Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-02-2012, 11:33 PM
X-Mat X-Mat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Rep Power: 0
X-Mat is on a distinguished road
Default Kembiri kucingku

Hai..ada sesiapa yang boleh bagi pendapat tentang kembiri?..sy nak hantar ke Klinik Haiwan DBKL di Jalan Air Panas, KL..bagus ke kat situ?..ada sesiapa yang pernah hantar?..atau ada cadangan lain?..mana dulu..kembiri ke..vaccination ke atau grooming?..pening laa..sebab first time bela kucing..untuk vaccination tu kat mana yang bagus area gombak dan KL..harap membantu..please..
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2012, 09:00 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

saya bru lepas kembirikan kucing sy ari sabtu ari tu kat Klinik Muezza Jln Gombak.....fee dia seratus....
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2012, 12:27 AM
X-Mat X-Mat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Rep Power: 0
X-Mat is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
saya bru lepas kembirikan kucing sy ari sabtu ari tu kat Klinik Muezza Jln Gombak.....fee dia seratus....
Sy tau klinik tu..dekat je ngan umah sy..kucing awk jantan ke betina?..dgr citer kucing betina mahal skit yer..ingat nk gi sana gak..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2012, 11:16 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 10
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Quote:
Originally Posted by X-Mat View Post
Sy tau klinik tu..dekat je ngan umah sy..kucing awk jantan ke betina?..dgr citer kucing betina mahal skit yer..ingat nk gi sana gak..
jantan...sebelum ni pun jantan tak penah hantar kucing betina....sy tak sure utk betina berapa tp selalunya mmg mahal sikit dari jantan....awk dok area mana?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2012, 12:26 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Quote:
Originally Posted by X-Mat View Post
Hai..ada sesiapa yang boleh bagi pendapat tentang kembiri?..sy nak hantar ke Klinik Haiwan DBKL di Jalan Air Panas, KL..bagus ke kat situ?..ada sesiapa yang pernah hantar?..atau ada cadangan lain?..mana dulu..kembiri ke..vaccination ke atau grooming?..pening laa..sebab first time bela kucing..untuk vaccination tu kat mana yang bagus area gombak dan KL..harap membantu..please..
Selama ini saya memang hantar kucing saya dan juga kucing jalanan yang saya selamatkan untuk di kembirikan kat Klinik Kembiri, Setapak. Tak ada masalah pun dengan Klinik ini malah yuran dia sangat murah berbanding dengan Klinik swasta yang lain.

Seelok eloknya kucing yang nak di kembirikan elok la di vaksin tapi boleh juga hantar kucing yang tak di vaksin. Sebab kucing jalanan yang saya hantar memang tak ada di vaksinkan.

Bagi saya kalo dah sampai masa untuk di kembirikan elok la kembiri dulu untuk mengelakkan 'unwanted pregnancies'. Kalo masih kecik lagi, elok vaksin dulu baru kembiri. Umur yang sesuai untuk kembiri jantan 5 bulan dan betina 6 atau 7 bulan.

Harga kembiri kat Klinik Setapak RM50.00 untuk jantan dan RM90 untuk betina.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 09-12-2012, 12:52 AM
X-Mat X-Mat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Rep Power: 0
X-Mat is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
jantan...sebelum ni pun jantan tak penah hantar kucing betina....sy tak sure utk betina berapa tp selalunya mmg mahal sikit dari jantan....awk dok area mana?

sy dok area batu 5..blakang masjid alsyakirin..
Reply With Quote
  #7  
Old 09-12-2012, 12:57 AM
X-Mat X-Mat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 11
Rep Power: 0
X-Mat is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Selama ini saya memang hantar kucing saya dan juga kucing jalanan yang saya selamatkan untuk di kembirikan kat Klinik Kembiri, Setapak. Tak ada masalah pun dengan Klinik ini malah yuran dia sangat murah berbanding dengan Klinik swasta yang lain.

Seelok eloknya kucing yang nak di kembirikan elok la di vaksin tapi boleh juga hantar kucing yang tak di vaksin. Sebab kucing jalanan yang saya hantar memang tak ada di vaksinkan.

Bagi saya kalo dah sampai masa untuk di kembirikan elok la kembiri dulu untuk mengelakkan 'unwanted pregnancies'. Kalo masih kecik lagi, elok vaksin dulu baru kembiri. Umur yang sesuai untuk kembiri jantan 5 bulan dan betina 6 atau 7 bulan.

Harga kembiri kat Klinik Setapak RM50.00 untuk jantan dan RM90 untuk betina.
tapi sy dengar baka bulu lebat mcm persian ke dorang tak terima..betul ke?..saya punya jenis maine coon..bkn beli pun kawan bagi..skrg pun dh mengiau ngiau panggil jantan..main dlm rumah je laa..tak pernah keluar..umur pun dah 6 bulan lebih agaknya..sakit telinga dengar panggilan "sayang" dia tu..hehehe..
Reply With Quote
  #8  
Old 09-12-2012, 09:36 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Quote:
Originally Posted by X-Mat View Post
tapi sy dengar baka bulu lebat mcm persian ke dorang tak terima..betul ke?..saya punya jenis maine coon..bkn beli pun kawan bagi..skrg pun dh mengiau ngiau panggil jantan..main dlm rumah je laa..tak pernah keluar..umur pun dah 6 bulan lebih agaknya..sakit telinga dengar panggilan "sayang" dia tu..hehehe..
Oooo Kalo purebreed memang mereka tak terima
Kalo macam X-Mat boleh pergi Dr. Teoh kat Pandan Indah.
Harga untuk kembiri jantan ialah RM80.00
Dr. Teoh memang seorang Vet yang bagus, 'exprienced' dan peramah.
Saya selalu bawa kucing kucing saya ke situ bila sakit.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 09-19-2012, 05:42 PM
Boboi Boboi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
Boboi is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

Felix nak tanya kalau kucing garang boleh ke bawak gi setapak.kat rumah ada 4 ekor jantan nak sunatkan tapi semua jenis takut org. Tak biasa dgn org luar.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-12-2013, 09:40 AM
bayer86 bayer86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 4
Rep Power: 0
bayer86 is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

nak tanya, ada x klinik haiwan kat area kl ni yang buat kembiri tanpa perlu buat appointment?
Reply With Quote
  #11  
Old 04-12-2013, 09:42 AM
bayer86 bayer86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 4
Rep Power: 0
bayer86 is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

ada x tempat yang boleh kembiri terus tanpa perlu buat appointment?sebb tanya yg kt setapak tu dah full n nak wat appointment lagi..yg kat klinik haiwan genting klang tu pun sama..
Reply With Quote
  #12  
Old 05-03-2013, 01:05 PM
kimikijem kimikijem is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Rep Power: 0
kimikijem is on a distinguished road
Default Re: Kembiri kucingku

saya ada 3 ekor kucing jantan dan 1ekor betina...soalnya umur yg kucing jantan 1 dlm umur 5-6 thn...tak ingat lahirnya..ni adik beradik ngn kucing betina...yg kucing jantan 2 dlm 3-4 thn dan yg last kucing jantan dlm 2-3 thn...agak 2 bole x di sunatkan...selamat tak
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri June Health, Disease & Diet 170 04-12-2013 10:14 AM
kucingku sakit mata... comot82 Cats & Kittens 23 10-05-2012 08:53 AM
Kucingku kencing merata2 AsyikinAhmad Cats & Kittens 12 06-07-2011 02:37 AM
Kucingku lumpuh juannasue Health, Disease & Diet 46 04-19-2011 10:29 PM
Help! Kucingku ada worm!!! Fareen Cats & Kittens 17 10-15-2009 10:18 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.