntah. kat sini ade sikit masalah. x tau ler lia sorang ke yg ade masalah cam nih tp mmg betul2 sakit hati.

cam nih, bile lia tukar pasir & buang pasir yg dorang dah gunakan, biasanya lia akan masukkan dalam plastik beg yg dialas dengan paper yg agak tebal supaya x bocor. Dalam masa yg sama mmg lia akn doublekan plastik tuh utk mengelakkan pecah dalam timbunan sampah2 bila nak buang. 4-5 bulan yg lepas, lia perasan kalau lori yg datang kutip sampah, dia TAKKAN ambik plastik yg berisi pasir poo kucen tuh (lori tu x sure MPKj punye @ ape sbb x pnh tgk dekat tp pekerja dia semua india ler). Dia akan biarkan dalam kitorg punye tempat sampah plastik pasir tuh walau dia datang 2-3x lepas tuh (biasanya amik sampah selang 2-3-4hari).

Sampah pasir mmg lia asingkan dr sampah makanan sbb mmg beli khas plastik yg besar utk buang pasir tuh. Last2 lia double kan dengan plastik hitam, lepas tuh baru dorang kutip. Ingatkan masalah dah selesai.

Masalahnyer baru2 nih bila lia tukar pasir dorang, tgk dorang dah x amik balik dah. Geram jugak ati tgk plastik pasir bertimbun dalam tuh sampai 2-3 (biasanya lia tukar pasir 2-3 hari sekali). Skang nih nak tau:

1) cemane status pasir tuh. adakah dikira sampah atau bahan buangan yg dorang x perlu ambik?

2) kalau dorang x ambik, so nak buang kat mana? kalau buang x jauh dr umh tuh, kalau berbau, rasanya orang akan tau yg lia yg buang sbb setau lia, lia jer yg bela kucen area umh tuh. yg lain bela anjing @ burung. lgpun lia tau x elok buang pasir tuh merata2. mencemar alam

3) yang lia SANGAT2 PERASAN, masa lori ambik sampah depan umh & pekerja dia yg ambik sampah dr box tuh akan bukak plastik tu on the spot & pilih2. maknanya x kira la sampah makanan ker, tuala wanita ker, lampin budak ker, paper poo kucen ker, mmg dorang akan bukak jam tuh jugak.

So, ape patut lia buat? Geram sangat bila bukak2 box sampah, tgk plastik ade lagik


Ehh lia.. sama ngan kiter..tapi kita kat penang.. pastue kiter buat camnie.. kiter masukkan plastic sampah tueh dalam plastic sampah itam tueh pastue masukkan sampah2 lain sekali.. nak buat camna..kena campur..kalau tak..diornag tak kutip...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2009, 04:16 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Ehh lia.. sama ngan kiter..tapi kita kat penang.. pastue kiter buat camnie.. kiter masukkan plastic sampah tueh dalam plastic sampah itam tueh pastue masukkan sampah2 lain sekali.. nak buat camna..kena campur..kalau tak..diornag tak kutip...
lia duk Kajang. dekat2 ngn sek. 7, Bandar Baru Bangi. tuh ler NK. Geram sangat ler.... kita nak clearkan box sampah tuh, tgk still ade. nak cakap @ tanye kat dorang, salu dorang kutip sampah time kite x de kat umh.

cam lia x bleh nak campurkan dengan sampah lain sbb biasanya plastik pasir tuh mmg ngam2 ngan pasir dorang. kalau nak masuk plastik sampah yg lain2 dalam plastik sampah pasir, pun x muat gak. plastik kat umh jarang ade yg besar2 sbb jarang beli barang byk2 sekaligus.

kalau nak campur sekali pun, dorang akan asing2 jam tuh gak. siap pilih2 lg tuh depan umh plastik2 yg dorang pungut tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::

Last edited by abzalia; 10-20-2009 at 04:48 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2009, 04:53 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

blk nih kalau tgk plastik pasir still x kutip lagik,
besok dh bleh wat tugu peringatan depan umh tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #5  
Old 10-20-2009, 06:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Lia,klu ko letak pasir dlm plastik camtu mmg durang tak nak angkat.apa ko buat,letak pasir tu dlm newspaper.pastu masukkan dlm plastik sampah yg biru atau hitam.gunakan 2 plastik supaya tak berapa jelas apa isi kandung plastik tu. ikat kuat2. mcm tulah selalu akak buat.tak pernah complaint lg by org tukang angkat sampah. klu buat camtu,bau pun kurang.

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
blk nih kalau tgk plastik pasir still x kutip lagik,
besok dh bleh wat tugu peringatan depan umh tuh
Reply With Quote
  #6  
Old 10-20-2009, 09:40 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

huhuhuhuh...kes berat juga ni...saya pun buat macam kasih,campurkan dgn sampah2 yg lain.harap2 dia tak perasanlah.

kalau org tu,time tu juga buka2 sampah cek2 sampah,payah juga macam ni...
apa kata abzalia,buang jauh sikit sampah2 tu dr kwsn taman rumah...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-20-2009, 09:43 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by rock View Post
huhuhuhuh...kes berat juga ni...saya pun buat macam kasih,campurkan dgn sampah2 yg lain.harap2 dia tak perasanlah.

kalau org tu,time tu juga buka2 sampah cek2 sampah,payah juga macam ni...
apa kata abzalia,buang jauh sikit sampah2 tu dr kwsn taman rumah...
Idea bernas... tapi kerja lebey sketlah abzalia Takderlah jadik tugu kemenangan anak bulus..hehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 10-21-2009, 12:55 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 12
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Rajin nya diorang bukak check satu-satu.. Saya biasa masukkan pasir dalam plastik lain, kemudian baru masukkan dalam sampah-sampah lain. Cadangan kak june, bungkus sket ngan surat khabar tu pun bernas gak... Boleh simpan, just in case sini pun tak nak angkat plak nanti ke... :)
Reply With Quote
  #9  
Old 10-21-2009, 08:46 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by June View Post
Lia,klu ko letak pasir dlm plastik camtu mmg durang tak nak angkat.apa ko buat,letak pasir tu dlm newspaper.pastu masukkan dlm plastik sampah yg biru atau hitam.gunakan 2 plastik supaya tak berapa jelas apa isi kandung plastik tu. ikat kuat2. mcm tulah selalu akak buat.tak pernah complaint lg by org tukang angkat sampah. klu buat camtu,bau pun kurang.
hubby penah buat cam tuh dulu2 kak june..
lepas yg 1st dorang x nk ambik tuh...
tp masalah nyer, dorang bukak kat situ jugak sampah2 tuh...
letak ler bawah sekali ker....sorok2 ker...
main pileh2
itu yg pening tuh....
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #10  
Old 10-21-2009, 08:49 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by rock View Post
huhuhuhuh...kes berat juga ni...saya pun buat macam kasih,campurkan dgn sampah2 yg lain.harap2 dia tak perasanlah.

kalau org tu,time tu juga buka2 sampah cek2 sampah,payah juga macam ni...
apa kata abzalia,buang jauh sikit sampah2 tu dr kwsn taman rumah...
nak buang jauh2 pun x tau nak buang mane..
dulu ade ler kawasan semak dekat2 tepi umh.
tp skang nih dah buat kawasan perumahan baru.
kawasan dah xde semak2...
nampak gaya, kalau dorang x kutip jugak pasnih..
terpaksa ler buang kat tong sampah besar kat tepi highway
nak kuar umh tuh..tumpang tong sampah situ.
tp rasanye kene buang memalam ler
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #11  
Old 10-21-2009, 08:50 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Idea bernas... tapi kerja lebey sketlah abzalia Takderlah jadik tugu kemenangan anak bulus..hehehe
tuh jer la jalan terakhir yg lia nampak
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #12  
Old 10-21-2009, 08:52 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Rajin nya diorang bukak check satu-satu.. Saya biasa masukkan pasir dalam plastik lain, kemudian baru masukkan dalam sampah-sampah lain. Cadangan kak june, bungkus sket ngan surat khabar tu pun bernas gak... Boleh simpan, just in case sini pun tak nak angkat plak nanti ke... :)
tu ler...lia pun 1st time tgk orang bukak sampah
jam tuh jugak..check satu2..
selama nih duduk byk area, tp mmg x jumpa lg
pekerja yg sebegitu rajin nak bukak plastik sampah tu.
agaknyer sblm nih dorang pnh jumpa
sekilo emas dalam tong sampah kitorg kot
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #13  
Old 10-21-2009, 09:02 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

erm..payah jugak camtue ekk lia.
buat pelbagai cara pon tak jalan.
terpelajar sungguh orang yang angkut sampah tue.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-21-2009, 09:07 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
erm..payah jugak camtue ekk lia.
buat pelbagai cara pon tak jalan.
terpelajar sungguh orang yang angkut sampah tue.
tuh yg lia ckp td..
agaknyer dorang penah jumpa emas dalam tong sampah tuh..
tuh yg korek lagik satu persatu pastik sampah tuh..
mane tau lepas nih jumpa sekarung duit ker..
sebakul intan belian ker..
muahahah
dulu mak penah bgtau yg dorang bukak pastik tuh
tp lia xpercaya...sbb x penah2 dibuat orang..
dan x penah tgk...kalau org nak bukak pun,
biasanya kat pusat pelupusan @ pembuangan sampah tuh..
ade ler...nih depan umh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #15  
Old 10-21-2009, 11:35 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

begini cara akak buang pasir litter kucing. guna 2 atau 3 garbage beg dan ikat. pasir tu masukkan dlm newspaper & bungkus elok2.baru sumbat dlm garbage beg.kdg2 org angkat sampah buka gak.tp bila buka ada bau semerbak,durang tutup balik.bila akak bungkus bagus2 mcm tu,bau harum tak kuar {shy

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Sampah.jpg
Views:	877
Size:	60.6 KB
ID:	7548  
Reply With Quote
  #16  
Old 10-21-2009, 11:47 AM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 12
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Rajin nya diorang bukak check satu-satu.. Saya biasa masukkan pasir dalam plastik lain, kemudian baru masukkan dalam sampah-sampah lain. Cadangan kak june, bungkus sket ngan surat khabar tu pun bernas gak... Boleh simpan, just in case sini pun tak nak angkat plak nanti ke... :)
hmm betul.. saya pun biasa buat macam tu. tapi area rumah saya lori sampah tak amik sampah kat setiap rumah. kami semua kena buang kat satu tong besar kat tepi main road.

kalo kat area rumah kak lia ada tong besar camtu, boleh gak ikut cara ni kot...
Reply With Quote
  #17  
Old 10-21-2009, 12:29 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Wakakakakakaahhhh!!!! Guna shredded paper la, Lia ... aku punyer shredded paper bersama poo dan pee satu guni pun diorang angkat setiap kali walaupun harum semerbak daripada bau ammonia kencing diorang. Tapi semenjak aku semburkan "garbage enzyme" environment-friendly dan non-toxic tu yg dicairkan dgn air sebelum dan semasa mengalas poo box mereka dengan suratkhabar lama, bau amat kurang sebab enzyme tu neutralise bau dia.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #18  
Old 10-21-2009, 01:22 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by June View Post
begini cara akak buang pasir litter kucing. guna 2 atau 3 garbage beg dan ikat. pasir tu masukkan dlm newspaper & bungkus elok2.baru sumbat dlm garbage beg.kdg2 org angkat sampah buka gak.tp bila buka ada bau semerbak,durang tutup balik.bila akak bungkus bagus2 mcm tu,bau harum tak kuar {shy

huuhuhhu...hubby buat cam tuh ler kak june...
berlapis2 plastik dia buat...
tp masalahnyer sampai ke lubang cacing dorang bukak..
xkira bau x bau (mane ade sampah x bau kan)
bersusah payah carik "emas permata, intan berlian" tuh...
wakakakaka...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #19  
Old 10-21-2009, 01:25 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

[QUOTE=ZuHRaH;64157]hmm betul.. saya pun biasa buat macam tu. tapi area rumah saya lori sampah tak amik sampah kat setiap rumah. kami semua kena buang kat satu tong besar kat tepi main road.

kalo kat area rumah kak lia ada tong besar camtu, boleh gak ikut cara ni kot...[/QUOTE]

setakat nih, tu jer la jalan penyelesaian yg nampak.
lepas nih memalam terpaksa la naik moto ngantar pasir tuh
g kat area tong besar tuh.
dorang x nak angkut, lantak ler...
janji x jadik tugu depan umh...
wakakakaka
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #20  
Old 10-21-2009, 01:34 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: *Lori xnak kutip sampah pasir..!!!*

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Wakakakakakaahhhh!!!! Guna shredded paper la, Lia ... aku punyer shredded paper bersama poo dan pee satu guni pun diorang angkat setiap kali walaupun harum semerbak daripada bau ammonia kencing diorang. Tapi semenjak aku semburkan "garbage enzyme" environment-friendly dan non-toxic tu yg dicairkan dgn air sebelum dan semasa mengalas poo box mereka dengan suratkhabar lama, bau amat kurang sebab enzyme tu neutralise bau dia.
sis fk,
mane nak dapat mende tuh????
ade gambar x?
cara2 penggunaan dia cemane?
x dapat imejin ler selagi x nampak depan mata..
heheheh

sblm nih mmg guna shreaded paper..
abis satu bilik dorang sepah2kan sbb mende tuh ringan.
kalau dorang bleh guna litterbox yg jenis tutup tuh x pe jugak,
nih dah beli tp dorang x nak guna.
dulu penah try, dorang takut nak masuk dalam tuh.
last2 lia bersihkan, pastuh mende tuh jadik perhiasan
tepi tv, tempat dorang main sorok2
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cat Litter (Pasir kucing) sue_nax Cats & Kittens 325 02-23-2011 11:03 PM
Bulan n Bintang dah xnak makan...something wrong?? Nana Cats & Kittens 43 11-14-2008 12:54 AM
Lost My Dog In Pasir Gudang,johor wantedgal Lost & Found 1 06-30-2008 04:49 AM


All times are GMT +8. The time now is 07:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.