Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-25-2009, 08:32 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

saya dapat seekor kucing jantan parsi kot..tapie dah besar...
saya ingat nak tukar sama suka kalo ada sesaper ada kucing jantan yang masih kecik dalam 3 bulan...hhehheh....
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2009, 09:05 AM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 13
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

besar dia umor brp linda?kucing jantan kampung boleh?hehehehe
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2009, 10:47 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Quote:
Originally Posted by namakuAriff View Post
besar dia umor brp linda?kucing jantan kampung boleh?hehehehe
hehhhe,,umo dier 7-8 bulan kot..tak sure lah....tak ler gemok sangat..wat baka bleh arr kot...
erm....kucing kg dah banyak kat umahlah ariff...ingat nak carik yang parsi nak jodohkan ngan dina yang umo 3 bulan tue...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2009, 11:22 AM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 13
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

ouwhh..kawen kan je la..ke u nak diaorg kawen sebaye? takpe,cam my furkids tu, tania baru 6mnths, leo dah 1year 6 months, tapi okay je.. tapi ariff takla mate kan lagi, maybe dalam masa 3-4bulan baru mate
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2009, 02:03 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

oo...yerker?
erm..linda pon nak kawinkan dina ngan kucing jantan saya tue lah...
tunggu dina cukup matang....hehhehhe....
so...tak jadik tukarlah.....nak tunggu hari2 dina matang..,,
Reply With Quote
  #6  
Old 03-26-2009, 02:21 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 14
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
oo...yerker?
erm..linda pon nak kawinkan dina ngan kucing jantan saya tue lah...
tunggu dina cukup matang....hehhehhe....
so...tak jadik tukarlah.....nak tunggu hari2 dina matang..,,
lin, xde ke pic kucing male baru tu? nk gak tgk..heheh
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-27-2009, 10:47 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
lin, xde ke pic kucing male baru tu? nk gak tgk..heheh
soriie...tak der lah gambar kucing tue..akak linda dah amik bawak balik kampung..erm...sorii...
Reply With Quote
  #8  
Old 03-31-2009, 07:31 PM
budak_perak budak_perak is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Rep Power: 0
budak_perak is on a distinguished road
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

buleh gak..tp saya ada kucing biasa je...nak ker
Reply With Quote
  #9  
Old 04-01-2009, 11:06 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Kawan kawan.minta maaf ye klu korang tersinggung,kecik ati dgn statement akak ni.akak ni dah lama dok baca dan perati thread ni.rasanya dah tiba waktu kena luahkan apa yg terpendam dlm hati.

rasanya tak sesuai sungguh istilah korang nak tukar kucing suka sama suka.pets/kucing ni bukan barang yg blh kita tukar ganti.tak kesian ke kat kucing yg stress dgn new owner/new environment. kena ingat juga kucing pun ada perasaan.jgnlah kita seksa perasaan durang.klu nak adopt tu blh tp jgnlah ari ni amik kucing si polan,esok polan amik kucing polan B.berdosa kita buat camtu kat binatang.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-01-2009, 11:36 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

kak june..linda mintak maaf ...tak jadik pon nak tukar kucing tue...
dah terpost baru terpikir....nak delete thread nie tak tau....
mfkan saya yer kak june.....kak june memang seorang yg penyayang..
cayang cket...
Reply With Quote
  #11  
Old 04-01-2009, 11:38 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

OH!! nasib baik.klu tak kesian kat kucing.akak mmg sayang kucing dan lain2 binatang kecuali lipas TAKUT!!!!

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
kak june..linda mintak maaf ...tak jadik pon nak tukar kucing tue...
dah terpost baru terpikir....nak delete thread nie tak tau....
mfkan saya yer kak june.....kak june memang seorang yg penyayang..
cayang cket...
Reply With Quote
  #12  
Old 04-01-2009, 11:44 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 14
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
kak june..linda mintak maaf ...tak jadik pon nak tukar kucing tue...
dah terpost baru terpikir....nak delete thread nie tak tau....
mfkan saya yer kak june.....kak june memang seorang yg penyayang..
cayang cket...
Lin,
Klu nak delete apa2 thread yg kita dah mulakan, senang jer. PM moderator - Ezer atau Andy. Nanti diaorg akan deletekan. Klu ada apa2 pertanyaan ttg thread pun boleh tanya kat diaorg.
p/s: Cewahhh....mcm la aku pernah tanya apa2 kat diaorg

Lagi satu....June mmg pencinta kucen. Tak perlu dipertikaikan. Aku cakap nih sebab dah tgk sendiri. Kat dlm umah dia jer ada 11 ekor kucen. Yg kat luar rumah ada 3 ekor kot yg dia bagi makan. Yg berkeliaran kat bawah apartment dia pun tak tau berapa ekor yg dia & hb dia dok bagi makan. Sebab tu June ni murah rezekinya, sebab kucen2 tu sentiasa mendoakan dia. Tak gitu, June ?
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #13  
Old 04-01-2009, 11:46 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

hhehheh....linda pon samer kak june..
sib baek ader askar2 kat umah tue tolong halaukan ....
kalo tak tido berdiri ler jawabnyer....
arie tue pon ader sekor....bleh masuk dalam makanan dina...
linda amik penyapu pukul sampai kuor isi perot lipas tue....
pastue sedey tengok lipas tue mati...
Reply With Quote
  #14  
Old 04-01-2009, 11:51 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Alhamdulilah kak,ada rezeki lebih kita share share,klu tak mkn apa yg ada je.aku ni sempoi je. heheheheh!!


Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Lin,
Klu nak delete apa2 thread yg kita dah mulakan, senang jer. PM moderator - Ezer atau Andy. Nanti diaorg akan deletekan. Klu ada apa2 pertanyaan ttg thread pun boleh tanya kat diaorg.
p/s: Cewahhh....mcm la aku pernah tanya apa2 kat diaorg

Lagi satu....June mmg pencinta kucen. Tak perlu dipertikaikan. Aku cakap nih sebab dah tgk sendiri. Kat dlm umah dia jer ada 11 ekor kucen. Yg kat luar rumah ada 3 ekor kot yg dia bagi makan. Yg berkeliaran kat bawah apartment dia pun tak tau berapa ekor yg dia & hb dia dok bagi makan. Sebab tu June ni murah rezekinya, sebab kucen2 tu sentiasa mendoakan dia. Tak gitu, June ?
Reply With Quote
  #15  
Old 04-01-2009, 11:59 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

banyaknnyer kucen kak june..
tapie bela kucing memang rezeki kiter murah...
sejak lin bela kucing....alhamdulillah duit gaji sentiaser cukup sampai ujung bulan..
dulu....sbelum bela kucen....wit asik tak cukup jerk..tak tau labur kat maner...
tapie biler dah bela kucen...rezeki semakin bertambah....
Reply With Quote
  #16  
Old 04-01-2009, 12:03 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

tulah pasal Linda.ini pun bukan sengaja nak pelihara byk2.tp kesian punya pasal.terima sajalah.yg si Belang tu,dulu stray diluar akak selalu bg mkn.satu ari bila akak buka pintu,dia terus masuk kedapur dan baring atas towel kat dapur dan tido.bila akak panggil2 dia kuar dan tolak2 dia kat pintu,dia tak nak.dia terus masuk dlm bilik dan baring atas katil rupanya dia nak jd penghuni tetap rmh akak.

masa dia stray kat luar,dia best friend sama si Peterpan.jd takde masalah utk sesuaikan diri dgn kucing2 lain.kucing2 akak kat rmh penakut.klu ada kucing baru dtg dekat,suma bertempiaran lari.

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
banyaknnyer kucen kak june..
tapie bela kucing memang rezeki kiter murah...
sejak lin bela kucing....alhamdulillah duit gaji sentiaser cukup sampai ujung bulan..
dulu....sbelum bela kucen....wit asik tak cukup jerk..tak tau labur kat maner...
tapie biler dah bela kucen...rezeki semakin bertambah....
Reply With Quote
  #17  
Old 04-01-2009, 12:13 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hhehheh....linda pon samer kak june..
sib baek ader askar2 kat umah tue tolong halaukan ....
kalo tak tido berdiri ler jawabnyer....
arie tue pon ader sekor....bleh masuk dalam makanan dina...
linda amik penyapu pukul sampai kuor isi perot lipas tue....
pastue sedey tengok lipas tue mati...
sekarang nih pun perasan gak,
sejak dua menjak nih...
alhamdulillah sejak bela kucen nih,
duit gaji ade ler belen sikit smpai next gaji lepas tolak utang piutang..
dulu bela sekor pun rasa cam x mampu nk bg makan..
last2 harapkan duit hubby nk beli pasir dorang...
nak beli menan dorang, jauh sekali...
kene fikir dulu 4-5x..
skang bila dorang dah jadik 7 ekor..
makin murah rezeki rasanya...
harap2 lepas nih makin dimurahkan rezeki..
AMIN..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #18  
Old 04-01-2009, 12:16 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 14
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

Quote:
Originally Posted by June View Post
kucing2 akak kat rmh penakut.klu ada kucing baru dtg dekat,suma bertempiaran lari.
Itu macam kaa ???
Aku hingat takut dgn manusia jer...rope2nya dgn kucen lain pun takut gak ? Sah tak leh jadi askar guard umah nihh. Buat ngabihkan borehh jer...oppsss silap, ngabehkan Blackwood ko jer June. Mcm ni kena htr kucen2 ko gi PLKN, kasi bina itu jati diri
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #19  
Old 04-01-2009, 12:19 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

hehhhe..yer ker akak?
kucing bertempiaran lari....mestie lintang pukang jadiknyer..
bestnyer kalo umah lin dkat ngan umah kak june..
tiap2 petang leh datang melawat gomol2 kucen kak june...
kucing lin yang ada kat umah tue pon cam tak puas lagie nak plok...
Reply With Quote
  #20  
Old 04-01-2009, 12:33 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka

mmg ngabihkan blackwood je kak durang tu. tau makan,tido,berak,kencing je.lain tu jgn mimpilah.

klu ada kucing baru masuk dlm rmh,suma kecut2 muka aku tgk.si Topeng masuk dlm rmh selamba rock je tarik pinggan isi blackwood & mkn.kucing2 rmh suma pandang dgn muka kecut.ades!!! sabor sajalah aku.

sokong kata akak.aku kena antar pigi PLKN.

Linda,klu ko nak gomol2 dan peluk2 kucing akak,siaplah nanti dpt cakaran asmara

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Itu macam kaa ???
Aku hingat takut dgn manusia jer...rope2nya dgn kucen lain pun takut gak ? Sah tak leh jadi askar guard umah nihh. Buat ngabihkan borehh jer...oppsss silap, ngabehkan Blackwood ko jer June. Mcm ni kena htr kucen2 ko gi PLKN, kasi bina itu jati diri
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing tua binbin Cats & Kittens 68 04-08-2013 01:06 PM
kucing-kucing ku Zarul Cat TV and Photos 578 11-30-2010 04:04 PM
Kucing Kentut... shareen_natasha Cats & Kittens 36 01-16-2009 07:24 PM
saya nak join sama, boleh? adamyala Member Introductions 220 12-29-2008 08:50 AM
kucing bengal.. chemonk Success Stories 32 12-04-2008 09:51 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.