Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-02-2009, 11:34 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Perkenalkan anak2 jagaan saya

ini lah anak2 saya.. yang seekor lagi belum ada gambar, susah dapat angle..

Yang ala2 siamese tu ibunya Serai, yg black and white tuh anak2 nya - Ketot (yg macam pakai bandit mask) and mondok (yg banyak putih)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Serai outdoor adv..jpg
Views:	67
Size:	99.0 KB
ID:	7166   Click image for larger version

Name:	Ketot_kenyang.jpg
Views:	63
Size:	55.1 KB
ID:	7167   Click image for larger version

Name:	Mondok_zzzzzz.jpg
Views:	54
Size:	52.3 KB
ID:	7168  
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2009, 11:37 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

omeinyer serai, mata biru
yang anak2nya saiz besar2 kan
berapa umur durang tu thini ?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2009, 11:40 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

hehhehe serai tu mmg ayu dan comel - tapi takut orang.. Anak2nya dah 9 bulan kot.. Si ketot tuh kerja nya makan and tidoq - tu yg sekarang bila dokong dah berat dari serai yg 5 kg tuh
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2009, 06:48 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

comel nya serai tu...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2009, 08:07 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
ini lah anak2 saya.. yang seekor lagi belum ada gambar, susah dapat angle..

Yang ala2 siamese tu ibunya Serai, yg black and white tuh anak2 nya - Ketot (yg macam pakai bandit mask) and mondok (yg banyak putih)
ibunye sgt cantik!!tapi baby dia tak same kaler plak..baka ayah kuat nih
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2009, 08:36 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

erm...siamese n itam putih....
gedebus2.....gedebab2...geramnya
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2009, 10:10 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
comel nya serai tu...
thank you azraf

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
ibunye sgt cantik!!tapi baby dia tak same kaler plak..baka ayah kuat nih
Itu lah cookies, tapi tak tau la siapa bapanyer - terjumpa dia orang masa kecik2 dulu terus ambik, angkut sekali ngan serai yg ayu tuh.. Tapi semuanya well-nehaved kecuali Ketot kalau dia nak makan. Riuh satu rumah

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
erm...siamese n itam putih....
gedebus2.....gedebab2...geramnya
Memang dia debabs... seronok peluk dia
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2009, 10:33 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Itu lah cookies, tapi tak tau la siapa bapanyer - terjumpa dia orang masa kecik2 dulu terus ambik, angkut sekali ngan serai yg ayu tuh.. Tapi semuanya well-nehaved kecuali Ketot kalau dia nak makan. Riuh satu rumah
hehehe kuceng saya mmg riuh bab mkn.kadang2 tuh ikot je mane pegi sambil miaw2 dgn sekuat hati
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2009, 01:02 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
hehehe kuceng saya mmg riuh bab mkn.kadang2 tuh ikot je mane pegi sambil miaw2 dgn sekuat hati
Kucing saya pula tak pernah merasa lapar sebab bekas makanan n minuman mereka 24 jam sedia ada......unless mereka on diet ke atau tak ada selera nak makan, itu cerita lain lah.....Macam mimi saya, kalau makanan tak habis on the same day, besok dia tak akan makan lah, dia choosy sikit....

Anyway, serai n anak anak nya semua gebu gebu.....cuma gambar tak berapa jelas.....
Reply With Quote
  #10  
Old 09-04-2009, 01:56 PM
zorro_zarra zorro_zarra is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 16
Rep Power: 0
zorro_zarra is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

comelnya.....
jealous..........
bagi makan apa jadi comel cam tu...
kongsilah rahsia,nanti kucing saya leh jadi comel cam tu....
Reply With Quote
  #11  
Old 09-04-2009, 04:32 PM
afzan afzan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 34
Rep Power: 0
afzan is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
ini lah anak2 saya.. yang seekor lagi belum ada gambar, susah dapat angle..

Yang ala2 siamese tu ibunya Serai, yg black and white tuh anak2 nya - Ketot (yg macam pakai bandit mask) and mondok (yg banyak putih)
, Serai yang mok & susah nak cari bila dah nyorok.....huhu..Ketot lagi mok & suka panjat pokok...mondok yang munconggg & penakut...keh3x hahahaha

Last edited by afzan; 09-08-2009 at 08:39 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-08-2009, 11:42 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by zorro_zarra View Post
comelnya.....
jealous..........
bagi makan apa jadi comel cam tu...
kongsilah rahsia,nanti kucing saya leh jadi comel cam tu....
hehhe zorro, kita kasik blackwood and wet food twice a day.. kalau weekend tu, kasik la ikan rebus/ bakar ker... kalau poket lum kering laaa

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Kucing saya pula tak pernah merasa lapar sebab bekas makanan n minuman mereka 24 jam sedia ada......unless mereka on diet ke atau tak ada selera nak makan, itu cerita lain lah.....Macam mimi saya, kalau makanan tak habis on the same day, besok dia tak akan makan lah, dia choosy sikit....

mimi pun choosy ehhh pak dani, sama dgn ketot.. gambar tak clear sebab pakai phone ajer pak dani...

Anyway, serai n anak anak nya semua gebu gebu.....cuma gambar tak berapa jelas.....
Quote:
Originally Posted by afzan View Post
, Serai yang mok & susah nak cari bila dah nyorok.....huhu..Ketot lagi mok & suka panjat pokok...mondok yang munconggg & penakut...keh3x hahahaha
hep hep afzan... hehehhe.. bila nak post ur cats' pics lak
Reply With Quote
  #13  
Old 09-08-2009, 01:04 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
hehhe zorro, kita kasik blackwood and wet food twice a day.. kalau weekend tu, kasik la ikan rebus/ bakar ker... kalau poket lum kering laaa





hep hep afzan... hehehhe.. bila nak post ur cats' pics lak
Setakat empat ekor jer kucing yang thini ada, cukup ke.....nampak orang bela berpuluh puluh ekor, tak admire ke....?
Reply With Quote
  #14  
Old 09-08-2009, 01:35 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Setakat empat ekor jer kucing yang thini ada, cukup ke.....nampak orang bela berpuluh puluh ekor, tak admire ke....?
memang la geram pak dani, kalau boleh nak ambik lagik - tapi mommy bising laaa.. Tapi kita salute la kat pak dani and june, just to mention a few yg sanggup jaga kuceng bebanyak... kudosss
Reply With Quote
  #15  
Old 09-08-2009, 01:43 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by thini View Post
memang la geram pak dani, kalau boleh nak ambik lagik - tapi mommy bising laaa.. Tapi kita salute la kat pak dani and june, just to mention a few yg sanggup jaga kuceng bebanyak... kudosss
Sebab I tinggal seorang, tak duduk sekali dengan mak. Kalau duduk dengan mak, pasti se ekor pun tak boleh bela sebab family I memang anti kucing. So I clever, hantar dua ekor shih tzu balik kampung mak tolong jagakan, senyap senyap bela kucing kat kuala Lumpur tanpa pengetahuan mereka.....mereka pernah tanya I mengapa tangan dengan kaki macam kena cakar oleh kucing, saya kata tak ada lah, luka biasa jer....yang teruk sekali kaki n tangan saya semakin hari semakin teruk macam gigitan nyamuk sebab allegic kepada kutu kutu kucing....sampai sekarang I dah tak berani nak pakai seluar pendek sebab luka luka kat kaki, hodoh sangat....apa boleh buat.....
Reply With Quote
  #16  
Old 09-08-2009, 01:46 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Perkenalkan anak2 jagaan saya

uhuk!! terbatuk2 ni nama dipanggil sebenarnya akak ni takde plan nak amik pelihara kucing byk2.masa mula2 dulu ada 5 ekor je,tetiba jd tambah & tambah & tambah puncanya org tak nak kucing kampung yg biasa.tak cantik,tak cun,tak fluffy. nak yg cun cun & fluffy je. sudahnya simpan dlm rmhlah.kesian lak sebab mmg dari kecik dah pelihara.

anak bulus thini pun tak kurang comei & gebus suka sgt dgn yg kaler unik.si Serai ye? yg hitam putih tu mcm strays kat luar rmh akak.walaupun strays tp manja sgt dgn akak

Quote:
Originally Posted by thini View Post
memang la geram pak dani, kalau boleh nak ambik lagik - tapi mommy bising laaa.. Tapi kita salute la kat pak dani and june, just to mention a few yg sanggup jaga kuceng bebanyak... kudosss
Reply With Quote
  #17  
Old 09-08-2009, 02:07 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

cancelled

Last edited by Daniel; 09-08-2009 at 02:09 PM. Reason: duplicate
Reply With Quote
  #18  
Old 09-08-2009, 02:34 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Wah...Serai kaler macam Ayden Zee plak..Jom kita kawen kan dorng nak?
Mesti dapat anak2 siamese yang chumel extrem bangat!
Gurau saja..

Eh, ada hitler look alike plak, Kak Imann and Kak June mesti suka ni..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #19  
Old 09-08-2009, 11:20 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by June View Post
uhuk!! terbatuk2 ni nama dipanggil sebenarnya akak ni takde plan nak amik pelihara kucing byk2.masa mula2 dulu ada 5 ekor je,tetiba jd tambah & tambah & tambah puncanya org tak nak kucing kampung yg biasa.tak cantik,tak cun,tak fluffy. nak yg cun cun & fluffy je. sudahnya simpan dlm rmhlah.kesian lak sebab mmg dari kecik dah pelihara.

anak bulus thini pun tak kurang comei & gebus suka sgt dgn yg kaler unik.si Serai ye? yg hitam putih tu mcm strays kat luar rmh akak.walaupun strays tp manja sgt dgn akak
hehhe mekasih june.. Sebenarnya ada dua ekor strays lagi yg selalu kita kasik makan kat luar, ingat nak tangkap and mandikan.. Sekor tu hitam-putih gak, kalau dok sebelah Ketot & Mondok, boleh jadik adik beradik:D... Tapi yg amat garang lah pulak
Reply With Quote
  #20  
Old 09-08-2009, 11:23 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Perkenalkan anak2 jagaan saya

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Wah...Serai kaler macam Ayden Zee plak..Jom kita kawen kan dorng nak?
Mesti dapat anak2 siamese yang chumel extrem bangat!
Gurau saja..


Eh, ada hitler look alike plak, Kak Imann and Kak June mesti suka ni..
Haaah, Serai same akler ngan Ayden Zee tuh, suka kaler camni... Tapi sayang tak leh kawen kan Serai, sebab dia sudah ku zass kan.. hehehheh...muakakkaa hitler look alike pulak ehhh
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anak2 kesayanganku nastygurlz Cat TV and Photos 45 10-05-2010 10:21 AM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Health, Disease & Diet 52 12-13-2009 04:27 PM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Vets & Docs Reviews 10 08-16-2009 12:05 AM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Anak2 Kesayanganku.. ;) bhutan Cat TV and Photos 4 10-06-2008 09:14 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.