Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-02-2010, 08:34 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang





kucing ni betul2 kelaparan sbb kat LRT ni x de kedai makan hanya adai gerai keropok leko and gerai burger.....

ada sape2 yang boleh membantu kucing ni?
__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2010, 08:37 AM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

kucing ni memang cantik tapi saya tak pandai jaga kucing yg ada penyakit ni... sian tngok telinga dia berdarah... saya plak ada bb. aduss kalau tidak sudah ku ambilll....sesape lagi yg volunteer....
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2010, 08:47 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

rasanya ni kucing org buang sbb dia ni sangat manja tak berganjak pun ke mana2........walaupun kat situ susah nak dapat makanan.
__________________

Last edited by June; 07-02-2010 at 11:30 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2010, 10:09 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Quote:
Originally Posted by mieraonepj View Post
kucing ni memang cantik tapi saya tak pandai jaga kucing yg ada penyakit ni... sian tngok telinga dia berdarah... saya plak ada bb. aduss kalau tidak sudah ku ambilll....sesape lagi yg volunteer....
Small problem ajer ... the cat ada penyakit "Mange" yg boleh diubati oleh vet. Lepas rawat dan kasi mam-mam premium food, elok lah dia tu.

Saya pun pernah ambil balik kitten yg berpenyakit mcm ni. Masa tu memang hodoh, kurus dan nampak sakit. Kencing dia pun berdarah merah mcm Ribena dan dia demam. Aku kesian, tak sampai hati tinggalkan dia di tepi jalan, mesti kena gelek atau pijak punyer ... jadi aku ambik ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	JAI06.jpg
Views:	93
Size:	26.4 KB
ID:	9593   Click image for larger version

Name:	B52JAI02.jpg
Views:	90
Size:	36.9 KB
ID:	9594   Click image for larger version

Name:	B52JAI03.jpg
Views:	85
Size:	26.3 KB
ID:	9595  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2010, 10:20 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Nasib baik dia ada selera utk makan. Saya beri dia Royal Canin Kitten kibbles dan daging dada ayam rebus. Vet kasi rawatan 3 minggu utk mange dan antibiotic utk jangkitan dalam kencing. Saya jaga dengan penuh kasih sayang.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B53JAM05b.jpg
Views:	96
Size:	38.8 KB
ID:	9596   Click image for larger version

Name:	B53JAM10b.jpg
Views:	99
Size:	39.0 KB
ID:	9597  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2010, 10:26 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Makin hari makin comel ... pastu ramai orang mintak nak adopt. Aku kata, "Porahh!!! Pergi main jauh-jauh, masa dia hodoh dan sakit tu tak sorang pun nak pandang, sekarang dah sembuh kiut dan hensem, semua hulur tangan mintak .... poraahhhhh!!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B55JAM12.jpg
Views:	108
Size:	38.2 KB
ID:	9598   Click image for larger version

Name:	B56JAM02.jpg
Views:	107
Size:	38.5 KB
ID:	9599  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #7  
Old 07-02-2010, 10:40 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Salam Binbin,

maaf lambat balas msg u, anyway boleh tak you tolong tangkap kan untuk wan kucing tue and tolong bawa ke rumah wan.... buat masa nie masalah sikit wan nak bergerak....... insyallah wan akan rawat dia n dah sembuh 2/3 bulan wan akan letak for adoption..... wan duduk dekat dengan smk pandan indah. wan amat hargai pertolongan dari binbin untuk bawa dia ke rumah wan.... sila kol wan ok 0165799601

Kyzoor
Reply With Quote
  #8  
Old 07-02-2010, 10:42 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
comot82 is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

ambik bela dalam 2,3 bulan...pastu bg makan makanan yg berkhasiat...super premium food...! bersih cuci rawat seluruh badan dia...belai selalu....sape sangka lepas tu jadi gebu montok.....
tengok lah nanti....
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2010, 10:44 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Salam Binbin,

Wan minta tolong sangat binbin bawa pegi ke Dr Teoh dekat depan balai polis pandan indah........ Wan dah set kan appointment yang wan nak antar kucing tue n minta binbin hantarkan..... cuma bayar dalam rm10 n under kad klinik Wan Alison Alias............. lepas tue wan akan bayar binbin balik n hantar trus g rumah wan sama jalan kat klinik situ jugak.... pleaseeeeee
inject tue termasuk deworm n menge n cuma rm10 under wan punya kucing...... bila binbin dah sampai nanti doctor teaoh akan kol wan balik.

Kyzoor
Reply With Quote
  #10  
Old 07-02-2010, 10:58 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

salam wan,

aku tak leh nak bwk dia ke klinik tu sbb aku takde kenderaan and yang paling penting aku takde lesen....huhuhu

sebab tu lah aku tanya ada tak sape2 leh tlg dia

mcm mana ek nak bwk dia.....
__________________

Last edited by June; 07-02-2010 at 11:29 AM.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-02-2010, 04:33 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

bin bin sy dah pm awak no hp saya. kalau sy free sy boleh hantrkan kucing tu pada wan. saya dah save no hp wan. kalau kucing tu dah ready sy pas pada wan---(boleh ke wan) dah 2 3 bulan nnti kite nak adopt heheheheh....{h appy}
Reply With Quote
  #12  
Old 07-02-2010, 04:45 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Quote:
Originally Posted by mieraonepj View Post
bin bin sy dah pm awak no hp saya. kalau sy free sy boleh hantrkan kucing tu pada wan. saya dah save no hp wan. kalau kucing tu dah ready sy pas pada wan---(boleh ke wan) dah 2 3 bulan nnti kite nak adopt heheheheh....{h appy}

Salam Miera.....,

Lega rasa Wan dengar yang miera dapat tolong binbin bawa bulus tue...... wan dah set kan appointment kat klinik dr teoh n dia tau semua kucing2 wan and yang strays b4 nie semua memang ada kat situ.... just bawa kucing tue kejap ke klinik tue n bayar dulu dalam rm10 then wan akan bayar balik....... all the medical pastu wan akan tanggung sampai dia sihat n put for adoption..... Binbin tlg temankan miera ambik kucing tue ok...... actually yang sebenarnya keta wan masuk workshop semalam, betol tak KAK NURUL a.k.a FelixTheCat....... kalau wan ada keta dah g pecut n buat semua tue..... huhuuuhuuhuhuu miera n binbin hope dapat tolong wan ok..... tak sampai hati tgk keadaan dia macam tue.........

Kyzoor
Reply With Quote
  #13  
Old 07-02-2010, 05:09 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

ok wan, saya dah set dengan bin bin n asben pun kata mlm ni free cumenye maybe lewat sikit sampai umah wan coz saya kene bertolak dr pj nak ke ampang dlm kul 8 lebih, sebb jln jam. sampai ampang dlm setengah jam n pastu dlm kul 9 maybe gerak dr ampang ke umanh wan. wan sms add kat saya. nnti sy cari. sy keje ni baru abis meeting ni... ok ape2 mlm nnti sy sms yek..
Reply With Quote
  #14  
Old 07-02-2010, 05:20 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Quote:
Originally Posted by mieraonepj View Post
ok wan, saya dah set dengan bin bin n asben pun kata mlm ni free cumenye maybe lewat sikit sampai umah wan coz saya kene bertolak dr pj nak ke ampang dlm kul 8 lebih, sebb jln jam. sampai ampang dlm setengah jam n pastu dlm kul 9 maybe gerak dr ampang ke umanh wan. wan sms add kat saya. nnti sy cari. sy keje ni baru abis meeting ni... ok ape2 mlm nnti sy sms yek..
Thanks Miera, binbin n husband.....,

malam nie wan kuar ambik stok makanan kat umah kak nurul but doleh je datang n just let me bila dah sampai ke smk pandan indah atau balai polis pandan indah yang depan steven corner pandan indah.........

Kyzoor
Reply With Quote
  #15  
Old 07-02-2010, 11:01 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

hoho..macam tau je steven corner tu ktne..kihkih..
Reply With Quote
  #16  
Old 07-03-2010, 12:37 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Alhamdulilah....dah selamat pun kucing diserahkan kepada wan......terima kasih kepada wani sbb sanggup datang dr PJ utk hantar kucing ni walaupun sesat and merempuh jem........akhirnya sampai pin kat sini....terima kasih banyak2 kepada wani ek.....and asben + baby gak......
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 07-03-2010, 11:00 AM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

syukur, sudah selamat.
Terima kasih buat Fizan, miera dan wan. :))))))
__________________
[
Reply With Quote
  #18  
Old 07-03-2010, 06:33 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

wan.....nanti update lah perkembangan kucing tu kat sini....
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 07-05-2010, 09:08 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
comot82 is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

YA Allah...muliakan insan2 seperti ini.....
Reply With Quote
  #20  
Old 07-05-2010, 10:20 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada sesiapa boleh membantu....DLH kat LRT ampang

Salam Miera n Binbin, Thanks ok pasal bawa meow meow tue.... masih dalam kuarantin lagi...... apa2 nanti wan updated lepas dah konpem dia ok n upload pix dia this wekkend
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dog Missing!!! SILKY TERRIER (Ampang) teric1102 Lost & Found 0 06-01-2010 10:28 AM
Sesiapa yang nak mandulkan kucing-murahh!! farrahnize Cats & Kittens 29 03-12-2010 02:02 AM
Spca ampang in need of more adopters... mrsdolittle SPCA 305 02-04-2010 08:54 PM
Looking for help in Ampang, Please?! Mutt General Discussion 0 05-23-2009 09:26 PM
Looking for assistance in Ampang....... Mutt Rescuers & Fosterers 0 05-21-2009 10:40 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.