Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-19-2011, 09:47 PM
zureen zureen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 11
Rep Power: 0
zureen is on a distinguished road
Default Saya adopt Brian the kitten dari Petfinder

Salam perkenalan,

Saya zureen dari sungai petani. 2-3 tahun sebelum ni tengok petfinder untuk cari kucing dari SPCA penang. Ada jodoh, Alhamdulillah Abu sekarang kucing yang sihat dan gumbira. Lepas tu, ada stray beranak belakang umah, dapat la Omey pulak. Baru2 ni ambik kitten yang ikut saya di market, itulah Tom (mungkin umur dia nak masuk 3-4 bulan). Kesiankan Tom main sekor2 dia, cari dalam petfinder, dapat Brian. Tom & Brian serasi bersama dan Tom tak pi stunt makcik2 dia.

Ni pic kucing yg ada..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	31072011020.jpg
Views:	84
Size:	42.3 KB
ID:	11229   Click image for larger version

Name:	08012011544.jpg
Views:	86
Size:	68.5 KB
ID:	11230   Click image for larger version

Name:	14092011044.jpg
Views:	91
Size:	41.4 KB
ID:	11231   Click image for larger version

Name:	09102011102.jpg
Views:	79
Size:	91.1 KB
ID:	11232  
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2011, 09:59 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Saya adopt Brian the kitten dari Petfinder

Quote:
Originally Posted by zureen View Post
Salam perkenalan,

Saya zureen dari sungai petani. 2-3 tahun sebelum ni tengok petfinder untuk cari kucing dari SPCA penang. Ada jodoh, Alhamdulillah Abu sekarang kucing yang sihat dan gumbira. Lepas tu, ada stray beranak belakang umah, dapat la Omey pulak. Baru2 ni ambik kitten yang ikut saya di market, itulah Tom (mungkin umur dia nak masuk 3-4 bulan). Kesiankan Tom main sekor2 dia, cari dalam petfinder, dapat Brian. Tom & Brian serasi bersama dan Tom tak pi stunt makcik2 dia.

Ni pic kucing yg ada..
Omey yang gambar kedua ker? Saya pun ada kucing yg bernama omey.. color pun macam tu jugak.. S.Petani ada vet yang okay tak?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-21-2011, 01:30 PM
zureen zureen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 11
Rep Power: 0
zureen is on a distinguished road
Default Re: Saya adopt Brian the kitten dari Petfinder

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Omey yang gambar kedua ker? Saya pun ada kucing yg bernama omey.. color pun macam tu jugak.. S.Petani ada vet yang okay tak?
Ha'ah, gambar no. 2 tu Omey. Comey kan..

Sekarang ni, saya bawak kucing pegi vet dekat Wisma Yusof. Dekat dengan Petronas bakar Arang. Klinik/Kedai ni baru buka dalam berapa bulan ni je. Vet pun muda2 belaka.

Kalau kucing saya sakit yang serius, saya akan bawak ke Prai, sebab vet tu experience dah banyak.

Dengar kata kat taman Seruling pun ada vet baru buka, tapi tak pernah try lagi.

Vet yang saya TAKKAN PERGI: Satya yang belakang Central Square tu. Mati dah kucing sekor sebab dia main hentam je cucuk ubat. makcik India tu bini vet je, takde tauliah pun nak bagi ubat kat pet kita. Vet tu dengar kata ada kat situ hari Sabtu je.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-21-2011, 03:04 PM
ssangyongs ssangyongs is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Rep Power: 0
ssangyongs is on a distinguished road
Default Re: Saya adopt Brian the kitten dari Petfinder

Quote:
Originally Posted by zureen View Post
Ha'ah, gambar no. 2 tu Omey. Comey kan..

Sekarang ni, saya bawak kucing pegi vet dekat Wisma Yusof. Dekat dengan Petronas bakar Arang. Klinik/Kedai ni baru buka dalam berapa bulan ni je. Vet pun muda2 belaka.

Kalau kucing saya sakit yang serius, saya akan bawak ke Prai, sebab vet tu experience dah banyak.

Dengar kata kat taman Seruling pun ada vet baru buka, tapi tak pernah try lagi.

Vet yang saya TAKKAN PERGI: Satya yang belakang Central Square tu. Mati dah kucing sekor sebab dia main hentam je cucuk ubat. makcik India tu bini vet je, takde tauliah pun nak bagi ubat kat pet kita. Vet tu dengar kata ada kat situ hari Sabtu je.
Vet dekat Prai yang dekat Pacific tu ke? Chinese named Dr Law or something? Or Hazlim klinik in Seberang Jaya
Reply With Quote
  #5  
Old 10-21-2011, 09:56 PM
zureen zureen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 11
Rep Power: 0
zureen is on a distinguished road
Default Re: Saya adopt Brian the kitten dari Petfinder

Quote:
Originally Posted by ssangyongs View Post
Vet dekat Prai yang dekat Pacific tu ke? Chinese named Dr Law or something? Or Hazlim klinik in Seberang Jaya
Dr. Pillay di Jalan Kurau, Chai Leng Park. Setakat ni dah pernah warded (Omey) sebab paru2 berair. Spay/Neuter 2 ekor kucing (Omey & Tam) pun buat di situ. Kucing yang sakit masa boarding pun dia bagi treatment. Nama klinik dia Pusat Perkhidmatan Haiwan. Sebelah klinik ada Pet Shop.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm looking to adopt kitten Lya Ira Cats & Kittens 10 06-10-2011 09:23 AM
Jumpa kucing ni tepi jalan sapa nak adopt saya tlg tangkap izwanbest Rescuers & Fosterers 6 08-06-2010 04:59 AM
My KITTEN kuar air hitam dari telinga..apakah itu??pls help me shahampang Cats & Kittens 5 11-03-2009 10:49 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
HELP!!!kitten i ada sesuatu keluar dari bontot berwarna merah.. lovecat Health, Disease & Diet 8 01-24-2009 09:01 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.