Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-26-2009, 03:11 PM
nasharuddinali nasharuddinali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 32
Rep Power: 0
nasharuddinali is on a distinguished road
Default Hello all

hello all, i am new in petfinder forum, nice to meet you all. My friends from kitty.com.my introduced to me.


Nasharuddin
  #2  
Old 08-26-2009, 06:52 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
hello all, i am new in petfinder forum, nice to meet you all. My friends from kitty.com.my introduced to me.


Nasharuddin
nice to meet you too. I'm also new to dis forum2 thing
  #3  
Old 08-26-2009, 11:33 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
hello all, i am new in petfinder forum, nice to meet you all. My friends from kitty.com.my introduced to me.


Nasharuddin
Mana gambar kucing kucing awak? Papar lah kat sini untuk tatapan semua..

Welcome n selamat berkenalan........
  #4  
Old 08-27-2009, 08:35 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Hello all

hai nash..
welcome to petfinder...
  #5  
Old 08-27-2009, 06:16 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Default Re: Hello all

__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
  #6  
Old 08-30-2009, 09:09 PM
l_a_d_y_e_x_o_t_i_c's Avatar
l_a_d_y_e_x_o_t_i_c l_a_d_y_e_x_o_t_i_c is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Location: KL
Posts: 21
Rep Power: 0
l_a_d_y_e_x_o_t_i_c is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to l_a_d_y_e_x_o_t_i_c
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
hello all, i am new in petfinder forum, nice to meet you all. My friends from kitty.com.my introduced to me.


Nasharuddin
welcome welcome slmt berkenalan
  #7  
Old 12-12-2009, 09:55 AM
HishamuddinRaisKD HishamuddinRaisKD is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
HishamuddinRaisKD is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
hello all, i am new in petfinder forum, nice to meet you all. My friends from kitty.com.my introduced to me.


Nasharuddin
Assalamualaikum nasharuddin.
Dapat jumpa mu disini,Bagus
  #8  
Old 12-12-2009, 11:12 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
hello all, i am new in petfinder forum, nice to meet you all. My friends from kitty.com.my introduced to me.


Nasharuddin
A very warm welcome Nasharuddin
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #9  
Old 12-12-2009, 11:19 AM
HishamuddinRaisKD HishamuddinRaisKD is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
HishamuddinRaisKD is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Nasharuddin kawan saya dari utara.
Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
A very warm welcome Nasharuddin
  #10  
Old 12-12-2009, 01:03 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Hai, ini bukan Nashruddin yg bukak thread pasal pakcu kelmarin dan lepas andy cancel thread tu awak masih bukak lagi satu thread pasal benda yg sama semlm yg andy dah ban tu?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #11  
Old 12-12-2009, 01:34 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hai, ini bukan Nashruddin yg bukak thread pasal pakcu kelmarin dan lepas andy cancel thread tu awak masih bukak lagi satu thread pasal benda yg sama semlm yg andy dah ban tu?
yup.....and suddenly this fellow hishamuddinrais saying that this nashruddin is his friend from utara????
  #12  
Old 12-12-2009, 01:58 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
yup.....and suddenly this fellow hishamuddinrais saying that this nashruddin is his friend from utara????
smells fishy la cikgu. bau dia kuat mcm bau fussiecat wetfood my cats :p
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #13  
Old 12-12-2009, 02:05 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
smells fishy la cikgu. bau dia kuat mcm bau fussiecat wetfood my cats :p
yup.cuba baca post dia yg lain
  #14  
Old 12-13-2009, 03:57 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Hello all

La la la... welcome to PF.my
  #15  
Old 12-13-2009, 06:25 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hai, ini bukan Nashruddin yg bukak thread pasal pakcu kelmarin dan lepas andy cancel thread tu awak masih bukak lagi satu thread pasal benda yg sama semlm yg andy dah ban tu?
helo, adik pun dok terpk yang sama...

errr... ader jugak org dah kena ban thread dia n still bukak same thread ek?
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
  #16  
Old 12-14-2009, 05:13 PM
nasharuddinali nasharuddinali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 32
Rep Power: 0
nasharuddinali is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Fareen, Zarul,
Nampak penyokong kuat Si Pakcu ni,,,,,,,,, Dia tanya soalan kepada aku, Apa salahnya jawab balik!
Soal isu kitten Backyard breeder do trade through forum ditiupkan oleh forum member sini untuk menyudutkan Pakcu yang berniaga secara tak jujur dan meabaikan tanggungjawab dia nie. Belakangan malah terbukti bahwa Pet Shop yang dimilikinya telah menyebabkan kematian, dan juga kecelakaan kepada pelanggannya. Kak June, Kak Felix The Cat, Kak BabyZee, Kak Sillylupie dan lain juga beritahu.. Sebenarnya, siapa ba yang salah dalam perkara ini? Fareen, Zarul dan lain ni nak memperjuangkan aspirasi untuk Pakcu tak salah? Kalau berani cakap, Aku berani cabar. Kalau ialah, memang malang sekali nasib kepada semua.
Yang mana yang paling benar tentu saja saya tidak tahu tapi saya lebih suka berpikiran baik saja terhadsap semua yang terjadi dan bisa jadi andalah yang lebih tahu. DIa tiada rasa bersalah lagi tu wat mcm tu...huhuhu...
apa lah dikatakan sebagai seorang kesayangan binatang.nie...
wallahu a'lam



Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hai, ini bukan Nashruddin yg bukak thread pasal pakcu kelmarin dan lepas andy cancel thread tu awak masih bukak lagi satu thread pasal benda yg sama semlm yg andy dah ban tu?

Last edited by nasharuddinali; 12-14-2009 at 05:18 PM.
  #17  
Old 12-14-2009, 05:52 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
Fareen, Zarul,
Nampak penyokong kuat Si Pakcu ni,,,,,,,,, Dia tanya soalan kepada aku, Apa salahnya jawab balik!
Soal isu kitten Backyard breeder do trade through forum ditiupkan oleh forum member sini untuk menyudutkan Pakcu yang berniaga secara tak jujur dan meabaikan tanggungjawab dia nie. Belakangan malah terbukti bahwa Pet Shop yang dimilikinya telah menyebabkan kematian, dan juga kecelakaan kepada pelanggannya. Kak June, Kak Felix The Cat, Kak BabyZee, Kak Sillylupie dan lain juga beritahu.. Sebenarnya, siapa ba yang salah dalam perkara ini? Fareen, Zarul dan lain ni nak memperjuangkan aspirasi untuk Pakcu tak salah? Kalau berani cakap, Aku berani cabar. Kalau ialah, memang malang sekali nasib kepada semua.
Yang mana yang paling benar tentu saja saya tidak tahu tapi saya lebih suka berpikiran baik saja terhadsap semua yang terjadi dan bisa jadi andalah yang lebih tahu. DIa tiada rasa bersalah lagi tu wat mcm tu...huhuhu...
apa lah dikatakan sebagai seorang kesayangan binatang.nie...
wallahu a'lam

hisyamuddin,betul ke nash ni orang melayu dari utara?post pertama die bunyi mcm orang cina,yang kedua mmg bunyi melayu betul,tapi yang atas ni mcm SABAH!!!rasanya mcm ada pakatan menjatuhkan business pakcu...sy rasa kan,nash ni adalah satu nickname kepunyaan tokey bangsa lain(berdasarkan post pertama),tapi nickname tu dikawal oleh konco2 die yang telah sedia ada dalam petfinder ni....sape je ekk member petfinder yang berasal dari sabah,berkawan rapat dengan seorang yang menjalankan perniagaan berkaitan haiwan dan mendapat supplier dari tokey bangsa lain????sbb sy rasa mcm ada kaitan la...sape dalang semua ni???cik NASH oi,tak serik2 ke dengan peristiwa "PARANG TERBANG" ajaran kiyai salleh??sila google 'parang terbang 1969'....
  #18  
Old 12-14-2009, 06:32 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
hisyamuddin,betul ke nash ni orang melayu dari utara?post pertama die bunyi mcm orang cina,yang kedua mmg bunyi melayu betul,tapi yang atas ni mcm SABAH!!!rasanya mcm ada pakatan menjatuhkan business pakcu...sy rasa kan,nash ni adalah satu nickname kepunyaan tokey bangsa lain(berdasarkan post pertama),tapi nickname tu dikawal oleh konco2 die yang telah sedia ada dalam petfinder ni....sape je ekk member petfinder yang berasal dari sabah,berkawan rapat dengan seorang yang menjalankan perniagaan berkaitan haiwan dan mendapat supplier dari tokey bangsa lain????sbb sy rasa mcm ada kaitan la...sape dalang semua ni???cik NASH oi,tak serik2 ke dengan peristiwa "PARANG TERBANG" ajaran kiyai salleh??sila google 'parang terbang 1969'....
Wahai Encik Naq1989..... (dengan nada lembut) tak semestinya Encik Hisyamuddin bercakap macam tu bermakna dia dari Sabah. Apa proof yang you ada yang dia tu dari Sabah? Just because he uses a few Sabah lingo does not mean he is from Sabah? I too can use Indian lingo so does that mean I am from India? Or if I speak English and I am from Europe? Please be matured in this hal.

Dalam hal nie Naq1989 telah bangkitkan hal perkauman dan bangsa. Benda nie sensitif sangat dan di larang di mana mana forum. Walaupun saya terdiri daripada golongan Sabah tak bermakna saya bersokong dengan Hisyamuddin. Kita cuma nak pertikaikan kepentingan dan keselamatan pets kita dalam forum nie and thats the main purpose. Kalo ada yang tak kena dengan pet shop mana mana tak kira pet shop melayu ke, cina ke, india ke dah tetap akan di highlight dalam forum nie. As I said this is not a vendetta against Pak Cu. It really saddens me when people try to divert from the main purpose or issue and try to divert it to other things. Is their mentality that shallow to understand what is really going on?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 12-14-2009 at 06:56 PM.
  #19  
Old 12-14-2009, 07:15 PM
molly97 molly97 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 17
Rep Power: 0
molly97 is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
hisyamuddin,betul ke nash ni orang melayu dari utara?post pertama die bunyi mcm orang cina,yang kedua mmg bunyi melayu betul,tapi yang atas ni mcm SABAH!!!rasanya mcm ada pakatan menjatuhkan business pakcu...sy rasa kan,nash ni adalah satu nickname kepunyaan tokey bangsa lain(berdasarkan post pertama),tapi nickname tu dikawal oleh konco2 die yang telah sedia ada dalam petfinder ni....sape je ekk member petfinder yang berasal dari sabah,berkawan rapat dengan seorang yang menjalankan perniagaan berkaitan haiwan dan mendapat supplier dari tokey bangsa lain????sbb sy rasa mcm ada kaitan la...sape dalang semua ni???cik NASH oi,tak serik2 ke dengan peristiwa "PARANG TERBANG" ajaran kiyai salleh??sila google 'parang terbang 1969'....
hye naq! (dengan nada keras)
kau ni dh jauh terpesong...
kenapa perlu suruh org lain google parang terbang???
pergi berforum di tempat lain kalau anda punya mentaliti masih di tahun 1969.

Kita cuma nak pertikaikan kepentingan dan keselamatan pets kita dalam forum nie and thats the main purpose. <- copy dari nurul

comment kau ni perlu didelete.. dan kau juga patut di banned kerana cuba mengugut & membawa isu perkauman di forum PF ni..
  #20  
Old 12-14-2009, 07:28 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
Fareen, Zarul,
Nampak penyokong kuat Si Pakcu ni,,,,,,,,, Dia tanya soalan kepada aku, Apa salahnya jawab balik!
Soal isu kitten Backyard breeder do trade through forum ditiupkan oleh forum member sini untuk menyudutkan Pakcu yang berniaga secara tak jujur dan meabaikan tanggungjawab dia nie. Belakangan malah terbukti bahwa Pet Shop yang dimilikinya telah menyebabkan kematian, dan juga kecelakaan kepada pelanggannya. Kak June, Kak Felix The Cat, Kak BabyZee, Kak Sillylupie dan lain juga beritahu.. Sebenarnya, siapa ba yang salah dalam perkara ini? Fareen, Zarul dan lain ni nak memperjuangkan aspirasi untuk Pakcu tak salah? Kalau berani cakap, Aku berani cabar. Kalau ialah, memang malang sekali nasib kepada semua.
Yang mana yang paling benar tentu saja saya tidak tahu tapi saya lebih suka berpikiran baik saja terhadsap semua yang terjadi dan bisa jadi andalah yang lebih tahu. DIa tiada rasa bersalah lagi tu wat mcm tu...huhuhu...
apa lah dikatakan sebagai seorang kesayangan binatang.nie...

wallahu a'lam
wahai encik nash yg sungguh baik budibahasanya, persoalan saya bukanlah pasal pakcu. says x kenal dia, tak pernah jumpa dia, x pernah pergi petshop dia cuma ada tegur hai hai bai bai kalau thread bertembung.

saya dah baca dan dgr cerita pasal pakcu dgn cukup teliti sekali. dan tidak pernah sekali saya memperjuangkan sapa2. politik negara pun saya x campur inikan pula di forum ni.

apa yg saya persoalkan ialah identiti awak. tiba tiba awak bukak thread kontroversi. awak ckp dah lama x layan pf ni. bila panas thread tu awak menghilangkan diri. kemudian buka thread lain kata awak org baru dan org Dari kitten yg intro awak. eh? org lama ke org baru?

bila andy dah tutup thread tu sbb tidak mahu benda ni berlarutan dan andy jugak percaya dah cukup informasi tentang perkara ini diwar warkan supaya org boleh buat kepttusan dgn lebih bijak, awak masih nak mengapi apikan.

kawan2, Cuba perhatikan jejak Nash ini, saya percaya, walau apa pun isu nya, mungkin tujuannya adalah until mengapikan kita.

just becareful.

terimakasih.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.