Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-16-2009, 10:10 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 13
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Kpd kengkawan semua...thread ni dibuka saja2 utk menceriakan suasana perayaan & berkongsi tips gaya melaram memasing. Bukan ada niat apa2. Saja seronok2 jer...Ladies & gents dipersilakan untuk tunjuk fesyen raya masing2.

Raya taun ni aku tempah baju 3 pasang. Dah berbulan tempah tapi baru tadi gi amik kat taylor.....sebenarnya taun ni tak der rasa nak beraya sgt, tapi bila tgk baju raya yg dah siap, datang la mood sikit2.

Aksesori & kasut yg paling kiri tu utk dipadankan dgn kebaya oren yg aku kirim kat June from Bandung. Kasut yg tgh yg mcm bollywood tu sememangnya dtg dari sana utk dipadankan dgn baju kaler purple & kain sari yg fabriknya memang dibeli dari negara yg sama. Kasut paling kanan utk baju kurung. Sekarang ni aku ada 3 pilihan. Tak tau yg mana satu nak pakai utk raya pertama... Tlg bagi cadangan ehh.... (Hb & anak2 pakai baju melayu kaler hitam).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BAJU RAYA 1.jpg
Views:	66
Size:	106.5 KB
ID:	7354   Click image for larger version

Name:	BAJU RAYA 2.jpg
Views:	87
Size:	94.9 KB
ID:	7355   Click image for larger version

Name:	BAJU RAYA 3.jpg
Views:	73
Size:	109.0 KB
ID:	7356   Click image for larger version

Name:	P1000047.jpg
Views:	62
Size:	95.0 KB
ID:	7357   Click image for larger version

Name:	P1000048.jpg
Views:	62
Size:	116.7 KB
ID:	7358  

Click image for larger version

Name:	P1000049.jpg
Views:	59
Size:	89.4 KB
ID:	7359  
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #2  
Old 09-17-2009, 07:22 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

wahhh...lawanya baju2 raya nita
yang june beli kat bandung tu memang cantik warna dia
kalau zai....nak suggest nita pakai baju kurung di pagi hari raya pertama
sebab masa tu memang sesuai untuk ambik gambar keluarga
hero2 dgn hubby pulak pakai baju melayu warna hitam
memang seswai la tu

nita....kasut bollywood tu sarat dgn labuci
tak berat ke nak melangkah ??
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2009, 08:33 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

wahhhh..beraya sakan kak nita..
semuer pon cantik..siap ada 3 kasut nak padankan..lengkap ngan aksesori ..
heheh....
baju kurung tue cantik.....baju kebaya kalo nak berkunjung umah sanak saudara..memang marvellous.....
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2009, 08:53 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

dengkinye aku tgk baju kebaya kak nita....thn ni tak tercapai dek akal ku yg tak bape pjg ni nak melaram baju kebaya yg june beli kat bandung aritu..takdan nak tempah pun...wwuuuaarrr...sbb dlm pantang...bila abes pantang...taylor udah takmo amik...cett../*^&&%$*&...maka...

maka tahun ni berbaju kurung nan ayu jek..muehehehehe...tema tahun ni kaler BIROOOOO

tggu raya nnt le snap gambor...ahaksss....

tp...untuk tidak menghampakan...cececehhh..

aku wakilkan anak aku le...tayang bj raya dia...kaler ala2 tu le smua..

__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2009, 09:22 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 13
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
wahhh...lawanya baju2 raya nita
yang june beli kat bandung tu memang cantik warna dia
kalau zai....nak suggest nita pakai baju kurung di pagi hari raya pertama
sebab masa tu memang sesuai untuk ambik gambar keluarga
hero2 dgn hubby pulak pakai baju melayu warna hitam
memang seswai la tu

nita....kasut bollywood tu sarat dgn labuci
tak berat ke nak melangkah ??
Thanks for the compliments. June mmg pandai pilih kain. Aku pun pelik nape laki June selalu tak berkenan dgn kain yg dia pilih utk diri dia (teringat dulu June pernah citer camtu).
Aku pun rasa mcm nak pakai baju kurung laa....walaupun Msia mari, tapi yg tu aku paling suka . Kasut bollywood tu ringan la Zai....tak berat langsung.

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
wahhhh..beraya sakan kak nita..
semuer pon cantik..siap ada 3 kasut nak padankan..lengkap ngan aksesori ..
heheh....
baju kurung tue cantik.....baju kebaya kalo nak berkunjung umah sanak saudara..memang marvellous.....
TQ Linda....baju raya jer ada 3 pasang, ntah bila aku nak pakai tatau laa...silap aribulan pakai sepasang jer utk 1st day raya....pastu aku merap kat umah duk depan TV atau zzzzzzz

Quote:
Originally Posted by imann View Post
dengkinye aku tgk baju kebaya kak nita....thn ni tak tercapai dek akal ku yg tak bape pjg ni nak melaram baju kebaya yg june beli kat bandung aritu..takdan nak tempah pun...wwuuuaarrr...sbb dlm pantang...bila abes pantang...taylor udah takmo amik...cett../*^&&%$*&...maka...

maka tahun ni berbaju kurung nan ayu jek..muehehehehe...tema tahun ni kaler BIROOOOO

tggu raya nnt le snap gambor...ahaksss....

tp...untuk tidak menghampakan...cececehhh..

aku wakilkan anak aku le...tayang bj raya dia...kaler ala2 tu le smua..
Comeynya anak ko imann.....mcm anak patung yg pakai baju melayu kat section baju raya shopping2 complex Aku rasa nak gomol2 jer budak tu
Ko jgn la dengki ngan aku.....raya taun depan confirm ko blh melaram punya wokehhh...nanti bole bukak thread pic raya pulak
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2009, 10:09 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

tahun neh beli baju siap jer..bru beli smlm kat kamdar..kaler maroon...songkok pun sme..ingatkn nak tempah tapi ade plak saiz so beli yg da siap jgak..beli ala kadar jer..sbb kemeriahan sedikit kekurangan...
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2009, 10:20 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Kpd kengkawan semua...thread ni dibuka saja2 utk menceriakan suasana perayaan & berkongsi tips gaya melaram memasing. Bukan ada niat apa2. Saja seronok2 jer...Ladies & gents dipersilakan untuk tunjuk fesyen raya masing2.

Raya taun ni aku tempah baju 3 pasang. Dah berbulan tempah tapi baru tadi gi amik kat taylor.....sebenarnya taun ni tak der rasa nak beraya sgt, tapi bila tgk baju raya yg dah siap, datang la mood sikit2.

Aksesori & kasut yg paling kiri tu utk dipadankan dgn kebaya oren yg aku kirim kat June from Bandung. Kasut yg tgh yg mcm bollywood tu sememangnya dtg dari sana utk dipadankan dgn baju kaler purple & kain sari yg fabriknya memang dibeli dari negara yg sama. Kasut paling kanan utk baju kurung. Sekarang ni aku ada 3 pilihan. Tak tau yg mana satu nak pakai utk raya pertama... Tlg bagi cadangan ehh.... (Hb & anak2 pakai baju melayu kaler hitam).
Amboii beshhnyer kak Nita raya..kiter tak sesuaii sket..sbb lepas semayang raya dah sebuk nak mengidang..lengan pun lipat naik atas da~~

Tengah carik tudung fareeda lagi... da takder stock..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2009, 11:34 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

nita..

aku dok berkobar-kobar nak slim mcm ko semula...(ececehh...leh caya ke ni?)...hopefully raya aji kot2 leh muat kebaya aku tu...apa rahsia mu wahai kekanda nita...utk slim sebegitu rupe
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2009, 11:36 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

nita...nnt raya leh terjah umah..hehehe...aku balik ipoh weii...umah kat mana ek?..
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 09-17-2009, 12:34 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Jom melaram dgn fesyen raya 2009

hmm!! aku takde baju raya tahun ni.pakai baju raya tahun lalu je

aku pandai pilih kain utk org lain tp diri sendiri tak reti.kikikikikik!! biasanya klu suami aku yg pilih kain utk aku dijadikan baju kurung aku kata tak lawa tp kwn2,family suma kata lawa tp durang tak tau yg suami aku pilih

aku suka baju kebaya tu kak.lawa siot.dah jd baju makin terserlah kecantikkannya baju kebaya tu.blh gak pakai kebaya raya pertama


adoi!! anak si Imann,mcm kucing ko juga.sihat sihat belaka

[/LEFT]
Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Thanks for the compliments. June mmg pandai pilih kain. Aku pun pelik nape laki June selalu tak berkenan dgn kain yg dia pilih utk diri dia (teringat dulu June pernah citer camtu).
Aku pun rasa mcm nak pakai baju kurung laa....walaupun Msia mari, tapi yg tu aku paling suka . Kasut bollywood tu ringan la Zai....tak berat langsung.



TQ Linda....baju raya jer ada 3 pasang, ntah bila aku nak pakai tatau laa...silap aribulan pakai sepasang jer utk 1st day raya....pastu aku merap kat umah duk depan TV atau zzzzzzz



Comeynya anak ko imann.....mcm anak patung yg pakai baju melayu kat section baju raya shopping2 complex Aku rasa nak gomol2 jer budak tu
Ko jgn la dengki ngan aku.....raya taun depan confirm ko blh melaram punya wokehhh...nanti bole bukak thread pic raya pulak
Reply With Quote
  #11  
Old 09-17-2009, 12:47 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

olohhh model mane teww yg bebaju birooo...omeiinyaaa

adei kak nita..fushcia/purplelish..iskkk...haros melaram...cantik nye....mengikut kefahaman tentang befesyen saya yg nan ando ni kan kak nita..baju kebaya peach tu pakek ngan slip on yg ade munger batu kaler owen tuh...lagik dua baju tuh..sesuai ngan slip on yg ade reben itam tuh..yg kasot batu2 tu akak simpan la wat pakek ngan suor jin untuk kasual kasual...

oang cam aku yg size xs nih tak leh banyak cengkadak...tak banyak choice di pasaran nun untuk kengkami yg congmei nih..so dpt la selai kurong pahang..syukor le..jadik lah...slamat hari raya semua yek..drive safely korang..
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #12  
Old 09-17-2009, 01:46 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

adess...june...aku pun tatau nape semua sihat2 belaka..gamaknya ikut baka mama dia kot...besor2..montok2...

nita.
disebabkan aku dengki tgk kebaya ko...aku tak leh pakai tahun ni..byk lg spare tayar aku lg..adess...so aku paste le kebaya aku tawon lepaih ek...pink kaler......(sebeno nye nak ilang kan kempunan sendiri....wakakkaka)
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 09-17-2009, 02:08 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 13
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

*****
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #14  
Old 09-17-2009, 02:10 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 13
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
tahun neh beli baju siap jer..bru beli smlm kat kamdar..kaler maroon...songkok pun sme..ingatkn nak tempah tapi ade plak saiz so beli yg da siap jgak..beli ala kadar jer..sbb kemeriahan sedikit kekurangan...
Kiranya ko jadi nik maroon la taun ni ye ? JK JK JK....nape dik ? Apsal lak kemeriahan sedikit kekurangan ? Ko putus cinta ker ? Tu laa...dulu aku suggest awek iran ko tak mo.....susah cinta antara benua laa kunun2.....HAHAHA....melawak jer...jgn mara aaa....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Amboii beshhnyer kak Nita raya..kiter tak sesuaii sket..sbb lepas semayang raya dah sebuk nak mengidang..lengan pun lipat naik atas da~~

Tengah carik tudung fareeda lagi... da takder stock..
Aku pun menghidang gak, tp tetap control ayu gitu... Tudung fareeda tu camner lak ropenya ?

Quote:
Originally Posted by imann View Post
nita..

aku dok berkobar-kobar nak slim mcm ko semula...(ececehh...leh caya ke ni?)...hopefully raya aji kot2 leh muat kebaya aku tu...apa rahsia mu wahai kekanda nita...utk slim sebegitu rupe
Quote:
Originally Posted by imann View Post
nita...nnt raya leh terjah umah..hehehe...aku balik ipoh weii...umah kat mana ek?..
Mcm la aku ni slim sangat. Aku pun ada spare tyre gak, ko jer yg tak nampak !!! Nak slim actually bukan susah...tak payah pakai duit pun, jimat duit lagi ada....cuma perlukan keazaman yg tinggi. There is no short cut to slim yrself. Jaga makan & exercise banyak2. Tu jer caranya. Bila ko masak nasi, masa tgh menggelegak tu, buang air kanji dia beberapa kali. Klu tak, makan nasi beras tajmahal...tapi tak sedap la...Nak kurus kena la korban weiii. Umah aku kat Tmn Meru...klu nak dtg calling2 dulu takut karang smpai umah kosong pulak. Nanti aku PM ko address.

Quote:
Originally Posted by June View Post
aku suka baju kebaya tu kak.lawa siot.dah jd baju makin terserlah kecantikkannya baju kebaya tu.blh gak pakai kebaya raya pertama
Memang lawa....klu ko perati betul2....actually tang tengkuk tu pattern mcm cheongsam.

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
adei kak nita..fushcia/purplelish..iskkk...haros melaram...cantik nye....mengikut kefahaman tentang befesyen saya yg nan ando ni kan kak nita..baju kebaya peach tu pakek ngan slip on yg ade munger batu kaler owen tuh...lagik dua baju tuh..sesuai ngan slip on yg ade reben itam tuh..yg kasot batu2 tu akak simpan la wat pakek ngan suor jin untuk kasual kasual...
Thanks for the tips hate

Quote:
Originally Posted by imann View Post
nita.
disebabkan aku dengki tgk kebaya ko...aku tak leh pakai tahun ni..byk lg spare tayar aku lg..adess...so aku paste le kebaya aku tawon lepaih ek...pink kaler......(sebeno nye nak ilang kan kempunan sendiri....wakakkaka)
Waa cunnya......alaa imann....ko tu pakai apa pun lawa....don worry laa....tp taun ni ko punya ranking ada sikit jatuh laa sebab ko dah ada saingan hebat. Nak tau saper ? BABY KO !!!! Dia lg lawa

BILA PULAK KORANG YG LAIN2 NAK TEMPEK PIC BAJU RAYA KORANG DLM THREAD NIHH ???
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #15  
Old 09-17-2009, 02:16 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Nita...mmg skrng tgh cuba diet and senaman sikit...sbb takut nak lasak2..sbb cser

aku pernah try beras taj mahal tu...tapi aku makan cam tak kenyang ...

ececeh..ranking jatoh ek?..aisey..takpe..berkorban sikit...tp vogue tetap menten ek...

tggu pas raya la nita...suh dorang pakat2 amik gambar baju raya...baru best......cepat pm address...kot le aku sempat terjah...kan..kan..kan...aku koling2 la b4 sampai tu..takan nak main terjah jek....
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 09-17-2009, 02:22 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

BILA PULAK KORANG YG LAIN2 NAK TEMPEK PIC BAJU RAYA KORANG DLM THREAD NIHH ???[/QUOTE]


bkn nyer tk nk tepek pic baju raya kak..
mslh nyer bju raya sy tu pg2 raya kang bru ade kt dpan mata
sedih nyer la..
tkut gak kalo fitting die tk brape nk ngam ker..
dh tk leh nk adjust..
sy tempah bju raya tu kt kg..
sbb kt area umh sy tu taylor sume nyer jahit tk cntik..
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 09-17-2009, 02:26 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
BILA PULAK KORANG YG LAIN2 NAK TEMPEK PIC BAJU RAYA KORANG DLM THREAD NIHH ???

bkn nyer tk nk tepek pic baju raya kak..
mslh nyer bju raya sy tu pg2 raya kang bru ade kt dpan mata
sedih nyer la..
tkut gak kalo fitting die tk brape nk ngam ker..
dh tk leh nk adjust..
sy tempah bju raya tu kt kg..
sbb kt area umh sy tu taylor sume nyer jahit tk cntik..
[/QUOTE]


lepas raya nnt jgn lufer tempek gambar ekk...leh gak tgk...
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 09-17-2009, 02:35 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by imann View Post
bkn nyer tk nk tepek pic baju raya kak..
mslh nyer bju raya sy tu pg2 raya kang bru ade kt dpan mata
sedih nyer la..
tkut gak kalo fitting die tk brape nk ngam ker..
dh tk leh nk adjust..
sy tempah bju raya tu kt kg..
sbb kt area umh sy tu taylor sume nyer jahit tk cntik..

lepas raya nnt jgn lufer tempek gambar ekk...leh gak tgk...[/QUOTE]

tepek gmbar bju jer dh la ekk..
tuan bdn nyer pemalu ckit..
huhu
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 09-17-2009, 02:40 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by nastygurlz View Post
lepas raya nnt jgn lufer tempek gambar ekk...leh gak tgk...
tepek gmbar bju jer dh la ekk..
tuan bdn nyer pemalu ckit..
huhu
[/QUOTE]


ala....tak aci..tak aci...kena posing maut sekali
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 09-17-2009, 02:43 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Jom melaram dgn fesyen raya 2009

Quote:
Originally Posted by imann View Post
tepek gmbar bju jer dh la ekk..
tuan bdn nyer pemalu ckit..
huhu

ala....tak aci..tak aci...kena posing maut sekali[/QUOTE]

bkn tk nk posing maut..
tkut nnti makin jatuh ranking akak tu
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cat boarding this raya.. solehah1505 Cats & Kittens 7 09-26-2009 04:53 PM
Pet World Malaysia 2009 3 - 5 July 2009 dog is my buddy Events 74 07-13-2009 03:05 PM
PETS WORLD MALAYSIA 2009, July 3-5, 2009 Midvalley shermanyck Coffee Room 1 07-13-2009 02:54 PM
Picture of cat in Pet World Malaysia 2009 3 - 5 July 2009 verilus Cats & Kittens 4 07-07-2009 04:24 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.