Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 06-22-2009, 05:58 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!!! pandainya anak dara ni masak.dah blh kahwin lah tu.heheheh!!!
cepat la soh abg botak tuh masuk meminang...
kang lama2 kang makin botak si abg botak tuh memikirkan
takut kene kidnep...

kawin cepat2, x yah makan luar dah..
mini (bini@wife) masak kat umah..
lagi sedapppppp

like my hubby say, kalo makan telur ngan kicap jer,
tp masak kat umh, lagi sedap dr makan luar,
order bagai nak rak, tp X SYEDAP, FULUS abishhh cam tuh jer
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #102  
Old 06-22-2009, 06:08 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

tang ni akak setuju sesangat.abis kedai tu kena sumpah dgn akak.mkn dahlah tak sedap,mahal nak mampus


Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
cepat la soh abg botak tuh masuk meminang...
kang lama2 kang makin botak si abg botak tuh memikirkan
takut kene kidnep...

kawin cepat2, x yah makan luar dah..
mini (bini@wife) masak kat umah..
lagi sedapppppp

like my hubby say, kalo makan telur ngan kicap jer,
tp masak kat umh, lagi sedap dr makan luar,
order bagai nak rak, tp X SYEDAP, FULUS abishhh cam tuh jer
Reply With Quote
  #103  
Old 06-22-2009, 06:16 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by June View Post
wah!!! pandainya anak dara ni masak.dah blh kahwin lah tu.heheheh!!!
Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
cepat la soh abg botak tuh masuk meminang...
kang lama2 kang makin botak si abg botak tuh memikirkan
takut kene kidnep...

kawin cepat2, x yah makan luar dah..
mini (bini@wife) masak kat umah..
lagi sedapppppp

like my hubby say, kalo makan telur ngan kicap jer,
tp masak kat umh, lagi sedap dr makan luar,
order bagai nak rak, tp X SYEDAP, FULUS abishhh cam tuh jer
Takla pandai sangat tapi boleh la memasak, ada air tangan abg botak cakap...
semalam baru masak spegeti bolognise, sekarang nak blaja buat oreo cheesecake sebab sebelum ni order dekat kawan, dia buatkan..
lepas tu dah jadi ketagih plak, ni yang nak blaja sendiri, senang ja buat rupanya, tak payah bake, just chill the cake je tapi problemnya kena beli barang2 buat kek skali..huhu..
eh, cite pasal cake dah plak ni...

back to durian, sepangjang musim durian ni belom lagi zee makan durian, ketinggalan btol!
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #104  
Old 06-22-2009, 06:21 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

nak oreo cheese cake. pastu letak durian sikit huhuhu!!! meleleh air liur akak ni.karang mlm nak gi melilau kat jusco cari secret recipe.tiba2 nak mkn cheese cake ko ni Zee,goda akak je.


Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Takla pandai sangat tapi boleh la memasak, ada air tangan abg botak cakap...
semalam baru masak spegeti bolognise, sekarang nak blaja buat oreo cheesecake sebab sebelum ni order dekat kawan, dia buatkan..
lepas tu dah jadi ketagih plak, ni yang nak blaja sendiri, senang ja buat rupanya, tak payah bake, just chill the cake je tapi problemnya kena beli barang2 buat kek skali..huhu..
eh, cite pasal cake dah plak ni...

back to durian, sepangjang musim durian ni belom lagi zee makan durian, ketinggalan btol!
Reply With Quote
  #105  
Old 06-22-2009, 06:32 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Takla pandai sangat tapi boleh la memasak, ada air tangan abg botak cakap...
semalam baru masak spegeti bolognise, sekarang nak blaja buat oreo cheesecake sebab sebelum ni order dekat kawan, dia buatkan..
lepas tu dah jadi ketagih plak, ni yang nak blaja sendiri, senang ja buat rupanya, tak payah bake, just chill the cake je tapi problemnya kena beli barang2 buat kek skali..huhu..
eh, cite pasal cake dah plak ni...

back to durian, sepangjang musim durian ni belom lagi zee makan durian, ketinggalan btol!
xpe...ade gak air tangan...
cam akak setakat nih yg hubby bleh puji
(puji pada tekak dia laa, tekak org lain agak2 x berapa nak lepas)
sambal sotong & asam pedas ikan siakap..
dia jenis ikhlas & jujur punye org..kalo xsedap, mmg dia ckp x sedap..
yg lain tuh xde la lagi dapat pujian..
failed lagi kot masak2 yg lain..

akak salu gak wat cheesecake yg biasa tuh..
bukan jenis yg kene double boiling tuh..
yg bakar biasa..
ari tuh plan nk wat ari jumaat nih..
wat bekal g penang antar anak sedara g USM..
bleh kunyah2 dalam bas..

dulu sbb xreti nak buat cis-kek, akak sanggup order
dr sorang member chatters dr Miri..
lepas tuh, terus mintak resepi kat dia..
nasib baik dia jenis x lokek dengan resepi...
kitorg salu sembang2 pasal resepi2 nih..

yg oreo cis-kek tuh, ade resepi kat umh,
tp ntah kemana..
sbb akak nih jenis suka wat koleksi "merata" serepi tuh...
tuh pun serepi anak sedara curik dr kedai kek kat Sibu, Swk..
dia cite pasal kek tuh, akak soh dia mintak resepi,
tp tauke kedai tuh x kasik...last2 anak sedara akak
taip konon2 taip msg tp salin resepi..
errrrr...kira curik ker tuh....copyright jer kan?

spaghetti bolognise plak,
bleh la setakat lepas tekak sendiri..
blaja dr mak mentua i...
awwww....
skang nih geram nak belajar masak laksa johor..
pebret gak tuh...
(ekceli dah nk balik dah, tp hubby plak singgah kedai pakcu)
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #106  
Old 06-22-2009, 06:33 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Durian Oh!! Durian

habis la..
hubbyku sedang membaca thread nih kat kedai pakcu
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #107  
Old 06-22-2009, 10:59 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

hai... nak kena balik kg ni. makan nasik deghoyan ni....yummmmm
Reply With Quote
  #108  
Old 06-26-2009, 07:09 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Cikgu,
patut ler bau deghoyan sampe sini ha...
ghopernyer deghoyan Parit dah gugor...hehe...

Last edited by adamyala; 06-26-2009 at 07:21 PM.
Reply With Quote
  #109  
Old 06-28-2009, 08:13 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Cikgu,
patut ler bau deghoyan sampe sini ha...
ghopernyer deghoyan Parit dah gugor...hehe...
baru start gugur...tapi tahun ni macam tak banyak... tapi sedap nye tak terkata...tak macam durian siam...
Reply With Quote
  #110  
Old 06-29-2009, 09:23 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
hai... nak kena balik kg ni. makan nasik deghoyan ni....yummmmm

deghian paghet bak kate kak yong zai...keme pon gemor juge makan nasik dgn deghian..deghian paghet le paling sesuwei...tapi ijak semue le brani makan ghoper ini...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #111  
Old 06-29-2009, 10:50 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Durian Oh!! Durian

http://mondoks.blogspot.com/2009/06/durian-oh-durian.html

http://mondoks.blogspot.com/2009/06/percaya-tak.html
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #112  
Old 06-29-2009, 11:52 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

petang kang kol 4 kami kat ompis kenduri durian beramai2......
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #113  
Old 06-29-2009, 03:13 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

patutler sampe ghomah haku baunyer....
ghopernyer dari seri penteh....




Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
petang kang kol 4 kami kat ompis kenduri durian beramai2......
Reply With Quote
  #114  
Old 07-12-2009, 09:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

huhuhu!!! best gila hari ni. aku dan hubby pergi Temerloh cuci mata dan beli durian. 8 biji RM12.best giler.durian kuning isi tebal.huhuhuu!! mcm nak pengsan nengok.kita org belasah kaw kaw.balik rmh tido abis keta aku bau durian.angkut durian dari Temerloh.smp rumah letak durian dlm fridge.buat aiskriim durian
Reply With Quote
  #115  
Old 07-12-2009, 09:14 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!!! best gila hari ni. aku dan hubby pergi Temerloh cuci mata dan beli durian. 8 biji RM12.best giler.durian kuning isi tebal.huhuhuu!! mcm nak pengsan nengok.kita org belasah kaw kaw.balik rmh tido abis keta aku bau durian.angkut durian dari Temerloh.smp rumah letak durian dlm fridge.buat aiskriim durian
seronoknyer !!! makan durian lagi june ?

kalau nak hilangkan bau durian dalam kereta ko, letak arang kat dalam kereta.

esok nak pi keje mesti bau durian dah takde
Reply With Quote
  #116  
Old 07-12-2009, 11:36 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

hahahahahh!! kami dah ketagih durian ni.tu yg sanggup jalan jauh2 cari durian best.

pakai arang?? ada yg suruh pakai daun pandan.esok aku minta suami aku cari arang.kat mana aku nak cari arang di bandar KL ni??


Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
seronoknyer !!! makan durian lagi june ?

kalau nak hilangkan bau durian dalam kereta ko, letak arang kat dalam kereta.

esok nak pi keje mesti bau durian dah takde
Reply With Quote
  #117  
Old 07-12-2009, 11:51 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahahh!! kami dah ketagih durian ni.tu yg sanggup jalan jauh2 cari durian best.

pakai arang?? ada yg suruh pakai daun pandan.esok aku minta suami aku cari arang.kat mana aku nak cari arang di bandar KL ni??
kat mini market ada june. ataupun kat kedai runcit mamak.

Aku kalau cari arang gi pantai dalam. Kat sana banyak

kat tengah bandar mmg susah nak cari. Ko gi pinggir bandar sket..pasti ada.

Sebab durang berniaga satay, berniaga ayam percik, ayam panggang, sumer

guna arang

Last edited by adamyala; 07-13-2009 at 09:13 AM.
Reply With Quote
  #118  
Old 07-13-2009, 07:34 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

Zai,td asben aku call.dia dah dpt arang.hehehehhe!! adalah pesta conteng muka dgn arang ni mlm


Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kat mini market ada june. ataupun kat kedai runcit mamak.

Aku kalau cari arang gi pantai dalam. Kat sana banyak

kat tengah bandar mmg susah nak cari. Ko gi pinggir bandar sket..pasti ada.

Sebab durang berniaga satay, berniaga ayam percik, ayam panggang, sumer

guna arang
Reply With Quote
  #119  
Old 07-13-2009, 08:21 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

ok la tu june..

sesekali apa salahnya...main conteng2 muka dgn asben..

pastu ko lupa nak padam/cuci muka terus tertidur dua2 dgn muka conteng2

tu...sok pagi bangun dua2 menjerit sbb terkezut

tengok muka korang masing2 macam red indians wakakak !!!!


Quote:
Originally Posted by June View Post
Zai,td asben aku call.dia dah dpt arang.hehehehhe!! adalah pesta conteng muka dgn arang ni mlm
Reply With Quote
  #120  
Old 10-29-2009, 01:42 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

sape suka durian pancake yg ala2 mandarin oriental punya tuh? ..kira tu version mahal kan...sapa nak version affordable (ala sama jek rasa dia..tetap )...boleh try usha di ikano power centre...floor yg penuh dgn food outlet tuh...lps tu dia just booth kecik seblah popiah; opposite bread story/talk???...pls try..very nice...harga for pancake durian 8 pieces for rm10... and cempedak pancake pon sama gak harga...but my preference more to durian...cempedak dia wangi tapi bila kena kat lidah cam ada rase nak ..tapi still sedap la...so to all durian lover yg craving for dessert...recommend you to drop by...yummy!
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.