Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #441  
Old 06-25-2009, 04:15 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Hai Lin, lama tak borak...
mabuk dian lagik ker ...kehkeh keh

OK...gi carik hairdryer kucen
nanti kwn ckp...*hish,,beli kucen ratus2, boley plak...
hairdryer 30 hengget tak mo beli*.....
hehehe...itu andaian kak zai jer,....mungkin kwn lin tu baik ati dan tak pk camtu ok....


Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
alahai..
comelnyer diorang tue kak hate..geramnyer tengok

kak zai linda pon skang ngah carik hair dryer..sama gak cam prinz..
asik pinjam dak umah jerk (walopon dier dah tak pakai) segan ler plak
nak keringkan dyna mau plak sejam..
penatnyer lahai..
nie nak g carik hair dryer,,sib baek dak2 bulus semuer tak takut...
memuler takut gak..dah lelamer asik kner babab jerk, pastue suare linda tinggi
muler lah takut....huhuuuh
Reply With Quote
  #442  
Old 06-25-2009, 04:41 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

@kak zai

kannnnn...teman tau deme buat muke ngejek...

@linda...muke tak kena beros..kusam jek..geram aku

@nazty..naz..akak dok block A tingkat 7...member pon bela kucing gak ke?
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #443  
Old 06-26-2009, 07:38 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
@kak zai

kannnnn...teman tau deme buat muke ngejek...

@linda...muke tak kena beros..kusam jek..geram aku

@nazty..naz..akak dok block A tingkat 7...member pon bela kucing gak ke?
block A tu yg dpan skali kn..rase cm same jer dgn kwn sy tu..
die tk bela kucen pun..die laki la kak..bkn nyer ade kt umh sgt pun..
die bg kucen suh sy bela ade la..
tu psl la makin byk jer kucen2 kt umh tu..
Reply With Quote
  #444  
Old 06-26-2009, 08:14 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

hhehhe.....dah belie hair dryer kat giant smalam....
pergi lak ngan membe umah ..ada ker dier cakap " lor naper blie hair dryer lagie..yang aku punyer tue amik lah, aku memang dah tak pakai lah"...huhuh..tapie lin tetap blie...segan ler katerkan..
lin belie jenis panasonic =rm39.90...
linda ada lah akak...arie2 masuk..cumer jarang post..
akak minggu nie nak mandikan anak2 bulus....giliran dyna, dillan, dani..



nak mandikan si dyna paling lah malas..kalo tak mandi masam plak..



nak mandikan si garang nie pon samer...tapie nak wat camner..saper tak nak tengok anank bulus mangi...



si dani paling senang nak mandi..panggil jerk dah datnag...
Reply With Quote
  #445  
Old 06-26-2009, 08:43 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Bagus la tu Linda..
dah beli hairdryer...ape pe hal pun..sendrik punyo !!!

Nanti mandikan durang manje-manje tau...
belai2, sembang2 dan syiyom2 yer...tentu durang suker...

saper nama kucen 'garang' silver chinchilla tu ?
kak zai pun pernah ada sekor camtu, skrg dah kasi kwn kat Teluk Intan
kucen jenis tu mmg camtu Lin....garang dan DIVA semacam
kak zai punyer tu nama 'livia' cumil sgt tapi sombong
akak dukung dia buleh 'ggrrrrr; jer
tapi time nak terberanak cari akak
skrg livia da takde *RIP LIVIA*




Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hhehhe.....dah belie hair dryer kat giant smalam....
pergi lak ngan membe umah ..ada ker dier cakap " lor naper blie hair dryer lagie..yang aku punyer tue amik lah, aku memang dah tak pakai lah"...huhuh..tapie lin tetap blie...segan ler katerkan..
lin belie jenis panasonic =rm39.90...
linda ada lah akak...arie2 masuk..cumer jarang post..
akak minggu nie nak mandikan anak2 bulus....giliran dyna, dillan, dani..



nak mandikan si dyna paling lah malas..kalo tak mandi masam plak..



nak mandikan si garang nie pon samer...tapie nak wat camner..saper tak nak tengok anank bulus mangi...



si dani paling senang nak mandi..panggil jerk dah datnag...
Reply With Quote
  #446  
Old 06-26-2009, 09:40 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post



si dani paling senang nak mandi..panggil jerk dah datnag...
tantekkk angat nihhh...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #447  
Old 06-26-2009, 11:18 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

HHEHHE..
memang garang pon kak zai..
namer dier dillan......skang dah muler nak manja
memang kner banyak sabar....

thanks kak hate....
semuer nyer nakal...
nak tonggang terbalik umah diwatnyer...
Reply With Quote
  #448  
Old 06-26-2009, 12:26 PM
cookie's Avatar
cookie cookie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 257
Rep Power: 12
cookie is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Wah! Si Dani's nose looks like Jackie Chan's nose. But I think it is the colour that makes it look like that. Cute.
Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post


si dani paling senang nak mandi..panggil jerk dah datnag...
Reply With Quote
  #449  
Old 06-29-2009, 03:32 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

thanks cookie...
Reply With Quote
  #450  
Old 07-06-2009, 08:30 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

hai akak...
smalam linda mandikan dak2 bulus....
1) si dyna memang kompem kner mandi
2) si dony.....
3) si daisy yang bongsu..

tak sempat nak amik gambar kak zai, .berkejar2..
nak lap, hair dryer lagie....huhuhu...
tapie dah mandi memnag puas atie.....
akak tau tak....first skali linda ingat biler nak mandikan dak2 nie..
ingat kak zai..hehhehhe
otomatik biler nak mandi diorang ingat akak...

tapie kalo linda nak mandi..tak ler ingat akak...





Reply With Quote
  #451  
Old 07-06-2009, 08:42 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hai akak...
smalam linda mandikan dak2 bulus....
1) si dyna memang kompem kner mandi
2) si dony.....
3) si daisy yang bongsu..

tak sempat nak amik gambar kak zai, .berkejar2..
nak lap, hair dryer lagie....huhuhu...
tapie dah mandi memnag puas atie.....
akak tau tak....first skali linda ingat biler nak mandikan dak2 nie..
ingat kak zai..hehhehhe
otomatik biler nak mandi diorang ingat akak...

tapie kalo linda nak mandi..tak ler ingat akak...
patutla kak zai tersedak-sedak je semalam...
rupanyer Lin ingat akak yer ...




Olooolohh..bucuknyer muker Dyna...
nyuruk sbb apa tu ? tak mo mandi eh ? muahhh !!!




Dak ni warna cream ke putey Lin ?


Tomeynyer budak baru nih...blue smoke ke warna dia ? Daisy !!!!
Reply With Quote
  #452  
Old 07-06-2009, 09:21 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
patutla kak zai tersedak-sedak je semalam...
rupanyer Lin ingat akak yer ...


Olooolohh..bucuknyer muker Dyna...
nyuruk sbb apa tu ? tak mo mandi eh ? muahhh !!!


hehhh..muker dier memang muker bacin...dier syiomm akak balik..muahh

Dak ni warna cream ke putey Lin ?

kaler cream akak....

Tomeynyer budak baru nih...blue smoke ke warna dia ? Daisy !!!!
kaler dier gray campur cream..tak paham sangat kaler dier...
mata dier memang nak kner lap slalu....muker adam akak comel sangta..tak comot langsung kan? apa petua akak?
takkan sbb mandi slalu..hehhehhe
Reply With Quote
  #453  
Old 07-06-2009, 09:42 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
kaler dier gray campur cream..tak paham sangat kaler dier...
mata dier memang nak kner lap slalu....muker adam akak comel sangta..tak comot langsung kan? apa petua akak?
takkan sbb mandi slalu..hehhehhe
adam tu ....dia pandai menjaga ketrampilan diri

tapi serius la Lin, adam tu pandai bersihkan mata dan idung dia *yg tak berapa nak ada* tu setiap pagi pas bekfes. Lps makan, dia akan dok one corner dan gruming sampai betul2 bersih. Kadang2 tu kak zai nak gak cuba lapkan mata dia, tapi dia tak mo. lari kalau tengok akak datang bawak botol eye-envy dgn kapas . Tapi dia cuci seniri bersih kan...
Reply With Quote
  #454  
Old 07-06-2009, 09:45 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
adam tu ....dia pandai menjaga ketrampilan diri

tapi serius la Lin, adam tu pandai bersihkan mata dan idung dia *yg tak berapa nak ada* tu setiap pagi pas bekfes. Lps makan, dia akan dok one corner dan gruming sampai betul2 bersih. Kadang2 tu kak zai nak gak cuba lapkan mata dia, tapi dia tak mo. lari kalau tengok akak datang bawak botol eye-envy dgn kapas . Tapi dia cuci seniri bersih kan...
ishh..pasni kena suh adam training berk la cmne cara2 nk grooming sndiri..
Reply With Quote
  #455  
Old 07-06-2009, 09:48 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
ishh..pasni kena suh adam training berk la cmne cara2 nk grooming sndiri..
adam ckp boyeh ! boyeh !.....
kalau berk nak suoh adam tolong grum kan pun boyeh...
tapi berk kene jadik gepren adam .....
Reply With Quote
  #456  
Old 07-06-2009, 09:51 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
adam ckp boyeh ! boyeh !.....
kalau berk nak suoh adam tolong grum kan pun boyeh...
tapi berk kene jadik gepren adam .....
erk..
berk bwh umo lg la..nnti adam kena sebat plak..
Reply With Quote
  #457  
Old 07-06-2009, 10:13 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
erk..
berk bwh umo lg la..nnti adam kena sebat plak..
adam gentle gentle .....

pegang2 tangan jer dulu...huhuhuhu

wakakaka !!!!
Reply With Quote
  #458  
Old 07-06-2009, 10:19 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 11
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
adam gentle gentle .....

pegang2 tangan jer dulu...huhuhuhu

wakakaka !!!!
kalo cmtu kire kompem la sy booking kn berk utk adam..
kahkahkah...
Reply With Quote
  #459  
Old 07-06-2009, 10:21 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
adam tu ....dia pandai menjaga ketrampilan diri

tapi serius la Lin, adam tu pandai bersihkan mata dan idung dia *yg tak berapa nak ada* tu setiap pagi pas bekfes. Lps makan, dia akan dok one corner dan gruming sampai betul2 bersih. Kadang2 tu kak zai nak gak cuba lapkan mata dia, tapi dia tak mo. lari kalau tengok akak datang bawak botol eye-envy dgn kapas . Tapi dia cuci seniri bersih kan...
oo..bestlah camtue akak..
si daisy mungkin kecik lagie kot..
smuer nak kner kiter uruskan..hahhahah
Reply With Quote
  #460  
Old 07-06-2009, 10:37 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
oo..bestlah camtue akak..
si daisy mungkin kecik lagie kot..
smuer nak kner kiter uruskan..hahhahah
kalau dia tak meronta takpe la Lin,

kak zai suka cuci mata kucen , sebab masa tu rasa mcm bonding2 gitu

tapi adam dah takmo nak wat camane kan...

hmmm...daisy ni 'bluecream' la Lin...warna dia.
cantik...
muker pun ayu.....adam nak gak wat gepren leh tak ?...
*mata keranjang gak anak bujang aku nih *
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.