Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 07-14-2009, 12:26 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

dari ofis neh masuk ke dpn ING..then ke pavillion, masuk ke kraftangan then kuar kat jalan tun razak..nek keta..moto x reti..ngeh3...

pasneh kne cari yg complete season..mybe kat petaling street ade kot..
__________________
Reply With Quote
  #182  
Old 07-14-2009, 12:31 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
dari ofis neh masuk ke dpn ING..then ke pavillion, masuk ke kraftangan then kuar kat jalan tun razak..nek keta..moto x reti..ngeh3...

pasneh kne cari yg complete season..mybe kat petaling street ade kot..
ko neh mmg sedara sekampung betul la nik...
petaling street mahal la bro. kau gi usha dulu tgk rege bape sen kat situ. kalau ada sesapa gi penang, kirim je kat diorang..harga half dari KL tu...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #183  
Old 07-14-2009, 12:37 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

yer ke?
ok gak tuh...
nak cari dari season 1 sampai season 4...
slalu 1 season dier jual brape hengget?
__________________
Reply With Quote
  #184  
Old 07-14-2009, 12:48 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
yer ke?
ok gak tuh...
nak cari dari season 1 sampai season 4...
slalu 1 season dier jual brape hengget?
kalau tak silap den la kan, masa beli 1st season dulu dalam RM12 jer kot, ada 3 cd, 20 ke 22 episode la..dah lama dah nik, tu yg lupa tuh.
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #185  
Old 07-14-2009, 12:55 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

murah jgk tuh....
__________________
Reply With Quote
  #186  
Old 07-14-2009, 01:00 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
murah jgk tuh....
biasanye diorg kire harge rm4 sekeping cd, kalau beli sepuluh keping kau dapat pree satu. RM40 dapat sebelas keping cd aa..RM40 utk 11 movies la kan..kat KL RM40 tu baru dapat dalam 5 atau 6 movies kan..

kalau yg 3 in 1, 4, 5 in 1 tu pun byk gak...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #187  
Old 07-14-2009, 01:24 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Aduhaiiiii........baru la boleh online balik. Bz giler. Semalam uruskan registration student lepasan SPM utk July intake. Kena pulak jadi mentor aka 'mak' diaorg selama 5 tahun setengah. Boringnya !!! Anak kat rumah pun kekadang bila depa buat perangai rasa mcm nak bagi kat org jer

Mlm tadi aku nanges tgk ending PB. Hebat betul cinta Michael pd Sara. Ada ke org nak sayang aku sampai sanggup korban camtu ? Cuma klimaks citer tu jadi menurun sebab Sara terlalu 'tenang' menerima kematian Michael yg sanggup berkorban nyawa utk dia. Kalau tunjuk Sara nangis ke, meraung ker....mesti semua org akan lebih teremosional gak tgk ending citer tu.

Zai, so.......boleh ker aku jadi anak buah Paul Scheuring ?
Ada gak persamaan final episode smlm dgn prediction aku kan ?
Aku predict Gretchen akan jadi protector Sara sebab dia pun nak tumpang escape - BETUL.
Aku predict Mahone & Micheal akan keluarkan Sara melalui cara yg lain yg tidak diketahui FBI - BETUL.
(Ni nak menuntut hadiah yg ko janjikan )
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #188  
Old 07-14-2009, 02:05 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

zai pun ingatkan ter'miss' jugak PB final semalam, tapi dah nak rezeki, dpt gak tengok.

Wakaka !!! jgn la kasi anak kat orang nita ....
tapi kalau nak kasi Icha *Irmansyah Iskandar yg mcm cowok Iran tuh*
meh ler sini zai nak...buat menantu

zai pun nanges jugak masa michael suruh sara pergi, sbb michael pun menangis jugak masa tu. Dia sanggup korbankan nyawa dia , asalkan sara dgn baby yg bakal lahir tu selamat
sungguh tragis ...

watak sara memang sudah dicipta macam tu sejak awal lagi
dia seorang yang tenang dan payah nak tunjuk emosi
masa father dia mati kene bunuh pun dia mcm cool aje
cuma masa tu dia rasa sgt tertekan sampai ambil dadah kan...

apa jadi dgn 'daddy' tu nita ?
kene belasah dgn banduan pompuan yg bdn besar tu
sebb terlanggar dia masa tgh makan ?
tak tunjuk laaa
potong kot...sbb terlampau 'ganas'

ye laa...nita punya prediction 90% betul
cuma Gretchen jer tak keluar
tapi dia memang protect sara habis2an

mahone pun kerjasama dgn michael untuk 'perbodohkan' FBI
yeahh !! nita dapat join paul scheuring punya panel script-writers

memang nak kasi hadiah pun kat nita
bkn sbb PB ni saja...ada sebab lain jugak
nita mesti tau sbb apa kan ...
nanti zai dah ada hadiah tu kat depan zai baru zai PM nita kay


Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Aduhaiiiii........baru la boleh online balik. Bz giler. Semalam uruskan registration student lepasan SPM utk July intake. Kena pulak jadi mentor aka 'mak' diaorg selama 5 tahun setengah. Boringnya !!! Anak kat rumah pun kekadang bila depa buat perangai rasa mcm nak bagi kat org jer

Mlm tadi aku nanges tgk ending PB. Hebat betul cinta Michael pd Sara. Ada ke org nak sayang aku sampai sanggup korban camtu ? Cuma klimaks citer tu jadi menurun sebab Sara terlalu 'tenang' menerima kematian Michael yg sanggup berkorban nyawa utk dia. Kalau tunjuk Sara nangis ke, meraung ker....mesti semua org akan lebih teremosional gak tgk ending citer tu.

Zai, so.......boleh ker aku jadi anak buah Paul Scheuring ?
Ada gak persamaan final episode smlm dgn prediction aku kan ?
Aku predict Gretchen akan jadi protector Sara sebab dia pun nak tumpang escape - BETUL.
Aku predict Mahone & Micheal akan keluarkan Sara melalui cara yg lain yg tidak diketahui FBI - BETUL.
(Ni nak menuntut hadiah yg ko janjikan )
Reply With Quote
  #189  
Old 07-14-2009, 02:29 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
zai pun ingatkan ter'miss' jugak PB final semalam, tapi dah nak rezeki, dpt gak tengok.

Wakaka !!! jgn la kasi anak kat orang nita ....
tapi kalau nak kasi Icha *Irmansyah Iskandar yg mcm cowok Iran tuh*
meh ler sini zai nak...buat menantu

Correction...nama dia Emiershah Izkandar . Nak buat menantu ? Bole.....tapi ko kena get redy la, banyak2 bersabor sebab dia tu klu kena angin kus2...perangai...yarabbana...mcm hantu !!!

zai pun nanges jugak masa michael suruh sara pergi, sbb michael pun menangis jugak masa tu. Dia sanggup korbankan nyawa dia , asalkan sara dgn baby yg bakal lahir tu selamat
sungguh tragis ...

watak sara memang sudah dicipta macam tu sejak awal lagi
dia seorang yang tenang dan payah nak tunjuk emosi
masa father dia mati kene bunuh pun dia mcm cool aje
cuma masa tu dia rasa sgt tertekan sampai ambil dadah kan...
Dia amik dadah dari sebelum bapak dia mati lagi. Tak ingat sangat apa puncanya...klu tak silap dia depression gak sebab bapak dia selalu bz & dia rasa terabai. Lepas dia unlock pintu ofis dia kat FR utk membolehkan Michael & geng escape, pun dia amik dadah gak...may be sebab feel guilty kot...

apa jadi dgn 'daddy' tu nita ?
kene belasah dgn banduan pompuan yg bdn besar tu
sebb terlanggar dia masa tgh makan ?
tak tunjuk laaa
potong kot...sbb terlampau 'ganas'
Tak tau la Zai....Mungkin kot...

ye laa...nita punya prediction 90% betul
cuma Gretchen jer tak keluar
tapi dia memang protect sara habis2an

mahone pun kerjasama dgn michael untuk 'perbodohkan' FBI
yeahh !! nita dapat join paul scheuring punya panel script-writers
TQ TQ TQ Mcm la Paul nak amik aku

memang nak kasi hadiah pun kat nita
bkn sbb PB ni saja...ada sebab lain jugak
nita mesti tau sbb apa kan ...
nanti zai dah ada hadiah tu kat depan zai baru zai PM nita kay
Oh iya ker.....tima kacih laa banyak2....Caa...yangggg Zai Korang yg lain jgn JELES !!!
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #190  
Old 07-14-2009, 02:31 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
zai pun ingatkan ter'miss' jugak PB final semalam, tapi dah nak rezeki, dpt gak tengok.

Wakaka !!! jgn la kasi anak kat orang nita ....
tapi kalau nak kasi Icha *Irmansyah Iskandar yg mcm cowok Iran tuh*
meh ler sini zai nak...buat menantu

zai pun nanges jugak masa michael suruh sara pergi, sbb michael pun menangis jugak masa tu. Dia sanggup korbankan nyawa dia , asalkan sara dgn baby yg bakal lahir tu selamat
sungguh tragis ...

watak sara memang sudah dicipta macam tu sejak awal lagi
dia seorang yang tenang dan payah nak tunjuk emosi
masa father dia mati kene bunuh pun dia mcm cool aje
cuma masa tu dia rasa sgt tertekan sampai ambil dadah kan...

apa jadi dgn 'daddy' tu nita ?
kene belasah dgn banduan pompuan yg bdn besar tu
sebb terlanggar dia masa tgh makan ?
tak tunjuk laaa
potong kot...sbb terlampau 'ganas'

ye laa...nita punya prediction 90% betul
cuma Gretchen jer tak keluar
tapi dia memang protect sara habis2an

mahone pun kerjasama dgn michael untuk 'perbodohkan' FBI
yeahh !! nita dapat join paul scheuring punya panel script-writers

memang nak kasi hadiah pun kat nita
bkn sbb PB ni saja...ada sebab lain jugak
nita mesti tau sbb apa kan ...
nanti zai dah ada hadiah tu kat depan zai baru zai PM nita kay
sara tancredi is meant for me...keh keh keh...

kalau tgk sensorang malam tadi mau teremotional plak mon malam tadi kot...sib baik tgk ngan wifey...control control...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #191  
Old 07-14-2009, 04:42 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
sara tancredi is meant for me...keh keh keh...

kalau tgk sensorang malam tadi mau teremotional plak mon malam tadi kot...sib baik tgk ngan wifey...control control...

boleh ker...? kontrol mcm mana tu mon ?
jgn main2 mon, org pompuan gerak hati dia kuat
ko control pun mem ko mesti dpt baca punyer ..hahaha !!!

ohh..tu yang siap pakat2 ngan Nik ...korang nak beli cd PB semua 4 season eh..buat koleksi...

mon mesti tunggu time mem takde..pasang tengok sorang2
boleh emo2 bila tengok sara ...
Reply With Quote
  #192  
Old 07-14-2009, 05:22 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: .:: Prison Break ::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post

boleh ker...? kontrol mcm mana tu mon ?
jgn main2 mon, org pompuan gerak hati dia kuat
ko control pun mem ko mesti dpt baca punyer ..hahaha !!!

ohh..tu yang siap pakat2 ngan Nik ...korang nak beli cd PB semua 4 season eh..buat koleksi...

mon mesti tunggu time mem takde..pasang tengok sorang2
boleh emo2 bila tengok sara ...
sure mem tau kak..dia tau mon neh sensitif sket kalau citer2 sedeh neh..
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #193  
Old 07-16-2009, 03:55 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: .:: Prison Break ::.

Wahh...Macam storyline dah kuar ni and finally habis jugak series ni w'pun sad ending....
Kenapa Zee harus hidup menjanda dengan menyara anak lelaki ini sebatang kara? Owh, sungguh tidak adil...muahahahaha....

P.S- Rindunya PF, dekat seminggu lebih la gak tak dapat online sebab lappie bermasalah..huhuhu....bope now no more problems...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.