Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-10-2012, 04:36 AM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Saya disini ingin minta pendapat dan nasihat dari forumer lain mengenai kes anak kucing saya ini..., mmg suspek sporo coz dah 2 ekor kucing saya mati akibat penyakit ni. vet cadangkan kasi "tido" tp saya dan hubby nekad nk bela dan rawat Meiyin. saya tahu kos mmg tinggi dan kami bercadang mahu merawat dirumah. ada sesiapa boleh bantu bg cadangan cara rawatan dan jenis ubatan yang sesuai. saya ada terbaca cara rawatan dan ubatan di

http://juniorthetabbycat.blogspot.co...n-bintang.html

manala tahu kalau ada idea lain dari korang...utk pengetahuan anda saya di ipoh.

Hmmm penyakit ni boleh berjangkit dengan manusia kan...saya setuju coz saya sendiri sedang mendapat rawatan di hospital Ipoh sekarang...tiap2 bulan akan kesana coz saya sudah dijangkiti...Alhamdulillah saya semakin sembuh.

Masa mula2 kena tu Allah saja yang tahu betapa sakit nya tubuh badan ni...pd mula nya timbul bengkak di tangan kemudian ke kaki, jalan pun mcm penguin sbb kaki dan tangan bengkak2...lps tu tangan saya luka dan kini berparut.
(sori saya xreti msk kan pic utk tatapan korg tp akn diusahakan asap)

saya xtahan pergi hospital dan doc rujuk saya ke pakar. Bermula di admit kan di xray di ambil darah dan di ambil sampel tisu kulit kemudian di sahkan saya dijangkiti sporo...sampai ke hari ini saya masih kene telan pil intraconazole. Tolong la korg ada apa2 nasihat tak utk kucing saya ini...Buat pengetahuan korg juga...saya dan hubby mmg membela kucing jalanan smada kami ambil or dorg menyerah diri kerumah. dirumah ni ada 9 ekor, 2 ekor sedang bunting. (nti teman upload kan pic2 kucing2 teman ye)...saya belum punya anak lagi sebelum berkhwin mmg saya dh bela kucing.

Sejarah macam mana kucing kt rumah ni boleh berjangkit dgn penyakit sporo ni bermula thn lps saya dan hubby mengambil 3 ekor kucing di xxxx (kami terpaksa rahsia kan buat tatapan umum) kami ambil coz bukan nk buat koleksi tp mmg terlalu sayangkan makhluk Allah ini...jd niat biarlah kucing yg tak bertuan ni kami curahkan belaian kasih sayang...salah satu kucing yg di ambil tu berkutu dan berkudis tp kami xkisah niat nk rawat skali...setelah bawa ke vet di vaksin letak ubat kutu sapu ubat luka tp xjuga sembuh2...bwk semula la ke vet sebab luka dia makin merebak. tak juga sembuh (masa ni saya belum sakit lg)... bila saya dh start sakit dan terima rawatan baru la kami sedar dan tahu tentang penyakit pd kucing tu. ini pun disebabkan doc pakar tu yg jelaskn pd kami.

Kucing pun sedang sakit tiba2 sekor lg rupa nya dh berjangkit...kebajikan kucing2 lain pun kena jg...mmg pening masa tu...masa menaip ni pun meleleh airmata saya bila terkenangkan kucing2 saya yang mati akibat penyakit sporo tu tanpa kami buat rawatan lanjut memandangkan saya dlm keadaan yg sedang sakit, hubby pun terpaksa ambil cuti byk hari sbb saya susah nk bergerak. Dalam hal ni kami xmahu salah kan sesiapa sama ada tempat yang kami ambil kucing2 tu atau vet tu...yang dh pergi tetap dh pergi...kami mahu merawat MeiYin biarpun keadaan kesihatan diri saya belum pulih sepenuh nya...bayangkan MeiYin belum cukupo 1 tahun tp dia terpaksa terima kdaan diri dia yg sakit... td say bw ke vet dan doc mengesahkan dia sporo dan doc cadangkan dia di tidurkan....saya dan hubby nekad mahu merawat dia dirumah. kalau tak ada cadangan atau apa2 dari forumer lain saya dan hubby nk ikut cara "juniar the tabby cat"... InsyaAllah Allah bersama kami...mmg kos tinggi dan kami tak tahu sama ada kami mampu atau tidak...tp kami akan teruskan niat kami...Doakan supaya MeiYin cepat sembuh agar dia dapat cergas bermain dengan abg dan kakak nya serta sempat melihat adik2 yang bakal di lahirkan oleh ibu kandungnya sendiri...Minta maaf saya xdapt nk teruskan cerita ni lg mgkn akan di sambung lain kali sebab airmata sentiasa mengalir laju...Harap ada yang sudi membalas...Jumpa lgi...Salam dari Meiyin dan semua...

Last edited by mzlilin; 07-10-2012 at 05:00 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2012, 05:33 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Quote:
Originally Posted by mzlilin View Post
Saya disini ingin minta pendapat dan nasihat dari forumer lain mengenai kes anak kucing saya ini..., mmg suspek sporo coz dah 2 ekor kucing saya mati akibat penyakit ni. vet cadangkan kasi "tido" tp saya dan hubby nekad nk bela dan rawat Meiyin. saya tahu kos mmg tinggi dan kami bercadang mahu merawat dirumah. ada sesiapa boleh bantu bg cadangan cara rawatan dan jenis ubatan yang sesuai. saya ada terbaca cara rawatan dan ubatan di

http://juniorthetabbycat.blogspot.co...n-bintang.html

manala tahu kalau ada idea lain dari korang...utk pengetahuan anda saya di ipoh.

Hmmm penyakit ni boleh berjangkit dengan manusia kan...saya setuju coz saya sendiri sedang mendapat rawatan di hospital Ipoh sekarang...tiap2 bulan akan kesana coz saya sudah dijangkiti...Alhamdulillah saya semakin sembuh.

Masa mula2 kena tu Allah saja yang tahu betapa sakit nya tubuh badan ni...pd mula nya timbul bengkak di tangan kemudian ke kaki, jalan pun mcm penguin sbb kaki dan tangan bengkak2...lps tu tangan saya luka dan kini berparut.
(sori saya xreti msk kan pic utk tatapan korg tp akn diusahakan asap)

saya xtahan pergi hospital dan doc rujuk saya ke pakar. Bermula di admit kan di xray di ambil darah dan di ambil sampel tisu kulit kemudian di sahkan saya dijangkiti sporo...sampai ke hari ini saya masih kene telan pil intraconazole. Tolong la korg ada apa2 nasihat tak utk kucing saya ini...Buat pengetahuan korg juga...saya dan hubby mmg membela kucing jalanan smada kami ambil or dorg menyerah diri kerumah. dirumah ni ada 9 ekor, 2 ekor sedang bunting. (nti teman upload kan pic2 kucing2 teman ye)...saya belum punya anak lagi sebelum berkhwin mmg saya dh bela kucing.

Sejarah macam mana kucing kt rumah ni boleh berjangkit dgn penyakit sporo ni bermula thn lps saya dan hubby mengambil 3 ekor kucing di xxxx (kami terpaksa rahsia kan buat tatapan umum) kami ambil coz bukan nk buat koleksi tp mmg terlalu sayangkan makhluk Allah ini...jd niat biarlah kucing yg tak bertuan ni kami curahkan belaian kasih sayang...salah satu kucing yg di ambil tu berkutu dan berkudis tp kami xkisah niat nk rawat skali...setelah bawa ke vet di vaksin letak ubat kutu sapu ubat luka tp xjuga sembuh2...bwk semula la ke vet sebab luka dia makin merebak. tak juga sembuh (masa ni saya belum sakit lg)... bila saya dh start sakit dan terima rawatan baru la kami sedar dan tahu tentang penyakit pd kucing tu. ini pun disebabkan doc pakar tu yg jelaskn pd kami.

Kucing pun sedang sakit tiba2 sekor lg rupa nya dh berjangkit...kebajikan kucing2 lain pun kena jg...mmg pening masa tu...masa menaip ni pun meleleh airmata saya bila terkenangkan kucing2 saya yang mati akibat penyakit sporo tu tanpa kami buat rawatan lanjut memandangkan saya dlm keadaan yg sedang sakit, hubby pun terpaksa ambil cuti byk hari sbb saya susah nk bergerak. Dalam hal ni kami xmahu salah kan sesiapa sama ada tempat yang kami ambil kucing2 tu atau vet tu...yang dh pergi tetap dh pergi...kami mahu merawat MeiYin biarpun keadaan kesihatan diri saya belum pulih sepenuh nya...bayangkan MeiYin belum cukupo 1 tahun tp dia terpaksa terima kdaan diri dia yg sakit... td say bw ke vet dan doc mengesahkan dia sporo dan doc cadangkan dia di tidurkan....saya dan hubby nekad mahu merawat dia dirumah. kalau tak ada cadangan atau apa2 dari forumer lain saya dan hubby nk ikut cara "juniar the tabby cat"... InsyaAllah Allah bersama kami...mmg kos tinggi dan kami tak tahu sama ada kami mampu atau tidak...tp kami akan teruskan niat kami...Doakan supaya MeiYin cepat sembuh agar dia dapat cergas bermain dengan abg dan kakak nya serta sempat melihat adik2 yang bakal di lahirkan oleh ibu kandungnya sendiri...Minta maaf saya xdapt nk teruskan cerita ni lg mgkn akan di sambung lain kali sebab airmata sentiasa mengalir laju...Harap ada yang sudi membalas...Jumpa lgi...Salam dari Meiyin dan semua...
Assalam.....

Maaf jika kalo saya berkata Dr yang suruh tidokan MeiYin tu memang tak layak jadi Dr. Sporo memang merbahaya kepada manusia tetapi kalo kebersihan di jaga 'Insyaallah' tak akan di jangkitkan.

Saya pernah menyelamatkan seekor kucing stray yang ada sporo dan kucing itu di rawat kat UPM. Ubat yang di bekalkan adalah 'sporonox'. Ubat ini kena bagi setiap pagi dan petang. Selain dari itu, kawan saya juga ada mengsyorkan menggunakan 'Transfer Factor For Life' untuk mengubatkan sporo kat kucing tu. Transfer Factor tu di beri secara makan dan juga di taburkan ke atas luka luka sporo. Kalo boleh semasa pegang kucing tu untuk diberi ubat, kena la pakai sarung tangan. Kucing tu juga kena letak dalam sangkar sehingga dia pulih.

Selepas memberi ubat dan Transfer Factor saya memang nampak perubahan ke atas luka sporo tu. Luka tu kering dan mengecut.

Bila bawa untuk check up selepas seminggu, doctor kat UPM terkejut sebab sporo dia cepat kering dan baik. Bila tanya saya, ada ubat lain yang di beri, saya jawab saya bagi Transfer Factor, Dr. pun terkejut sebab tak sangka sporo tu akan baik dengan cepat. Dr suruh saya teruskan dengan sporonox lagi dan juga Transfer Factor.

Saya juga pernah guna Transfer Factor atas kucing kucing yang demam dan cirit birit dan Alhamdulilah kucing tu cepat sembuh padahal kucing yang cirit tu dah lemah sangat sebab masih lagi kitten.

Kalo boleh cuba la Transfer Factor tu.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2012, 10:11 PM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Saya ssh nk cri klinik haiwan di ipoh yg boleh merawat penyakit sporo ni...rata2 mta kami tidur kan...mana nak cri ni???...hmmm mse merawat kucing yg 1st tu, kami igt hanya luka biasa saja or kurap coz klinik govt tu kasi ubt sapu saja...tau2 saya sakit dan doc kat saya dijangkiti sporo...dri situ la kami start berjaga2...kalau kami "sporonox" tu saya gantikan dengan "intraconozole" ok gak kan...klu ikut cara
http://juniorthetabbycat.blogspot.co...n-bintang.html, tu ok tak rasa nya?

wahhh mahal jgk ye 'Transfer Factor For Life' tu ye...

Last edited by mzlilin; 07-10-2012 at 10:21 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2012, 01:33 AM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga


By mzlilin at 2012-07-10

Last edited by mzlilin; 07-11-2012 at 01:46 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2012, 01:48 AM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

[IMG] By mzlilin at 2012-07-10[/IMG]
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2012, 01:50 AM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Ni keadaan tgn saya semasa start sakit dulu...kaki pun bengkak2 mcm ni dan leher.


[IMG] By mzlilin at 2012-07-10[/IMG]
Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-2012, 01:53 AM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

[IMG] By mzlilin at 2012-07-10[/IMG]
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2012, 02:16 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Tak salah kalo cuba yang penting MeiYin cepat sembuh. Kalo bagi ubat 'intraconozole' atau 'sporonox' awak mesti support liver dia juga sebab ubat ini amat kuat dah hati MeiYin mungkin akan rosak akibat makan ubat nie dalam masa yang berpanjangan. Saya syorkan awak beli supplement untuk liver iaitu 'Liv 52'.

Ye betul memang mahal TF tetapi saya sanggup demi kucing tu. Yang penting dia sihat. Saya selalu stock satu bottle dalam rumah untuk apa apa emergency biarpun demam ke, demam selsema ke, cirit ke atau lain lain memang TF elok.

Alternatif awak boleh juga pakai Vetri DMG yang fungsi dia lebih kurang macam TF. Vetri DMG akan kuatkan imunasasi kucing awak untuk melawan bacteria yang tak baik di dalam badan.

Cuba tanyakan vet kalo ubat sapu 'sporo' untuk manusia boleh digunakan di atas kucing. Kalo ubat tu selamat then awak boleh letak kat kucing awak juga tapi pastikan dia tak akan jilat cream tu. Seelok eloknya pakaikan 'e - collar tu'.

Semoga Mei Yin dan awak cepat sembuh.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 07-12-2012, 12:12 AM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

mana nak cri vetri dmg tu...farmasi biasa ada kan?
di rumah ni ada 11 ekor stray cat, 2 ekor sedang mengandung....hmm pening jgk la fikir nk kobek kebajikan dorg...ambil dijalanan dan ada dtg rmh xkn nk halau lgpn dorg xbertuan xder tempat tgl kurus kering lapar kita xsampai hati. kucing jiran pun slalu dtg mkn kt rmh...itu rezeki bahagian mereka kan.

saya ada try nk mtk bantuan dana kewangan dengan petfinder. saya dh email tp dorg blm respon apa2 pun. almaklum saya xbekerja, buat pendapatan sampingan saja. skrg xambil tempahan byk2 sebab blm pulih sepenuh nya. Kebajikan yg lain2 pun nk kena jg nti lg 2 ekor nk beranak...pening jgk nti. mmg kami sanggup berhabis duit buat dorg xkisah apa pun makanan, ubatan dan mainan tp ikut bajet jg...klu ikut hati mau kalau jumpa jer kucing kami nk ambil tgl dgn kami.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-12-2012, 03:49 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Quote:
Originally Posted by mzlilin View Post
mana nak cri vetri dmg tu...farmasi biasa ada kan?
di rumah ni ada 11 ekor stray cat, 2 ekor sedang mengandung....hmm pening jgk la fikir nk kobek kebajikan dorg...ambil dijalanan dan ada dtg rmh xkn nk halau lgpn dorg xbertuan xder tempat tgl kurus kering lapar kita xsampai hati. kucing jiran pun slalu dtg mkn kt rmh...itu rezeki bahagian mereka kan.

saya ada try nk mtk bantuan dana kewangan dengan petfinder. saya dh email tp dorg blm respon apa2 pun. almaklum saya xbekerja, buat pendapatan sampingan saja. skrg xambil tempahan byk2 sebab blm pulih sepenuh nya. Kebajikan yg lain2 pun nk kena jg nti lg 2 ekor nk beranak...pening jgk nti. mmg kami sanggup berhabis duit buat dorg xkisah apa pun makanan, ubatan dan mainan tp ikut bajet jg...klu ikut hati mau kalau jumpa jer kucing kami nk ambil tgl dgn kami.

dah berapa lama bela meiyin ni?
dia salah seekor kucing yang u ambil dari XXXX tu?
__________________
[
Reply With Quote
  #11  
Old 07-12-2012, 08:33 PM
mzlilin mzlilin is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Rep Power: 0
mzlilin is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

hmmm lebih kurang 3 or 4 bln lps...MeiYin ni kucing jalanan yg kami ambil bersama ibu dan 2 beradik nya lg...lps 2 or 3 ari kami ambil kucing yg kt xxxx tu la...dr kucing yg kt xxx telah tersebar nya virus kpd seekor kucing lain dan terbaru meiyin.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-17-2012, 01:11 AM
yann yann is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
yann is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

salam pecinta kucing sekalian...
saya ada masalah dgn kucing saya
doc sahkan kucing saya kena sporo
nk kata teruk x sgt
dlm level tengah2..
mohon jasa baik teman2 sekalian
ubt apa yg elok utk kucing saya
saya dh bawa ke vet
doc nk pegang pun sama byk walhal
kucing saya x teruk
hnya ada 1 luka di bwh pipi
1 d ats hidung tu pun calar

ubt yg d bg namanya ZOCON

mohon jasa baik teman2 sekalian
klau sudi berkongsi dgn saya
mcm mane nk merawatnya
pa ubt yg terbaik bg nya...

kat mana saya boleh dapatkan transfer factor
rm brape
Reply With Quote
  #13  
Old 12-08-2012, 05:54 AM
ashlycat ashlycat is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 49
Rep Power: 0
ashlycat is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Assalam.....

Maaf jika kalo saya berkata Dr yang suruh tidokan MeiYin tu memang tak layak jadi Dr. Sporo memang merbahaya kepada manusia tetapi kalo kebersihan di jaga 'Insyaallah' tak akan di jangkitkan.

Saya pernah menyelamatkan seekor kucing stray yang ada sporo dan kucing itu di rawat kat UPM. Ubat yang di bekalkan adalah 'sporonox'. Ubat ini kena bagi setiap pagi dan petang. Selain dari itu, kawan saya juga ada mengsyorkan menggunakan 'Transfer Factor For Life' untuk mengubatkan sporo kat kucing tu. Transfer Factor tu di beri secara makan dan juga di taburkan ke atas luka luka sporo. Kalo boleh semasa pegang kucing tu untuk diberi ubat, kena la pakai sarung tangan. Kucing tu juga kena letak dalam sangkar sehingga dia pulih.

Selepas memberi ubat dan Transfer Factor saya memang nampak perubahan ke atas luka sporo tu. Luka tu kering dan mengecut.

Bila bawa untuk check up selepas seminggu, doctor kat UPM terkejut sebab sporo dia cepat kering dan baik. Bila tanya saya, ada ubat lain yang di beri, saya jawab saya bagi Transfer Factor, Dr. pun terkejut sebab tak sangka sporo tu akan baik dengan cepat. Dr suruh saya teruskan dengan sporonox lagi dan juga Transfer Factor.

Saya juga pernah guna Transfer Factor atas kucing kucing yang demam dan cirit birit dan Alhamdulilah kucing tu cepat sembuh padahal kucing yang cirit tu dah lemah sangat sebab masih lagi kitten.

Kalo boleh cuba la Transfer Factor tu.
It this the "Transfer Factor" you means
http://ilmukesihatan.blogspot.com/20...h-mencuba.html
please share what is the usage on cats if could?
maybe i could keep 1 bottle as supplement also
Reply With Quote
  #14  
Old 07-04-2014, 03:15 PM
niza niza is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Rep Power: 0
niza is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Salam Perkenalan semua..

Saya agen berdaftar 4life Transfer Factor.

Ada sesiapa nak beli transfer factor dengan tawaran harga ahli.. contact saya niza 012-3480834

Reply With Quote
  #15  
Old 07-04-2014, 03:16 PM
niza niza is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Rep Power: 0
niza is on a distinguished road
Default Re: MeiYin kene Sporo dan Aku juga

Salam Perkenalan. Tumpang iklan kejap ye.. mungkin ada yang memerlukan. Kongsikan bersama.

Terlalu banyak masalah kesihatan kucing seperti CIRIT BIRIT, DEMAM, JAUNDICE, KURANG SELERA MAKAN, LEMAH BADAN, LEUKEMIA, LUKA-LUKA KECIL, LUMPUH, MUNTAH-MUNTAH, PARVO , SELSEMA, SPORO, BATUK. Nak bawak ke klinik duit pulak tak de ataupun klinik jauh atau dah tutup.

Untuk mengelakkan kes ini berlaku SIMPAN STOK dan AMALKAN member kucing anda TRANSFER FACTOR sebagai perlindungan kesihatan yang terbaik demi menyelamatkan nyawa mereka. Bukan masa sakit je baru bagi makan TRANSFER FACTOR.

TRANSFER FACTOR merupakan immune booster Ia akan meningkatkan dan menstabilkan daya imun dan dengan sendirinya merawat, melawan dan mencegah penyakit. Menakjubkan bukan sahaja kepada manusia malah untuk kucing yang mengalami penyakit .

1 biji Transfer Factor mampu mengenali lebih daripada 100,000 jenis kuman dan dapat membantu meningkatkan daya imunisasi badan setinggi 283%. Ambil keputusan hari ini.

Dr. Steven Slagle dalam testimoninya, telah menggunakan TRANSFER FACTOR untuk merawat seekor kucing yg menghidapi LEUKEMIA, mempunyai tumor dan lumpuh. Hasilnya selepas sebulan penggunaan 1 kapsul sehari, kucing tersebut mengalami pertambahan berat badan dan selepas 5 bulan, tumor mengecut sebanyak 80% dan anggota badan yg lumpuh di kaki dan ekor telah pulih.

Transfer Factor didatangi dalam bentuk kapsul kecil, mudah diberikan kepada haiwan yang tidak mempunyai selera makan.

Caranya : Buka kapsul, beri kucing jilat serbuk atau taburkan atas wetfood atau susu atau bancuh dengan sedikit air, guna picagari utk menyuap ke mulut kucing yang sakit. Secerewet mana pun kucing, ia akan tetap menggemari sampai ada yang menjilat2 minta lagi kerana ianya colostrum dan egg yolk.

Harga asal Transfer Factor ialah RM 202.80 sebotol. (60 kapsul)

TAPI SAYA MENAWARKAN HARGA TERMURAH IAITU RM 169.00 SEBOTOL.
ORDER 4 BOTOL ANDA DAPAT HARGA LAGI MURAH DAN MEMBERSHIP SEUMUR HIDUP PERCUMA.

KALAU TAK MAMPU JUGAK. DAPATKAN PEK PERCUBAAN

10 biji : RM 35 atau 15 biji : RM 50

Pos dalam semenanjung rm 6, pos ke sabah atau sarawak rm 10

Link dibawah ialah testimony penyembuhan penyakit kucing dengan menggunakan transfer factor advance
https://www.facebook.com/nizza.nizza...9689761&type=3

Jemput LAWAT dan LIKE page saya :
https://www.facebook.com/pages/4life...68996806462084

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut:
comment /pm /whatsapp /mesej :012-3480834 Niza

Add saya as friend anda Anda digalakkan menjadi pengedar berdaftar.
Saya sedia membantu.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lepas kene vaccine tibe-tibe... Joey'A Health, Disease & Diet 11 06-24-2011 12:13 AM
kucing da kene 'zaaaas' memang camni ke??? jasmine forever Cats & Kittens 3 06-04-2010 08:54 AM
nyeow..nk juga join berforum :) nadiajalil Member Introductions 18 11-20-2009 11:58 AM
kene serang dek kucing... help... shahanis Cats & Kittens 11 07-14-2009 05:31 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.