Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-13-2011, 10:30 PM
Mama Neu Mama Neu is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
Mama Neu is on a distinguished road
Default Lepas letak ubat kutu,kucing jadi agresif

Hai..
Saya baru je lepas hantar kittens and mama neu ke vet petang tadi untuk letak ubat kutu kat diaorang,malam ni mama and baby semua tak boleh tidur.mama neu asyik menangis and melompat-lompat je.memang macam ni ke atau saya perlu rujuk semula ke vet tu?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2011, 12:02 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 12
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: Lepas letak ubat kutu,kucing jadi agresif

itu maknenye, banyak kutu.... LOL

itu biasa, masa i amik stray utk 'dijinakkan', letak ubat kutu, before that, Vet ade tunjuk kutu yang ade kat the cat dalam kanta pembesar, gila banyak... biasa la stray..... then lepas letak, that cat mcm dah gila, lari sana, lari sini, semua jari orang dia nak gigit....

itu tanda ubat tu berkesan..... all the kutu gigit kulit kucing before mati, so the cat akan sakit..... itu yang jadi agresif tuh....

so dun worry la..... perkara biasa, but kalau melarat lama sangat, baik bwk gi jumpa Vet...........
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2011, 05:22 PM
Mama Neu Mama Neu is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Rep Power: 0
Mama Neu is on a distinguished road
Default Re: Lepas letak ubat kutu,kucing jadi agresif

thanks abul...
sure kutu diorang dh banyak mati dah...siang ni tengok semua dah relax jer
harap2 pasni dah takde kutu yang ganggu lagi..
every month compulsory ke kena bagi ubat kutu tu?

Last edited by Mama Neu; 01-14-2011 at 05:27 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boleh bagi tips cara-cara letak ubat kutu oyen_ku Cats & Kittens 14 10-30-2014 06:17 PM
Anak kucing ada kutu.. Keisha Health, Disease & Diet 18 03-22-2011 11:09 PM
ubat apa untuk keluarkan/muntahkan bulu kucing...? comot82 Cats & Kittens 14 09-01-2010 02:01 PM
Lepas vaksin kucing selalu demam ke? Kakma Cats & Kittens 6 08-28-2010 11:45 PM
kutu kucing jebat Cats & Kittens 3 07-19-2010 12:41 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.