Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 09-27-2010, 03:23 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

jemput ke majlis zee yang sederhana aje, tapi bila lagi tak tau la ye...

pasal videonya ok la kot, dah dorng mampu cuma ada beberapa cara yang tak padan dengan agama and budaya kita tapi benda dah jadi....
kita jela belajar dari ni...

tapi zee sangat suka seni videography nya,memang awesome! saya mau!!!
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #22  
Old 09-27-2010, 03:46 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

ni yg tak sabar tunggu
kenuri zee ...huhu

memang video nye dibuat oleh professional..mmg terbaek
Reply With Quote
  #23  
Old 09-27-2010, 03:55 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Itulah akibatnya klu ikut benda yg durang sendiri tak tau apa maksudnya. Just pakai ikut coz nampak menarik dan cute.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
yang tiup horn masa bersiram tu june
baru jap tadi aku tau itu amalan org yahudi
bila durg nak semayang tiup horn
kalau kita azan kan
Reply With Quote
  #24  
Old 09-27-2010, 04:28 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sokong Lia

Dulu masa akak kahwin ada suara suara sumbang kata akak kahwin koboi tp sekurang kurangnya dah kahwin 10 tahun. Orang yang bercakap tu kahwin tak sampai 4 tahun cerai. Akak kahwin takde sanding,takde tunang.Rambo macam ko juga. Nikah kat masjid pagi, malam buat kenduri doa selamat limited kpd family member je. Esoknya jamu makan untuk kawan kawan, jiran jiran. Dah selesai.Takde utang dengan siapa siapa. Duit spare siap dapat bawa gi honeymoon ke China 10 hari lagi.

Kahwin ni kalau nak dengar kata kata orang boleh cair telinga. Itu tak sesuai,ini tak bagus, sana tak elok. Lantak dengan kata kata orang. Kita buat mana yang wajib dulu. Kalau ada duit lebih baru buat tambahan yang mana nak ditambah. Kalau setakat takut cakap cakap orang, utang sampai bercicit pun tak abis.
tau xper...lia plak kpg kat Mukah, tp wat majlis kat Kuching,
so x ramai org2 kpg yg tau lia kawin, just sanak sedara jer la yg kitorg bgtau
sbb kalo buat kat kpg, xde sape nak uruskan..ayah dh xde, tinggal mak jer.
so kalau dia uruskan sorg, sian plak plus x nak susahkan sedara2 kt kpg.
serik masa uruskan abg kawin dulu, byk ckp2 belakang ungkit itu ini,
tau jer la kalo kne jenis yg berkira bab2 nak menolong nih.
so prefer buat sederhana kat Kuching, abang2 semua ade kat sane.

yg bestnyer, kawin 8/2006, blk beraya kat kpg 10/2007 (dekat nk setahun tempoh tuu),
ade makcik tuh tanye soklan PAAAAAALING BEST cam nih
"..ko kawin mengejut nih, ko kne TANGKAP BASAH ekk..?? ker ko dah TERmengandung dulu?????..."


masa tuh rasa cam nak gelak guling2 depan makcik tuh.. tp sbb kontrol x nak tunjuk kekurang-ajaran,
dgn selamba nyer bls makcik tuh blk "..makcik, makcik pnh tgk ker dlm paper or tv muka saya kne tangkap basah? dan... kalo saya TERmengandung sblm kawin, agaknyer dah boleh berlari dah pun anak saya kan???..
entah2 dah dapat adik dah pun dia.. tak pe laa makcik, janji saya x buncit dulu cam sesetengah org tuu. kawin ari nih,
besok lusa dah beranak dah..tuh lagi haru
(sambil jeling menantu dia yg 2 bln pas kawin terus beranak)


KESIMPULANNYA :: sbb x kawin grand2 ler org wat spekulasi mcm2 psl lia..
tp senang jer,..ade haku kisah, duit sendiri2..hahaha
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #25  
Old 09-27-2010, 04:34 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

haha..teringin nak tingok cemane rupa muka makcik tuh bila lia sound cemtu .....hukhuk

haah lia...akak pun nak ckp gak .
ada aku kisah ???
Reply With Quote
  #26  
Old 09-27-2010, 04:35 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sokong Lia

Dulu masa akak kahwin ada suara suara sumbang kata akak kahwin koboi tp sekurang kurangnya dah kahwin 10 tahun. Orang yang bercakap tu kahwin tak sampai 4 tahun cerai. Akak kahwin takde sanding,takde tunang.Rambo macam ko juga. Nikah kat masjid pagi, malam buat kenduri doa selamat limited kpd family member je. Esoknya jamu makan untuk kawan kawan, jiran jiran. Dah selesai.Takde utang dengan siapa siapa. Duit spare siap dapat bawa gi honeymoon ke China 10 hari lagi.

Kahwin ni kalau nak dengar kata kata orang boleh cair telinga. Itu tak sesuai,ini tak bagus, sana tak elok. Lantak dengan kata kata orang. Kita buat mana yang wajib dulu. Kalau ada duit lebih baru buat tambahan yang mana nak ditambah. Kalau setakat takut cakap cakap orang, utang sampai bercicit pun tak abis.
lia xde g animun jauh2, tp duit belen kawin tuh
kitorg guna wat tambah2 skit downpayment kete..
pastuh wat persiapan pindah umh (bayo sewa lori & beli brg2 lam umh sewa baru) ..

alhamdulillah.. x nyesal wat majlis ikut ketebalan poket kitorg .. xde hutang2..heheheh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #27  
Old 09-27-2010, 04:56 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post


pasal videonya ok la kot, dah dorng mampu cuma ada beberapa cara yang tak padan dengan agama and budaya kita tapi benda dah jadi....
kita jela belajar dari ni...
Tau xper... mmg cair gile bile tgk video ni... SUPERB!! tp diakui mmg bbrape bnde da xsame dgn kite pny agama
ketepikn soal pakaian dia(rmi yg lg teruk dr tu)... yg paling ketara : Lepas saksi2 kata SAH, terus semua org TEPUK TGN?
xpernah dibuat org...
Reply With Quote
  #28  
Old 09-27-2010, 05:16 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haha..teringin nak tingok cemane rupa muka makcik tuh bila lia sound cemtu .....hukhuk

haah lia...akak pun nak ckp gak .
ada aku kisah ???
hahaha..muka dia berubah serta merta plus
menantu dia plak tunduk tersipu2 malu smbil dukung "anak" dia tuu..

kebetulan sehari sblm tuh mak lia ade cite pasal
dia g kenduri menantu makcik tuh..
pakai baju sanding, tang perot dah ketat giler
tp still gak nak sanding

tuh la..nak sangat carik kesalahan org lain..
cermin dulu family kita sempurna ke x..nih main sebut jer

kbetulan plak masa tuh ramai sedara mara lia dtg umh,
lia yg x malu @ dimalukan, tp makcik tuh sendiri yg kne..
kahkahkahkah

yg lia eran ngn sesetengah mentaliti org kpg nih,
kalo bab2 org kawin x grand, kecoh sekampung persoalkan itu ini,
tp bila org tuh bersanding dengan baju dah membonjol tang perut,
bleh plak zip mulut....hadehh...!! manusia..manusia!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #29  
Old 09-27-2010, 05:17 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Tau xper... mmg cair gile bile tgk video ni... SUPERB!! tp diakui mmg bbrape bnde da xsame dgn kite pny agama
ketepikn soal pakaian dia(rmi yg lg teruk dr tu)... yg paling ketara : Lepas saksi2 kata SAH, terus semua org TEPUK TGN?
xpernah dibuat org...

agaknyer dorg lupa tuh majlis akad nikah..
yg sepatutnya semua org amin..
dorg ingatkan YB berucap kot...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #30  
Old 09-28-2010, 09:18 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

agaknyer dorg lupa tuh majlis akad nikah..
yg sepatutnya semua org amin..
dorg ingatkan YB berucap kot...
2 la psl... terkejut tol ms tu... ade eh org yg wt cmtu... isk3.... ape pn,kalo la dpt wedding yg cmni,mst best giler.....
Reply With Quote
  #31  
Old 09-28-2010, 10:53 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Wah!! sikit punya baik ko bagi backhand.

Sebenarnya Lia,akak tengok orang Melayu zaman sekarang ni kahwin dah stail Mat Salleh. Itu takpelah lagi, tapi kalau sampai Imam kata sah orang tepuk tangan, nampaknya kejahilan durang ni. Ntah kalau 10 tahun dari sekarang,lepas Imam kata sah.Terus masuk ke reception hall dan joget dulu macam stail Mat Salleh

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
hahaha..muka dia berubah serta merta plus
menantu dia plak tunduk tersipu2 malu smbil dukung "anak" dia tuu..

kebetulan sehari sblm tuh mak lia ade cite pasal
dia g kenduri menantu makcik tuh..
pakai baju sanding, tang perot dah ketat giler
tp still gak nak sanding

tuh la..nak sangat carik kesalahan org lain..
cermin dulu family kita sempurna ke x..nih main sebut jer

kbetulan plak masa tuh ramai sedara mara lia dtg umh,
lia yg x malu @ dimalukan, tp makcik tuh sendiri yg kne..
kahkahkahkah

yg lia eran ngn sesetengah mentaliti org kpg nih,
kalo bab2 org kawin x grand, kecoh sekampung persoalkan itu ini,
tp bila org tuh bersanding dengan baju dah membonjol tang perut,
bleh plak zip mulut....hadehh...!! manusia..manusia!!
Reply With Quote
  #32  
Old 09-28-2010, 11:57 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
2 la psl... terkejut tol ms tu... ade eh org yg wt cmtu... isk3.... ape pn,kalo la dpt wedding yg cmni,mst best giler.....
kalo byk RM mmg best giler..
sape x teringin (wlu dh bersanding, tingin nak bersanding blk..)
bleh ker cenggitu..??? muakakaka
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #33  
Old 09-28-2010, 11:59 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Wah!! sikit punya baik ko bagi backhand.

Sebenarnya Lia,akak tengok orang Melayu zaman sekarang ni kahwin dah stail Mat Salleh. Itu takpelah lagi, tapi kalau sampai Imam kata sah orang tepuk tangan, nampaknya kejahilan durang ni. Ntah kalau 10 tahun dari sekarang,lepas Imam kata sah.Terus masuk ke reception hall dan joget dulu macam stail Mat Salleh

silap org nak carik kesalahan...
menempah malu namanya tuh.. muakaka
lg 10 thn, org yg datang kenduri sume pakai gaun..
tok iman pakai pakaian sukan..
pas sah jer, sume g "mengajat" @ menari
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #34  
Old 09-28-2010, 02:11 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

silap org nak carik kesalahan...
menempah malu namanya tuh.. muakaka
lg 10 thn, org yg datang kenduri sume pakai gaun..
tok iman pakai pakaian sukan..
pas sah jer, sume g "mengajat" @ menari
tu la kalo fulus byk mst seronok kn... tp xpela... buat apa2 pn dlm kesederhanaan...

kenduri pakai gaun? kot2 time tu da xde istilah kenduri kot? terus kate wedding party perhaps?
Reply With Quote
  #35  
Old 09-28-2010, 02:36 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
tu la kalo fulus byk mst seronok kn... tp xpela... buat apa2 pn dlm kesederhanaan...

kenduri pakai gaun? kot2 time tu da xde istilah kenduri kot? terus kate wedding party perhaps?
yer laa kot... wat party smp mlm
wait & see ape lg perubahan pasnih..
heheheh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #36  
Old 09-30-2010, 11:26 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
yer laa kot... wat party smp mlm
wait & see ape lg perubahan pasnih..
heheheh
tu la pasal... takutnya... mtk dijauhkan...
Reply With Quote
  #37  
Old 09-30-2010, 11:47 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

nak buat joget lambak je...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Lion Tale vivienlpl Rescuers & Fosterers 0 09-18-2009 03:25 PM
AL-FATIHAH kepada arwah ayah Naz (Nazeri Keytot) DJSNAZ83 General Discussion 17 04-20-2009 10:34 AM
A Tale of Mari and Three Puppies vivienlpl Movies & TV 5 12-21-2008 07:31 PM
Lion Tale Coony Cat TV and Photos 8 12-10-2008 12:11 PM
A Lion's Tale of Love Ezer Movies & TV 12 08-12-2008 10:43 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.