Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes > Restaurants

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-27-2008, 04:00 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!

terima kasihh semuaaa..especially to kak imann!thanks for the number! really needed it since am going this coming early december...
Reply With Quote
  #22  
Old 11-28-2008, 03:54 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
boleh terai cari no persatuan nelayan melaka kot kot persatuan ada bukak medan ikan bakar... kalau kat PD ada, persatuan nelayan PD ada bukak medan ikan bakar utk dptkan lebih income.. rasanya mcm kat semua negeri punya persatuan nelayan ada medan ikan bakar kot.. try la... susah susah... dr melaka.. dtg je PD.. tak jauh pun dr merlaka tu.. kih kih kih
kat PD ikan bakar yang sedap kat mana bro... aku next week kalau takde hal sampai la sana... saja nak hirup udara pantai ngan family aku... pantai lain jauh sangat... cuti tak banyak...
Reply With Quote
  #23  
Old 11-28-2008, 05:56 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

jap... dulu yg aku makan dekat mayang sari... sebab speciality.. ikan bakar mayang (sejenis kuah)... tapi biasanya kalau nak makan ikan bakar ko gi kat persatuan nelayan PD tu... mmg happening... **so far tak penah merasa kat situ lagi.. tapi lalu-lalu tgk... happening... org ckp kalau happening... mesti ada sesuatu yg spesel kan???
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #24  
Old 11-28-2008, 05:59 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
jap... dulu yg aku makan dekat mayang sari... sebab speciality.. ikan bakar mayang (sejenis kuah)... tapi biasanya kalau nak makan ikan bakar ko gi kat persatuan nelayan PD tu... mmg happening... **so far tak penah merasa kat situ lagi.. tapi lalu-lalu tgk... happening... org ckp kalau happening... mesti ada sesuatu yg spesel kan???

aku mungkin dok Corus... jauh tak persatuan nelayan tu dari situ...?
Reply With Quote
  #25  
Old 12-01-2008, 12:22 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

hurm.. corus ek?? bro.. ko kene masuk PD utk cari nelayan tuh... sebab medan ikan bakar tu kat tepi laut sejurus after ko lepas lalu depan stesen janakuasa tuanku jaafar... (kalau dari arah PD town yg kecik tuh.. hehehe) kalau dari lukut... sejurus selepas ko lalu simpang ke glory beach resort... ko rapat kanan.. masuk simpang kanan kat traffic light tuh... then terusss je sampai ko nampak medan ikan bakar persatuan nelayan di belah kanan.... tapi kalau nak sedap lagi.. ko ke sepang... hahahahaha.. lagi layan... member aku sumer bantai ikan bakar kat sepang (sebab dekat ngan opis kitorang)
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #26  
Old 12-01-2008, 03:57 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

ikan bakar kat sepang tu..dekat bagan lalang tuh ke? waduh..ceta pasal ikan bakor ni..perot bikin orkestra la pulakkk...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
hurm.. corus ek?? bro.. ko kene masuk PD utk cari nelayan tuh... sebab medan ikan bakar tu kat tepi laut sejurus after ko lepas lalu depan stesen janakuasa tuanku jaafar... (kalau dari arah PD town yg kecik tuh.. hehehe) kalau dari lukut... sejurus selepas ko lalu simpang ke glory beach resort... ko rapat kanan.. masuk simpang kanan kat traffic light tuh... then terusss je sampai ko nampak medan ikan bakar persatuan nelayan di belah kanan.... tapi kalau nak sedap lagi.. ko ke sepang... hahahahaha.. lagi layan... member aku sumer bantai ikan bakar kat sepang (sebab dekat ngan opis kitorang)
Reply With Quote
  #27  
Old 12-01-2008, 04:03 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

tepat sekali sarahseben~!! budak2 tempat keje aku gerak dari bkt pelanduk jer... tak sampai 15 minit dah sampai sepang, bagan lalang tu
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #28  
Old 12-01-2008, 04:19 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

lagi sedap ke bagan lalang tu? dulu aku pegi, time tu ramai giler orang..menunggu dekat 2 jam baru food sampai.aku pegi kedai yang atas air tuh..tapi maybe sebab ramai org la..kalau ngam, bole gak layan time new year ni..

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
tepat sekali sarahseben~!! budak2 tempat keje aku gerak dari bkt pelanduk jer... tak sampai 15 minit dah sampai sepang, bagan lalang tu
Reply With Quote
  #29  
Old 12-01-2008, 04:23 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

sebab sedap la ramai org... tapi kan... kalau tak sedap pun... bila dah ramai org... tetiba jadi sedap... tatau la knp... maybe bila dah ramai... rasa mcm meriah sikit time makan.. tu yg dah tak peduli sedap ke tidak tu... heheheeheh... lain dowh rasa mkn kat umah bujang tapau sorg2 dgn makan ngan membe ramai2....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0127.jpg
Views:	130
Size:	131.4 KB
ID:	2113  
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #30  
Old 12-01-2008, 04:37 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

itu lar..aku kalau bole, nak yg sedap tapi takdeler crowded sangat..sampai 2 jam nak tunggu tu..elok2 lapar..teros masok angin perot aku ni. tapi kalau makan ramai dgn member memang best. kekadang rase biasa jer, tapi feel dgn member2 tu yg buat mende tu sedap. paling ngam makan sotong goreng tepung..yum yum yum!
Reply With Quote
  #31  
Old 12-01-2008, 05:21 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

mcm biasa la kak... kalau dtg time peak hour mmg la kene tunggu... kalau dtg time time mcm pukul 5-6 ke maybe ok kot.. tak pun after 10 pm... biasa pukul 7-10 to mmg waktu org dinner..
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #32  
Old 12-02-2008, 10:51 AM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

ade lagi medan ikan bakar kat melaka.. kat muara anjung batu.. biasa nyer kalo cah gi sana.. cah gi kat restoran ikan bakar muara anjung batu.. tuan punya gerai nama hjh salmah leh call dia.. 06-2617570 atau call terus hp dia 0126115399 hehehe..

kalo yg kat PD persatuan nelayan tu nama tempat tu samudera.. berdepan ngan kuarters kastam da dekat ngan jeti SHELL.. dekat ngan sekolah kebangsaan KG.GELAM dan Stor Majlis Perbandaran Port Dickson.. hehehehe
Reply With Quote
  #33  
Old 12-02-2008, 11:08 AM
as_serialam's Avatar
as_serialam as_serialam is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 113
Rep Power: 12
as_serialam is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

Quote:
Originally Posted by imann View Post
Medan Ikan Bakar Melaka
Persatuan Nelayan. Kawasan Melaka Barat, , KM 43, Kuala Sungai Baru
78200 Melaka , Malaysia Phone
+606 387 6832
Kak Iman..
Tu kampung cek oi!!!!!
X sangka glamer jugak yer....
__________________
DODDY My LoVE
ANGEL mY SwEeTy
CHE TAN NoTtY lOr...
YODA & ELLY RIP....
Reply With Quote
  #34  
Old 12-02-2008, 12:46 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

terima kasih cah!!!ni yg best ni..banyak tempat bole survey..muara anjung batu ni kat mana cah?

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
ade lagi medan ikan bakar kat melaka.. kat muara anjung batu.. biasa nyer kalo cah gi sana.. cah gi kat restoran ikan bakar muara anjung batu.. tuan punya gerai nama hjh salmah leh call dia.. 06-2617570 atau call terus hp dia 0126115399 hehehe..

kalo yg kat PD persatuan nelayan tu nama tempat tu samudera.. berdepan ngan kuarters kastam da dekat ngan jeti SHELL.. dekat ngan sekolah kebangsaan KG.GELAM dan Stor Majlis Perbandaran Port Dickson.. hehehehe
Reply With Quote
  #35  
Old 12-02-2008, 01:07 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
terima kasih cah!!!ni yg best ni..banyak tempat bole survey..muara anjung batu ni kat mana cah?
muara anjung batu da dekat ngan PULAU BESAR.. tp mmg heaven la mkn kat sana.. harge pun occay..
Reply With Quote
  #36  
Old 12-02-2008, 01:17 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

jangan rase nak sepak i tau..tapi pulau besar tu bukan pulau yg kite kena naik boat gi situ ke? maksud nye i kena naik boat nak pegi ke pulau besar ke?

wah ni yg best dengor heaven ni!!

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
muara anjung batu da dekat ngan PULAU BESAR.. tp mmg heaven la mkn kat sana.. harge pun occay..
Reply With Quote
  #37  
Old 12-02-2008, 02:52 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
jangan rase nak sepak i tau..tapi pulau besar tu bukan pulau yg kite kena naik boat gi situ ke? maksud nye i kena naik boat nak pegi ke pulau besar ke?

wah ni yg best dengor heaven ni!!
hehehehehehe... tak perlu ke pulau besar pun.. sebenarnya anjung batu tu pun da dekat ngan kg umbai dah.. area2 tu la.. hehehehe
Reply With Quote
  #38  
Old 12-02-2008, 04:49 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 12
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

okie dokie.i akan google its map. thanks a lot! ada byk suggestion, yay!!

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
hehehehehehe... tak perlu ke pulau besar pun.. sebenarnya anjung batu tu pun da dekat ngan kg umbai dah.. area2 tu la.. hehehehe
Reply With Quote
  #39  
Old 12-02-2008, 05:33 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

cite pasal makan nih yg buat cacing2 dalam perutku mengamuk kelaparan nih
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #40  
Old 03-03-2009, 06:31 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Ikan Bakar in Melaka

Terlambat baca thread ni. Anyways....actually my hubby kerja dgn Jabatan Perikanan Melaka. So dia memang tau sesangat ikan bakar @ seafood yg paling happening kat Melaka. Nama tpt tu Kampung Alai. According to him, kat situ yg paling best. Dah la sedap, murah pulak tu. Phone number, sorry tak der....tapi kalau pergi situ, macam ada kenduri. Ramai org. Svc tak la slow sangat. Within 30 minit, meals dah sampai. Sementara menunggu tu boleh lapik perut makan nasi lemak bungkus & otak2 (sedap giler). Menu yg aku dah try kat sini - siakap masak 3 rasa, kupang masak cili (kupang dia gemuk2 & kenyal), sotong tepung & udang sweet sour. MMMMMMMM......meleleh air liur.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang abgraldo Cat TV and Photos 64 09-22-2008 08:16 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.