Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 09-17-2008, 05:12 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post

Akan ku berenang memakai sepatu
Bila ku pergi pasti ku pulang
Akanku pegang janji mu itu
Bila masanya tiba pasti ku datang...ewahhhh

Ditunggu-tunggu bila nak datang
Tak datang sampai padam lilin
Datang jangan tak datang
Cuba bawak pulang CP yang kat umah Lyn
Reply With Quote
  #42  
Old 09-20-2008, 02:53 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Umo 10 Hari - Mata dah celik


Yang sekor ini ekor nya berbelang



seksa benar rupanya kena gambar

Ok..biarkan dia tido dan membesar....
Reply With Quote
  #43  
Old 09-20-2008, 05:44 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

.:: Huk aloerrr.. Cantik benar kucen2 tuh.... Especially the 3 stooges la... Comel.. Geram, rasa nk geget2!! Congrats, Abg Bareen...::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #44  
Old 09-23-2008, 10:55 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Umor 2 Minggu





Reply With Quote
  #45  
Old 09-23-2008, 11:01 AM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

ish ish ish....comeynya....geram sungguh ni.....
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #46  
Old 09-23-2008, 11:01 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

comel nyer..nak satu bole!
Reply With Quote
  #47  
Old 09-23-2008, 11:15 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

comelnya.......dah besar lah...keiga tiga warna yang sama, pattern pun sama....
Reply With Quote
  #48  
Old 09-23-2008, 11:25 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter



Sekali imbas memang semua sama tapi sekor ekornya berbelang, probably ikut pattern cam Chantek, Lynx tabby color point.

Sekor lagi, bahagian bawah telinga dia lebih hitam, yang ni akan jadi seal color point.

Yang last tu, biasa saja color point dia as pic atas tu.
Reply With Quote
  #49  
Old 09-23-2008, 11:28 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
ish ish ish....comeynya....geram sungguh ni.....
1st Hijra dulu memang mengharap dapat CP tapi cuma dapat Lynx tabby CP saja. Alhamdullillah, sekarang dah dimakbulkan permintaan dapat CP semuanya.
Reply With Quote
  #50  
Old 09-23-2008, 11:30 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
comel nyer..nak satu bole!
Selamat datang ke PetFinder.
Bole-bole.....
Reply With Quote
  #51  
Old 09-23-2008, 11:32 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 13
Daniel is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post


Sekali imbas memang semua sama tapi sekor ekornya berbelang, probably ikut pattern cam Chantek, Lynx tabby color point.

Sekor lagi, bahagian bawah telinga dia lebih hitam, yang ni akan jadi seal color point.

Yang last tu, biasa saja color point dia as pic atas tu.
Short hair ke long hair? Semua nampak bulu lebat jer....baru dua minggu, nampak macam aktif sangat, tak macam si kemek saya asyik tido n makan....
Reply With Quote
  #52  
Old 09-23-2008, 12:07 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 198
Rep Power: 13
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

masa kecik2 nampak sama jer..dah besar nanti lain ya amat. my kittens pon macam yours jugak..bile dah 1 month tu..nampakla kecomotan masing2 hehehehe
Reply With Quote
  #53  
Old 09-23-2008, 01:02 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Short hair ke long hair? Semua nampak bulu lebat jer....baru dua minggu, nampak macam aktif sangat, tak macam si kemek saya asyik tido n makan....
Eloklah kalau kitten tu tido dan makan saja, untuk pembesaran dia.

Rasanya bulu pendek lebat atau semi LH. Memang aktif, pagi tadi 2 ekor terkeluar dari kotak dia. Tu lah aku kata, tak ada chance anak-anak buah dia nak share susu ibu dia....
Reply With Quote
  #54  
Old 09-23-2008, 01:12 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by sarahseben View Post
masa kecik2 nampak sama jer..dah besar nanti lain ya amat. my kittens pon macam yours jugak..bile dah 1 month tu..nampakla kecomotan masing2 hehehehe

Termasuk yang 3 ni, total 7 ekor kucing color point yang aku ada. 2 ekor SH, kaler tonkinese dan siamese. Yang kaler siamese ni pun dah makin comot badan dia. Yang LH, lynx tabby CP.
Reply With Quote
  #55  
Old 09-24-2008, 01:44 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Termasuk yang 3 ni, total 7 ekor kucing color point yang aku ada. 2 ekor SH, kaler tonkinese dan siamese. Yang kaler siamese ni pun dah makin comot badan dia. Yang LH, lynx tabby CP.


hishhhh memang idaman hati la cp ni.....haritu nak ragdolls cp tapi tak dak pulak.....apa apa yang cp minat sungguh...bila besar lagi cantik kan?
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #56  
Old 09-24-2008, 02:07 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
hishhhh memang idaman hati la cp ni.....haritu nak ragdolls cp tapi tak dak pulak.....apa apa yang cp minat sungguh...bila besar lagi cantik kan?

Tapi ragdoll pun ok gak, besar cam MC.
Kalau CP dia pekat dan badan pulak putih, tambah ngan mata biru, memang cantik. Tapi untuk dapatkan bulu yang putih payah sebab CP sensitive dengan haba. Warna putih berubah jadi mink mengikut usia CP tu.
Reply With Quote
  #57  
Old 09-24-2008, 02:54 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Tapi ragdoll pun ok gak, besar cam MC.
Kalau CP dia pekat dan badan pulak putih, tambah ngan mata biru, memang cantik. Tapi untuk dapatkan bulu yang putih payah sebab CP sensitive dengan haba. Warna putih berubah jadi mink mengikut usia CP tu.

haba?kena duduk dalam tempat sejuk jugak ke?pastu grooming mcmmana?shampoo and brapa hari sekali kena mandi....
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #58  
Old 09-24-2008, 03:31 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
haba?kena duduk dalam tempat sejuk jugak ke?pastu grooming mcmmana?shampoo and brapa hari sekali kena mandi....
Masa dalam perut ibu, CP ni warna putih dan dilahirkan putih. Tetapi makin CP tu besar, point dia makin gelap, mula dari hidung, rim telinga, tapak kaki dan ekor. Bahagian yang gelap ini adalah bahagian yang sejuk, bahagian badan yang panas akan kekal warna putih.
Kalau dudok tempat sejuk, dia akan jadi lebih gelap. CP yang dok dalam rumah lebih gelap dari yang lepas kat luar. Kucing siam kat luar kaler dia tak segelap yang dok dalam rumah, sebab kat luar lebih panas dari dalam rumah.
Sebaiknya mandi ngan air yang suam dan shampoo cam biasa saja untuk elakkan warna putih tu stain jadi kekuningan. Lepas mandi guna hairdryer untuk elakkan dia sejuk. Tapi payah nak elakkan badan CP bertukar jadi gelap dengan usia dia.

Daripada kaler cam nih.....


Jadi kaler cam ni...


SH lebih mudah sejuk dari LH dan kaler dia mudah berubah.
LH sebab bulu dia tebal, badan dia lebih panas tapi kalau diletak dalam keadaan yang sejuk dia akan berubah jadi gelap dengan lebih cepat.

Phaibun Nai aku tu bertukar dari cerah ke gelap dalam masa 2 atau 3 bulan saja.

Kucing yang banyak pakai sweater/baju adalah CP
Reply With Quote
  #59  
Old 09-24-2008, 04:08 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post


Jadi kaler cam ni...


SH lebih mudah sejuk dari LH dan kaler dia mudah berubah.
LH sebab bulu dia tebal, badan dia lebih panas tapi kalau diletak dalam keadaan yang sejuk dia akan berubah jadi gelap dengan lebih cepat.

Phaibun Nai aku tu bertukar dari cerah ke gelap dalam masa 2 atau 3 bulan saja.

Kucing yang banyak pakai sweater/baju adalah CP
mata aku belom dpt tengok keunikan dorang ni bila taim tengah baby mcm cucucicit ko bareen...tapi bila nengok yg dah besar pekasa well built mcm nih...rasa woww...nak nak yg comot si Phaibun tuh...olohh idong dia semut leh melintas buat jematan..lebarrr ...
Reply With Quote
  #60  
Old 09-24-2008, 04:20 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

so.....what is the best temperature kalau cp yang short hair.....aikkk berminat sangat ni,....
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Training your cat/kitten to use the litter box ashleywong Training & Behavioral Issues 4 08-11-2008 03:00 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.