Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #5441  
Old 05-19-2010, 11:40 AM
Elaine Elaine is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 67
Rep Power: 12
Elaine is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Hi Nurul,
Can please add for me BW kitten 2kg if it is available. Thank you.
Reply With Quote
  #5442  
Old 05-19-2010, 11:47 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam To All
As usual kedai BW is now opened for booking and payment from 11th May 2010 to 3rd June 2010. Pick up will be on 5th June 2010 (Saturday)



Pick Up Venue : 26-9-1, Block 26, Jalan 2/146 Desa Tasik, 57000 Kuala Lumpur


Account Details : Public Bank Berhad 4869651605 Under The Name of Teng Hui Lee @ Phyllis
After bank in please sms payment date, Nick Name in Forum and Original Name and amount to 012 611 3258 for easy monitoring.


Guidelines For Ordering BW :-

1. Find your own partners for sharing basis.
2. Bring your own plastic or tupperware to keep your BW stock (For Sharing Basis)
3. After payment is made please sms to the above number for easy monitoring.
4. No FUSSY Buyers
5. Please bank in on or before 29th April 2010.
6. Anyone who does not make payment on time will be Blacklisted.
7. Pickup of food not later than 10.00 pm. (Unless special cases )
8. Cancellation of food must be made at least one week before payment DEADLINE.
9. Payment must be transferred ON OR BEFORE 3rd June 2010


Adult 24 Kg
Price : RM 220.00 per bag (Sharing Basis RM9.20 per kg)
1. June = 24 kg
2. Miss Yap (7 kg) + Haris (9 kg) + Zurin (7 kg) + Bigben (1 kg) = 24 kg
3. Kak Oni = 24 kg
4. Bigben (4 kg) + Elaine (15 kg) + Prinz (4 kg) + Prinz (1 kg) = 24 kg
5. Prinz = 24 kg
6. Prinz (9 kg) + Prinz (15 kg) = 24 kg
7. Noor (5 kg) + Shad (3 kg) + Cik Lola (10 kg) + Annuar (6 kg) = 24 kg
8. Bouquet = 24 kg
9. Annuar (4 kg) + Husna (8 kgs) + Thini (4 kg) + Mak Tok (6 kg) + Linda Gamble (2 kg) = 24 kg
10. Linda Gamble (10 kg) + Suhaimy (10 kg) + Euanna (4) = 24 kg
11. Euanna (1 kg) + Suhaimy (2 kg) + Zam2010 (13 kg) + Prinz (3 kg) + Nasy (5 kg) = 24 kg
12. Nasy (5 kg) + Archinie (15 kg) + Hasnieda (4 kg) = 24 kg
13. Hasnieda (2 kg) + Laila (10 kg) + Simistri (5 kg) + Norsianti (5 kg) + Mizelly ( 2 kg) = 24 kg
14. Azieazlie = 24 kg
15. Azieazlie = 24 kg
16. Azieazlie = 24 kg
17. Sillylupie = 24 kg
18. Mizelly (3 kg) + Prinz (2 kg) + EJ (6 kg) + Camarputih (8 kg) + Raef ( 5 kg) = 24 kg
19. Ayangcute (10 kg) +

Kitten 24 kg
Price : RM300.00 per bag (Sharing Basis RM12.50 per kg)

1. Nurul (18 kg) + June (2 kg) + Bigben (4 kg) = 24 kg
2. Noor (5 kg) + Prinz (8 kg) + Shad (4 kg) + Cik Lola (4 kg) + Thini (3 kg) = 24 kg
3. Hello Kitty = 24 kg
4. Mak Tok (2kg) + Suhaimy (2 kg) + Nasy (6 kg) + Izmaymay (4 kg) + Cida (5 kg) + Nurul (2 kg) + Qisha (3 kg) = 24 kg
5. Qisha (3 kg) + Zam 2010 (6 kg) + Prinz (5 kg) + Archinie (3 kg) + Mizelly (5 kg) + Elaine (2 kg) = 24 kg
6. Sharky (4 kg) + Camarputih (4 kg) +
7.
8.
9.
10.


Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 3kg
Price : RM60
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 7.5kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1001 SS
Price : RM50.00 per bag
1. Nurul
2. Cik Lola
3. Azieazlie
4. Azieazlie
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1108 SR
Price : RM60.00 per bag
1. Nastygurl
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Strawberry smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1. Husna
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Apple Smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.

Cat Litter Bamboo Sand (25 kg)
Price : RM75.00 per bag
1. Kak Oni
2. Euanna
3.
4.
5.

Fungal Cream
Price : RM15.00 per tube
1. Bigben
2. Noor
3. Bouquet
4. Bouquet
5. Shad
6. Nasy
7.


Qiut Wet Food
Price : RM3.00 one tin
1.
2.
3.
4.



NOTE : RED MEANS PAID.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 05-20-2010 at 10:34 AM.
Reply With Quote
  #5443  
Old 05-19-2010, 01:55 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam, Kak...
saya nak order 6KG ADULT.
Thanx.


-EJ-
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #5444  
Old 05-19-2010, 03:05 PM
sharky's Avatar
sharky sharky is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
sharky is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam kak nurul ,
saya nak order 4kg kitten . Trimasss

saya dah bank in kat akaun tu .
ni slip .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sasa.JPG
Views:	66
Size:	46.3 KB
ID:	9320  
Reply With Quote
  #5445  
Old 05-20-2010, 07:39 AM
camarputih camarputih is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 47
Rep Power: 0
camarputih is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

nurull,

tlg add kan tok intan... adult 8kg.. kitten 4 kg... nak try campur la pulak... hehehe
sorry la x pegi2 lagi mbik yang intan ckp nak 3 kg tu.... xsempat.. sebab lepas ckp intan trus jatuh sakit.. so... beli yang jenama kat luar nie je... hehe.. slow sket la bila makan yang xbiasa nih.....
Reply With Quote
  #5446  
Old 05-20-2010, 09:39 AM
raef's Avatar
raef raef is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2009
Posts: 103
Rep Power: 12
raef is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Hi,
Salam, kak saya nak order 5KG adult BW bole tak, sekian terima kasih...
__________________
Exotic Shorthair Lover
Reply With Quote
  #5447  
Old 05-20-2010, 10:14 AM
ayangcute79's Avatar
ayangcute79 ayangcute79 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2009
Location: AmpAng
Posts: 45
Rep Power: 0
ayangcute79 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam, kak bln ni ayang nk adult 10kg ea..
Reply With Quote
  #5448  
Old 05-20-2010, 11:25 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak saya nak 4 kg kitten
__________________
Reply With Quote
  #5449  
Old 05-20-2010, 11:56 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Nuru,aku mau tambah lg 7kg for jiran aku Ms Yap
Reply With Quote
  #5450  
Old 05-20-2010, 12:08 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam To All
As usual kedai BW is now opened for booking and payment from 11th May 2010 to 3rd June 2010. Pick up will be on 5th June 2010 (Saturday)



Pick Up Venue : 26-9-1, Block 26, Jalan 2/146 Desa Tasik, 57000 Kuala Lumpur


Account Details : Public Bank Berhad 4869651605 Under The Name of Teng Hui Lee @ Phyllis
After bank in please sms payment date, Nick Name in Forum and Original Name and amount to 012 611 3258 for easy monitoring.


Guidelines For Ordering BW :-

1. Find your own partners for sharing basis.
2. Bring your own plastic or tupperware to keep your BW stock (For Sharing Basis)
3. After payment is made please sms to the above number for easy monitoring.
4. No FUSSY Buyers
5. Please bank in on or before 29th April 2010.
6. Anyone who does not make payment on time will be Blacklisted.
7. Pickup of food not later than 10.00 pm. (Unless special cases )
8. Cancellation of food must be made at least one week before payment DEADLINE.
9. Payment must be transferred ON OR BEFORE 3rd June 2010


Adult 24 Kg
Price : RM 220.00 per bag (Sharing Basis RM9.20 per kg)
1. June = 24 kg
2. Miss Yap (7 kg) + Haris (9 kg) + Zurin (7 kg) + Bigben (1 kg) = 24 kg
3. Kak Oni = 24 kg
4. Bigben (4 kg) + Elaine (15 kg) + Prinz (4 kg) + Prinz (1 kg) = 24 kg
5. Prinz = 24 kg
6. Prinz (9 kg) + Prinz (15 kg) = 24 kg
7. Noor (5 kg) + Shad (3 kg) + Cik Lola (10 kg) + Annuar (6 kg) = 24 kg
8. Bouquet = 24 kg
9. Annuar (4 kg) + Husna (8 kgs) + Thini (4 kg) + Mak Tok (6 kg) + Linda Gamble (2 kg) = 24 kg
10. Linda Gamble (10 kg) + Suhaimy (10 kg) + Euanna (4) = 24 kg
11. Euanna (1 kg) + Suhaimy (2 kg) + Zam2010 (13 kg) + Prinz (3 kg) + Nasy (5 kg) = 24 kg
12. Nasy (5 kg) + Archinie (15 kg) + Hasnieda (4 kg) = 24 kg
13. Hasnieda (2 kg) + Laila (10 kg) + Simistri (5 kg) + Norsianti (5 kg) + Mizelly ( 2 kg) = 24 kg
14. Azieazlie = 24 kg
15. Azieazlie = 24 kg
16. Azieazlie = 24 kg
17. Sillylupie = 24 kg
18. Mizelly (3 kg) + Prinz (2 kg) + EJ (6 kg) + Camarputih (8 kg) + Raef ( 5 kg) = 24 kg
19. Ayangcute (10 kg) + Miss Yap (7 kg) + Duyong Leo (7 kg) = 24 kg
20. Safiah (15 kg) + Yana (4 kg) + Cik Lola (5kg) = 24 kg
21. Cik Lola (5 kg) +
22. Adar = 24 kg
23. Adar = 24 kg

Kitten 24 kg
Price : RM300.00 per bag (Sharing Basis RM12.50 per kg)

1. Nurul (18 kg) + June (2 kg) + Bigben (4 kg) = 24 kg
2. Noor (5 kg) + Prinz (8 kg) + Shad (4 kg) + Cik Lola (4 kg) + Thini (3 kg) = 24 kg
3. Hello Kitty = 24 kg
4. Mak Tok (2kg) + Suhaimy (2 kg) + Nasy (6 kg) + Izmaymay (4 kg) + Cida (5 kg) + Nurul (2 kg) + Qisha (3 kg) = 24 kg
5. Qisha (3 kg) + Zam 2010 (6 kg) + Prinz (5 kg) + Archinie (3 kg) + Mizelly (5 kg) + Elaine (2 kg) = 24 kg
6. Sharky (4 kg) + Camarputih (4 kg) + Binbin (4 kg) + Duyong Leo ( 3 kg)
7.
8.
9.
10.


Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 3kg
Price : RM60
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 7.5kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1001 SS
Price : RM50.00 per bag
1. Nurul
2. Cik Lola
3. Azieazlie
4. Azieazlie
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1108 SR
Price : RM60.00 per bag
1. Nastygurl
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Strawberry smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1. Husna
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Apple Smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.

Cat Litter Bamboo Sand (25 kg)
Price : RM75.00 per bag
1. Kak Oni
2. Euanna
3.
4.
5.

Fungal Cream
Price : RM15.00 per tube
1. Bigben
2. Noor
3. Bouquet
4. Bouquet
5. Shad
6. Nasy
7.


Qiut Wet Food
Price : RM3.00 one tin
1.
2.
3.
4.



NOTE : RED MEANS PAID.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 05-21-2010 at 12:33 PM.
Reply With Quote
  #5451  
Old 05-20-2010, 01:18 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 13
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak nurul.. cah nak 7kg adult ngan 3 kg kitten yer kak.. thanks!!
Reply With Quote
  #5452  
Old 05-20-2010, 02:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

WAH!!!!!!!! Kak Azie smp 3 karung 24kg?? itu nak buat pesta BW kat rmh ke atau bg mkn kucing jgn mare
Reply With Quote
  #5453  
Old 05-20-2010, 10:31 PM
safiah's Avatar
safiah safiah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: kajang
Posts: 88
Rep Power: 12
safiah is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak nurul... pit nk 15kg adult ek..
__________________
~safiah=pipit~
Reply With Quote
  #5454  
Old 05-21-2010, 09:28 AM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
WAH!!!!!!!! Kak Azie smp 3 karung 24kg?? itu nak buat pesta BW kat rmh ke atau bg mkn kucing jgn mare
June, kalau boleh dibuat biskut ala2 famous amos mesti sedapkan june.... akk pun tak pasti mana silap nya cara akk kasi makan... makin banyak anak2 bulus akk angkut bawak balik, makin tak reti pulak akk nak adjust banyak mana yang perlu diberi... 21 hekor dalam rumah dan kandang, tak termasuk anak2 angkat kat depan/belakang rumah dan ditempat keja... memanjang tak cukup stock... bila fikir balik, beli beras pun tak besar dan banyak cam tu... paling tak boleh tahan, bila beli beras sanggup berpusing kelililing carik yang paling murah... tapi, demi anak bulus, sanggup berabis... mudah2an dorang tak derhaka kat akk nanti...
Reply With Quote
  #5455  
Old 05-21-2010, 10:45 AM
norsianti's Avatar
norsianti norsianti is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
norsianti is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak...insyallah hari isnin atau selasa saya bank in ye..jgn cancell ordering saya..lagi satu apa landmark nak gi umah akak nnt ms nak ambik?
Reply With Quote
  #5456  
Old 05-21-2010, 10:50 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by norsianti View Post
salam kak...insyallah hari isnin atau selasa saya bank in ye..jgn cancell ordering saya..lagi satu apa landmark nak gi umah akak nnt ms nak ambik?
Salam.....
Ok noted
Jangan riso order tak akan di cancel kecuali you cancel sendiri
Mmmm landmark ialah stesen LRT Bandar Tasik Selatan and second one is Kem Tentera Sungai Besi
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5457  
Old 05-21-2010, 12:19 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

muahahahah!! biskut famous amos tu yg tak tahan

klu ikut cara saya pakai measurement mangkuk sup yg medium size.pastu letak dlm piring each cat.setiap kucing kat rmh ada piring masing2. jd ada 12 piring kucing kat rmh. saya tau sapa yg kuat mkn sapa yg mkn sikit coz setiap kali durang mkn saya observe. makan diberi ikut sukatan sapa yg kuat mkn sapa yg tak.jd every meal,saya bg 2 mangkuk yg saya ckp td tu.lama lama durang dah dibiasakan dgn portion yg diberi.tak lbh tak kurang.klu kucing strays saya bg agak agak je.durang pun telan je apa saya bg

tp saya setuju dgn statement akak.klu kita yg mkn,beli paling murah pula.kucing lg mkn mewah dari kita kucing saya mkn ikan tenggiri rebus coz durang jeling pun tak mau ikan kembung.tp saya dan suami mkn ikan kembung

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
June, kalau boleh dibuat biskut ala2 famous amos mesti sedapkan june.... akk pun tak pasti mana silap nya cara akk kasi makan... makin banyak anak2 bulus akk angkut bawak balik, makin tak reti pulak akk nak adjust banyak mana yang perlu diberi... 21 hekor dalam rumah dan kandang, tak termasuk anak2 angkat kat depan/belakang rumah dan ditempat keja... memanjang tak cukup stock... bila fikir balik, beli beras pun tak besar dan banyak cam tu... paling tak boleh tahan, bila beli beras sanggup berpusing kelililing carik yang paling murah... tapi, demi anak bulus, sanggup berabis... mudah2an dorang tak derhaka kat akk nanti...
Reply With Quote
  #5458  
Old 05-21-2010, 12:40 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Blackwood

.:: Thanx Kak Nurul... Payment nanti saya bank in as soon as possible... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #5459  
Old 05-21-2010, 02:09 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by June View Post
muahahahah!! biskut famous amos tu yg tak tahan

klu ikut cara saya pakai measurement mangkuk sup yg medium size.pastu letak dlm piring each cat.setiap kucing kat rmh ada piring masing2. jd ada 12 piring kucing kat rmh. saya tau sapa yg kuat mkn sapa yg mkn sikit coz setiap kali durang mkn saya observe. makan diberi ikut sukatan sapa yg kuat mkn sapa yg tak.jd every meal,saya bg 2 mangkuk yg saya ckp td tu.lama lama durang dah dibiasakan dgn portion yg diberi.tak lbh tak kurang.klu kucing strays saya bg agak agak je.durang pun telan je apa saya bg

tp saya setuju dgn statement akak.klu kita yg mkn,beli paling murah pula.kucing lg mkn mewah dari kita kucing saya mkn ikan tenggiri rebus coz durang jeling pun tak mau ikan kembung.tp saya dan suami mkn ikan kembung

mangkuk plastik itu lah yang akk pakai.. banyak berlebih la june.. mula2 bila masukkan bw dalam mangkok, sikit punya bernafsu dorang makan... akk pun melilih air lior bila dengar dorang kunyah benda tu... bila dah masuk angin bw tu, tak bernafsu dah.. tu yang banyak membazir tu june... tapi, kebanyakkan nya, perut dorang boroi2 gak... tak per, kali ni akk nak ikut cara june, mana yang kuat makan, bagi semangkuk, yang jaga perut, akk nak kurangkan sukatan... tengok camana nanti...

betul june, kucing2 duduk dalam rumah nie, memang banyak songgeh sikit... macam tau pulak ikan mana mahal, ikan mana yang murah... mak bapak ni, makanlah ikan longgok aje.... sebab nak bagi "baik punya makan" untuk dorang yang tak boleh keluar rumah tu....
Reply With Quote
  #5460  
Old 05-21-2010, 02:17 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Kak,maksud saya bukan seekor semangkuk BW. tp 2 mangkuk sup medium size tu saya gunakan utk sukatan makan kucing kat rmh.2 mangkuk sup utk 12 ekor kucing kat rmh.yg mana mkn byk piring dia ada lbh,yg jenis mkn sikit,maka sikitlah BW kat pinggan durang.camtu salah seekor yg kuat mkn Pokemon.tgk badan mak aih!! tegap dan berat.dulu 9kg.pastu masuk slimming program turun 7kg.badan dia tegap dan muka hensem.tp otak wayar putus dia ni dahlah berat,malam malam suka tido atas perut saya.bayangkan 7kg dok atas perut.tak senak dibuatnya

apa nak buat kak,kita hamba kucing mkn lebih kurang kenyang dahlah.master kita kena makan sedap

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
mangkuk plastik itu lah yang akk pakai.. banyak berlebih la june.. mula2 bila masukkan bw dalam mangkok, sikit punya bernafsu dorang makan... akk pun melilih air lior bila dengar dorang kunyah benda tu... bila dah masuk angin bw tu, tak bernafsu dah.. tu yang banyak membazir tu june... tapi, kebanyakkan nya, perut dorang boroi2 gak... tak per, kali ni akk nak ikut cara june, mana yang kuat makan, bagi semangkuk, yang jaga perut, akk nak kurangkan sukatan... tengok camana nanti...

betul june, kucing2 duduk dalam rumah nie, memang banyak songgeh sikit... macam tau pulak ikan mana mahal, ikan mana yang murah... mak bapak ni, makanlah ikan longgok aje.... sebab nak bagi "baik punya makan" untuk dorang yang tak boleh keluar rumah tu....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.