Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-28-2009, 02:51 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 2nd AUGUST 2009

Salam Sejahtera to All,
Macam yang Pakcu beritahu minggu lepas, inilah dia International Cat Show yang kat Seremban tu. Di biaya oleh Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia, dan akan dirasmikan oleh Menteri Besar Negeri Sembilan. Cat Show diadakan sempena promosi kraftangan Malaysia.
Sebagaimana yang diberitahu, inilah julung-julung kalinya Kraftangan Malaysia menganjurkan promosi seumpama ini, maka sebahagian besar kraftangan yang akan dijual dan dipamirkan akan bertemakan kucing.
Nampak macam meriah dan hadiahnya pun agak menarik.
So, Pakcu dah buat keputusan untuk masuk show yang kat Seremban ni. Ini disebabkan show kat Mid Valley tu ada 2 kali 2 minggu berturut2, so Pakcu lepaskan show Mid Valley 28 June tapi masuk yang 5 July.
Kepada kawan-kawan yang nak join sama, PM ler Pakcu k. Good Luck.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2009, 09:23 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

alahaii...nmpaknya x dpt nak join venture ngan pakcu kt midvalley nanti utk 28hb nie...mmg x kesampaian ler kalo nak g soromban nu haa...hehehe
gudluck pakcu utk kt soromban tu...nanti jgn lupa borong hadiah yg kt midvalley 7hb plak...wakakaka!!
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2009, 12:12 AM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 13
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

slm pakcu..
cat show ni anjuran kratangan malaysia je ke?
sape judges?
pakcu msk byk ke??
huhuhuh...lie da x ley nk msk...
Putri br je pas operation baru2 nie...
Infection on her uterus..melayang $600+++ huwaa...
Lie terus neuter dier...
__________________
h.a.z.l.i.e. proud papa of PuTRi KySaRa n PutRi YuReiko
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2009, 10:56 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
alahaii...nmpaknya x dpt nak join venture ngan pakcu kt midvalley nanti utk 28hb nie...mmg x kesampaian ler kalo nak g soromban nu haa...hehehe
gudluck pakcu utk kt soromban tu...nanti jgn lupa borong hadiah yg kt midvalley 7hb plak...wakakaka!!
Hahaha..... thanks EJ for the wish. Tak per, utk 28hb kat mid valley tu EJ sapu k..., 7hb kita sama2 sapu...wakakaka, berlagaknyer kan..
Quote:
Originally Posted by Hazlie View Post
slm pakcu..
cat show ni anjuran kratangan malaysia je ke?
sape judges?
pakcu msk byk ke??
huhuhuh...lie da x ley nk msk...
Putri br je pas operation baru2 nie...
Infection on her uterus..melayang $600+++ huwaa...
Lie terus neuter dier...
ooo... elokla terus neuter... nanti dah elok masuk ler show kJudges dr Australia, a ah Kraftangan Malaysia anjurkan. Ada la kut dlm 5-6 ekor, leh dpt terus show cages tu. Show cages tu dia org beli baru, abis show bole bawak balik. Pakcu anta 6 ekor, bwk 6 show cages bole jual.... wakaka....
Reply With Quote
  #5  
Old 05-29-2009, 11:55 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Pakcu,saya ni sebenarnya nak itot gi Seremban 28/6 tu.ngam2 birthday saya lak.hehehehe!! cuma nak tau je agak2 abis kol berapa?? klu smp malam tak dpt nak ikut sebab nak celebrate birthdya dgn boyfriend merangkap suami tumpang keta Pakcu boleh tak?? keta kancil saya ni semput klu jalan jauh.maklumlah keta kecik dan uzur.dah lama berkhidmat dgn tuannya kancil tu
Reply With Quote
  #6  
Old 05-29-2009, 12:03 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by June View Post
Pakcu,saya ni sebenarnya nak itot gi Seremban 28/6 tu.ngam2 birthday saya lak.hehehehe!! cuma nak tau je agak2 abis kol berapa?? klu smp malam tak dpt nak ikut sebab nak celebrate birthdya dgn boyfriend merangkap suami tumpang keta Pakcu boleh tak?? keta kancil saya ni semput klu jalan jauh.maklumlah keta kecik dan uzur.dah lama berkhidmat dgn tuannya kancil tu
Bole June... tp Pakcu gi pagi ler n dgn kucing2 sekali. Kalau June no problem, Pakcu lagi suker... Tapi, kalau pagi tu June tak leh, kembar Pakcu pun gi gak tengahari sikit. Leh gak naik ngan dier. Kita celebrate birthday kat Seremban k... hehehe. Event habis dlm kul 5 ptg, sempat 2nd round celebrate kat KL lak..hehehe
Reply With Quote
  #7  
Old 05-29-2009, 12:05 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

oh!! takpe.saya morning person.blh ikut Pakcu pagi2. ok,set Pakcu.kita gi dating pula kali ni.heheheh!! jgn suami saya kacau nak ikut sudah. dia pernah kata klu ada catshow lg nak gi tgk.

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Bole June... tp Pakcu gi pagi ler n dgn kucing2 sekali. Kalau June no problem, Pakcu lagi suker... Tapi, kalau pagi tu June tak leh, kembar Pakcu pun gi gak tengahari sikit. Leh gak naik ngan dier. Kita celebrate birthday kat Seremban k... hehehe. Event habis dlm kul 5 ptg, sempat 2nd round celebrate kat KL lak..hehehe
Reply With Quote
  #8  
Old 05-29-2009, 12:15 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by June View Post
oh!! takpe.saya morning person.blh ikut Pakcu pagi2. ok,set Pakcu.kita gi dating pula kali ni.heheheh!! jgn suami saya kacau nak ikut sudah. dia pernah kata klu ada catshow lg nak gi tgk.
Wookay... set!!
Reply With Quote
  #9  
Old 05-29-2009, 12:18 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

wokey!! heheheh!! suami saya ni Pakcu mcm baby.klu dah tenghari dia restless asyik nak pulang bg dia rehat cukup2,mlm kita org berdangdut pula

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Wookay... set!!
Reply With Quote
  #10  
Old 05-29-2009, 04:59 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

kat mane kraftangan negeri sembilan neh?
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 05-29-2009, 05:23 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
kat mane kraftangan negeri sembilan neh?
Tah Nik... Pakcu pun tak tau... Nik try google leh, dah dpt nanti beritau kat sini ek... Thanks.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-29-2009, 05:39 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

roger org serembn td..dier kata kat seremban 1, area mahkamah..
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 05-29-2009, 06:03 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
roger org serembn td..dier kata kat seremban 1, area mahkamah..
Thanks Nik
Reply With Quote
  #14  
Old 05-31-2009, 01:35 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

INFO TAMBAHAN :-

Kategori Di Pertandingkan :-


PEDIGREE (Kucing Bersijil) Male Open Female Open Neuter Open Kitten K10 Kitten K6
LONGHAIR 3 3 3 3 3
SEMI-LONGHAIR 3 3
SHORTHAIR 3 3 3 3 3

NON PEDIGREE (Kucing tiada Sijil) Male Open Female Open Neuter Open Kitten K10 Kitten K6
LONGHAIR 3 3 3 3 3
SHORTHAIR 3 3 3 3 3

Keterangan :-
Kucing Pedigree bersijil maksudnya kucing yang ada sijil beranak dan salah silahnyer yang dikeluarkan oleh CFA, FIFE etc
Kucing Non Pedigree tiada sijil maksudnya tiada sijil seperti yang dimaksudkan di atas. Vaksin card bukannnya sijil.

Umur kucing lebih dari 10 bulan yang tidak di neuter/spay akan diletakkan di bwah kategori Male Open/Female Open bahagian Longhair/Semi Longhair/ Shorthair.
Kucing Neuter/Spay didalam kategori Neuter Open bahagian Longhair/Shorthair
Kucing umur antara 6+ - 9+ bulan, dlm kategori K10 Longhair/Shorthair
Kucing umur antara 3+ - 5+ bulan, dlm kaTEGORI k6 Longhair/Shorthair

Setiap kategori yang dipertandingkan ada 3 hadiah, 1st, 2nd, 3rd
Hadiah kategori :- rossete, trophy, premium foods, toys etc
Hadiah penyertaan :- show cages (baru), premium foods

Pada kucing yg menang 1st kategori, akan layak untuk bertanding kategori seterusnya. Contoh, Non Pedigree 1st K10 Longhair, bertanding utk Best Kitten dan Best Longhair dan kalau menang lagi bertanding utk Best Non Pedigree n kalau menang lagi terus ke Best In Show.
Hadiah Best Kategori (Contoh Best Kitten) : Rossetes Besar, Trophy Besar, Makanan Premium Bungkus Besar, Toys Banyak.... bak kata semua besar n banyak. Lagi tinggi yang menang, lagi besar n banyak hadiahnyer...hehehe.

Ok, Selamat Mencuba kepada semua yang berminat!!
Reply With Quote
  #15  
Old 05-31-2009, 02:19 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Dear All,
Ok, for those interested to come or to join this cat show, please visit this http://forums.petfinder.my/group.php?groupid=1. All the details i.e payment, tips etc. Good Luck!!
Reply With Quote
  #16  
Old 05-31-2009, 05:28 PM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 13
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Dear All,
Ok, for those interested to come or to join this cat show, please visit this http://forums.petfinder.my/group.php?groupid=1. All the details i.e payment, tips etc. Good Luck!!

Perghhh...
menarik n tertarik..
xtau nak masuk mane satu ni..
xbest la kalu pakcu xde kat Midvalley 28/6 nanti..
xpe2 ad byk masa lg boleh pikir2 nak masuk kt mane..
huhu..
Reply With Quote
  #17  
Old 06-01-2009, 11:22 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 12
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Tah Nik... Pakcu pun tak tau... Nik try google leh, dah dpt nanti beritau kat sini ek... Thanks.
Salam..

saya dah tanye kawan kat Somban katenye :-
" umm ko keluar dari hiway, nampak bangunan minag tu on ur right side itulah dia"

Reply With Quote
  #18  
Old 06-01-2009, 11:49 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

Quote:
Originally Posted by shanim View Post
Perghhh...
menarik n tertarik..
xtau nak masuk mane satu ni..
xbest la kalu pakcu xde kat Midvalley 28/6 nanti..
xpe2 ad byk masa lg boleh pikir2 nak masuk kt mane..
huhu..
Alaa Shanim... Pakcu ada kat Mid Valley pada show 5 July tu, seminggu jer dr 28 June. 5 July tu show lg besar n grand. Pakcu pikir2 2 minggu kat sana tu nanti boring lak.... hehehe. Lagi pun nak support org soromban.... hehe.
Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
Salam..

saya dah tanye kawan kat Somban katenye :-
" umm ko keluar dari hiway, nampak bangunan minag tu on ur right side itulah dia"
Thanks Prinz.... ada map tak?
Reply With Quote
  #19  
Old 06-01-2009, 01:39 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009


MUAT TURUN BORANG PERTANDINGAN
http://www.imakatzcattery.com.my/med...rtandingan.pdf
http://www.imakatzcattery.com.my/med...rtandingan.doc

Pada yg sapa2 yg nak join tapi tak der masa nak isi borang tu...hehehe, PM jer detail tu cam yg Pakcu beritau dulu. Nanti Pakcu forwardkan kat secretrariat.....

For Info, Pakcu confirm join show yg ni. 1. Kraftangan International Cat Show - Seremban, 28 June 2009
2. Petworld International Cat Show - Mid Valley, 5 July 2009

Last edited by abgraldo; 06-01-2009 at 02:12 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-01-2009, 03:55 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: KRAFTANGAN INTERNATIONAL CAT SHOW - 28th JUNE, 2009

rasanye macam nak masuk
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mcc international cat show - 28 june & 5 july abgraldo Events 88 07-06-2009 03:50 PM
The most awaited IOI Mall Kulai- CFA 2nd International Cat Show 2009!!! Celis Events 5 06-24-2009 12:50 PM
International cat show in seremban - 28th june abgraldo Events 5 05-31-2009 12:39 AM
Next cat show, 30-31 may, 2009. Kulai, johor. abgraldo Events 15 04-25-2009 10:45 PM
MCC International Cat Show - 21 Dec 08 abgraldo Events 82 12-25-2008 09:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.