Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-18-2010, 09:05 AM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Default kucing jatuh lagi...

Uolss...

Tailung jatuh lagi dari tgkt 3..kali ni tah cane silapnye sampai mulut dia berdarah..bawak g klinik vet UPM, sbb klinik tu je yg bukak pagi2..doc ckp lelangit Taiung koyak..so kene la jahit...dari semalam lg Tailung dah admitted wad sbb nk bg ubat n fluid sbb berat badannye turun drp 5.2kg kpd 4.9kg je..Td call Klinik Vet ingt nk tau ape perkembangan Tailung, tp belom operation lg..aduii..korang, Klinik Vet UPM ok kan??
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2010, 12:08 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by spongegirl View Post
Uolss...

Tailung jatuh lagi dari tgkt 3..kali ni tah cane silapnye sampai mulut dia berdarah..bawak g klinik vet UPM, sbb klinik tu je yg bukak pagi2..doc ckp lelangit Taiung koyak..so kene la jahit...dari semalam lg Tailung dah admitted wad sbb nk bg ubat n fluid sbb berat badannye turun drp 5.2kg kpd 4.9kg je..Td call Klinik Vet ingt nk tau ape perkembangan Tailung, tp belom operation lg..aduii..korang, Klinik Vet UPM ok kan??
Kesian Tailung......
Rasanya Spongegirl kena ambil more EXTRA pre cautions untuk mengelakkan Tailung jatuh lagi.
Pasang la netting kat kawasan rumah you tu...
Kali nie lelangit koyak.... lain kali tak tau apa lagi....
Prevention is better than cure my friend.

Memang UPM ni ok.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2010, 04:11 PM
iraiqaim's Avatar
iraiqaim iraiqaim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Rep Power: 0
iraiqaim is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

kesian Tailung...
i harap dia cepat sembuh dan sihat semula...
betul ckp Felix tu...u kena elakkan dia dari jatuh lg selepas ni...
update ye...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-25-2010, 09:27 AM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

2la..sebelom ni dia okey je..mesti tgh berangan or sibuk2 nk jilat badan tu g jatuh tu..hmm...ape2pun Tailung dah beransur sehat dahh...alhamdulillahh......ni yg nk bg dia gebu n gumuk balik..sbb mase dia sakit tu, selera makan dia mmg putus abis..maklumlah mulutla kene jahit, mana nk makan...tp pe'el dia pelik dah pas dia nk sehat ni..dah sibuk2 nk dok dlm toilet..siap dok baring2 lagi...risau gak...

*pic Tailung latest pas discaj wad..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	18052010244.jpg
Views:	104
Size:	69.1 KB
ID:	9343   Click image for larger version

Name:	18052010245.jpg
Views:	105
Size:	76.1 KB
ID:	9344   Click image for larger version

Name:	18052010247.jpg
Views:	113
Size:	53.1 KB
ID:	9345   Click image for larger version

Name:	18052010251.jpg
Views:	93
Size:	91.8 KB
ID:	9346   Click image for larger version

Name:	20052010253.jpg
Views:	109
Size:	142.7 KB
ID:	9347  

Click image for larger version

Name:	20052010252.jpg
Views:	140
Size:	145.9 KB
ID:	9348   Click image for larger version

Name:	20052010254.jpg
Views:	92
Size:	143.9 KB
ID:	9349  
Reply With Quote
  #5  
Old 05-25-2010, 10:03 AM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Alahai, ciannya tengok Kiss Tailung for me, suruh dia get well soon.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2010, 11:37 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kucing jatuh lagi...

spongegirl,lepas ni kena betul betul pastikan rmh suma kena netting & takde ruang utk dia panjat2. klu tak in the future dia jatuh lg,mgkn lgsg tak blh ubat.menyesal tak sudah. remember,bukan semua orang/binatang dpt peluang kedua.

akak sejak kes Peterpan jatuh dari tgkt 3,smp skrg,sikit pun tak kasih peluang mamat tu panjat sana sini.

Quote:
Originally Posted by spongegirl View Post
2la..sebelom ni dia okey je..mesti tgh berangan or sibuk2 nk jilat badan tu g jatuh tu..hmm...ape2pun Tailung dah beransur sehat dahh...alhamdulillahh......ni yg nk bg dia gebu n gumuk balik..sbb mase dia sakit tu, selera makan dia mmg putus abis..maklumlah mulutla kene jahit, mana nk makan...tp pe'el dia pelik dah pas dia nk sehat ni..dah sibuk2 nk dok dlm toilet..siap dok baring2 lagi...risau gak...

*pic Tailung latest pas discaj wad..
Reply With Quote
  #7  
Old 05-25-2010, 12:04 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by spongegirl View Post
2la..sebelom ni dia okey je..mesti tgh berangan or sibuk2 nk jilat badan tu g jatuh tu..hmm...ape2pun Tailung dah beransur sehat dahh...alhamdulillahh......ni yg nk bg dia gebu n gumuk balik..sbb mase dia sakit tu, selera makan dia mmg putus abis..maklumlah mulutla kene jahit, mana nk makan...tp pe'el dia pelik dah pas dia nk sehat ni..dah sibuk2 nk dok dlm toilet..siap dok baring2 lagi...risau gak...

*pic Tailung latest pas discaj wad..
Spongegirl, Tailung cedera macam nie ke? Clariss kena langgar kereta, tengkorang pecah, mulut pecah, kena operate mulut masukkan dawai utk tolong sembuh dengan baik, lepas 2 bulan baru boleh keluarkan dawai kat mulut dia ... nasib baik mama dia (Mas Ayu) jumpa dia awal terkiau-kiau kat tengah jalan hampir mati, berlumuran darah dikejarkan ke klinik. Kereta yg langgar tak berhenti, tapi nasib baik kereta selepas tu berhenti dan tahan semua kereta yg belakang.

Nasib baik juga diaorang dapat fosterer yg baik sanggup utk jaga dia sekarang. Dah mula boleh makan sendiri. Tapi masih makan antibiotik takut kena infection lagi, maklumlah banyak kecederaan dalaman dan masuk dawai mulut, dan kena taroh heat pack kat muka untuk membantu pengaliran darah dan mempercepatkan sembuhan kecederaan.

Semoga Tailung sembuh dengan baik jua.

Lihat:
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...-case-sos.html,
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...lariss_17.html,
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...goes-home.html,
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...s-updates.html dan
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...ery-today.html.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clariss01.jpg
Views:	91
Size:	57.2 KB
ID:	9350   Click image for larger version

Name:	Clariss02.jpg
Views:	99
Size:	56.9 KB
ID:	9351   Click image for larger version

Name:	Clariss03.jpg
Views:	89
Size:	62.1 KB
ID:	9352   Click image for larger version

Name:	Clariss04.jpg
Views:	82
Size:	64.5 KB
ID:	9353   Click image for larger version

Name:	Clariss05.jpg
Views:	110
Size:	66.1 KB
ID:	9354  

Click image for larger version

Name:	Clariss06.jpg
Views:	87
Size:	58.6 KB
ID:	9355  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 05-25-2010 at 12:44 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-25-2010, 12:32 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

tak boleh tahan tengok kucing jatuh. sekali xpe, ni dah dua kali jatuh. when are you gonna learn ...
Reply With Quote
  #9  
Old 05-25-2010, 12:53 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by spongegirl View Post
2la..sebelom ni dia okey je..mesti tgh berangan or sibuk2 nk jilat badan tu g jatuh tu..hmm...ape2pun Tailung dah beransur sehat dahh...alhamdulillahh......ni yg nk bg dia gebu n gumuk balik..sbb mase dia sakit tu, selera makan dia mmg putus abis..maklumlah mulutla kene jahit, mana nk makan...tp pe'el dia pelik dah pas dia nk sehat ni..dah sibuk2 nk dok dlm toilet..siap dok baring2 lagi...risau gak...

*pic Tailung latest pas discaj wad..
Saya rasa dia bukan berangan atau sibuk jilat bulu. Yang saya kuatir adalah effect jatuh kali pertama mungkin ada kecederaan yg tidak dikenalpasti dahulu yg effect pada keupayaan dari segi balance dia, yg buat dia jatuh.

Nie kali kedua dia jatuh akan mengalami kecacatan lagi yg spongegirl belum kenalpasti (tambahan kepada handicap kali pertama) dan menambah risiko dia jatuh lagi dan keupayaan dia misjudge dia punya footing dan sebagainya bertambah teruk.

Saya paling kuatir Tailung suffer kecederaan pada otaknya.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #10  
Old 05-25-2010, 12:56 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: kucing jatuh lagi...

jatuh lg?? hm..kesian miow ni..hope miow is getting better..
Reply With Quote
  #11  
Old 05-25-2010, 03:00 PM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by MidnightMaiden View Post
Alahai, ciannya tengok Kiss Tailung for me, suruh dia get well soon.
hehehehe...tenkiu..
Reply With Quote
  #12  
Old 05-25-2010, 03:02 PM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by June View Post
spongegirl,lepas ni kena betul betul pastikan rmh suma kena netting & takde ruang utk dia panjat2. klu tak in the future dia jatuh lg,mgkn lgsg tak blh ubat.menyesal tak sudah. remember,bukan semua orang/binatang dpt peluang kedua.

akak sejak kes Peterpan jatuh dari tgkt 3,smp skrg,sikit pun tak kasih peluang mamat tu panjat sana sini.
2la...pasni mmg kene kawal rapi si Tailung ni..mmg sy sgt lucky Tailung dapat diselamatkan....Tuhan je yg tau ble dpt call dr hubb yg Tailung jatuh...
Reply With Quote
  #13  
Old 05-25-2010, 03:20 PM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Smile Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Spongegirl, Tailung cedera macam nie ke? Clariss kena langgar kereta, tengkorang pecah, mulut pecah, kena operate mulut masukkan dawai utk tolong sembuh dengan baik, lepas 2 bulan baru boleh keluarkan dawai kat mulut dia ... nasib baik mama dia (Mas Ayu) jumpa dia awal terkiau-kiau kat tengah jalan hampir mati, berlumuran darah dikejarkan ke klinik. Kereta yg langgar tak berhenti, tapi nasib baik kereta selepas tu berhenti dan tahan semua kereta yg belakang.

Nasib baik juga diaorang dapat fosterer yg baik sanggup utk jaga dia sekarang. Dah mula boleh makan sendiri. Tapi masih makan antibiotik takut kena infection lagi, maklumlah banyak kecederaan dalaman dan masuk dawai mulut, dan kena taroh heat pack kat muka untuk membantu pengaliran darah dan mempercepatkan sembuhan kecederaan.

Semoga Tailung sembuh dengan baik jua.

Lihat:
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...-case-sos.html,
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...lariss_17.html,
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...goes-home.html,
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...s-updates.html dan
http://www.myanimalcare.org/2010/05/...ery-today.html.

Furkids..simpati ngan Clariss...hopefully dia cepat sembuh ea..Tailung nasib baik, kecederaannya hanya koyak pada lelangit..so Doc sarankan utk jahit lelangit Tailung supaya air, makanan x masuk..lgpon lelangit satu saluran pegi ke hidung...tu yg ble di hembus2 kuar darah ngan air......

Tailung jatuh hari jumaat..hubb smpai amek Emergency Leave utk hantar Tailung ke klinik..satu2nye klinik yg bukak awal pagi ialah klinik vet UPM..Yg sangat sedey...saya xde disisi Tailung ble dia jatuh....hubb kata, Tailung start mcm mencari sy ble outstation...hmm...

Disebabkan bengkak pada lelangit Tailung, doc belum benarkan buat surgeri lg..so..Tailung dibekalkan ubat..sehinggalah hari Isnin, Tailung dimasukkan ke dalam wad..kurusnya Tailung...sangat sedey sy tgk keadaan dia...bayangkan, berat mase dia sehat 5.3kg..n now juz..4.6kg...

Hari Rabu, Tailung discaj wad..dpt la berjumpa ngan doc yg rawat dia..Doc Nurul..dia mention yg rahang Tailung ade sedikit lari..tp dun worri ianya x serius..asalkan Tailung masih bole bukak n tutup mulut mcm biase...poor Tailung..

Now..keadaan Tailung semakin sehat..nmpak ade selera makan...tu pun umpan ngan wetfood...doc pon saran mcm tu...hopefully lepas ni..Tailung bole main kejar2 mcm dulu balik...
Reply With Quote
  #14  
Old 05-25-2010, 03:23 PM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tak boleh tahan tengok kucing jatuh. sekali xpe, ni dah dua kali jatuh. when are you gonna learn ...
adamyala..mende ni bukan kita nk sgt ianya terjd...u x bole tahan tgk kucing jatuh...apelg saya..
Reply With Quote
  #15  
Old 05-25-2010, 03:25 PM
spongegirl's Avatar
spongegirl spongegirl is offline
erni
 
Join Date: Nov 2008
Location: putrajaya
Posts: 72
Rep Power: 12
spongegirl is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Saya rasa dia bukan berangan atau sibuk jilat bulu. Yang saya kuatir adalah effect jatuh kali pertama mungkin ada kecederaan yg tidak dikenalpasti dahulu yg effect pada keupayaan dari segi balance dia, yg buat dia jatuh.

Nie kali kedua dia jatuh akan mengalami kecacatan lagi yg spongegirl belum kenalpasti (tambahan kepada handicap kali pertama) dan menambah risiko dia jatuh lagi dan keupayaan dia misjudge dia punya footing dan sebagainya bertambah teruk.

Saya paling kuatir Tailung suffer kecederaan pada otaknya.
Furkids..sy takutla klu terjd yg mcm tu..hopefully jangan la...
Doc ckp..respon dia bagus...tp apepun pasni mmg nk bwk Tailung g Xray..
Reply With Quote
  #16  
Old 05-25-2010, 09:49 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: kucing jatuh lagi...

hi...hope awk psgla net utk elak same condition jd..
Reply With Quote
  #17  
Old 05-26-2010, 10:41 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by spongegirl View Post
Furkids..sy takutla klu terjd yg mcm tu..hopefully jangan la...
Doc ckp..respon dia bagus...tp apepun pasni mmg nk bwk Tailung g Xray..
Tak yah buat X-ray dah lah, Spongegirl, buat dia tambah stress lagi dan kalau buat kemudian pun, apa boleh buat lagi sebab dia pun tengah sembuh tu. Lagi pun, kalau X-ray tunjuk apa-apa pun, bukan nya ada vet yg pakar sangat buat pembedahan kat otak dan kepala kucing macam pakar pembedahan utk manusia. Buang duit ajer dan buat kita rimas. Lain kalau tulang kat kaki patah sebab yg itu lebih kurang ada la vet yg boleh buat operation.

Saya dengar bahawa Clariss pun tak ada buat X-ray, cuma pemeriksaan secara pemerhatian fisikal sahaja sebab memang vet dia kata tak ada kepakaran buat pembedahan yg sulit mcm kita manusia di hospital. Jadi vet tu kata, kalau dia dapat hidup dan survive beberapa hari tu adalah satu tanda baik dan menunjukkan harapan recover adalah cerah. Yang baiknya, vet tersebut pernah handle beberapa kes kemalangan yg melibatkan bahagian kepala haiwan kesayangan, jadi memang ada sedikit pengalaman lah. Dia juga ada cerita satu kes di mana dia taroh dawai kat mulut utk kes mcm Clariss tapi kecederaan kat mulut pet tersebut teruk dan walaupun cuba, pet tersebut tak dapat buka mulut langsung. Akhirnya, pet malang tu mati kebuluran sebab tak dapat makan, mulut tak leh buka langsung, lock terus.

Dia juga cerita ada kes di mana pet tu nampak ok, sembuh dengan baik tapi perangai dia tu berubah daripada manja gila, jadi garang gila. Kalau Tailung jadi mcam tu (harap tidak), Spongegirl jangan marah dia, ya ... tetap sayangkan dia dan jaga dia dengan baik sebab Tailung kena kemalangan mcm tu pun adalah sebab dia rindu sangat dengan Spongegirl semasa Spongegirl tiada. Tailung tu special cat, ingat selalu dan sabar dengan dia.

Cuba kasi gamat Healin yg tiada perisa kat dia hari-hari. Itu si June boleh recommend, dia guna utk Peterpan yg sekarang dah sembuh dengan baik. Kes tu boleh kata satu miracle.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #18  
Old 05-26-2010, 02:43 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 11
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Sponggy,

other solution is.... pindah rumah, cari rumah teres jer... sure tak jatuh lagi
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #19  
Old 05-26-2010, 03:57 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by Halim66 View Post
Sponggy,

other solution is.... pindah rumah, cari rumah teres jer... sure tak jatuh lagi
Rumah teres tak jatuh tapi ada pulak masalah lain ... mcm kena langgar kereta atau motor, kena racun atau sembur air panas oleh neighbours from hell, kena bunuh oleh anjing liar ... whatever it is, the absolute important thing is that we need to be alert and watch out for our beloved cats all the time. Memang takes effort and time, sometimes we may fail, but the important thing is that we remember always, keep learning and improving.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #20  
Old 05-26-2010, 04:14 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 11
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: kucing jatuh lagi...

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Rumah teres tak jatuh tapi ada pulak masalah lain ... mcm kena langgar kereta atau motor, kena racun atau sembur air panas oleh neighbours from hell, kena bunuh oleh anjing liar ... whatever it is, the absolute important thing is that we need to be alert and watch out for our beloved cats all the time. Memang takes effort and time, sometimes we may fail, but the important thing is that we remember always, keep learning and improving.
Ye lorr, sebab we're talking about "jatuh lagi"... and my my case, all 6 of my cats skarang ni indoor, since my late BumbleBee dulu kena lenggek dgn van skolah.... once a while mmg bagi lepas main dekat luar rumah TAPI under my observation...no more curi-2 keluar dah.

Bottom line is, kena belajar lah, then bila dah terkena, kena selalu beringat. Sama jugak macam kita bela anak kecik kita... kena minimized kan risk mcm baldi yg ada air.. cerek panas and so on. So safety precaution ni bukan setakat bela anak orang atau kucing tapi utk SEMUA....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wow...Pak Danny dapat cucu lagi..... Daniel Cat TV and Photos 206 03-03-2011 02:54 PM
saya terkena lagi..!! abzalia General Discussion 24 04-27-2010 12:11 AM
sms : sayang...tailung jatuh...;( spongegirl Cats & Kittens 23 07-09-2009 02:14 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
Olrait...kita jumpa lagi Bareen Member Introductions 25 08-22-2008 02:56 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.