Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-19-2009, 04:22 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Thumbs up Please Adopt Me...

Ni 2 ekor kucin yg ada di kantin tmpt sha keje... cian dorg. Selepas org kantin yg lama berenti dr kantin tu. Durang ni terbiar tanpa makan waktu cuti sk yg lalu...(sha suh huby sha beli mknan kt p.pudu hantr ke guard utk beri pd dorg)
sekarang ni, everyday sha kasi mkn la... Tp ada la pihak2 yg x snang dgn benda yg sha bua ni.... Sha bukan xmo bela.. tp umah sha kecik aja.. skadar boleh bg dorg mkn di tempat keja dgn seadanyalah...Sha nk sggt durang dpt tmpt tinggal yg swajarnya & kasih sayang dr insan2 yg perihatin.
Yang male ni Large size...ekor kontot, prangai biasa sja.... tp cantik & kemas.
Yang female ni Small size... uniknya muka dia bulat bermata ijau... ntah la... cute la...manja sgt... dh matang tp xpernah pulak peknen...
Sesiapa yg mahu adopt mereka boleh la hubungi sha...


Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2009, 04:26 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Please Adopt Me...

~BLACK STRIPES~


















:: YG BETUL2 INTERESTED NK BELA SAHAJA, BUKAN UTK DIJUAL !!!!!!

Last edited by shareen_natasha; 01-19-2009 at 04:33 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2009, 04:31 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Please Adopt Me...

~TORTOISESHELL COLOUR~








:: HANYA YG BETUL2 INTERESTED SAHAJA. BUKAN UNTUK DIJUAL
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2009, 01:02 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Please Adopt Me...

iskk...adorable la jantan tuh...stripe dia cantik...mcm pernah dibela orang...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2009, 01:17 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Please Adopt Me...

yg jantan tu mcm akak punya zarra...cantik corak dia..

umah ku juga kecik..adedess..sian dia...
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 01-20-2009, 05:36 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Please Adopt Me...

Yg jantan, black stripes tuh cantik....macam Blackie I. Harap2 ade orang yg nak ambik dan bela...kecian diorang.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-20-2009, 06:10 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Please Adopt Me...

hmmmmm...
hmmmmmm...
thinking...
hmmmm....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #8  
Old 01-20-2009, 08:23 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Please Adopt Me...

Good news....!!
Hari ni sha di called oleh 2 peoples yg perihatin.
Seorg dr Seremban nk adopted yg male tu... after raya cina.. Tq Azean.
Yang betina tu pun ada org call nk adopted dia. tp 2nd time call sha tgh meeting. so xsmpt angkat... huhuhuhuhu...harap2 adalah rezeki dia utk tmpt tinggal yg selesa...
What should I do utk dorg b4 mereka di ambil???
Dorg stray catz... boleh bagi mandi ker?
sha ingat nk bwk dorg balik umh sha dlu. Ok tak...?
Ni 1st time fosterer... huhuhuhuhuhuhu
Reply With Quote
  #9  
Old 01-20-2009, 08:42 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Please Adopt Me...

wah..congrats la gitu..
huhu..zee baru ada niat mau male itu..corak pun ala2 marble cat..huhu..
me likey!tortie tu pun chumel..manja je look dia..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #10  
Old 01-20-2009, 09:07 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Please Adopt Me...

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
Good news....!!
Hari ni sha di called oleh 2 peoples yg perihatin.
Seorg dr Seremban nk adopted yg male tu... after raya cina.. Tq Azean.
Yang betina tu pun ada org call nk adopted dia. tp 2nd time call sha tgh meeting. so xsmpt angkat... huhuhuhuhu...harap2 adalah rezeki dia utk tmpt tinggal yg selesa...
What should I do utk dorg b4 mereka di ambil???
Dorg stray catz... boleh bagi mandi ker?
sha ingat nk bwk dorg balik umh sha dlu. Ok tak...?
Ni 1st time fosterer... huhuhuhuhuhuhu
Congrats Sha!!.. Good for the cat. Cantik n comel2 dua ekor tu!
Kalau Sha nak bawak balik n mandikan ok gak, tapi pastikan kuku2 dia org tu dipotong dulu. Takut dia org meronta2 masa mandi tu, kena cakar lak nanti Sha. Lagi mudah, mandikan dia org dgn air suam, so tak ler dia org terkejut sgt nanti. Disebabkan medical history dia org tu kita tak tau, Sha nasihatkan lah bakal adopter tu suruh anta dia org vaksin n lagi elok nasihatkan dia org baik2 supaya neuter/spay dua ekor tu. Apa kata Sha call dia org nanti, offer pada dia org yg Sha akan anta dia org vaksin n mintak dia org bear the cost. Pakcu rasa, kalau dia org betul2 petlover dia org tak kan membantahnya. Tapi, kalau vaksin tu pun mcm payah nak agree, hmm susahler nak cakap...
Good Luck Sha...

P/s : Hehe... dulu Sha ada forumers sini, termasuklah Pakcu kena friendly warning sebab font merah2 nih..hehe. So, leh tak tukar color font sha yg selalu merah2 nih....hehe, (yg color2 sejuk tuh) jgn hot2 k...ahaks.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-20-2009, 10:51 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Please Adopt Me...

kak sha, spay n neuter kat pusat kurungan DBKL jer kak sha..murah ckit...jantan rm45-rm60 n female rm60-rm80...dtg awal dpt awal bedah..tp wat apoiment dlu..
Reply With Quote
  #12  
Old 01-20-2009, 11:22 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Please Adopt Me...

Sha,akak sarankan antar durang neuter dulu.kdg2 org2 yg adopt ni kata akan neuter tp last2 tak juga neuter,beranak pinak si kucing,tuan tak larat nak jaga,buang kat pasar.bukan nak tuduh org tp beringat ingat dulu sebelum terjadi.

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
Good news....!!
Hari ni sha di called oleh 2 peoples yg perihatin.
Seorg dr Seremban nk adopted yg male tu... after raya cina.. Tq Azean.
Yang betina tu pun ada org call nk adopted dia. tp 2nd time call sha tgh meeting. so xsmpt angkat... huhuhuhuhu...harap2 adalah rezeki dia utk tmpt tinggal yg selesa...
What should I do utk dorg b4 mereka di ambil???
Dorg stray catz... boleh bagi mandi ker?
sha ingat nk bwk dorg balik umh sha dlu. Ok tak...?
Ni 1st time fosterer... huhuhuhuhuhuhu
Reply With Quote
  #13  
Old 01-20-2009, 11:25 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Please Adopt Me...

kalau, kalau la..
kalau tersangat2 la ada peluang zee nak adopt zee tak kisah kalau kak sha nak neuter kan..
tapi akak tolong neuterkan la ye, cost zee bleh la tanggung..
kalaula..kalau tersangat2 la..
takut kena sekeh la dgn abg botak...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #14  
Old 01-21-2009, 03:03 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Please Adopt Me...

aku dpt rasakan yg tortie tu pandai mengampu org.. hahahaha.. tgk muka aku dah tau... nak nak kat kantin... muhahahahaha...

ada sekor tortie kat kedai makan sini... (org punya.. walaupun nampak mcm strays.. tapi tuan punya kedai kata dia punya.. so xbleh catnap.. huhu)... pandai sungguh bersalam... huhuhu.. siap hulur tgn cium lagi... kalau makan nasi ada lauk lauk... gerenti dtg sambil letak tgn sebelah kat peha costumer (to me.. tak kisah sgt bab bab kucing taruk paw diorg kat kaki time makan).. kalau order nasi goreng.. panggil la mencicit-cicit mcm bunyi tikus tersepit penyapu pun... for sure tak layan.... muhahahahahahahahahhaah
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #15  
Old 01-21-2009, 06:47 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Please Adopt Me...

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Congrats Sha!!.. Good for the cat. Cantik n comel2 dua ekor tu!
Kalau Sha nak bawak balik n mandikan ok gak, tapi pastikan kuku2 dia org tu dipotong dulu. Takut dia org meronta2 masa mandi tu, kena cakar lak nanti Sha. Lagi mudah, mandikan dia org dgn air suam, so tak ler dia org terkejut sgt nanti. Disebabkan medical history dia org tu kita tak tau, Sha nasihatkan lah bakal adopter tu suruh anta dia org vaksin n lagi elok nasihatkan dia org baik2 supaya neuter/spay dua ekor tu. Apa kata Sha call dia org nanti, offer pada dia org yg Sha akan anta dia org vaksin n mintak dia org bear the cost. Pakcu rasa, kalau dia org betul2 petlover dia org tak kan membantahnya. Tapi, kalau vaksin tu pun mcm payah nak agree, hmm susahler nak cakap...
Good Luck Sha...

P/s : Hehe... dulu Sha ada forumers sini, termasuklah Pakcu kena friendly warning sebab font merah2 nih..hehe. So, leh tak tukar color font sha yg selalu merah2 nih....hehe, (yg color2 sejuk tuh) jgn hot2 k...ahaks.
ala pakcu...sorry lar...sha ni kan everyday using red pen larr......& red kan pembakar semangat....huhuhuhu...kaler lain xmnarik minat
Reply With Quote
  #16  
Old 01-21-2009, 06:50 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Please Adopt Me...

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
aku dpt rasakan yg tortie tu pandai mengampu org.. hahahaha.. tgk muka aku dah tau... nak nak kat kantin... muhahahahaha...

ada sekor tortie kat kedai makan sini... (org punya.. walaupun nampak mcm strays.. tapi tuan punya kedai kata dia punya.. so xbleh catnap.. huhu)... pandai sungguh bersalam... huhuhu.. siap hulur tgn cium lagi... kalau makan nasi ada lauk lauk... gerenti dtg sambil letak tgn sebelah kat peha costumer (to me.. tak kisah sgt bab bab kucing taruk paw diorg kat kaki time makan).. kalau order nasi goreng.. panggil la mencicit-cicit mcm bunyi tikus tersepit penyapu pun... for sure tak layan.... muhahahahahahahahahhaah
mmg pun yg tortie tu sha panggil CHE MON... montok tu... dia pendek & bulat sja... huhuhuhu...dia pandai ambil ati...slalu ikut sha g kelas..
Reply With Quote
  #17  
Old 01-21-2009, 08:51 PM
simple simple is offline
-
 
Join Date: Oct 2008
Location: PJ, Malaysia
Posts: 90
Rep Power: 12
simple is on a distinguished road
Default Re: Please Adopt Me...

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
Good news....!!
Hari ni sha di called oleh 2 peoples yg perihatin.
Seorg dr Seremban nk adopted yg male tu... after raya cina.. Tq Azean.
Yang betina tu pun ada org call nk adopted dia. tp 2nd time call sha tgh meeting. so xsmpt angkat... huhuhuhuhu...harap2 adalah rezeki dia utk tmpt tinggal yg selesa...
What should I do utk dorg b4 mereka di ambil???
Dorg stray catz... boleh bagi mandi ker?
sha ingat nk bwk dorg balik umh sha dlu. Ok tak...?
Ni 1st time fosterer... huhuhuhuhuhuhu
Hi Sha.
On behalf of the cats, I say TQM for your wonderful efforts.
Maka kuranglah stray cats di KL ni.
Semuga anda sendiri dimewahkan rezeki so more homeless cats will be taken good care of. (This goes to all our frens yg rajin tolong God's creatures).
Reply With Quote
  #18  
Old 01-21-2009, 11:09 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: Please Adopt Me...

Quote:
Originally Posted by simple View Post
Hi Sha.
On behalf of the cats, I say TQM for your wonderful efforts.
Maka kuranglah stray cats di KL ni.
Semuga anda sendiri dimewahkan rezeki so more homeless cats will be taken good care of. (This goes to all our frens yg rajin tolong God's creatures).
Tq SIMPLE.. juz a small kebaikan....
For info ::
TAM (marble) akn di bwk ke Seremban.
CHE MON (tortie) akn di bwk ke Rawang.

Alhamdullilah.. hope sgt dorg bperangai baik...
Reply With Quote
  #19  
Old 02-01-2009, 08:22 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Thumbs up Re: Please Adopt Me...

ALHAMDULILLAH,
SEMALAM, DORG BDUA TELAH SLAMAT BPINDAH KE UMAH BARU.. TIDAK TINGGAL LG DIKANTIN SEKOLAH...
TAM MARBLE TELAH KE SEREMBAN. THANKS AZEAN.
CHE MON TELAH KE RAWANG. THANKS K. NORA
(smlm jgk che mon telah di antar ke vet utk chekup)

~DGN INI, RASMILAH THREAD INI DITUTUP.... THANKS TO ALL MEMBERS 4 UR SUPPORTED~
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would you adopt a tipped cat? aliciahorsley General Discussion 18 11-19-2008 06:34 PM
Looking for a puppy to adopt!!! dlkj21 General Discussion 3 11-17-2008 07:30 PM
I am Looking for a Puppy to adopt. Beeblue85 Dogs & Puppies 1 10-28-2008 11:52 PM
Which dog to adopt? eyegel Dogs & Puppies 5 06-19-2008 01:15 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.