Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 08-19-2008, 09:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Our Friend Badly Needed Donation For Operation

kesian comel.siap kena tlg garu lagi.oklah tu.he!!he!he!! nampaknya dia very strong ni.jgn bimbang skeezer,u takkan sedar tup tup dah 1 bulan berlalu.cepat sgt masa berlalu. the next thing you know,comel melompat dan berlari lagi mcm Peterpan.

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
kena garu garu leher die ni... kesian die gatal...
Reply With Quote
  #62  
Old 08-19-2008, 09:31 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
Skeezer,
Thanks for the update...
Happy COMEL is recovering...
Think positive ya! Give COMEL a big hug for being a brave little soldier!
ok bina... !!
Reply With Quote
  #63  
Old 08-19-2008, 09:33 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by June View Post
kesian comel.siap kena tlg garu lagi.oklah tu.he!!he!he!! nampaknya dia very strong ni.jgn bimbang skeezer,u takkan sedar tup tup dah 1 bulan berlalu.cepat sgt masa berlalu. the next thing you know,comel melompat dan berlari lagi mcm Peterpan.
yup yup...tak sedar pun...
sekarang ni kan, die dapat idea cam ne tak nak makan ubat...die gigit2 ubat tu..pastu die spit...aiyooo...pening kepala... pandai sungguh budak comel ni...
skarang ni kena tutup mulut die lepas ubat masuk...



babyyyy zeeeeeeee..... comelnye avatarrrr tu....ohhh, die nak jilat jilat comel ye...baiknye kitten dalam avatar tu...
Reply With Quote
  #64  
Old 08-19-2008, 09:37 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
yup yup...tak sedar pun...
sekarang ni kan, die dapat idea cam ne tak nak makan ubat...die gigit2 ubat tu..pastu die spit...aiyooo...pening kepala... pandai sungguh budak comel ni...
skarang ni kena tutup mulut die lepas ubat masuk...



babyyyy zeeeeeeee..... comelnye avatarrrr tu....ohhh, die nak jilat jilat comel ye...baiknye kitten dalam avatar tu...
This is a good place to start learning about how to give medications to a cat:
http://www.vetmed.wsu.edu/ClientED/cat_meds.asp ~ Dr.Nat
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #65  
Old 08-19-2008, 09:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Our Friend Badly Needed Donation For Operation

skeezer,ko hancurkan ubat2 tu dan campur dgn makanan dia.klu tak pun ko pecahkan kecil dan bila masukkan ubat dlm mulut dia shoot tepat kat tekak dia.mcm tu akak buat.si Peterpan tu punyalah payah nak bg dia ubat.tiap hari akak kena akalkan dia utk makan ubat.tp lama2 dpt.

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
yup yup...tak sedar pun...
sekarang ni kan, die dapat idea cam ne tak nak makan ubat...die gigit2 ubat tu..pastu die spit...aiyooo...pening kepala... pandai sungguh budak comel ni...
skarang ni kena tutup mulut die lepas ubat masuk...



babyyyy zeeeeeeee..... comelnye avatarrrr tu....ohhh, die nak jilat jilat comel ye...baiknye kitten dalam avatar tu...
Reply With Quote
  #66  
Old 08-19-2008, 09:44 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 13
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Kalau awak bagi kebenaran saya jaga aritu, sah2 saya dah tukar namer dia kepada TIGA...
Tak per dia dapat manja kat tuan dia...saya sampai dah siap2kan tempat Chomel, kot2 dia jadi datang...
Neway thnx dik, relax ajer lah kejap ajer nanti dah baik dia...Walau dia ilang satu kaki tapi hakikatnya dia tak jadi stray so should be ok untuk dia...Kalau dia di luar dgn fizikal yang macam itu, patut lah awak nak kena runsing...cuma jgn bagi dekat dgn stray lain jer...takut dia tak dapat melawan atau lari..

Saya bagi satu tips untuk kucing telah ubat...lepas dah masuk dalam mulut[letak paling dalam] masa dia tutup mulut hembus atau tiup muka dia, dia akan telan dengan air liur nyer...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #67  
Old 08-19-2008, 10:34 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
kena garu garu leher die ni... kesian die gatal...
mekasey skeezer...syukurrr..wound dia kering dan bersih... to Comel
Reply With Quote
  #68  
Old 08-19-2008, 11:34 PM
ladycatherine ladycatherine is offline
tenggelam2 timbul :P
 
Join Date: Aug 2008
Location: lovely lovely ampang i love ampang :P
Posts: 33
Rep Power: 0
ladycatherine is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

good to know she's doing fine and healing well :)

kisses byk2 untuk dia
Reply With Quote
  #69  
Old 08-20-2008, 01:30 AM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Kalau awak bagi kebenaran saya jaga aritu, sah2 saya dah tukar namer dia kepada TIGA...
Tak per dia dapat manja kat tuan dia...saya sampai dah siap2kan tempat Chomel, kot2 dia jadi datang...
Neway thnx dik, relax ajer lah kejap ajer nanti dah baik dia...Walau dia ilang satu kaki tapi hakikatnya dia tak jadi stray so should be ok untuk dia...Kalau dia di luar dgn fizikal yang macam itu, patut lah awak nak kena runsing...cuma jgn bagi dekat dgn stray lain jer...takut dia tak dapat melawan atau lari..

Saya bagi satu tips untuk kucing telah ubat...lepas dah masuk dalam mulut[letak paling dalam] masa dia tutup mulut hembus atau tiup muka dia, dia akan telan dengan air liur nyer...


hahah...nak panggil die TIGA .... hmmm, sorry la abg din, bukan tak nak bagi abg din jaga, cume sy rase die mesti sedih kalo saya bagi org lain jaga...lagi pun , saya ingat saya tak reti nak jaga kucing baru lepas operate...tapi, skarang ni ok je...tak de banyak masalah pun... and, comel pun nampak selesa dgn tempat tido die, walaupun letak kat bilik belakang...
ape apa hal pun, tima kasih banyak banyak sebb offer nak jaga comel..

ok kak june n baby zee.. tima kasih sbb bagi tips tips tu..

lady catherine.. comel cakap die nak hug awak baliikk...~hug hug~
Reply With Quote
  #70  
Old 08-20-2008, 01:32 AM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
mekasey skeezer...syukurrr..wound dia kering dan bersih... to Comel
ha' ah...nasib baik wound die tak berair ...kering je...cume ada macam darah kering sket...tapi tak berani nak cuci...takut terkena jahit die.. ngiluuu
Reply With Quote
  #71  
Old 08-20-2008, 02:01 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
ha' ah...nasib baik wound die tak berair ...kering je...cume ada macam darah kering sket...tapi tak berani nak cuci...takut terkena jahit die.. ngiluuu
kalau sikit2 je takpe..
lama2 hilang sendiri la tu..
yela, nak cucikan takut ngilu kan...
takpe, comel kucing yang kuat..
kalau tak takkan dalam time sembuh nak lompat sana sini kan..
comel kucing yang tersgt la positif ye..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #72  
Old 08-20-2008, 02:10 AM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
kalau sikit2 je takpe..
lama2 hilang sendiri la tu..
yela, nak cucikan takut ngilu kan...
takpe, comel kucing yang kuat..
kalau tak takkan dalam time sembuh nak lompat sana sini kan..
comel kucing yang tersgt la positif ye..
hehehe....yup, saya ni cepat ngilu ngilu...
comel ni sangat positif dan aktif, tadi die nampak kucing saya yg lain(tam tam) pastu comel terus kejar die... yg si tam tam ni ape lagi...cabut lari arrr...takut die tgk comel ni... dah le pakai collar... nasib saya ada kat situ...kalo saya lepaskan die dari cage, tak bole ter leka sket...mesti die merata pegi jauh...
Reply With Quote
  #73  
Old 08-20-2008, 09:14 AM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Ohh... Din offered to take care of Comel ya? It is really a kind gesture!!!!
I am sure Comel feels special being "wanted"!!!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #74  
Old 08-20-2008, 10:04 AM
ashleywong ashleywong is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Taman Desa, KL
Posts: 711
Rep Power: 0
ashleywong is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

hi skeezer / comel

good to know that comel dah selamat melalui surgery dan sekarang akan pulih.

please give comel lots and lots of love and encouragement so that he will be positive. i'm sorry that he has known and learned what is pain. what you see in his eyes now is actually knowledge of pain, and fear.

he needs lots of love, hugs, encouragement and consideration. i know i sound stupid saying this but trust me, the cats do understand, they do know. please assure him that he'll always have a home with you for as long as he wants and that you'll always be there for him.

his limb looks okay close up no signs of not healing well.

well done skeezer.you have really done your best. next time when comel has healed properly, we can all plan to meet up one day with our anak2 - sort of a get together..ya?

heads up skeezer and comel, we're all behind you. if you need help, do let us know
Reply With Quote
  #75  
Old 08-20-2008, 04:19 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 13
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by sillylupie View Post
Ohh... Din offered to take care of Comel ya? It is really a kind gesture!!!!
I am sure Comel feels special being "wanted"!!!
Aisey...bina that was rather small compared to you all...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #76  
Old 08-21-2008, 12:20 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

tahniah dik~! menjaga chomel.. moga murah rejeki... **terharu tgk muka chomel tu... huhuhu
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #77  
Old 08-21-2008, 04:55 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Aisey...bina that was rather small compared to you all...
semua nya sangatttttt baik sebab nak tolong comel... tak kesah la tolong cam ne pun... janji niat tu nak menolong...

oh ye... update pasal comel....die dah makin sihat dan nakal... makin mengganaasss... semalam nampak die cube asah kuku kat kotak... kesian pulak, sebab die nak asah sebelah tapi susah...jatuh jatuh.. tapi rasa nya, dah lama nanti ok lah tu...

tima kasih banyak banyak yg bagi support dan nasihat kat saya untuk jaga comel... comel kirim salam kat korang semuaa...
Reply With Quote
  #78  
Old 08-21-2008, 05:57 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Aisey...bina that was rather small compared to you all...
Din - you are the catman!!!!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #79  
Old 08-21-2008, 06:18 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Tahniah kat skeezer sebab dapat jaga Comel dengan baik.....sungguh relief tengok dia pun agak sembuh dan muka kelihatan happy. Bukan nya senang nak bagi ubat kat anak bulus kiter.....bila I nak bagi ubat, kena panggil mak dan hubby tolong...1 orang pegang badan, 1 orang buka mulut, and 1 lagi masukkan ubat ke dalam tekak!!
Reply With Quote
  #80  
Old 08-21-2008, 07:43 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed at Sec 9, Shah Alam AndyKoh Lost & Found 6 04-12-2011 09:30 AM
Volunteers needed for SPCA & PAWS AndyKoh Animal Organizations & Societies 154 06-12-2009 10:17 AM
Urgent Help Needed with Samantha ashleywong Cats & Kittens 42 09-02-2008 04:55 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.