Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 09-24-2008, 04:37 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
mata aku belom dpt tengok keunikan dorang ni bila taim tengah baby mcm cucucicit ko bareen...tapi bila nengok yg dah besar pekasa well built mcm nih...rasa woww...nak nak yg comot si Phaibun tuh...olohh idong dia semut leh melintas buat jematan..lebarrr ...
Hidung buat jembatan dan bulu flat tight rebah licin, semut leh buat main gelunsor
Reply With Quote
  #62  
Old 09-24-2008, 04:55 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Hidung buat jembatan dan bulu flat tight rebah licin, semut leh buat main gelunsor

tau takpee...bulu tu bukan main padat lagik sihat...lemak berkrim bebehh
Reply With Quote
  #63  
Old 09-24-2008, 04:57 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
so.....what is the best temperature kalau cp yang short hair.....aikkk berminat sangat ni,....
Part temperature tu tak tahulah aku tapi dalam kes aku dengan CP 2 ekor kat umah tu, dia memang suka tempat yang hangat. Takda dia nak dok baring atas simen atau tile sejuk cam LH aku yang lain. Kalau tido mesti dalam bakul baju ker, tido berpangku lah, tido atas perut lah dia, tido celah kaki lah. Asal tempat tu hangat situlah port dia.

Kalau CP short hair, jaga tak susah tapi nak maintain kaler dia tu satu cabaran. CP aku jadi cam tu, salah satu factornya adalah diet dia. Dia makan RC Persian yang ada color booster, sepatutnya diet dia RC khusus untuk siamese tapi sini takda so share sajalah RC Persian tu.

Awak cubalah bagi CP makan RC Siamese untuk maintain kaler dia. Tapi nak maintain seputih masa CP tu kitten adalah mustahil kot.



Tengok kontras points CP ni ngan badan dia. Then badan dia tetap ada comot-comot.
Reply With Quote
  #64  
Old 09-24-2008, 05:05 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post

Awak cubalah bagi CP makan RC Siamese untuk maintain kaler dia. Tapi nak maintain seputih masa CP tu kitten adalah mustahil kot.



Tengok kontras points CP ni ngan badan dia. Then badan dia tetap ada comot-comot.
huk huk...camana nak try kucing nyer tak der lagi.......tapi buleh ke pakai dye shampoo yang nak bagi putih kaler dia tu...nanti takut rosak kaler yang gelap tu nanti?
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #65  
Old 09-24-2008, 05:32 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Dry shampoo tak pernah pakai lagi so tak tahulah nak komen apa.

Kalau matlamat untuk dapat badan CP putih, kenalah keep warm. Tricknya, bagi dia pakai sweater

Awak keep update ngan CP Lynn yang 2 ekor tu. Tengok camna dia membesar dan berubah, then compare ngan CP aku yang 3 ekor tu. Kalau jumpa CP kat mana-mana, adopt lah.
Reply With Quote
  #66  
Old 09-26-2008, 09:53 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

http://www.youtube.com/v/d3a4W7-ahOk&hl=en&fs=1&border=1">
name="allowFullScreen" value="true">www.youtube.com http:>http://www.youtube.com/v/d3a4W7-ahOk&hl=en&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="349">


Laaa apasal lak tak leh post video embed link nih?

Tak pa. Ni link video anak-anak CP Hijra.

http://www.youtube.com/watch?v=d3a4W7-ahOk
Reply With Quote
  #67  
Old 09-26-2008, 02:37 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Dry shampoo tak pernah pakai lagi so tak tahulah nak komen apa.

Kalau matlamat untuk dapat badan CP putih, kenalah keep warm. Tricknya, bagi dia pakai sweater

Awak keep update ngan CP Lynn yang 2 ekor tu. Tengok camna dia membesar dan berubah, then compare ngan CP aku yang 3 ekor tu. Kalau jumpa CP kat mana-mana, adopt lah.
KLynn mana nih bareen? lynn aku ke org lain..? konfius lah.. kalo aku... aku tgk CP aku tu tak jd mcm seal point pun..jd cam lain... huhuhuh
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #68  
Old 09-26-2008, 03:20 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
KLynn mana nih bareen? lynn aku ke org lain..? konfius lah.. kalo aku... aku tgk CP aku tu tak jd mcm seal point pun..jd cam lain... huhuhuh



Yang ni memang seal CP. Tengok hidung, rim telinga dan tapak kaki dia yang gelap. Cuma dia mix CP, so pada badan dia ada coloring ikut emak/ayah dia. Masa lahir dia putih kan tapi makin lama makin comot rupanya. Kepala dia dah start comot.

Yang sekor lagi tu, rasanya red CP.

Tapi yang pasti, dua-dua nih akan dapat mata kaler Aquamarine.
Reply With Quote
  #69  
Old 09-26-2008, 03:40 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter



Tengok kontras points CP ni ngan badan dia. Then badan dia tetap ada comot-comot.[/QUOTE]

huiiii melerts sangat yg ni nokk ..mak serius kagom
Reply With Quote
  #70  
Old 09-26-2008, 03:58 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Ina, Brapa aribulan, makay baylon kul berapa pegi situk kelak
Sik mok madah sebab sik mok sidak nya mesan ngirum apa-apa lah tuk
Reply With Quote
  #71  
Old 09-26-2008, 04:20 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Ina, Brapa aribulan, makay baylon kul berapa pegi situk kelak
Sik mok madah sebab sik mok sidak nya mesan ngirum apa-apa lah tuk

bwakakakkakakaka...shhhh meh aku bisik kat ko...flight kamik slasa/30hb @ 11.45am.

aku pm hp aku..
Reply With Quote
  #72  
Old 09-26-2008, 04:24 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
bwakakakkakakaka...shhhh meh aku bisik kat ko...flight kamik slasa/30hb @ 11.45am.

aku pm hp aku..
nampak gaya, kitak sampay, kamek dah berangkat ke kampung halaman di Sarikei....
Reply With Quote
  #73  
Old 09-26-2008, 04:29 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
nampak gaya, kitak sampay, kamek dah berangkat ke kampung halaman di Sarikei....
oh takpe lah bareen...sila sila...ada masa ada rejeki jumpa juak.....kmk di sinun sampei 10 oct...
Reply With Quote
  #74  
Old 09-26-2008, 04:38 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
oh takpe lah bareen...sila sila...ada masa ada rejeki jumpa juak.....kmk di sinun sampei 10 oct...
Tak pa, weekend tengah-tengah tu aku balik Kuching. Pastu aku sambung balik raya kat kampung.
Reply With Quote
  #75  
Old 10-09-2008, 12:31 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Aku dah bagi nama dah kat cucu-cucu aku nih...sempena kelahiran pada bulan Ramadhan....


Yang male nih aku namakan dia Madhan Al Baraq


Yang ni namanya, Lailatul Fitrah.


Yang ni, Eid De Fitri
Reply With Quote
  #76  
Old 10-09-2008, 12:50 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

.:: Amboih la nama dia.... Comel... Btw, kotak2 tu DIY kan??? Nk cilok idea leh tak... Heheheh!!! Nk wat cat tunnel guna kotak... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #77  
Old 10-09-2008, 01:35 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Amboih la nama dia.... Comel... Btw, kotak2 tu DIY kan??? Nk cilok idea leh tak... Heheheh!!! Nk wat cat tunnel guna kotak... ::.
Kotak tu untuk budak-budak yang baru nak belajar berjalan. Lepas dia tahu berlari tak digunanya lagi kotak-kotak tu. Dah buat condo dari kotak-kotak sampai 3 tingkat interconnect dengan tunnel. Cuma dia orang seronok main dua tiga hari saja, lepas tu langsung tak di peduli lagik. Nasib baik aku tak buat elok-elok siap lapik ngan wallpaper....
Reply With Quote
  #78  
Old 10-09-2008, 02:10 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Kotak tu untuk budak-budak yang baru nak belajar berjalan. Lepas dia tahu berlari tak digunanya lagi kotak-kotak tu. Dah buat condo dari kotak-kotak sampai 3 tingkat interconnect dengan tunnel. Cuma dia orang seronok main dua tiga hari saja, lepas tu langsung tak di peduli lagik. Nasib baik aku tak buat elok-elok siap lapik ngan wallpaper....
.:: Wakakak... Lapik ngan wallpaper tuuee... Arini rasanya bt 1 je kot... Sbb bebudak tu dah besar gabak... Silap2 tak dilayannya kotak tunnel tuh... Cheh!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #79  
Old 10-09-2008, 02:30 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: LifeBlog of Hijra Madina - 2nd Litter

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Aku dah bagi nama dah kat cucu-cucu aku nih...sempena kelahiran pada bulan Ramadhan....

Yang male nih aku namakan dia Madhan Al Baraq

Yang ni namanya, Lailatul Fitrah.

Yang ni, Eid De Fitri
Sedap2 nama cucu hang yerk bareen. nama cucu aku semua kontot jerk.. oyen, cik yam, kecik,combi, puteh ngan comel.. tp comel aku dah tinggalkan kat kpg sbb dah ade org nak adopt. but sementra tu mak aku jaga sampai dia besar sket..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #80  
Old 10-15-2008, 01:30 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Update - 1 month old












Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Training your cat/kitten to use the litter box ashleywong Training & Behavioral Issues 4 08-11-2008 03:00 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.