Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 08-04-2010, 11:20 AM
rado rado is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
Rep Power: 0
rado is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

i'm not entering the show but i still want to attend it, so how?
may hani14 pm me the details?
Reply With Quote
  #162  
Old 08-04-2010, 01:08 PM
timbuktu timbuktu is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
timbuktu is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

CAT SHOW! WOW! SO INTERESTING. DEFINITELY WILL BE THERE. SUNWAY PYRAMID RIGHT? ANY FEE FOR THE VISITORS?
Reply With Quote
  #163  
Old 08-04-2010, 01:38 PM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

hye all....

da lame tak bukak PF ni...
sye ingat da rede da pasal MCFA competiton ni,tp terkejut lak tgok sampai da 9 page da.....

bace satu-satu page sye tgok kesian lak kak hani nak jawab soklan2 semue..
tp saye agak pelik pula dengan kerenah HHP LOVER ni...

saye perasan tak habis-habis die nk pertikaikn pasal show ni.. tunggu & lihat saje dah la...orang lain yang masuk prtandingan ni tak de lak bising cam die... bape puluh ekor kucing yg di masuk ni smpai tak habis-habis nk bising-bising nih?

sye bukan ape,da muak bace die punye hasutan die...saye sebagai peserte boleh pikir sendiri la,tak perlu nak hasut2..thankx sgat2 ye..

saye rse la,die ni maybe salah seorang EX-AJK MCFA yang da dibuang ni,sebab tu hati die tak habis-habis cari jalan nak sabotaj pertandingan ni...

klo rase tak puas hati sangat,pergi jumpe encik ismail sendiri,tak payah nak hasut2 kitorang sume...ade brani?? tak kan?
stakat nak bising2 baik tak payah klo tak brani nak g jumpe en ismail sendiri...
masalah peribadi & cat competition pun nak campur adukkan...adoyai...

ape da weyh...

kepada yang lain2, kite tunggu & lihat je macam mane MCFA nye show kali ni....kite same2 nilaikan..klo tak jadi baru la tanye ape masalah sume..
kite sendiri ade otak nak pikir.... bukan cam "sesetengah" orang yang nk buat kaco ni...



walaupun sye tak kenal kak hani,tp sye rase usehe kak hani memang bagus,walaupun macam2 dihentam,kak hani still bg informasi pasal cat show ni..thanx banyak2 kak!!

thanks
Reply With Quote
  #164  
Old 08-04-2010, 01:57 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

hye...

tu la, ina pun nengok sian kak hani dok menjawab.. tapi dia cool jer... thing is, dah tak nak join the show, kenapa masih nak bising bising... yg sorang tu pulak dah tau en mail president mcfa and tak suka dia, still nak join show tapi buat kecoh....

ex-ajk mcfa.... emmm rasa nyer ajk kkm kotttt.. tu yang havoc kat sini...

p/s : kak hani ada ramai hulubalang nya... sebab tu dia cool
Reply With Quote
  #165  
Old 08-04-2010, 04:39 PM
rado rado is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
Rep Power: 0
rado is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

"walaupun sye tak kenal kak hani,tp sye rase usehe kak hani memang bagus,walaupun macam2 dihentam,kak hani still bg informasi pasal cat show ni..thanx banyak2 kak!!"

ooppss..
i'm still looking for the informasi i.e. venue...

cheers..
Reply With Quote
  #166  
Old 08-04-2010, 04:42 PM
rado rado is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
Rep Power: 0
rado is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by timbuktu View Post
CAT SHOW! WOW! SO INTERESTING. DEFINITELY WILL BE THERE. SUNWAY PYRAMID RIGHT? ANY FEE FOR THE VISITORS?
TBA by hani14...
she will pm you the venue or otherwise, contact ismail directly...
that's the conclusion of this thread...
Reply With Quote
  #167  
Old 08-05-2010, 09:14 AM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by kereta_kebal View Post
salam u ollz....morning..

tetiba rasa nk berkata2 plak hari nih...sebelom2 nih nk tgk n bc jerk...
i x kenal saper2 dlm nih temasuklah ismail ..tp bagus la kak hani, seboleh-bolehnya bg info apa yg kak hani tau,pasal show....
ooo yer...apa kata selepas show 8/8 nih yg pada x suka n marah sgt pada ismail tu g jumpa dia...x kira la ex-ajk ker per....yg x marah pon bleh ikut skali kot...coz kita semua kena dgr dr 2 belah pihak.mane tol n salah..tol x....selepas tu anda smua nilai sndri..kebaikan MCFA jugakkan..
so dlm nih i tgk kak hani yg baik n selalu ctc ismail tu...x salah rasanya klu kak hani ckp n g tanya mengenai idea nih...nk x ismail tu...klu rasa dia betul..dia x perlu takut untuk adap semua masalah...klu x nk xper lah...nk wat cam ner kan.hak dia..sampai bila2 xde kesudahan n xtau crita mana 1 yg betul..
okey smua....
hye all...

memang betol ape yang you ckap ni kerete kebal....saye pun sokong gak & pernah gak cakap macam you ckap ni... tapi masalah nye,mereka2 yang tak berpuas hati ni asyik berani "melantun" dalam PF ni je... suruh pergi jumpe face to face tak pulak berani...

saya pun hairan la,kata berani kerana benar,tapi tak jugak pergi jumpa ismail sendiri untuk settle kan...hahaha...

best gak saya bace ape yang ditulis dlam thread ni...klaka pun ade...

thanks

Last edited by blackie007; 08-05-2010 at 10:18 AM. Reason: inappropriate language use - short form
Reply With Quote
  #168  
Old 08-05-2010, 09:27 AM
kereta_kebal kereta_kebal is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
kereta_kebal is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by jasmine forever View Post
hye all...

mmg betol ape yang you ckap ni kerete kebal....saye pun sokong gak & pernah gak cakap macam you ckap ni... tp masalah nye,mereke2 yang tak berpuas hati ni asyik berani "melantun" dalam PF ni je... suruh pergi jumpe face to face tak pulak berani...

sye pun hairan la,kate berani kerane benar,tp tak jugak pergi jumpe ismail sendiri untuk sattle kan...hahaha...

best gak sye bace ape yang ditulis dlam thread ni...klaka pun ade...

thanks

harap2 n jadilah pejumpaan nih...tringin sgt nk tau mane 1 yg betul...
tp brani ker dia org nih smua nk jumpa yer..ismail tu pon brani ker..dah la dia sorang...
Reply With Quote
  #169  
Old 08-05-2010, 10:05 AM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Salam ALL

Berani Kerana BENAR...


p/s : takut sebab ada buat salah...
Reply With Quote
  #170  
Old 08-05-2010, 10:22 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Dear kereta_kebal,

Your post has been removed due to the violation of one or more forum guidelines.

It contained one or more inappropriate language such as abbreviations (short form), sms language or colloquial language/dialects, which made it less readable to our multi-racial members, and is against our Forum Rules and Guidelines.

Quote:
1) Language Use - Proper English & Bahasa Malaysia
In order to allow and encourage the participation of our multi-racial members, you should use proper English or Bahasa Malaysia in your discussions. Informal/colloquial language or dialects should be avoided whenever possible. Do not use abbreviations such as "ne1, gr8, wan2, ckp, tgk, troz, cmtu" and such - there are no character limitations at the forum, so please write in proper grammar and language.

Please write in English if possible. Although PetFinder.my focuses on Malaysian pets, there are many foreigners that frequent our forums, and English would be best for us to share the knowledge, and they can better contribute to it as well. Please try your best to help disseminate knowledge in the form of writing that the most number of people can benefit in.

Forum Moderators may edit or remove such posts to improve readability of the thread as necessary.

extracted from Forum Rules and Guidelines
Please help keep our forum easily readable so knowledge can be more effectively shared among members.

Thank you.
Reply With Quote
  #171  
Old 08-05-2010, 11:16 AM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
Salam ALL

Berani Kerana BENAR...


p/s : takut sebab ada buat salah...

Reply With Quote
  #172  
Old 08-05-2010, 12:05 PM
grrrrrrrk grrrrrrrk is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 43
Rep Power: 0
grrrrrrrk is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Masih mununggu dari Cik Hani, update tentang tempat show.

Reply With Quote
  #173  
Old 08-05-2010, 01:00 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Kak Hani kat hospital buat masa ni so tak dapat nak answer all those queries.
She will reply once everything is ok.

thanks.
Reply With Quote
  #174  
Old 08-05-2010, 07:25 PM
dog is my buddy's Avatar
dog is my buddy dog is my buddy is offline
PetFinder Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Penang
Posts: 2,359
Rep Power: 15
dog is my buddy has disabled reputation
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Today already 5/8/2010 still cannot confirm update time and location?
__________________
Please review Petfinder Forum Rules , or if you are new, or have not yet read them, please get familiar with them. Thanks. Petfinder Forum rules

Sometimes,things in life are out of our control. We just need to accept the fact.
Rocky, Ricky and Rusty is my best friend.
Reply With Quote
  #175  
Old 08-05-2010, 09:41 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 11
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Salam semua.

Pihak mcfa memaklumkan bahwa kesemua judges yg dijemput telahpun sampai dengan selamatnya di Kuala Lumpur.

Kepada semua perserta diharap dapat bersabar menunggu makluman terkini pada hari Sabtu ini. Pengumuman terkini akan disampaikan kepada semua perserta melalui email & sms dan saya juga tidak akan menghampakan peminat kucing di Malaysia dan juga diPF dimana maklumat tersebut akan diumumkan di thread ini pada hari yg sama.

Sekian, harap maklum.
Reply With Quote
  #176  
Old 08-06-2010, 12:11 AM
Melocy Melocy is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 39
Rep Power: 0
Melocy is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

All of the judge? Is it 6? 5? or 4? For 6 ring show?

Still make me wonder why so secretive about the show event? Isn't it good a lot of people on the show day view it.

Seems like for sure it not at Sunway Pyramid. From 6,7 and 8 August 2010 show event now will only be 8 August 2010 show.
Reply With Quote
  #177  
Old 08-06-2010, 10:44 AM
rado rado is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
Rep Power: 0
rado is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by hani14 View Post
Salam semua.

Pihak mcfa memaklumkan bahwa kesemua judges yg dijemput telahpun sampai dengan selamatnya di Kuala Lumpur.

Kepada semua perserta diharap dapat bersabar menunggu makluman terkini pada hari Sabtu ini. Pengumuman terkini akan disampaikan kepada semua perserta melalui email & sms dan saya juga tidak akan menghampakan peminat kucing di Malaysia dan juga diPF dimana maklumat tersebut akan diumumkan di thread ini pada hari yg sama.

Sekian, harap maklum.
mm...
clueless.. speechless...
y not u sms me the show details i.e. date, time & venue?
+60196650925.
can't wait for attendng the "HOTTEST" cat show for year 2010..
# call from unknown no. will be not answered.
Reply With Quote
  #178  
Old 08-06-2010, 12:50 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 11
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by rado View Post
mm...
clueless.. speechless...
y not u sms me the show details i.e. date, time & venue?
+60196650925.
can't wait for attendng the "HOTTEST" cat show for year 2010..
# call from unknown no. will be not answered.
"HOTTEST GOSSIP CAT SHOW OF THE CENTURY" laa baru betul..heheheh esok dah sabtu..nape tak hari nieh dpt tahu???
Reply With Quote
  #179  
Old 08-06-2010, 03:11 PM
rado rado is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
Rep Power: 0
rado is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by TheDillingerEscapePlan View Post
"HOTTEST GOSSIP CAT SHOW OF THE CENTURY" laa baru betul..heheheh esok dah sabtu..nape tak hari nieh dpt tahu???
as far i know, there will be cat exhibition today, but....
just wait & see...

#kan hani14 suroh tunggu, so, tunggu je la.. jangan la wat bising lagi..

Last edited by blackie007; 08-06-2010 at 04:20 PM. Reason: inappropriate language use - short form
Reply With Quote
  #180  
Old 08-06-2010, 09:37 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Akum Semua. Saya mendapat panggilan dari kak hani dan meminta saya mewakili beliau bagi menyampaikan pengumuman ini sbb de xdapat on9 kerana berada di luar. jadi benda yang ditunggu2 oleh semua pihak akhirnya terjawab
untuk makluman semua cat show akan berlangsung seperti details di bawah TEMPAT: EMPIRE GALLERY SUBANG,SUBANG JAYA(berhampiran subang parade
MASA PENDAFTARAN: BERMULA 8AM
MASA SHOW:8AM-6PM

menurut kak hani setiap peserta akan menerima email daripada pihak mcfa untuk maklumat ini.
jadi spekulasi mengenai cat show ini akhrinya terjawab walaupun bukan ditempat asal iaitu sunway piramid, ia tetap berlangsung sekaligus menjawab teka teki kita semua. semua peminat cat show dijemput hadir kecuali ORANG-ORANG YANG ADA HATI UNTUK MEROSAKKAN MAJLIS,XPAYAHLA DATANG. JGN JADIKAN KAMI PESERTA2 SEBAGAI MANGSA ANDA. sekian terima kasih.
untuk maklumat lanjut boleh CONTACT kak hani sendiri.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TICA or CFA or FiFe show - yes or no? starsport Cats & Kittens 4 01-02-2011 06:16 PM
MCFA CAT SHOW 8 August? Think Again... pedigreelover Events 23 06-02-2010 06:30 PM
MCFA CAT SHOW 25 April? Think Again... hhplover Events 40 04-06-2010 10:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.