Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 08-21-2008, 10:10 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
hehehe....yup, saya ni cepat ngilu ngilu...
comel ni sangat positif dan aktif, tadi die nampak kucing saya yg lain(tam tam) pastu comel terus kejar die... yg si tam tam ni ape lagi...cabut lari arrr...takut die tgk comel ni... dah le pakai collar... nasib saya ada kat situ...kalo saya lepaskan die dari cage, tak bole ter leka sket...mesti die merata pegi jauh...
kakakak..tergelak aku bace nih skeezer. aku terbyg camne si tam tam tu lintang pukang lari bile kena kejar ngan comel. mesti tam tam kata...nih hantu ke hape nih tak penah nampak pun...dah lah ade mende pelik kat leher... kaki 3 plak tu...hahahahha
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #82  
Old 08-22-2008, 02:13 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
kakakak..tergelak aku bace nih skeezer. aku terbyg camne si tam tam tu lintang pukang lari bile kena kejar ngan comel. mesti tam tam kata...nih hantu ke hape nih tak penah nampak pun...dah lah ade mende pelik kat leher... kaki 3 plak tu...hahahahha


hahahha....tahu tak per.... sure tam tam ingat ada hantu kucing...



baby zee... thank you thank you... nanti saya tunjuk kan kat comel...
Reply With Quote
  #83  
Old 08-22-2008, 02:18 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
Tahniah kat skeezer sebab dapat jaga Comel dengan baik.....sungguh relief tengok dia pun agak sembuh dan muka kelihatan happy. Bukan nya senang nak bagi ubat kat anak bulus kiter.....bila I nak bagi ubat, kena panggil mak dan hubby tolong...1 orang pegang badan, 1 orang buka mulut, and 1 lagi masukkan ubat ke dalam tekak!!

gunakan tips yg dinmalek bagi...berkesan jugak.. die cakap, hembus atau tiup kat muka anak bulus tu lepas letak ubat dalam tekak...sonang..
Reply With Quote
  #84  
Old 08-22-2008, 04:57 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 13
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
gunakan tips yg dinmalek bagi...berkesan jugak.. die cakap, hembus atau tiup kat muka anak bulus tu lepas letak ubat dalam tekak...sonang..
Tak ramai yang tau pasal tu dik...tapi jangan lah tiup kuat2..lemas dia..hehehe
ala kadar jek...sebab bila dia tutup mata, kucing tu akan telan air liur dia...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #85  
Old 08-22-2008, 05:12 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 13
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Tak ramai yang tau pasal tu dik...tapi jangan lah tiup kuat2..lemas dia..hehehe
ala kadar jek...sebab bila dia tutup mata, kucing tu akan telan air liur dia...
satu lagi aku nak tambah... pastikan gigi anda telah digosok terlebih dahulu... kalu tak siannn dia... tak pasal muntah hijau lak kang...
Reply With Quote
  #86  
Old 08-22-2008, 10:49 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
satu lagi aku nak tambah... pastikan gigi anda telah digosok terlebih dahulu... kalu tak siannn dia... tak pasal muntah hijau lak kang...
nanti nafas kita bau colgate tapi nafas dia bau blackwood or royal canin or yang sebagainya plak...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #87  
Old 08-23-2008, 02:51 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
satu lagi aku nak tambah... pastikan gigi anda telah digosok terlebih dahulu... kalu tak siannn dia... tak pasal muntah hijau lak kang...
kuikuikui...itu sudah pasti... bukan sahaja gigi perlu di gosok...pasti kan anda juga tidak memakan petai sebelum itu...
Reply With Quote
  #88  
Old 08-23-2008, 03:32 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
satu lagi aku nak tambah... pastikan gigi anda telah digosok terlebih dahulu... kalu tak siannn dia... tak pasal muntah hijau lak kang...
Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
kuikuikui...itu sudah pasti... bukan sahaja gigi perlu di gosok...pasti kan anda juga tidak memakan petai sebelum itu...
Nak tumpang gelak.............
Reply With Quote
  #89  
Old 08-23-2008, 06:27 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

.:: Hhhmm.. Baru ada peluang jenguk benang Comel arini... Nampaknya Comel dah sihat... Kaki tiga pun still lagi leh lmpat2 n playing around tanpa rasa sakit... (agaknya la...) Mr & Mrs Mondok harap Comel bertambah sihat.. Cuma jgn nakal sangat, ngeri la takut jahitan terbukak... Keep posting about Comel... Geram tgk muka Comel... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #90  
Old 08-24-2008, 03:32 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Hhhmm.. Baru ada peluang jenguk benang Comel arini... Nampaknya Comel dah sihat... Kaki tiga pun still lagi leh lmpat2 n playing around tanpa rasa sakit... (agaknya la...) Mr & Mrs Mondok harap Comel bertambah sihat.. Cuma jgn nakal sangat, ngeri la takut jahitan terbukak... Keep posting about Comel... Geram tgk muka Comel... ::.
geram jugak...
nak peluk2 cium2 je...huhuhu....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #91  
Old 08-24-2008, 10:58 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

ok...ok... nanti kalo ada mase lagi saya tangkap gambar die....tapi susah kalo sorang sorang nak tangkap gambar... die mesti lompat lompat..
buat mase ni comel sihat... tapi nakal sangat, sampai kena babab bontot die
Reply With Quote
  #92  
Old 08-27-2008, 10:37 PM
ladycatherine ladycatherine is offline
tenggelam2 timbul :P
 
Join Date: Aug 2008
Location: lovely lovely ampang i love ampang :P
Posts: 33
Rep Power: 0
ladycatherine is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
ok...ok... nanti kalo ada mase lagi saya tangkap gambar die....tapi susah kalo sorang sorang nak tangkap gambar... die mesti lompat lompat..
buat mase ni comel sihat... tapi nakal sangat, sampai kena babab bontot die
wah! sudah boleh berlari dan melompat! kalau susah nak amek pics amek je video dia berlari lompat segala jahitan dah buka? kalau belum, bila eh? kalau dah, ok x sume? sori la tanye mcm ni... biase la tertinggal citer
Reply With Quote
  #93  
Old 08-29-2008, 05:35 PM
skeezer's Avatar
skeezer skeezer is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 89
Rep Power: 13
skeezer is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by ladycatherine View Post
wah! sudah boleh berlari dan melompat! kalau susah nak amek pics amek je video dia berlari lompat segala jahitan dah buka? kalau belum, bila eh? kalau dah, ok x sume? sori la tanye mcm ni... biase la tertinggal citer
ohh lady catherine...
tak per... saya pun selalu tertinggal bas...
die dah buka jahit..tapi masih takut nak lepaskan die kat luar sangkar...
sekarang ni ...hari hari memberontak dalam sangkar tu...die sangat ganas...tak leh lepaskan die lagi...takut terbuka jahitan tu balik..
Reply With Quote
  #94  
Old 08-29-2008, 11:10 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Skeezer!
Happy to hear COMEL dah active! Good news!
Kalau boleh, post ler gambar2, want to see her progress!!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #95  
Old 08-30-2008, 01:13 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Quote:
Originally Posted by skeezer View Post
ohh lady catherine...
tak per... saya pun selalu tertinggal bas...
die dah buka jahit..tapi masih takut nak lepaskan die kat luar sangkar...
sekarang ni ...hari hari memberontak dalam sangkar tu...die sangat ganas...tak leh lepaskan die lagi...takut terbuka jahitan tu balik..
atleast dia tunjukeaktifan dia tu..bagus2..
tak sabar nak tgk pics latest comel...
wpun dia tak sempurna tapi diia tetap aktif,kucing positif ni...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #96  
Old 09-22-2008, 08:57 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

Hi Skeezer! How are you and Comel?
Hope things are well!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #97  
Old 09-25-2008, 12:12 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Our Friend Badly Needed Donation For Operation

looking at comel, ada cripple kitten's video dekat youtube. siap pakai wheelchair lagi tapi dia kaki belakang...

http://www.youtube.com/watch?v=_Ez8VFC7pb0

if there's one for comel, sure lagi senang dia nak bergerak..

skeezer taknak post up dekat youtube.mamat ni post up dekat youtube, banyak kind-hearted people, all over the world helped him in so many ways..especially dari segi materials..

but all in all, glad that comel is getting healthier..take care ya!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed at Sec 9, Shah Alam AndyKoh Lost & Found 6 04-12-2011 09:30 AM
Volunteers needed for SPCA & PAWS AndyKoh Animal Organizations & Societies 154 06-12-2009 10:17 AM
Urgent Help Needed with Samantha ashleywong Cats & Kittens 42 09-02-2008 04:55 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.