Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #961  
Old 05-11-2010, 01:59 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
Dari layan org gaduh gaduh,baik lg layan si Diva yg tengah syok tido.

Inilah my mum's diva kat KK. tido mcm manusia.ari ni baru ada time nak upload gambar dia masa I balik KK last mth.

Hari terakhir kat KK,mlm tu pack brg2.tup tup si Diva dgn selambanya menembak my hand carry bag.haru betul.huru hara rmh my sister tanya dgn mata terbuntang "apa ko dah buat smp sakitkan ati dia ni". Adoi!! terkedu aku dibuatnya.

Rupanya dia terhidu bau my house cats yg selalu tido atas beg tu.maka dgn automatic keluarlah alpha femalenya dan tembak beg tu.




Amboi! Cantiknya kucing mak you June.
Minat sangat ngan kalernya!
Macam Balinese pula
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #962  
Old 05-11-2010, 02:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

tulahkan.ekor dahlah kontot.klu dia marah,ekor goyang goyang,swish!!swish!!

waktu akak mula2 smp kat rmh dah midnite.akak layan tv dulu.dia dgn muka tak malu naik atas tv,tangan dia letak atas skrin tv.bila akak tak layan dia,dia kasih goyang2 pula kaki dan letak kat skrin tv.dia nak bgtau, "Look at me! I'm beautiful"


Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
kak june!!!i miss you!!!

wah, memang diva la diva tu, tak sedar ekor kontot!hehe....
Reply With Quote
  #963  
Old 05-11-2010, 02:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Nurul,asalnya kuicng ni nama dia Nurul.tp bapa aku ndak setuju.tukar Bluey.jd mak aku panggil Nurul,bapa aku panggil Bluey.dua dua dipanggil pun dia dtg

kamirnag pun mana tau dulu dia kucing Burmese yg teda cert coz kutip dari pasar.masa tu dia kecik lg. dulu dia warna cream.bila besar bulu tambah gelap.

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Amboi! Cantiknya kucing mak you June.
Minat sangat ngan kalernya!
Macam Balinese pula
Reply With Quote
  #964  
Old 05-11-2010, 02:18 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Amboi! Cantiknya kucing mak you June.
Minat sangat ngan kalernya!
Macam Balinese pula
penuh bergaya dia tido..
Reply With Quote
  #965  
Old 05-11-2010, 02:22 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
Nurul,asalnya kuicng ni nama dia Nurul.tp bapa aku ndak setuju.tukar Bluey.jd mak aku panggil Nurul,bapa aku panggil Bluey.dua dua dipanggil pun dia dtg

kamirnag pun mana tau dulu dia kucing Burmese yg teda cert coz kutip dari pasar.masa tu dia kecik lg. dulu dia warna cream.bila besar bulu tambah gelap.
Ha..ha.... nama dia Nurul
Patut juga ko indak mau panggil dia Nurul
Sebab kalo panggil Nurul nanti ko asyik asyik ingat aku
Ya ka? Ble jadi gelap ke warna dia?
Tapi memang cantik la!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #966  
Old 05-11-2010, 02:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

hahahah!! yalah.karang ko jd kuicng pula.ganjil panggil dia Nurul

ndak taulah kenapa warna dia pandai jd gelap bila dia semakin berumur.dulu kecik2 warna cream.bila dia dlm setahun gitu jd light brown.makin tahun jd tambah gelap.bila bawa gi vet,dia bilang ini Burmese.So aku pun gelarlah Burmese teda cert coz klu bilang Burmese nanti breeder marah.

Luvnett,mmg bergaya dia ni.pasal tu panggil si Diva.klu ksh mkn dia blm kenyang dia akan menderam tanda marah.jgnlah pegang dia klu time dia lapar. pastu klu kita kacau2 dia,dia tak dpt balas balik dia akan simpan dendam dia.the next time dia nampak kita,dia akan terkam dari belakang.balas dendam.bahaya betul kucing ni.pandai simpan dendam.takut akak. adik akak pernah kena kejar dgn dia coz dia usik si Diva ni.tp diva tak dpt balas balik.3 days later,tengah adik akak bersantai tengok tv dia terkam dari belakang.adik akak lari,dia kejar

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Ha..ha.... nama dia Nurul
Patut juga ko indak mau panggil dia Nurul
Sebab kalo panggil Nurul nanti ko asyik asyik ingat aku
Ya ka? Ble jadi gelap ke warna dia?
Tapi memang cantik la!
Reply With Quote
  #967  
Old 05-11-2010, 02:44 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Luvnett,mmg bergaya dia ni.pasal tu panggil si Diva.klu ksh mkn dia blm kenyang dia akan menderam tanda marah.jgnlah pegang dia klu time dia lapar. pastu klu kita kacau2 dia,dia tak dpt balas balik dia akan simpan dendam dia.the next time dia nampak kita,dia akan terkam dari belakang.balas dendam.bahaya betul kucing ni.pandai simpan dendam.takut akak. adik akak pernah kena kejar dgn dia coz dia usik si Diva ni.tp diva tak dpt balas balik.3 days later,tengah adik akak bersantai tengok tv dia terkam dari belakang.adik akak lari,dia kejar
uis.. dah la diva.. garang plak 2.. bahaya ni.. mau nya tgh2 tido dia datang balas dendam..
tapi unik la peragai kucing cam ni.. susah nak cari
Reply With Quote
  #968  
Old 05-12-2010, 08:06 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

dia garang klu kita pegang ekor dan perut dia.apart from that takpe lg satu klu dia lapar mesti kasih makan.Klu tak Queen of Kota Kinabalu akan mengamuk

tp mmg betulkan,dia ni unik.perangai diva betul.

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
uis.. dah la diva.. garang plak 2.. bahaya ni.. mau nya tgh2 tido dia datang balas dendam..
tapi unik la peragai kucing cam ni.. susah nak cari
Reply With Quote
  #969  
Old 05-12-2010, 10:37 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Kak June,

Comel la si Bluey/Nurul/Diva tu...

Dia makan Royal canin ke boleh bulu jadi gelap macam tu?
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #970  
Old 05-12-2010, 12:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Akak rasa bukan pasal dia mkn Royal Canin.coz RC ni baru dlm 2 thn belakangan ni je dia mkn.dia dah 7 thn klu tak salah akak. mgkn dia ni mmg breed Burmese tp campur dgn domestic cat kot. akak pun tak pastilah.dia ni kucing kutip.mak bapak pun tak dikenal pasti jd tak blh nak jwb kenapa bulu dia tambah gelap

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Kak June,

Comel la si Bluey/Nurul/Diva tu...

Dia makan Royal canin ke boleh bulu jadi gelap macam tu?
Reply With Quote
  #971  
Old 05-12-2010, 12:23 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Geramnya tengok, mcm nak gi KK gi catnap dia

Kak June, dia ni macam my kucg yg nama Abang tu, masa kecik dia putih, cuma telinga and ekor brown2 sikit. Makin tua, stripes light brown muka muncul kat tangan & belakang, makin lama stripes makin gelap, now dah jadi dark brown. Kalau tengok dari belakang nampak cam brown tabby,tak caya dia kecik2 dulu warna putih.

Ps: Perangai pun mcm sama..dia teruna diva. Mlm tadi saya masuk bilik, dia dah tido kat tempat saya, kepala atas bantal mcm manusia Saya plak kena tido ujung katil huhu.. Plus dia ni pun pendendam..siapa kacau dia...beware lah mlm2 nanti
Reply With Quote
  #972  
Old 05-12-2010, 12:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

OH!! Ada ganglah ni.blh kasih kenen kenen tp Diva betina dah kena sunat mana mana kuicng jantan nak gesek dia,dia lempang maut terus ko punya dah zass belum?? klu tak kita jd besan tp tak blh dpt cucu sama sama pendendam lg tu

ini pun 2 x 5.klu dia dah cop tempat tu,kita ni jd pendatang haram.tempat kita jd tempat dia

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Geramnya tengok, mcm nak gi KK gi catnap dia

Kak June, dia ni macam my kucg yg nama Abang tu, masa kecik dia putih, cuma telinga and ekor brown2 sikit. Makin tua, stripes light brown muka muncul kat tangan & belakang, makin lama stripes makin gelap, now dah jadi dark brown. Kalau tengok dari belakang nampak cam brown tabby,tak caya dia kecik2 dulu warna putih.

Ps: Perangai pun mcm sama..dia teruna diva. Mlm tadi saya masuk bilik, dia dah tido kat tempat saya, kepala atas bantal mcm manusia Saya plak kena tido ujung katil huhu.. Plus dia ni pun pendendam..siapa kacau dia...beware lah mlm2 nanti
Reply With Quote
  #973  
Old 05-12-2010, 12:53 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Ahaks saya punya pun dah kena zass Kak June Entah mcm mana kalau diorg dating..sama2 diva, sama2 dendam, tempat tido pun berebut nanti

Oh btw, ekor pun sama tau
Reply With Quote
  #974  
Old 05-12-2010, 01:15 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Confirm furs flying around

Ekor kontot dia tu mahal tau.pasal tu tak blh pegang.Nanti Diva marah.

Eh,ko ada gambar Abang @ teruna Diva tak?? tempeklah kat sini. blh kita ketawa ramai ramai.


Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Ahaks saya punya pun dah kena zass Kak June Entah mcm mana kalau diorg dating..sama2 diva, sama2 dendam, tempat tido pun berebut nanti

Oh btw, ekor pun sama tau
Reply With Quote
  #975  
Old 05-12-2010, 01:28 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Posing maut Abang a.k.a teruna diva who used to be white
Ekor mahal tu, jgn marah
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image034.jpg
Views:	67
Size:	123.3 KB
ID:	9316  
Reply With Quote
  #976  
Old 05-12-2010, 01:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Adoi!! akak dah tergelak smp duduk kat lantai ni. ekor mahal dia terjojol tu

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Posing maut Abang a.k.a teruna diva who used to be white
Ekor mahal tu, jgn marah
Reply With Quote
  #977  
Old 05-12-2010, 01:48 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Posing maut Abang a.k.a teruna diva who used to be white
Ekor mahal tu, jgn marah
Temoknyaaaaaaaaa.....!!!!!
I like!!!
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #978  
Old 05-12-2010, 06:10 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 12
CikLola is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

kak june..comey r die neh..name die diva??
ske kaler cm neh..hehehe..
cm kaler coffee...hehehe...
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #979  
Old 05-21-2010, 12:42 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default June's Anak Bulus

Peterpan ajak mummy dia main.bila tak dilayan dia buat aksi manja dan comel.{shy

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Peterpan2.jpg
Views:	134
Size:	27.1 KB
ID:	9333  
Reply With Quote
  #980  
Old 05-21-2010, 04:48 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: June's Anak Bulus

Quote:
Originally Posted by June View Post
Peterpan ajak mummy dia main.bila tak dilayan dia buat aksi manja dan comel.{shy

so cute
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.