Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-15-2008, 05:31 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Default Hi semua...

Hi semua...salam perkenalan from Ash.
harap anda semua terima Ash in your geng...hehe
Reply With Quote
  #2  
Old 08-15-2008, 05:32 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Hi semua...

salam Ash

welcome..sila sila....
Reply With Quote
  #3  
Old 08-15-2008, 05:43 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Hi semua...

Welcome, Ash.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2008, 06:30 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 14
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Hi semua...

welcome ashh!~~~

__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 08-15-2008, 07:25 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 13
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Hi semua...

Selamat Datang Silakan Berforum...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #6  
Old 08-15-2008, 09:41 PM
dog is my buddy's Avatar
dog is my buddy dog is my buddy is offline
PetFinder Moderator
 
Join Date: May 2008
Location: Penang
Posts: 2,359
Rep Power: 15
dog is my buddy has disabled reputation
Default Re: Hi semua...

Hello there and welcome. Glad you found us. Hope you enjoy your stay.
__________________
Please review Petfinder Forum Rules , or if you are new, or have not yet read them, please get familiar with them. Thanks. Petfinder Forum rules

Sometimes,things in life are out of our control. We just need to accept the fact.
Rocky, Ricky and Rusty is my best friend.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-15-2008, 10:59 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Hi semua...

Elow ash..
welcome to petfinder...
here's a pink carpet for you ____________________
do enjoy ur stay here...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #8  
Old 08-15-2008, 11:14 PM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 13
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Hi semua...

Hi Ash...

Welcome to Petfinder Forum. Hope you enjoy your stay here ...
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #9  
Old 08-16-2008, 01:28 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Default Re: Hi semua...

hi frenz...
time kase 4 the welcome note...(terharu)

well babyzee...i was expecting 4 a red carpet entrance...tapi pink pun jadilah,better than nuttin i suppose
Reply With Quote
  #10  
Old 08-16-2008, 01:43 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Question kucing ku...

wahai sifu2 semua...

nak tanye sket...saya ada sekor kucing persian jantan and recently my kawan approaced me for stud service(bukan saya jadi stud tapi kucing jantan saya)...my question is, kalolah process ini terjadi so kelak hari bila kucing betina tu dah beranak...cam ner kami berdua nak bahagikan anak2 tu ek...conpius!!! conpius!!!conpius tahap kritikal...

harap semua sifu2 yg bijaksana lagi arif dapat memberikan tunjuk ajar berlandaskan pengalaman anda semua...

time kase !
Reply With Quote
  #11  
Old 08-16-2008, 01:48 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Hi semua...

Quote:
Originally Posted by ashbutt View Post
hi frenz...
time kase 4 the welcome note...(terharu)

well babyzee...i was expecting 4 a red carpet entrance...tapi pink pun jadilah,better than nuttin i suppose
i only pink color...
not using other colors..
kelainan what pink carpet ni...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #12  
Old 08-16-2008, 02:01 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kucing ku...

kucing betina dia jenis apa?? back ground kesihatan kucing betina dan kucing jantan mcm mana??


Quote:
Originally Posted by ashbutt View Post
wahai sifu2 semua...

nak tanye sket...saya ada sekor kucing persian jantan and recently my kawan approaced me for stud service(bukan saya jadi stud tapi kucing jantan saya)...my question is, kalolah process ini terjadi so kelak hari bila kucing betina tu dah beranak...cam ner kami berdua nak bahagikan anak2 tu ek...conpius!!! conpius!!!conpius tahap kritikal...

harap semua sifu2 yg bijaksana lagi arif dapat memberikan tunjuk ajar berlandaskan pengalaman anda semua...

time kase !
Reply With Quote
  #13  
Old 08-16-2008, 10:02 PM
Ezer's Avatar
Ezer Ezer is offline
CEO, EzerNET
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 796
Rep Power: 10
Ezer has disabled reputation
Default Re: kucing ku...

oooh, welcome ash-colored-butt!
Reply With Quote
  #14  
Old 08-16-2008, 11:48 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 13
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: kucing ku...

Quote:
Originally Posted by ashbutt View Post
wahai sifu2 semua...

nak tanye sket...saya ada sekor kucing persian jantan and recently my kawan approaced me for stud service(bukan saya jadi stud tapi kucing jantan saya)...my question is, kalolah process ini terjadi so kelak hari bila kucing betina tu dah beranak...cam ner kami berdua nak bahagikan anak2 tu ek...conpius!!! conpius!!!conpius tahap kritikal...

harap semua sifu2 yg bijaksana lagi arif dapat memberikan tunjuk ajar berlandaskan pengalaman anda semua...

time kase !
pertama sekali... aku bukan sifu...

selalunya pemilik kucing betina akan dapat lebih... sebab azab memang kucing betina yang tanggung lebih... banyak proses... tempoh bunting, menyusu & jaga all the kittens sampai putus susu...

tapi sebelum tu nak jugak tau persediaan ko ngan kawan ko nih...

a. mampu ke bela kalau tetiba dia beranak banyak...

b. tahap kesihatan 2-2 kucing tu macam mana...

bukan apa, kalau anak-anak yang lahir tu tak sihat dan terus mati tak apa... tapi kalau cacat dan panjang lak umur dia... ko ngan kawan ko still nak bela ke atau ada kemungkinan ko nak buang... kalau ada terlintas nak buang... pikir la dulu masak-masak... yang dok bersepah kat atas jalan tu pun tak terbela... tak payah la tambah lagi...

kesimpulannya... nak breeding ke tak nak... itu hak masing-masing... tapi kena bertanggungjawab la... jangan lepas tangan... kena ingat... itu benda bernyawa...
Reply With Quote
  #15  
Old 08-17-2008, 01:39 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Default Re: kucing ku...

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
pertama sekali... aku bukan sifu...

selalunya pemilik kucing betina akan dapat lebih... sebab azab memang kucing betina yang tanggung lebih... banyak proses... tempoh bunting, menyusu & jaga all the kittens sampai putus susu...

tapi sebelum tu nak jugak tau persediaan ko ngan kawan ko nih...

a. mampu ke bela kalau tetiba dia beranak banyak...

b. tahap kesihatan 2-2 kucing tu macam mana...

bukan apa, kalau anak-anak yang lahir tu tak sihat dan terus mati tak apa... tapi kalau cacat dan panjang lak umur dia... ko ngan kawan ko still nak bela ke atau ada kemungkinan ko nak buang... kalau ada terlintas nak buang... pikir la dulu masak-masak... yang dok bersepah kat atas jalan tu pun tak terbela... tak payah la tambah lagi...

kesimpulannya... nak breeding ke tak nak... itu hak masing-masing... tapi kena bertanggungjawab la... jangan lepas tangan... kena ingat... itu benda bernyawa...
hi fren,

bagi menjawab kedua soalan yg ditanya tadi...
1)kalo beranak lebih hangat dari biasa...of coz boleh,byk ruang2 kosong dalam umah yg belum didiami dan diterokai lagie...
2)pasal kesihatan tu dah tanya member saya the 1st time dia bagi idea nie...according to him kucing betina dia dalam tip top condition and xder masalah kesihatan manakala kucing jantan saya pun tip top dan sehat belaka...saya bela dia dari kecik lagie so saya jamin dia dlm keadaan sehat walafiat.

and seandainyer ada kucing yg lahir dalam keadaan yg x sepatutnyer berlaku, i akan bela jugak anak2 tu...rasanyer x sampai hati nak buang lagipun ini merupakan 1st litter dlm salah silah keluarga kucing saya...apa apa pun saya doakan agar semua lahir dgn selamat...
Reply With Quote
  #16  
Old 08-17-2008, 01:40 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Default Re: kucing ku...

Quote:
Originally Posted by Ezer View Post
oooh, welcome ash-colored-butt!
hi ezer aka CEO,

thanks for the welcoming...
Reply With Quote
  #17  
Old 08-17-2008, 01:41 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Default Re: kucing ku...

Quote:
Originally Posted by June View Post
kucing betina dia jenis apa?? back ground kesihatan kucing betina dan kucing jantan mcm mana??
hi june,

kedua2 kucing adalah persian...kedua2 kucing dalam keadaan sehat2 belaka.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-17-2008, 01:43 PM
ashbutt's Avatar
ashbutt ashbutt is offline
Pet Detective
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 62
Rep Power: 13
ashbutt is on a distinguished road
Default Re: Hi semua...

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
i only pink color...
not using other colors..
kelainan what pink carpet ni...
hi babyzee,

pink colour pun pink colour lah...janji ada carpet !!!
Reply With Quote
  #19  
Old 08-17-2008, 02:22 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 13
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: kucing ku...

Quote:
Originally Posted by ashbutt View Post
hi fren,

bagi menjawab kedua soalan yg ditanya tadi...
1)kalo beranak lebih hangat dari biasa...of coz boleh,byk ruang2 kosong dalam umah yg belum didiami dan diterokai lagie...
2)pasal kesihatan tu dah tanya member saya the 1st time dia bagi idea nie...according to him kucing betina dia dalam tip top condition and xder masalah kesihatan manakala kucing jantan saya pun tip top dan sehat belaka...saya bela dia dari kecik lagie so saya jamin dia dlm keadaan sehat walafiat.

and seandainyer ada kucing yg lahir dalam keadaan yg x sepatutnyer berlaku, i akan bela jugak anak2 tu...rasanyer x sampai hati nak buang lagipun ini merupakan 1st litter dlm salah silah keluarga kucing saya...apa apa pun saya doakan agar semua lahir dgn selamat...
kalau betul bersedia nak jaga semua... alhamdulillah... ok la kalau camtu... cuma kena ingat, bukan setakat ruang untuk kucing je... tapi kos makanan dan kos penjagaan yang lain pun kena ambil kira... nak-nak pulak banyak kos tengah meningkat sekarang... tapi kalau mampu... then no problem la... good luck...
Reply With Quote
  #20  
Old 08-18-2008, 09:39 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Hi semua...

welcome ash.. hurm.. kalau pening sgt mcm mana nak bagi kitten tu... you guys bagi je kat saya~! senang dan mudah kira~! ahahahahahahah
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.