Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Closed Thread
 
Thread Tools
  #21  
Old 07-06-2010, 07:28 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Heheheh!! inilah jawaban yg terbaik.

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Cara mudah lagi.... tak nak berpasir dalam rumah n kucing u tak paham jugak nak guna toilet or tisu tandas.... u letak je for adoption.... tak lah ada perkataan malas lagi? kalau semua pendapat kat sini macam tak sesuai..... tak membebankan n never cost u money. apa kata u bro???????

Kyzoor
  #22  
Old 07-06-2010, 08:33 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Cara mudah lagi.... tak nak berpasir dalam rumah n kucing u tak paham jugak nak guna toilet or tisu tandas.... u letak je for adoption.... tak lah ada perkataan malas lagi? kalau semua pendapat kat sini macam tak sesuai..... tak membebankan n never cost u money. apa kata u bro???????

Kyzoor
  #23  
Old 07-06-2010, 08:53 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Cara mudah lagi.... tak nak berpasir dalam rumah n kucing u tak paham jugak nak guna toilet or tisu tandas.... u letak je for adoption.... tak lah ada perkataan malas lagi? kalau semua pendapat kat sini macam tak sesuai..... tak membebankan n never cost u money. apa kata u bro???????

Kyzoor
exactly... sokong jugak..sambil ketuk meja...bum bummm bummm
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #24  
Old 07-07-2010, 11:30 AM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 12
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Aiyohhh........... org mintak pendapat, jangan la terus bom dia................. sian dia..........

memang la bela kucing tak leh malas, tapi ahnhan tu mintak tanya mcmane nak tolong ajar kucing dia pakai toilet... tak perlu sampai suruh dia put his/her cat for adoption kan.........

mcm ni boleh buat orang hilang minat nak memelihara kucing (lepas ni bertambah la kucing bersepah kat luar tu)

ni pendapat sy je... jangan marah tuan tanah............
  #25  
Old 07-07-2010, 11:39 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by abuldotcom View Post
Aiyohhh........... org mintak pendapat, jangan la terus bom dia................. sian dia..........

memang la bela kucing tak leh malas, tapi ahnhan tu mintak tanya mcmane nak tolong ajar kucing dia pakai toilet... tak perlu sampai suruh dia put his/her cat for adoption kan.........

mcm ni boleh buat orang hilang minat nak memelihara kucing (lepas ni bertambah la kucing bersepah kat luar tu)

ni pendapat sy je... jangan marah tuan tanah............
Ini pulak aku SOKONG !!!!!!

p.s. ... biar aku pulak ketuk meja kali nie ... BUMMM! BUMMMMMMM! BUUUUUUMMMM!!!!!!!!


__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
  #26  
Old 07-07-2010, 01:22 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by abuldotcom View Post
Aiyohhh........... org mintak pendapat, jangan la terus bom dia................. sian dia..........

memang la bela kucing tak leh malas, tapi ahnhan tu mintak tanya mcmane nak tolong ajar kucing dia pakai toilet... tak perlu sampai suruh dia put his/her cat for adoption kan.........

mcm ni boleh buat orang hilang minat nak memelihara kucing (lepas ni bertambah la kucing bersepah kat luar tu)

ni pendapat sy je... jangan marah tuan tanah............
Memang dah bagi pendapat tapi setiap pendapat di tolaknya...
Kalo ikut bela binatang nie tak kira la kucing, anjing, hamster dan lain lain mesti la ada tanggungjawab.. mana boleh malas nak bersihkan poo poo dia? Bayangkan kalo ada anak nanti .. tak kan tak nak beli pampers sebab budget tak cukup and then kalo pakai lampin malas nak tukar dan cuci.. jadi baby tu g toilet ngan sendiri? Memang baby dan binatang tak sama tapi dua dua perlu juga tanggungjawab. Bagi saya binatang peliharaan tu ibaratkan anak saya juga
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #27  
Old 07-07-2010, 01:51 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 12
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang dah bagi pendapat tapi setiap pendapat di tolaknya...
Kalo ikut bela binatang nie tak kira la kucing, anjing, hamster dan lain lain mesti la ada tanggungjawab.. mana boleh malas nak bersihkan poo poo dia? Bayangkan kalo ada anak nanti .. tak kan tak nak beli pampers sebab budget tak cukup and then kalo pakai lampin malas nak tukar dan cuci.. jadi baby tu g toilet ngan sendiri? Memang baby dan binatang tak sama tapi dua dua perlu juga tanggungjawab. Bagi saya binatang peliharaan tu ibaratkan anak saya juga
Saya sokong 2-3 ratus peratus...... tapi tu la, memang tak boleh malas.... tapi cuba bayangkan, ade baby sendiri, even kalau malas sekalipun, boleh ke 'put for adoption'???? tak boleh kan, so bagi je penyelesaiannye, macam yang Felix bagi URL utk train cat tuh........ sangat berguna...... Thanks Felix (Nurul kan nama?)

hehehe, bagi ape yang diminta, kalau bagi lebih, bagusla, tapi jangan bagi yang negatif ye.............

ok, chow, sambung kije, karang bos marah.........
  #28  
Old 07-07-2010, 03:12 PM
ahnhan ahnhan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
ahnhan is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Wolawehh....WTF is going on here !!!???

Only Felix answer me the question. haha.. Congrate la PF forumer especially Kyzoor yang very emotional gave his best ever f***&^ idea

How To Train Cat Using Toilet????
that all my point..

OK. Thank you Felix.. luv ya
  #29  
Old 07-07-2010, 03:28 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by ahnhan View Post
Hi PF forumer...Mintak tolong how to train our beloved cat using our toilet?? Tak larat la nak beli pasir kucing aku bukannyer sekor...tapi dah jadi 4 skrg..

Thnx !!!
"If the cat doesn't have problems using a litter box, there is no reason he can't learn a new behavior,"


Wolawehh....WTF is going on here !!!???
Quote:
Only Felix answer me the question. haha.. Congrate la PF forumer especially Kyzoor yang very emotional gave his best ever f***&^ idea

dan tolong jaga bahasa anda kat sini sebab walaupun you say like what you type kat atas ni semua org masuk dan baca dapat memahami.. kalau nak marah dia sekali pun why not you terus je PM Kyzoor??


Sorry
  #30  
Old 07-07-2010, 03:39 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Ni apa yang you nak:

I jumpa bila google tadi. Try je lah..

The Steps

Place your cat's usual litter box next to the toilet. Allow him several days or even a week to become accustomed to the new location.

Over the course of a week or two, elevate the litter box a few inches at a time until it is the height of the toilet seat. You can use telephone books, stacks of magazines or newspapers, anything that will add height (but not fall over) as your cat is using the box. If the stack falls, it can make your cat hesitant about using the box altogether, let alone one that is off the floor. Allow your cat time enough to get used to the elevated height.

Once the box is the correct height, place it directly on the toilet, with the lid up but the seat down. Remove whatever materials you used to elevate the box. Let your cat get used to the location.

"Once your cat has learned to do his business at the height of the toilet, place an aluminum roasting pan over the toilet but under the seat,

p/s: jgn sampai kucing2 terjatuh dalam tandas dah la.. sebab 2 tena letak aluminum roasting pan..
  #31  
Old 07-07-2010, 03:42 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 12
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Aiyohhhhhhhhhhh.................... why become so aggressive one? kita mahu cari ilmu kat sini, bukan nak mencarut carut.........

ntah ape hape ntah.........

Once again, thanx Luvnett...........
  #32  
Old 07-07-2010, 04:27 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by ahnhan View Post
Wolawehh....WTF is going on here !!!???

Only Felix answer me the question. haha.. Congrate la PF forumer especially Kyzoor yang very emotional gave his best ever f***&^ idea

How To Train Cat Using Toilet????
that all my point..

OK. Thank you Felix.. luv ya
hebatlah engko kan..

actually jawapan dia.. u kena cari thread LitterKwitter .. yang lain tak suggestkan sbb nak kena membeli pakai $$$$. Tapi oleh kerana u nieh $$$ nak kurangkan..dan tak mahu buat itu tak mahu buat ini... sendiri ingatlah..

p/s try jugak cari link thread tue..tapi pikir2 balik.. baik u jer yang tekan kat search button and cari thread LitterKwitter tueh.. $$$ tak pakai..and take a bit of clicking nak cari dalam timbunan thread-thread yang sedia ada.. Nak cari ilmu sini $$$ tak payah, cuma a bit of clicking here and there and politeness... so sendiri carilah thread tue yer atau ada forumer lain yang rajin nak carikan untuk dia..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #33  
Old 07-07-2010, 06:17 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

ahnhan,

untuk makluman awak, ape yang kyzoor tulis untuk awak tu adalah berpatutan sebab dari apa yang awak tulis, ternyata awak memang pemalas nak jaga kucing3 awak betul3! nak cuci & bersihkan najis kucing sendiri pon malas ko ni..berbagai alasan ko bagi..got me?? so, tak perlu la nak angin kalau orang suruh ko letak kucing ko kat adoption.. oh my god, kesian kucing3 kt umah ko tu dpt owner pemalas..

untuk makluman ko jugak thread yang ko tulis kat sini boleh dibaca oleh semua orang. so, semua orang berhak kot nak komen untuk beri pendapat dari apa yang ko tulis & reply. Be reminded that this is a FORUM! Discussing place! kalau kau rasa 1 jawapan je cukup, letak note dekat situ>>aku nak 1 jawapan sahaja & orang lain tak perlu komen bende lain<< sebenarnye ada banyak cara nak tahu jawapan soalan ko tu..macam yang nurkasih cakap tu..search kat internet! Sebelum ko nak bela apa3 pon, tolong la wat research pasal menatang yang ko nak bela..at least u have a bit knowledge on that!

tak perlu mencarut dalam thread ok!
  #34  
Old 07-07-2010, 10:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Aiyoh!! apa hal pula thread ni dah jd thread carut mencarut. Anak anak muda semua,jgn cepat melenting bila ditegur. Kawal sikit kata kata tu. Bahasa melambangkan diri kita. Malu mak bapa kita nanti bila org kata durang tak ajar.

Dahlah tu. toksah gaduh gaduh lagi. Ini reminder. Klu this thread continue carut mencarut,akak akan close thread ini.
  #35  
Old 07-07-2010, 10:30 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by June View Post
Aiyoh!! apa hal pula thread ni dah jd thread carut mencarut. Anak anak muda semua,jgn cepat melenting bila ditegur. Kawal sikit kata kata tu. Bahasa melambangkan diri kita. Malu mak bapa kita nanti bila org kata durang tak ajar.

Dahlah tu. toksah gaduh gaduh lagi. Ini reminder. Klu this thread continue carut mencarut,akak akan close thread ini.
kak June, hamba Allah yang sorang tu je yang mencarut dalam thread ni..orang lain tidak..
  #36  
Old 07-08-2010, 02:26 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Salam semua n sorry being busy a whole day........
apa yang nak di utarakan di sini adalah nak mengajar kucing untuk guna toilet tapi tak nak kuarkan duit....... ada tak di sini yang tak mengeluarkan duit untuk membela kucing or tempat poo poo kucing..... for me u tak tak boleh nak sangkal kan pendapat2 diaorang yang ada disini kerana mereka yang lain membela lebih banyak kucng n lebih lama rasanya..... dan rasa2 tak sampai atau takde pun kat sini sampai 5% kucing diaorg yang pakai human toilet..... if im wrong correct me please........ then sini dah offer u thread dr kak nurul, shread paper dari furkids.... pasir yang harga rm5.50 kat tesco coz kucing diaorang tak poo lam toilet human tapi atas lantai lam human toilet mungkin....

one more please care about your words bro coz u minta pendapat org bukan nya orang nak dengar mencarut kat sini.... kalau teguran wan bunyinya macam kasar then forgive tapi to let you know the truth, u cant force ur cat to change their habit at least you teach them at the age of 2/3 months n 1st come to your house..........

i bee try macam yang u cakap selama over than 20 years n seperti yang web kat nurul bagi tue........ cuma yang bertuah kot dapat train...... maybe one of your cats will do n how bout ur other 3 cats.... dont force them too much coz u will put ur cats under stress..... this is wat we call responsible.....

once again hope jaga words n jangan terlalu kesat kerana kat sini bukannya sebaya you bro and maybe lebih berusia dari you..... kita semua disini belajar dan bukan untuk menjadi perfect n learning is better then bubbling......

Regards,
Kyzoor
  #37  
Old 07-08-2010, 02:28 PM
ahnhan ahnhan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
ahnhan is on a distinguished road
Cool Re: HELP: How To Train Cat Using Toilet????

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Cara mudah lagi.... tak nak berpasir dalam rumah n kucing u tak paham jugak nak guna toilet or tisu tandas.... u letak je for adoption.... tak lah ada perkataan malas lagi? kalau semua pendapat kat sini macam tak sesuai..... tak membebankan n never cost u money. apa kata u bro???????

Kyzoor
Apa kata i ?? I dah kata dah dlm last reply apa..heheee
What an idiot la u Kyzoor. Tak belajar bahasa ke? SPM dpt bape? Mcmana leh masuk Univ. ni??? tak paham soalan?? bebel jer lebih tp jawapan haram tak bagi pun..

tak per2 lenkali thread lain ko wat lagi eh...tersgtlah dialukan..Gud Luck!
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What the best time to train your dog? sportycat Training & Behavioral Issues 9 09-30-2014 10:25 PM
.:clever cats poop in toilet bowl:. adamyala Cat TV and Photos 36 05-18-2010 08:59 PM
How to Train Your Dog to Wear Clothes petzboutique Training & Behavioral Issues 2 01-06-2010 05:14 PM
how to train walk on leash kavien Training & Behavioral Issues 3 11-26-2009 10:53 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.