Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-29-2009, 11:57 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 12
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Sapa Nak Ikut Pakcu? !!

juling manja tu pakcu...hehehehehe...
__________________
Reply With Quote
  #22  
Old 05-29-2009, 11:59 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Sapa Nak Ikut Pakcu? !!

huhuhuhu!! Pakcu klu sebut mata blur tu kena slow slow sikit.heheheh!! saya pun 2 x 5.klu driving mlm tak berani jauh2 sebab mata tak nampak.pernah saya sesat balik rmh sendiri driving mlm.malunya tak blh nak cakap.adik saya tanya kenapa ko ikut jln ni?? jln rmh ko kat depan tu hah!! adoi!!! kantoi free Pakcu.kena gelak dgn adik saya.

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ooo ni kes berat dr Pakcu...hehehe. Pakcu kalau time siang ok lagi, tapi bila dah mlm, tu yg blur... mata pun blur.... silau2 semacam jer. Dulu Pakcu gi check mata, kawan Pakcu gelakkan sebab org check tu kata Pakcu ada juling-juling sikit, juling air.... hehe betul ker. Juling pun juling ler... asal juling menawan...kakakaka...
Reply With Quote
  #23  
Old 05-30-2009, 10:40 AM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 11
gambate is on a distinguished road
Default Re: Sapa Nak Ikut Pakcu? !!

Pakcu, Alamanda mmg cam gitu, kalau pas kul 10.30, byk pintu/area dia close for security sbb kedai2 dah tutup. Yg susahnye org yg tgk wayang la..hehe.. Tp kalau pas midnite mcm tu, xyah byr parking, mmg boleh kuar je, tu mmg dorang dah set mcm tu.. Sbb kan dorang dah close certain2 area..camne nak byr kan?

Lg satu, kalau tgk glass door otomatik, takleh bukak kat area parking tu, jgn guna staircase kat situ, unless ada parkguard, sebab masuk bole, nak kuar nnt takleh.. Sbb pintu rintangan dorg tu bole bukak luar je..
If glass door otomatik tu leh bukak, maknanye still bole bayar otopay. If not maknanya leh kuar FREE..hehe

Nak senang, parking kat lower ground je.. Bila masuk parking tu, jgn naik atas, park kat tingkat bwh lagi. Nnt dah abis tgk wayang..follow je org ramai2 jalan tu, sure tembus parking lot kat tingkat lower ground tu. Naik keta terus leh balik, since parking free malam2 gitu.. huhu


Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe... dengki ek. Kwn2 semer, mlm tadi Pakcu tgk Angels n Demons kat Alamanda Putrajaya. Duyong temankan Pakcu, tak ler boring sangat tgk wyg sorang. Overall, A&D tu puashati la tgk, jalan citer ok, suspensenyer leh tahan, tapi cam leh tau sapa penyangaknyer dari mula. Anyhow, Pakcu rasa the first one Davinci Code, impactnyer lagi kuat.
Pas tu nak citer lagi semlm. Pakcu parking kat rooftop parking. Luper lak nak beritau, sebenonyer this is my 1st time gi Alamanda. So lepas wayang, ada dlm 20 minit sesat cari parking kat atas tu. Jam dlm kul 1.30 pagi. Turun-naik, dlm sejuk2 tu bsah gak dek peluh. Duyung dah balik n dia parking kat tempat lain. Biler dah jumper, sesatlak camana nak turun tingkat 5 nak byr auto parking. Lift lak tak mau naik2, ikut tangga sampai tingkat 5, pintu kunci lak, nak telefon tak der lak no. Camana kete nak kuar nih. Rasa nak nangis pun ader, bola dah nak start dah.... Tapi, Tuhan nak tolong kut, rasanya Pakcu mcm nak give up dah.. Sorang2 kat rooftop tu tiba2 Pakcu tengok tiang penghadang kat tempat jolok kad parking naik, n tak turun2 lak tu. Pakcu lari gi kete, cepat2 start n lalu.... So lepas lah Pakcu, tak bayar pun parking...hehehe, camana ek jadik macam tu... Lepas tu sesatlak nak balik Bangi. Last2 sampai dekat jam 3 pagi.... Eto'o dah score satu...hahaha.
Hehe... itu lah citer Angels and Demons Pakcu... suspense gak dalam 1 jam setengah... wakaka
Reply With Quote
  #24  
Old 05-30-2009, 11:47 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Sapa Nak Ikut Pakcu? !!

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
Pakcu, Alamanda mmg cam gitu, kalau pas kul 10.30, byk pintu/area dia close for security sbb kedai2 dah tutup. Yg susahnye org yg tgk wayang la..hehe.. Tp kalau pas midnite mcm tu, xyah byr parking, mmg boleh kuar je, tu mmg dorang dah set mcm tu.. Sbb kan dorang dah close certain2 area..camne nak byr kan?

Lg satu, kalau tgk glass door otomatik, takleh bukak kat area parking tu, jgn guna staircase kat situ, unless ada parkguard, sebab masuk bole, nak kuar nnt takleh.. Sbb pintu rintangan dorg tu bole bukak luar je..
If glass door otomatik tu leh bukak, maknanye still bole bayar otopay. If not maknanya leh kuar FREE..hehe

Nak senang, parking kat lower ground je.. Bila masuk parking tu, jgn naik atas, park kat tingkat bwh lagi. Nnt dah abis tgk wayang..follow je org ramai2 jalan tu, sure tembus parking lot kat tingkat lower ground tu. Naik keta terus leh balik, since parking free malam2 gitu.. huhu
Ooo yeker, tu 1st time Pakcu kat Alamanda. Memang panik masa sorang2 kat rooftop parking tu. Masa tu Pakcu tgk tempat lalu parking tu, penghalang dier memang tertutup. Lepas turun naik, nak byr parking, bila Pakcu naik balik penghalang tu dah ternaik/bukak. Apa lagi, Pakcu pun cabutler. Oooo cam tu ek, kalau lepas tgh mlm parking free ek.....
Reply With Quote
  #25  
Old 05-30-2009, 07:47 PM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 11
gambate is on a distinguished road
Default Re: Angels and Demons - My Version..

Haah. biasanye mcm tu la.. Dorang akan bukak satu, satu lagi palang x bukak. Pape pon, kita tgk dulu carefully, kalau dua2 tak bukak, maknanye glass door x kunci lg and still kena byr parking. But usually midnite dah x payah byr..hehe..
Biasa la first time gi, nnt dah lama2 mesti pakcu dah biasa..
Reply With Quote
  #26  
Old 06-01-2009, 02:52 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 12
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Angels and Demons - My Version..

chop nak tanye..betul ke kalau nak rasa feel tengok angel n demon kena layan da vincci code dulu? ...mak cam taste sangat nak tengok AnD ni tapi boifren mak kata kena tengok da vincci code dulu baru paham...alahaii...last2 mak layan monster vs alien ngn girlfren and boifren kecik..wakakakkaka
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #27  
Old 06-01-2009, 05:48 PM
gambate's Avatar
gambate gambate is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: Ampang-Serdang-Bangi
Posts: 76
Rep Power: 11
gambate is on a distinguished road
Default Re: Angels and Demons - My Version..

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
chop nak tanye..betul ke kalau nak rasa feel tengok angel n demon kena layan da vincci code dulu? ...mak cam taste sangat nak tengok AnD ni tapi boifren mak kata kena tengok da vincci code dulu baru paham...alahaii...last2 mak layan monster vs alien ngn girlfren and boifren kecik..wakakakkaka
Bg pendapat saya la kan, x payah tengok Da Vinci Code pon xpe, sebab kes dia xde kesinambungan pon, cuma watak je ada.. Kalau tgk Da Vindi Code dulu, kita akan sedia tahu.. character Prof Robert Langdon (hero citer ni..), apa minat dia/ bidang dia..n apa ke'terror'an dia..

Tp kalau trus tgk AnD, kiter leh tahu gak through the development of the story line..

Saya pon stuju dgn Pakcu, DaVinci Code lg saspen dr AnD.. But still, it's a worth watch..
__________________
~~You can take the cat out of the village, but you can't take the village out of the cat~~
Reply With Quote
  #28  
Old 06-01-2009, 06:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Angels and Demons - My Version..

hmm!! Angel & Demons mmg best.mcm gambate cakap tu betul.ingat nak tgk cite ni last week tp husband tak suka cite heavy drama last2 beli DVD cetak rompak.heheheh!! tp blm ada time lg nak tgk.I'm sure the story is very good.

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
Bg pendapat saya la kan, x payah tengok Da Vinci Code pon xpe, sebab kes dia xde kesinambungan pon, cuma watak je ada.. Kalau tgk Da Vindi Code dulu, kita akan sedia tahu.. character Prof Robert Langdon (hero citer ni..), apa minat dia/ bidang dia..n apa ke'terror'an dia..

Tp kalau trus tgk AnD, kiter leh tahu gak through the development of the story line..

Saya pon stuju dgn Pakcu, DaVinci Code lg saspen dr AnD.. But still, it's a worth watch..
Reply With Quote
  #29  
Old 01-02-2010, 01:24 AM
adil_hidayat's Avatar
adil_hidayat adil_hidayat is offline
Yeah, I have cats~
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bayan Baru, Penang
Posts: 15
Rep Power: 0
adil_hidayat is on a distinguished road
Send a message via ICQ to adil_hidayat Send a message via MSN to adil_hidayat Send a message via Yahoo to adil_hidayat
Default Re: Angels and Demons - My Version..

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. Pakcu rasa nak gi tgk wayang hari ni kat GSC Mid Valley, Citer Angels n Demons kul 9.30, n Terminator Salvation kul 12.30 am... Uikk tamaknyer kan, sekali dua.... hehehe. Bukan apa, Pakcu jrg dapat kuar KL, tu yg jadi mcm tu.... . Sapa nak ikut, beritau ler.... hehe..
Ho ho memang tamak

Tapi samalah kita, saya pun tgk 2 serentak gak dulu. YEAH
__________________
...he said " Strays are strays..that's the cycle of life" and "cats do have their own rights..".
What I said was GOD created cats (@ animals) as a standalone being, not requiring human (or other beings) intervention/s to live.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.