Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-13-2011, 10:01 PM
oieey oieey is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Rep Power: 0
oieey is on a distinguished road
Default [WTA] kitten ni baka apa ek?

hi ,baru dapat family baru..tapi tak sure apa dia punya breed..sape terer bleh tolong? tq








Last edited by oieey; 07-13-2011 at 11:10 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-14-2011, 03:52 PM
angah1234 angah1234 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 72
Rep Power: 10
angah1234 is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

Quote:
Originally Posted by oieey View Post
hi ,baru dapat family baru..tapi tak sure apa dia punya breed..sape terer bleh tolong? tq







na ckp british shorthair bukan kepale mcm domestic..entah la..mix kot.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2011, 06:37 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 12
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

Quote:
Originally Posted by angah1234 View Post
na ckp british shorthair bukan kepale mcm domestic..entah la..mix kot.
Rasanya more to Russian Blue mix, kalau british short hair, muka dia agak kembang..............

hehehe ape ape pun, sangatlahhhh comel kucing itu.....
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2011, 01:31 AM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

kenapa saya tak boleh view photo?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-16-2011, 12:44 AM
sarebloom sarebloom is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Rep Power: 0
sarebloom is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

Quote:
Originally Posted by oieey View Post
hi ,baru dapat family baru..tapi tak sure apa dia punya breed..sape terer bleh tolong? tq







Em,if I'm not mistaken,this kitten is Khorat / Korat breed..click this link for more info..http://www.cat-breed-info.com/korat-cat-breed.html Hope this will help
Reply With Quote
  #6  
Old 07-16-2011, 02:21 AM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 10
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

Quote:
Originally Posted by oieey View Post
hi ,baru dapat family baru..tapi tak sure apa dia punya breed..sape terer bleh tolong? tq







warna biru kelabu tu.... sah!!! rusian blue.. tapi kalau takde cert.. kucing kampung ni, dlh, cert tu mcm kad pengenalan, mcm mana nk kata ni citizen rusian blue klau xde kad pengenalan????
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!

Last edited by hanissyazwan; 07-20-2011 at 01:53 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-17-2011, 11:43 AM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 12
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

Saya ada seekor kucing seperti ini. And to be honest saya pun still confuse dia adalah Korat atau Russian Blue. Bila bawa ke Cat Show setengah Judge kata Korat, setengah Judge kata Russian Blue.

Base on face feature, I think your cat is Russian Blue. Korat mukanya lebih kelihatan kepek. Tapi kalau tgk dari segi bulu, kucing awak maybe dah campur dgn kucing biasa sbb either Korat atau Russian Blue, both ada bulu yang super fine. And both blues juga bulunya berkilat..

Kucing2 ni sangat cergas and highly intelligent, congrats sbb jumpa such a wonderful cat.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-05-2011, 09:55 PM
leybra leybra is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Rep Power: 0
leybra is on a distinguished road
Default Re: [WTA] kitten ni baka apa ek?

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Saya ada seekor kucing seperti ini. And to be honest saya pun still confuse dia adalah Korat atau Russian Blue. Bila bawa ke Cat Show setengah Judge kata Korat, setengah Judge kata Russian Blue.

Base on face feature, I think your cat is Russian Blue. Korat mukanya lebih kelihatan kepek. Tapi kalau tgk dari segi bulu, kucing awak maybe dah campur dgn kucing biasa sbb either Korat atau Russian Blue, both ada bulu yang super fine. And both blues juga bulunya berkilat..

Kucing2 ni sangat cergas and highly intelligent, congrats sbb jumpa such a wonderful cat.
kucing ni bukan jenis korat.. kalau korat.. mata dia patut warna hijau, dan telinga dia bukan runcing, patut jenis bulat.. ni maybe british shorthair.. sbb muka dia cam chubby sket kat mulut tu.

kucing saya pun warna kelabu, tapi bukan korat.. rasanya kucing kampung mix parsi.. pastu terkeluar anak color kelabu. tapi warna kelabu sgt rare dalam kucing.. kalau dapat tu mmg untung la.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer? motec Training & Behavioral Issues 65 06-23-2011 03:27 PM
Is it ok to introduce another kitten to my kitten? Kitty Kitty Cats & Kittens 3 03-22-2011 08:54 PM
Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam?? izwanbest Cat TV and Photos 17 08-03-2010 06:48 AM
sapa tau..baka kitten ni?DLH ker? shahampang Cats & Kittens 55 11-23-2009 11:16 AM
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.