Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-12-2009, 10:31 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by wawa View Post
mmg nk cari yg 3 teir tuk kumbang,bebas sket die.! hehe. untuk tggal sekejap,boleh la gune konsep yg naq bgi,tp klu lame,boarding kt pakcu je.. pasti kumbang lebih terjaga
betul2 at least wawa Ada alternative daripada bagi kat orang lain for fostering.
I'm glad Ada orang yg bole bagi idea bernas and sanggup menolong bila Susah :)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #22  
Old 11-12-2009, 10:31 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: sorry to let go..

yay!im happy for wawa!thanx to pakcu kerana sudi membantu
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #23  
Old 11-12-2009, 10:54 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Yey! Help is on the way...!!!

So, sekarang ni Kumbang ada kat yang jumpa dia la? ....dia tolong jaga sekejap?
yep. ade kt jiran yang jumpe die. mmg berterimakasih sungguh cuz die jg dgn amt baek!
Reply With Quote
  #24  
Old 11-12-2009, 11:02 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

betul ckp k.fareen n cookies4bulat.
mmg amt berterima kasih pada semua forumer di cini cuz byk membantu and memahami masalah wawa. sekarang problem is a biit solve. and malam tadi da pk2 dengan lame (sampai pk dlm mimpi lagik ) wawa dah xnak pk sal nak same2 jage or wut. nak anggap je yg mmg my housemate tamau jage,juz accept pet in house only. so,everything is by my own. cm k.nurkasih ckp,mmg susah tuk harapkan org. so,asal keluar,put kumbang lam cage dengan keperluan yg cukup, (jgn dibukak cage and buang kumbang suda ) semua keperluan kumbang wawa sediakan sendiri, and if keluar more then 2 days,put bording trus. .

--> bahagianya bila tak perlu berpisah dengan kumbang.
Reply With Quote
  #25  
Old 11-12-2009, 11:58 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: sorry to let go..

wawa,my gf tanya,knapa kumbang taknak makan kibbles?makan pun sikit je,last2 bagi ayam rebus....maybe die tak biasa dengan tempt baru kot,sian die....rasanya die mcm nak mengawan la,sbb asik ngiau je,then die mcm nak lari ikut dapur...takut je kot2 yang mase die terlepas tu,die mating dengan stray yg kat bawah tu...tp skrg ni ur kumbang dah manja skit la,cme tak bleh nak dukung die lg...tp die kena kurung,sbb asik nak lari je..tommy ngan ogy plak ske buat kumbang naik angin,die buat kumbang mcm bahan pameran,mentang2 dak 2ekor tu tak kena kurung,die jeleskan si kumbang tu..my gf cme lepaskan kumbang bile die ada kat umah je,kalau g keje kena kurung.kalau ogy n tommy mmg dibiarkan sbb dak 2ekor tu tak cukup ilmu nak panjat2 neh..
Reply With Quote
  #26  
Old 11-12-2009, 12:10 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
wawa,my gf tanya,knapa kumbang taknak makan kibbles?makan pun sikit je,last2 bagi ayam rebus....maybe die tak biasa dengan tempt baru kot,sian die....rasanya die mcm nak mengawan la,sbb asik ngiau je,then die mcm nak lari ikut dapur...takut je kot2 yang mase die terlepas tu,die mating dengan stray yg kat bawah tu...tp skrg ni ur kumbang dah manja skit la,cme tak bleh nak dukung die lg...tp die kena kurung,sbb asik nak lari je..tommy ngan ogy plak ske buat kumbang naik angin,die buat kumbang mcm bahan pameran,mentang2 dak 2ekor tu tak kena kurung,die jeleskan si kumbang tu..my gf cme lepaskan kumbang bile die ada kat umah je,kalau g keje kena kurung.kalau ogy n tommy mmg dibiarkan sbb dak 2ekor tu tak cukup ilmu nak panjat2 neh..
pelik plak xnk mkn kibbles. slalu mmg die mkn je. tempat baru kot. kumbang mmg lmbt mesra sket. mse kt uma sye dulu pon,cmtu gk. take time bru ok. ish,mmg nk kne bwk die g zass cecepat nih. asyik nk larik je pengsan nanti.!
wahh,pandai ye ogy n tommy kenekan org... skali die plak kne kurung lepas kumbang xd bru taw. mujur la ogy ngn tommy xcukup ilmu memanjat lgi,klo x,mmg pening anyway,say thnx kt ur gf k. sok ptg sye smpai kl,sye abik kumbang
Reply With Quote
  #27  
Old 11-12-2009, 12:13 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
wawa,my gf tanya,knapa kumbang taknak makan kibbles?makan pun sikit je,last2 bagi ayam rebus....maybe die tak biasa dengan tempt baru kot,sian die....rasanya die mcm nak mengawan la,sbb asik ngiau je,then die mcm nak lari ikut dapur...takut je kot2 yang mase die terlepas tu,die mating dengan stray yg kat bawah tu...tp skrg ni ur kumbang dah manja skit la,cme tak bleh nak dukung die lg...tp die kena kurung,sbb asik nak lari je..tommy ngan ogy plak ske buat kumbang naik angin,die buat kumbang mcm bahan pameran,mentang2 dak 2ekor tu tak kena kurung,die jeleskan si kumbang tu..my gf cme lepaskan kumbang bile die ada kat umah je,kalau g keje kena kurung.kalau ogy n tommy mmg dibiarkan sbb dak 2ekor tu tak cukup ilmu nak panjat2 neh..
Naq, sekarang ni kumbang gf naq jaga la....baik sungguh hati u berdua nih...akak pun lega dengar bukan apa. Sian si Kumbang tu, dah le sebelum Wawa ambik, dia kena buang. Lepas tu housemate si Wawa pulak 'buang' dia...apa perasaan si Kumbang tu.. At least, Naq boleh ringankan beban si Wawa ni...rezeki Kumbang tu masih dengan Wawa...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #28  
Old 11-12-2009, 12:27 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

alhamdulillah. betul tue k.kuntum.. mmg rezeki kumbang ngan wawa sbb even 2kali ilang,jumpe balek. semoga murah rezeki naq n ur gf also ank2 bulus korang cuz baek sgt tlg jg kumbang. rasenyer kumbang cm fobia kt tempat baru cuz selalu kena buang kot. ye la,die xcantik mane.. sian kumbang. tp,saye syg sgt!

btw naq,kumbang gado xngn tommy ngn ogy bile lepas. garang kumbang tue,xpadan ngn gurl!
Reply With Quote
  #29  
Old 11-12-2009, 12:32 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Nak buat apa2 kalau boleh jangan harapkan ornag lain.. selalunya memang payah... ini pun i belajar dari pengalaman..
Same here, never depend on anyone, always be self-reliant, kalo tak dapat, don't take on the responsibility ... buat nanyer semua yg terlibat ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #30  
Old 11-12-2009, 12:43 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
kalau mcm tu,senang je...wawa g beli sangkar n automatic pet feeder,yang boleh bg makann minum tu...mahal mmg mahal,tp untuk jangka masa panjang mmg ok la....kalau tak silap harga die rm320..untuk auto water feeder plak rm250...kalau gne benda tu,takde r rasa risau sgt,sbb automatic pet feeder tu leh tampung 4kilo kibbles,boleh set kuantiti makanan n bape kali sehari...
Huh, Naq, kalo kena dengan kocing-kocing saya, mereka akan pecahkan (kalo tak pecah, akan gigit sampai berlobang keluar semua kibbles dan guna tangan check ada lagi tak kat dalam) bekas tersebut dan makan semua 4kg dalam kurang satu jam!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #31  
Old 11-12-2009, 12:46 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Huh, Naq, kalo kena dengan kocing-kocing saya, mereka akan pecahkan (kalo tak pecah, akan gigit sampai berlobang keluar semua kibbles dan guna tangan check ada lagi tak kat dalam) bekas tersebut dan makan semua 4kg dalam kurang satu jam!
waah FK, ganas gak kucing you! All boys ye?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #32  
Old 11-12-2009, 12:51 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by wawa View Post
alhamdulillah. betul tue k.kuntum.. mmg rezeki kumbang ngan wawa sbb even 2kali ilang,jumpe balek. semoga murah rezeki naq n ur gf also ank2 bulus korang cuz baek sgt tlg jg kumbang. rasenyer kumbang cm fobia kt tempat baru cuz selalu kena buang kot. ye la,die xcantik mane.. sian kumbang. tp,saye syg sgt!

btw naq,kumbang gado xngn tommy ngn ogy bile lepas. garang kumbang tue,xpadan ngn gurl!

uish!!tu jangan cite la,mmg riuh umah,tp setakat ni tak wrestling lagi,cme kluarkan suara....kalau kumbang kat dalam sangkar,ogy n tommy yg main wrestling2,tp bile semua dilepaskan,tetibe plak ogy n tommy bergabung n duk sebelah2 nak lawan suara si kumbang tu...
Reply With Quote
  #33  
Old 11-12-2009, 12:58 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default sorry to let go..

Tak semestinya kucing jantan nakal camtu.kucing betina pun blh tahan samseng di rmh. kucing akak pandai korek karung BW.baru ni,akak beli 2 karung,1 karung tu isi terbarai sebab kucing korek.akak lupa simpan karung dlm bilik tido sebelum dipindahkan ke container2 yg besar.setiap kali beli BW,karung tu akak sorok dlm bilik tido sebab kat situ durang hanya dibenarkan masuk dlm pengawasan akak.klu letak kat mana2 dirmh,mesti durang kerjakan.akak rugi 2kg BW sebab si kaki 4.geram betul.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
waah FK, ganas gak kucing you! All boys ye?
Reply With Quote
  #34  
Old 11-12-2009, 01:02 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Huh, Naq, kalo kena dengan kocing-kocing saya, mereka akan pecahkan (kalo tak pecah, akan gigit sampai berlobang keluar semua kibbles dan guna tangan check ada lagi tak kat dalam) bekas tersebut dan makan semua 4kg dalam kurang satu jam!
dasyat betol ank2 akak.! sikap ingin tahu yang amt kuat! ketif lagi inovatif tue,siap masuk tgn kt dlm. kagum2. mesti comel je. geram nk picit2 je rse.
Reply With Quote
  #35  
Old 11-12-2009, 01:04 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Huh, Naq, kalo kena dengan kocing-kocing saya, mereka akan pecahkan (kalo tak pecah, akan gigit sampai berlobang keluar semua kibbles dan guna tangan check ada lagi tak kat dalam) bekas tersebut dan makan semua 4kg dalam kurang satu jam!

4kg tak smpai 1 jam?berapa ekor kucing fk?
Reply With Quote
  #36  
Old 11-12-2009, 01:05 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
uish!!tu jangan cite la,mmg riuh umah,tp setakat ni tak wrestling lagi,cme kluarkan suara....kalau kumbang kat dalam sangkar,ogy n tommy yg main wrestling2,tp bile semua dilepaskan,tetibe plak ogy n tommy bergabung n duk sebelah2 nak lawan suara si kumbang tu...
haha. semangat sepasukan yang kuat la ogy ngn tommy tue. nak wrestling takot kne lempang ngn kumbang,lawan sore je laa. tommy kua sore x?
Reply With Quote
  #37  
Old 11-12-2009, 01:08 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by June View Post
Tak semestinya kucing jantan nakal camtu.kucing betina pun blh tahan samseng di rmh. kucing akak pandai korek karung BW.baru ni,akak beli 2 karung,1 karung tu isi terbarai sebab kucing korek.akak lupa simpan karung dlm bilik tido sebelum dipindahkan ke container2 yg besar.setiap kali beli BW,karung tu akak sorok dlm bilik tido sebab kat situ durang hanya dibenarkan masuk dlm pengawasan akak.klu letak kat mana2 dirmh,mesti durang kerjakan.akak rugi 2kg BW sebab si kaki 4.geram betul.
klu da kucing,xkire jantang betina,samseng gk. tetampat kucing kampung. mmg rock abis. cukupla ciki yg bru sebulan tue pon da pening. ade je benda nk buat.

pandai je dorang cari extra mkanan ekk k.june.
Reply With Quote
  #38  
Old 11-12-2009, 01:08 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
waah FK, ganas gak kucing you! All boys ye?
Tak samseng, ganas dan bukan all boys, Fareen, cuma super-duper intelligent and extremely streetsmart punyer kucing longkang/kampung ... very, very proud of every single one of my smart, resilient and resourceful domestics!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #39  
Old 11-12-2009, 01:11 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Huh, Naq, kalo kena dengan kocing-kocing saya, mereka akan pecahkan (kalo tak pecah, akan gigit sampai berlobang keluar semua kibbles dan guna tangan check ada lagi tak kat dalam) bekas tersebut dan makan semua 4kg dalam kurang satu jam!
hah,sy tau kat mana diorg skrg....ni kan gambar diorg??wanted betul


Reply With Quote
  #40  
Old 11-12-2009, 01:12 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: sorry to let go..

Quote:
Originally Posted by rock View Post
4kg tak smpai 1 jam?berapa ekor kucing fk?
Tak ramai ... 2 atau 3 ajer ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.