Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-21-2010, 12:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

Hi!! Kwn kwn.ada tak yg tgk Taiwan tv series Down With Love yg skrg tengah main kat 8TV?? isk!!isk!! tengah gila tgk siri ni.mmg best.simple story line tp kelakar. Jerry Yan is superb tp Ella from trio SHE agak overacting kdg2.

tengah godek2 dpt link all abt Jerry Yan yg juga former member now defunct boy band F4. Dulu pernah nampak dia main kat siri Hot Shot & Meteor Garden tp tgk dia main dlm Down With Love baru nampak acting skill dia.

Selain tu,skg ni tengah gila tgk China TV siri yg juga main Mon-Fri kat 8TV 830pm. The Heaven Sword & The Dragon Sabre. Skrg ni my husband and me dah jd member Kultus Wu Dang/Helang Syurga. Kultus hero dlm siri ni. hehehehhe!!

http://www.jerryyanpage.faithweb.com/photo.html
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2010, 03:23 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

Hi kak June,

Yana minat giler la ngn Jerry Yan 2, dr zaman Meteor Garden dlu lg..
memang dok follow cite Down With Love.. tp sbb dia tayang sabtu ptg, kadang termiss gak..
Yana ni hantu cite cina.. cte Taiwan n Hong Kong..cuma sekarang follow cte Down With Love ja.. yg mlm2 kt 8TV tak tgk sgt sebab kurang sikit cite yg lawan2 nie.. ada member2 ofis offer cite Taiwan yg diorg download tp tak de subtitle, garu kepala la kalau nk tgk.. Yana paham simple mandarin ja..

Pasal Jerry Yan 2, Kak June perasan tak kalau dia senyum tersipu-sipu comel sgt.. Haaiihhh, tak tau la dh berapa kali terjatuh cinta ngn dia..hehehehhehe..
kalau among kawan2 skolah dlu, kitorg tak panggil dia Jerry Yan, kitorg panggil Dao Ming Si.. penangan cite Meteor Garden la..
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2010, 03:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

Hi!hi!!hi!!hi!! mmg suka tgk dia tersenyum.lesung pipit dia dalam akak pun jatuh cinta 10x dah ni.suami akak pun fening dgn gelagat akak yg mengalahkan budak sekolah akak ni punya cinta gila bayang ada musim.skrg musim cerita Taiwan dan China.

akak faham gak at least basic Mandarin cuma tak reti ckp.akak ada beli DVD lanun Down With Love dari pasar malam. sekali dah tgk baru tau takde subtitle.bantai gak tgk.ketawa sorang sorang part yg masa mula mula Yang Guo diupah jd nanny anak sedara Yu Ping. akak selalu tgk tengah mlm.kucing pun join tgk DVD

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Hi kak June,

Yana minat giler la ngn Jerry Yan 2, dr zaman Meteor Garden dlu lg..
memang dok follow cite Down With Love.. tp sbb dia tayang sabtu ptg, kadang termiss gak..
Yana ni hantu cite cina.. cte Taiwan n Hong Kong..cuma sekarang follow cte Down With Love ja.. yg mlm2 kt 8TV tak tgk sgt sebab kurang sikit cite yg lawan2 nie.. ada member2 ofis offer cite Taiwan yg diorg download tp tak de subtitle, garu kepala la kalau nk tgk.. Yana paham simple mandarin ja..

Pasal Jerry Yan 2, Kak June perasan tak kalau dia senyum tersipu-sipu comel sgt.. Haaiihhh, tak tau la dh berapa kali terjatuh cinta ngn dia..hehehehhehe..
kalau among kawan2 skolah dlu, kitorg tak panggil dia Jerry Yan, kitorg panggil Dao Ming Si.. penangan cite Meteor Garden la..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2010, 05:00 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

akak beli DVD lanun brapa ringgit??
skarang mcm susah sikit nk cari lanun2 nie, unless balik Kedah..

Kalau tgk cite 2 kadang2 geram gak ngn mamat hensem 2, susah betul nk ckp kt Yang Guo yg dia sayang Yang Guo..

Yana kalau tgk mesti sambil peluk bantal pastu sengih2, hubby taw dh mst dok melayan Dao Ming Si la tu..

dr kecik lg memang suka cite cina.. jepun kadang2 layan gak tp korea tak tgk langsung, tak taw nape ntah..
dulu masa zaman skolah, tiap ptg pukul 6 mesti stand by depan tv tnggu cite cina.. sampai kena marah ngn ayah..
Reply With Quote
  #5  
Old 04-22-2010, 12:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

beli harga RM24 DVD lanun tu.kat pasar malam area rmh akak gak. akak tak larat nak tunggu tgk kesudahannya mcm mana coz tv lambat sgt.every Saturday je. skrg akak dah tgk smp episod 25.total episod ada 30 dlm DVD tu.

Ego lelaki Yana.mmg ada yg stail susah nak luahkan coz ego.

akak satu family suma hantu cerita Cina,Jepun,Korea, Hong Kong.dari kecik mak akak suka sgt melekat kat tv setiap pkl 5ptg.dulu dulu femes cerita The B und. Carina Lau heroinnya.hero tu akak dah lupa nama.maklumlah masa tu kecik lg Suami akak pula lbh suka cerita cina dari mainland China terutama yg kungfu2. yg mcm 8TV skrg main.

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
akak beli DVD lanun brapa ringgit??
skarang mcm susah sikit nk cari lanun2 nie, unless balik Kedah..

Kalau tgk cite 2 kadang2 geram gak ngn mamat hensem 2, susah betul nk ckp kt Yang Guo yg dia sayang Yang Guo..

Yana kalau tgk mesti sambil peluk bantal pastu sengih2, hubby taw dh mst dok melayan Dao Ming Si la tu..

dr kecik lg memang suka cite cina.. jepun kadang2 layan gak tp korea tak tgk langsung, tak taw nape ntah..
dulu masa zaman skolah, tiap ptg pukul 6 mesti stand by depan tv tnggu cite cina.. sampai kena marah ngn ayah..
Reply With Quote
  #6  
Old 04-22-2010, 12:26 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

haaiiihh...tak leh jadi ni (dengki sbb akak dh tgk byk episod...hehehehehe)
xpe, next week Yana blek Alor Star akan ku serbu semua kedai CD lanun..

Yana slalu masuk satu website nie, dia review cte cina yg baru2.. tp website tu kt umah lak..
sebelum ni Yana tgk kt youtube jer, sbb selalu ade subtitle..
tp sejak guna broadband je kt umah tak dpt la..

eh akak, nk tanya psl pasir kucing..
sblom nie yana pkai Tidy Cat non clumping, semalam g tesco beli yg Tesco Premium.. akak guna pasir tu kan?
blek umah masa mengemas bilik anak2 bulus br Yana teringat yg Tesco 2 ade tulis lightweight.. nt pasir tu melekat kt paw diorg tak?
si Ibu suka sepah-sepahkan pasir.. tiap2 hari kena sapu..
masa beli, ada baca perkataan "lightweight " tu, tp tak terpikir pasal sepah.. just teringat Kak June guna pasir tu je..

dh lari topik dh nie..
selamat jatuh cinta ngn Encik Jerry Yan..
Reply With Quote
  #7  
Old 04-22-2010, 12:47 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

serbu jgn tak serbu yalah,tiap2 mlm bila suma dah masuk cage,suami dah tido akak merayap ke ruang tamu layan DVD smp pkl 1-2pg.rasanya kena stop jap aktiviti ni.coz menguap guap kat ofis

yg website review cerita cina tu,tulisan omputeh ke chinese character?? susah klu durang tulis dlm chinese character.

eh,takdelah.akak pakai brand Katty Kat Bamboo sand.rasanya Kak Nurul yg pakai Tesco brand. Bamboo sand pun ada gak tracking tp tak melekat mcm lumpur kat lantai.bergolek2 mcm guli kecik.senang nak kemas dan tak dusty mcm clumping clay.

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
haaiiihh...tak leh jadi ni (dengki sbb akak dh tgk byk episod...hehehehehe)
xpe, next week Yana blek Alor Star akan ku serbu semua kedai CD lanun..

Yana slalu masuk satu website nie, dia review cte cina yg baru2.. tp website tu kt umah lak..
sebelum ni Yana tgk kt youtube jer, sbb selalu ade subtitle..
tp sejak guna broadband je kt umah tak dpt la..

eh akak, nk tanya psl pasir kucing..
sblom nie yana pkai Tidy Cat non clumping, semalam g tesco beli yg Tesco Premium.. akak guna pasir tu kan?
blek umah masa mengemas bilik anak2 bulus br Yana teringat yg Tesco 2 ade tulis lightweight.. nt pasir tu melekat kt paw diorg tak?
si Ibu suka sepah-sepahkan pasir.. tiap2 hari kena sapu..
masa beli, ada baca perkataan "lightweight " tu, tp tak terpikir pasal sepah.. just teringat Kak June guna pasir tu je..

dh lari topik dh nie..
selamat jatuh cinta ngn Encik Jerry Yan..
Reply With Quote
  #8  
Old 04-22-2010, 01:32 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Down With Love

Kalau melalui online nak layan drama2 cina, jepun atau korea dan sebagainya, Zee selalu view web ni http://www.mysoju.com/ ..
Bleh kata banyak cerita ada, dari yang baru sampai ke lama2 punya...
Dulu2 masa sekolah lagi Zee layanla drama2 gini lagi2 kalau Korea punya tapi sekarang dah kurang dah, kira kalau termiss tengok pun tak kisah sangat, masih minat cuma kalau tak ikut dari awal jadi nak suka sangat tu takdela, ye tak...
Down With Love ni plak memang nampak macam best je and pernah tengok beberapa episode tapi sebab seminggu skali jadi jenuh la nak ikut, lagi best kalau hari2 weekdays dia ada macam drama yang lain tapi cepat abis la kot kan....
Sekarang ni pun kalau drama tv layan drama cina TVB dekat 8TV pukul 7pm, kelakar citenya and memang dari dulu minat gakla dengan drama keluaran TVB ni..
Apa2pun buat sesiapa yang minat layan drama2 ni and kalau termiss, jangan risau, layan aja di web MySoju ni...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #9  
Old 04-22-2010, 01:52 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

Quote:
Originally Posted by June View Post
serbu jgn tak serbu yalah,tiap2 mlm bila suma dah masuk cage,suami dah tido akak merayap ke ruang tamu layan DVD smp pkl 1-2pg.rasanya kena stop jap aktiviti ni.coz menguap guap kat ofis

yg website review cerita cina tu,tulisan omputeh ke chinese character?? susah klu durang tulis dlm chinese character.

eh,takdelah.akak pakai brand Katty Kat Bamboo sand.rasanya Kak Nurul yg pakai Tesco brand. Bamboo sand pun ada gak tracking tp tak melekat mcm lumpur kat lantai.bergolek2 mcm guli kecik.senang nak kemas dan tak dusty mcm clumping clay.
sejak keje berlambak kt umah and hubby tak keje bulan nie, tak mampu la Yana nk melayan cite2 kt tv smp malam2.. penat n mengantuk.. kalau berjaga gak memang confirm mata beruang panda la kt ofis esoknya..

website tu tulis english la, klo chinese character lg yana xpaham..tp bukan setiap episod la.. dia just review drama2 baru and ada trailer ntk drama tu..

pasal pasir tu, guna jela dulu.. dh beli smp 8L..exercise la skit menyapu bilik diorg..
Reply With Quote
  #10  
Old 04-22-2010, 01:59 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Kalau melalui online nak layan drama2 cina, jepun atau korea dan sebagainya, Zee selalu view web ni http://www.mysoju.com/ ..
Bleh kata banyak cerita ada, dari yang baru sampai ke lama2 punya...
Dulu2 masa sekolah lagi Zee layanla drama2 gini lagi2 kalau Korea punya tapi sekarang dah kurang dah, kira kalau termiss tengok pun tak kisah sangat, masih minat cuma kalau tak ikut dari awal jadi nak suka sangat tu takdela, ye tak...
Down With Love ni plak memang nampak macam best je and pernah tengok beberapa episode tapi sebab seminggu skali jadi jenuh la nak ikut, lagi best kalau hari2 weekdays dia ada macam drama yang lain tapi cepat abis la kot kan....
Sekarang ni pun kalau drama tv layan drama cina TVB dekat 8TV pukul 7pm, kelakar citenya and memang dari dulu minat gakla dengan drama keluaran TVB ni..
Apa2pun buat sesiapa yang minat layan drama2 ni and kalau termiss, jangan risau, layan aja di web MySoju ni...
thanks BabyZee for the web..
ade stp episod lg.. tp tak leh bukak kt ofis.. harus la i mencuba bila balik nt..
Agreed with u, drama cina TVB memang best.. Yana pon sekarang susah nk follow cite.. maybe sebab penat bila weekday and weekend lak ade jer plan..
Down With Love ni tgk tak miss hanya kerna Encik Jerry Yan jer..
Reply With Quote
  #11  
Old 04-22-2010, 02:28 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

akak tak dpt tgk video tu pakai pc ofis.nanti nak tgk pakai laptop akak.

akak pun rasa klu seminggu sekali susah nak ikut.dahlah time tu 630-8pm.itu time peak period.time org baru nak kuar bersiap2 pergi berhibur dihujung minggu

skrg ni 8TV byk cerita drama cina/taiwan/hk yg best smp berebut nak tgk yg mana satu.

klu korang perasan,cerita setiap negara mesti beza.klu cerita HK,jln cerita lbh cepat.klu cerita Taiwan byk meleret & penuh drama,klu cerita Korea,mesti cinta 3 segi/nangis-nangis.itu kena tukar tukar tgk drama durang.klu tak mesti bosan.cuma sometimes kena change tema.sekali sekali tgk rom com,cerita polis,doktor etc. baru ada variety.

akak pun balik rmh sibuk nak kemas rmh,urus kucing lg.so kdg2 klu layan tv/astro/dvd smp pkl 1-2pg. tp not all the timelah.klu dah penat sgt,10pm pun dah tido. tp skrg ni dok layan DVD Down With Love ni,lmbt tido.menguap2lah kat ofis.ni baru bgn dari nap kat ofis.

Anyway,skrg ni Yana and akak tengah layan Encik Jerry Yan yg hensem tu di lain hari,tgk sapa pula nak akak layan tgk

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Kalau melalui online nak layan drama2 cina, jepun atau korea dan sebagainya, Zee selalu view web ni http://www.mysoju.com/ ..
Bleh kata banyak cerita ada, dari yang baru sampai ke lama2 punya...
Dulu2 masa sekolah lagi Zee layanla drama2 gini lagi2 kalau Korea punya tapi sekarang dah kurang dah, kira kalau termiss tengok pun tak kisah sangat, masih minat cuma kalau tak ikut dari awal jadi nak suka sangat tu takdela, ye tak...
Down With Love ni plak memang nampak macam best je and pernah tengok beberapa episode tapi sebab seminggu skali jadi jenuh la nak ikut, lagi best kalau hari2 weekdays dia ada macam drama yang lain tapi cepat abis la kot kan....
Sekarang ni pun kalau drama tv layan drama cina TVB dekat 8TV pukul 7pm, kelakar citenya and memang dari dulu minat gakla dengan drama keluaran TVB ni..
Apa2pun buat sesiapa yang minat layan drama2 ni and kalau termiss, jangan risau, layan aja di web MySoju ni...
Reply With Quote
  #12  
Old 04-22-2010, 03:14 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

Yana dh berjaya godek-godek web yg BabyZee kasi.. dh boleh tgk..
ada yg dok tersenyum sesorg kt ofis nie.. hehehe..

Setuju ngn Kak June.. cite dr lain negara, style pon lain..
kalau cte cina malaysia/singapore, byk cite pasal family.. bagus, byk pengajaran.. macam cite singapore tajuk I'm not stupid..

Kak June kenal Vannes Wu?? dia berlakon cite Meteor Garden gak.. F4 sama ngn Jerry Yan.. dlu Yana tak suka dia sbb ntah apa ntah buat rambut panjang and budget hensem..
tp, Yana ada tgk trailer drama baru dia berlakon.. dh potong rambut pendek dh.. hensem gilerr... aduh... jatuh cinta lg..

punya la Yana gila ngn hero2 cite cina nie, smp mak penah ckp "last2 nt ko kawen ngn mamat cina".. tp akhirnya hubby ku bukan cina tp muka ja macam cina...
Reply With Quote
  #13  
Old 04-22-2010, 03:32 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

adoi!! yana,tergolek golek akak ketawa baca post ko ni.serupalah nasib kita ni ye. suami akak bukan cina tp mata sepet,kulit putih.klu pigi kedai org ckp cina dgn dia.dulu mula2 kahwin akak jeles dgn dia coz kulit putih terang benderang dari akak.tp skrg kulit dia dah putih kuning coz hari2 naik motor kuranglah sikit jeles.

Vanness Wu sama band dgn Jerry Yan tu. F4. mmg lbh nampak cute klu pendek rambut. tp dia perasan hensem rambut pjg. yg drama dia main skrg tu tengah head to head dgn DWL Jerry Yan.tgk rating mana yg lbh tinggi. huhuhu!! inilah namanya healthy competition.

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Yana dh berjaya godek-godek web yg BabyZee kasi.. dh boleh tgk..
ada yg dok tersenyum sesorg kt ofis nie.. hehehe..

Setuju ngn Kak June.. cite dr lain negara, style pon lain..
kalau cte cina malaysia/singapore, byk cite pasal family.. bagus, byk pengajaran.. macam cite singapore tajuk I'm not stupid..

Kak June kenal Vannes Wu?? dia berlakon cite Meteor Garden gak.. F4 sama ngn Jerry Yan.. dlu Yana tak suka dia sbb ntah apa ntah buat rambut panjang and budget hensem..
tp, Yana ada tgk trailer drama baru dia berlakon.. dh potong rambut pendek dh.. hensem gilerr... aduh... jatuh cinta lg..

punya la Yana gila ngn hero2 cite cina nie, smp mak penah ckp "last2 nt ko kawen ngn mamat cina".. tp akhirnya hubby ku bukan cina tp muka ja macam cina...
Reply With Quote
  #14  
Old 04-22-2010, 03:45 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Down With Love

Vanness dengan Jerry memang BFF la!

Owh, kalau bagi Zee nak kategorikan minat pada drama2 eastern ni maybe drama2 taiwan la paling kurang minat sebab macam Kak June cakap meleretnya kadang2 terlebih2 plak tapi bukan sume drama Taiwan macamtu cuma kebanyakan je gitu...
Apa2pun kalau dah suka layan jugak.....
Lagi best layan drama2 eastern ni, jalan cerita dengan lakonan sume menjadi tu yang sebabnya jadi kegilaan ni.....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #15  
Old 04-22-2010, 05:47 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

Quote:
Originally Posted by June View Post
adoi!! yana,tergolek golek akak ketawa baca post ko ni.serupalah nasib kita ni ye. suami akak bukan cina tp mata sepet,kulit putih.klu pigi kedai org ckp cina dgn dia.dulu mula2 kahwin akak jeles dgn dia coz kulit putih terang benderang dari akak.tp skrg kulit dia dah putih kuning coz hari2 naik motor kuranglah sikit jeles.

Vanness Wu sama band dgn Jerry Yan tu. F4. mmg lbh nampak cute klu pendek rambut. tp dia perasan hensem rambut pjg. yg drama dia main skrg tu tengah head to head dgn DWL Jerry Yan.tgk rating mana yg lbh tinggi. huhuhu!! inilah namanya healthy competition.
malu la chek kena gelak ngn Kak June..
hubby Yana pon slalu kena, klo g kedai org ckp cina ngn dia, dia main angguk2 jer..bila dh pjg lebar org tu ckp ngn dia br dia kata "i tak paham la".. hampeh..
encik hubby layan cte Pandamen kt 8TV.. Yana tak minat macam cite budak2...

dlm cite Autumn's Concerto yg Vanness Wu hensem bangat..
tp rasanya cite ni tak de main kt tv Malaysia..

Weekend ni g South City Plaza boleh la jenguk2 mana tau ade kedai jual CD lanun.. kalau tak salah ade kedai jual CD cite cina kt situ..
Reply With Quote
  #16  
Old 04-23-2010, 12:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

hahahahah!! bagus tu.angguk angguk je.lain belakang cite.td akak merayap kat low yat.original DVD Down With Love pun durang tak jual lg.huh!! lanun juga yg bagus ek.update betul

mcm mana hensem pun Encik Jerry Yan kaki dua,akak punya 2 Mr Jerry Yan kaki 4 juga terhensem di hatiku.wakakakakakk!!




Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
malu la chek kena gelak ngn Kak June..
hubby Yana pon slalu kena, klo g kedai org ckp cina ngn dia, dia main angguk2 jer..bila dh pjg lebar org tu ckp ngn dia br dia kata "i tak paham la".. hampeh..
encik hubby layan cte Pandamen kt 8TV.. Yana tak minat macam cite budak2...

dlm cite Autumn's Concerto yg Vanness Wu hensem bangat..
tp rasanya cite ni tak de main kt tv Malaysia..

Weekend ni g South City Plaza boleh la jenguk2 mana tau ade kedai jual CD lanun.. kalau tak salah ade kedai jual CD cite cina kt situ..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Peterpan & Pokemon.jpg
Views:	655
Size:	147.0 KB
ID:	9215  
Reply With Quote
  #17  
Old 04-23-2010, 03:16 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

eh serupa tp tak sama..

Kak June, mana satu Jerry, mana satu Yan??
Reply With Quote
  #18  
Old 04-23-2010, 07:31 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

mestilah tak sama.Encik Jerry Yan kaki 4 ni lbh hensem & bulu satu badan

Yg kanan tu Jerry Peterpan & yg kiri tu Yan Pokemon


QUOTE=Nur_illiyana;79714]eh serupa tp tak sama..

Kak June, mana satu Jerry, mana satu Yan?? [/QUOTE]
Reply With Quote
  #19  
Old 05-10-2010, 11:33 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Down With Love

Yuhu! Yana,Zee!!! akak dah beli DVD Down With Love last week.hehehehe!!

tp DVD tu bahagi dua.akak beli yg bahagian pertama ada 8 episod je.yg balance episod tu after 8TV abis main baru durang kasih edarkan. dari hari Jumaat lepas smp semalam dok layan DVD.bestlah dari tgk 8TV.byk potong 8TV.DVD suma scene complete yg censor utk budak2 pun ada

Harga RM49.90.pastu ada sub title BM & English tp sub title BM ntah hapa2 durang translate.lari betul dari apa yg pelakon tu ckp. akak tgk subtitle English baru faham



Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1040399.jpg
Views:	529
Size:	89.0 KB
ID:	9310   Click image for larger version

Name:	P1040400.jpg
Views:	533
Size:	88.9 KB
ID:	9311  
Reply With Quote
  #20  
Old 05-10-2010, 02:15 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Down With Love

Kak June !!!!!!!!!!!!!
kt Speedy ker?
akan ku cari smp ke lubang cacing...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.:: Animals's love knows no bounderies.. ::. BabyZee Movies & TV 10 11-07-2008 09:12 AM
Do dogs really get more love than cats dog is my buddy Dogs & Puppies 0 10-28-2008 10:18 AM
I love Cats alancheah Member Introductions 20 08-14-2008 08:40 PM
A Lion's Tale of Love Ezer Movies & TV 12 08-12-2008 10:43 PM
Love these ads steffy1811 Movies & TV 0 08-06-2008 09:38 AM


All times are GMT +8. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.