Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-13-2009, 01:50 AM
a.lya's Avatar
a.lya a.lya is offline
Meow
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunway
Posts: 191
Rep Power: 13
a.lya is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Kucing hitam sexy. <3

Mcm panther gitu.
Reply With Quote
  #22  
Old 08-13-2009, 05:53 AM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

yeah..hitam hitam si tampuk manggis.sungguhpun hitam dipandang manis.
Reply With Quote
  #23  
Old 08-13-2009, 07:49 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by balqis View Post
huh punya membaca komen korang sampai hangit ayam di kuali.apapun thank you utk segala gala yg tertulis diatas.ye lah saja je tak nak menunjuk nunjuk.walhal tahu juga english.tengah blajar chinese plak skang.apapun bahasa kebangsaan kita juga still the best.saya tak rasa malu kalu tak pandai bertutur english sebab bangsa lain berlumba lumba belajar dan mengkaji bahasa kita. walaupun bahasa malaysia bukan bahasa no. 1 yg bnyk digunakan di dunia. tapi bangga juga bila ada jurusan tersebut di unversiti.tak salah nak belajar bahasa asing. apapun thank you again.peace no war.
Yerp.. belajar bahasa lain.. Entahlah Balqis.. kiter berforum.. macam normal life juga.. jaga tutur kata.. komen seadanya.. jangan pulak menaruh minyak pada api... Itu jer pandangan sayer...

Nway, bahasa jiwa bangsa.. bahasa yang kita tutur menunjukkan siapa kita.. Tak usah di provoke benda remeh..

p/s Kiter dah berforum dalam 3 bulan dah. Sayer berusaha sedaya upaya kadang2 edit balik supaya tak menyinggung mana2 pihak kerana saya di luar sana..jenis yang 'shoot people up'. Tapi kat sini, saya jaga sbb sy nak info pasal anak anak bulus..dan main reason why i am here becoz my anak anak blus... Jaga cakap, jaga mata, jaga perbuatan..insyallah..hidup amannn... Dah nak Melayu sangat meh bagi pantun Melayu:

terlajak perahu boleh diundur
terlajak kata buruk padahnya

Peace~~
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 08-13-2009 at 08:08 AM.
Reply With Quote
  #24  
Old 08-13-2009, 08:19 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Yerp.. belajar bahasa lain.. Entahlah Balqis.. kiter berforum.. macam normal life juga.. jaga tutur kata.. komen seadanya.. jangan pulak menaruh minyak pada api... Itu jer pandangan sayer...

Nway, bahasa jiwa bangsa.. bahasa yang kita tutur menunjukkan siapa kita.. Tak usah di provoke benda remeh..

p/s Kiter dah berforum dalam 3 bulan dah. Sayer berusaha sedaya upaya kadang2 edit balik supaya tak menyinggung mana2 pihak kerana saya di luar sana..jenis yang 'shoot people up'. Tapi kat sini, saya jaga sbb sy nak info pasal anak anak bulus..dan main reason why i am here becoz my anak anak blus... Jaga cakap, jaga mata, jaga perbuatan..insyallah..hidup amannn...
betul tu nur...kita nak timba ilmu kat sini, bkn nak show off English sapa bagus. Saya orang Melayu. Bangga jadi bangsa Melayu dan rakyat Malaysia. Tapi Bahasa Inggeris memang sgt penting. Bkn saja di luar sana, di sini pun..ada masa dan thread tertentu saya terpaksa berbahasa Inggeris yang tak seberapa ni, sebab nak berkomunikasi dgn kawan2 yang bukan Melayu dan tidak fasih berbahasa Malaysia.

walaupun dah lama bela kucing, banyak sgt yg kak zai tak tau , bila dah masuk forum ni almost one year baru la reti sikit2. Tu pun ternganga2 sorang2 bila belajar perkara baru dari seniors, especially Furkids, June dan Bareen....yang saya anggap sifu2 saya kat sini, juga Pakcu dan Tok Penghulu yang mulakan thread2 yang berguna untuk kita jadikan panduan

Bahasa yg kita lontarkan samada secara sedar atau tidak memang melambangkan siapa diri kita yang sebenarnya. So..jagalah tutur kata dan hormatilah seniors dan teman2 yang lain. Pasti kehadiran kita di sini disenangi InsyaAllah....
Reply With Quote
  #25  
Old 08-13-2009, 09:48 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Sakit botak .. sana sini bulu botak.. tengah planning nak bawak pergi private ... dah sebulan tak baik2 lagi.. Vet government kata fungus.. tapi saya dubious. Kalau fungus, mesti semua kucing2 kat rumah ni kena jugak (dah lama semua duduk sama2 bercampur.. tapi yg lagi 2 ni lebat aje bulunya). Tengah google mana nak pi untuk buat blood test
Euanna, tolong terangkan secara terperinci mcm mana kebotakan si Salem boboy inky jet black umpama malam tak berbintang dan tak berbulan tu ...

Tolong describe the bald patches:

1) Adakah ianya kering penuh atau ada basah sedikit?

2) Ada tak scaly, dry skin?

3) Rupa macam mana? Bulat ke, empat segi ke, irregular ke, bosar mana? Ada merah tak? Ada kesan bulatan merah ke? Warna aper?

4) Patches tu kat mana? Sebut ALL the places.

Euanna, please do not rule out fungus simply because the other cats have not come down with it. Fungus, bacteria dan virus are everywhere, but if your immune system is not healthy, you will succumb ... if you get a low exposure, you might not succumb ... but if you get a strong exposure (macam kena gesel dan right kena kat kudis tu, hah! kena lah ko! ataupun kena sneeze right in the face you will get a full blast of bacteria or virus (jangan H1N1 ahhhh!) kena la kaw-kaw!).

Satu lagi, Euanna, vet yg bagus akan menggunakan satu jenis lampu bagi membantu buat diagnosis fungus ... bila lihat di bawah cahaya lampu tersebut akan nampak tanda fungus secara positif. TETAPI kalau kita ada letak krim kat patches tu, we may get a false positive result. Sebab tu vet bagus akan tanya kita ada letak sebarang krim atau ubat ke tidak.

Boleh jadi juga boboy Salem bukan kena fungus tapi mite/flea allergy.

Euanna tinggal di mana? Bawak lah boboy Salem pergi jumpa Dr. Netto (dah sambung kontrak) di Klinik Veterinar UPM-JPH di Petaling Jaya belakang Hotel Hilton. Mereka ada lampu tersebut utk buat diagnosis ... tak mahal dan Dr. Netto seorang vet yg amat cekap.

Besok klinik buka pagi sahaja dan tutup Sabtu & Ahad. Ala, Euanna bawak ajer la boboy Salem jumpa Dr. Netto, jauh pun tak aper, boleh parking free dlm kawasan klinik.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 08-13-2009 at 09:54 AM.
Reply With Quote
  #26  
Old 08-13-2009, 10:35 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 12
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Topic ni mmg 90% betul. Sy sebagai fosterer memang mengalami. Kucing2 yang tinggal kat rumah takde adopter semua yang Hitam or Tortoiseshell yg color hitam+oren2 comot2 tu.. unless Hitam + putih Tuksido tu, ade jugak org nak amik... Mungkin ada yang minat, tak tak banyak..
Reply With Quote
  #27  
Old 08-13-2009, 11:27 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Tuxedos are very, very beautiful, elegant and sleek cats. I love them and these are mine, mine, all saya punyer ....... ......aper? nak catnap? don't even think about it! ........ dulu kutip free, orang kejam buang di tepi jalan waktu kecik, hodoh, kotor dan sakit ............
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B57CRL01.jpg
Views:	73
Size:	38.5 KB
ID:	7021   Click image for larger version

Name:	B49SMT01.jpg
Views:	75
Size:	38.9 KB
ID:	7022   Click image for larger version

Name:	B65SPT02.jpg
Views:	79
Size:	38.6 KB
ID:	7023   Click image for larger version

Name:	B67JNN23.jpg
Views:	74
Size:	37.3 KB
ID:	7024  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 08-13-2009 at 11:33 AM.
Reply With Quote
  #28  
Old 08-13-2009, 11:36 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Euanna, tolong terangkan secara terperinci mcm mana kebotakan si Salem boboy inky jet black umpama malam tak berbintang dan tak berbulan tu ...

Tolong describe the bald patches:

1) Adakah ianya kering penuh atau ada basah sedikit?

2) Ada tak scaly, dry skin?

3) Rupa macam mana? Bulat ke, empat segi ke, irregular ke, bosar mana? Ada merah tak? Ada kesan bulatan merah ke? Warna aper?

4) Patches tu kat mana? Sebut ALL the places.

Euanna, please do not rule out fungus simply because the other cats have not come down with it. Fungus, bacteria dan virus are everywhere, but if your immune system is not healthy, you will succumb ... if you get a low exposure, you might not succumb ... but if you get a strong exposure (macam kena gesel dan right kena kat kudis tu, hah! kena lah ko! ataupun kena sneeze right in the face you will get a full blast of bacteria or virus (jangan H1N1 ahhhh!) kena la kaw-kaw!).

Satu lagi, Euanna, vet yg bagus akan menggunakan satu jenis lampu bagi membantu buat diagnosis fungus ... bila lihat di bawah cahaya lampu tersebut akan nampak tanda fungus secara positif. TETAPI kalau kita ada letak krim kat patches tu, we may get a false positive result. Sebab tu vet bagus akan tanya kita ada letak sebarang krim atau ubat ke tidak.

Boleh jadi juga boboy Salem bukan kena fungus tapi mite/flea allergy.

Euanna tinggal di mana? Bawak lah boboy Salem pergi jumpa Dr. Netto (dah sambung kontrak) di Klinik Veterinar UPM-JPH di Petaling Jaya belakang Hotel Hilton. Mereka ada lampu tersebut utk buat diagnosis ... tak mahal dan Dr. Netto seorang vet yg amat cekap.

Besok klinik buka pagi sahaja dan tutup Sabtu & Ahad. Ala, Euanna bawak ajer la boboy Salem jumpa Dr. Netto, jauh pun tak aper, boleh parking free dlm kawasan klinik.
FK nak tanya my cat ada yg mcm no2 tu...semalam bwk pi vet and dia bg shampoo and ubat antibiotik tapi pagi tadi kasi mulut dia berbuih lak tu baru kasi separuh dia nak keluarkan......ubat tu.

dia nya skin tu mcm kuping2 mcm kelemumur.
Reply With Quote
  #29  
Old 08-13-2009, 11:52 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Bawa lah pergi jumpa Dr Netto segera kat Persiaran Barat, PJ. Bukan senang nak dapat vet baik dan cekap mcm beliau.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #30  
Old 08-13-2009, 12:17 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
FK nak tanya my cat ada yg mcm no2 tu...semalam bwk pi vet and dia bg shampoo and ubat antibiotik tapi pagi tadi kasi mulut dia berbuih lak tu baru kasi separuh dia nak keluarkan......ubat tu.

dia nya skin tu mcm kuping2 mcm kelemumur.
Dulu masa tak pandai picit ubat masuk mulut anak bulus..gitulah jadiknyer.. berbuih jer mulut..sekarang..dah pandai da..balut ngan tuala..gengam pala dia, mulut gaga.. picit terus..bila dah mulut dia dongak..terus masuk..tak sempat dia nak rasa atau buat mulut buih..hehehehe

Vet ajar.. kalau ada 2 orang lagi senang
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #31  
Old 08-13-2009, 02:13 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Woops sry, ni baru jek online.. tadi pergi private vet ..lepas tu runner pergi beli groceries

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Euanna, tolong terangkan secara terperinci mcm mana kebotakan si Salem boboy inky jet black umpama malam tak berbintang dan tak berbulan tu ...

Tolong describe the bald patches:

1) Adakah ianya kering penuh atau ada basah sedikit?
Hmm.. nak kata kering pun tak.. basah pun tak.. bald spot tu biasa..(Kulit nampak normal.. cuma tak berbulu sangat.. macam kena shave gitu, I even use magnifying glass belek2 area bald tu).
Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
2) Ada tak scaly, dry skin?
Nope, tak scaly or dry

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
3) Rupa macam mana? Bulat ke, empat segi ke, irregular ke, bosar mana? Ada merah tak? Ada kesan bulatan merah ke? Warna aper?
Tak merah, normal macam kulit biasa. Bald patch tu irregular bentuknya.. ada yg nampak bulat sikit.. ada yg tak takde bentuk
Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
4) Patches tu kat mana? Sebut ALL the places.
Hmm both kat siku front leg (kat joint) dalam dan luar, badan (on the side of the stomach), kepala (ada one small bald patch, really small), inner thighs (dari lower abdomen hingga ke inner thighs).
Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Euanna, please do not rule out fungus simply because the other cats have not come down with it. Fungus, bacteria dan virus are everywhere, but if your immune system is not healthy, you will succumb ... if you get a low exposure, you might not succumb ... but if you get a strong exposure (macam kena gesel dan right kena kat kudis tu, hah! kena lah ko! ataupun kena sneeze right in the face you will get a full blast of bacteria or virus (jangan H1N1 ahhhh!) kena la kaw-kaw!).

Satu lagi, Euanna, vet yg bagus akan menggunakan satu jenis lampu bagi membantu buat diagnosis fungus ... bila lihat di bawah cahaya lampu tersebut akan nampak tanda fungus secara positif. TETAPI kalau kita ada letak krim kat patches tu, we may get a false positive result. Sebab tu vet bagus akan tanya kita ada letak sebarang krim atau ubat ke tidak.

Boleh jadi juga boboy Salem bukan kena fungus tapi mite/flea allergy.

Euanna tinggal di mana? Bawak lah boboy Salem pergi jumpa Dr. Netto (dah sambung kontrak) di Klinik Veterinar UPM-JPH di Petaling Jaya belakang Hotel Hilton. Mereka ada lampu tersebut utk buat diagnosis ... tak mahal dan Dr. Netto seorang vet yg amat cekap.

Besok klinik buka pagi sahaja dan tutup Sabtu & Ahad. Ala, Euanna bawak ajer la boboy Salem jumpa Dr. Netto, jauh pun tak aper, boleh parking free dlm kawasan klinik.
Thanks FK, tadi I dah bawak Salem pergi private vet kat Cheras, Tropic Pets and Veterinary Services. The doktor is quite friendly, she checked the bald spots, even took some scrapings and looked under the miscroscope. Luckily it's not flea/mites/ticks or fungal, seems the doctor said Salem is having some hair (fur) growth problems. She gave me Vit B-Complex and cream to put on the balding area. Will be doing re-visit on the 23rd of this month.

I guess Salem do have hair growth problem since the spot where he was shaved for neutering last month, haven't fully grown yet (compared to Neko-chan who had undergo surgery the same day with Salem, her fur has grown back to normal and you can hardly see the stitch mark).
Click image for larger version

Name:	DSC01033.JPG
Views:	96
Size:	33.7 KB
ID:	7025 <-- see the shaved area from his neutering last month, the fur still hasn't fully grown yet
Reply With Quote
  #32  
Old 08-13-2009, 02:33 PM
balqis balqis is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
balqis is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to balqis
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

saya minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki .kerana ayat ayat saya yg mengguris perasaan awak semua. to nurkasih. saya minta maaf walaupun hari raya belum tiba .(ikhlas ni)mcm ni lah,saya salah korang semua tegur. ok saya boleh terima.
Reply With Quote
  #33  
Old 08-13-2009, 04:16 PM
jasmine forever jasmine forever is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
jasmine forever is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

hi all.......

i de stu kcing itam(name is jemon),bele sejak bru bkak mate,mmber bg (biase r,bile lahir,kaler itam,rse x cntik sume x nk kn)...tp sbb ske kt kcing,x kire r kaler pe pun i amik gk...

now jemon bru je brsalin....anak 4 ekor, 2 kaler itam,bulu kmbang2 lg....hehehe......

ble tgok bnyak kaler itam skrg rse cm nk wt koleksi kcin2 itam je...bru best..
Reply With Quote
  #34  
Old 08-13-2009, 04:32 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

rugik sape tak ske kucing itam...my blackies









last but not least



__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #35  
Old 08-18-2009, 01:21 PM
farrahnize's Avatar
farrahnize farrahnize is offline
CATSS & ANIMALS LOVER
 
Join Date: Apr 2009
Location: port klang
Posts: 54
Rep Power: 12
farrahnize is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farrahnize
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

yup...neg is from the word nigerian....active n menarik gler...even though a bit hyperactive n fierce tp neg is neg......
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SP_A1123.jpg
Views:	80
Size:	8.9 KB
ID:	7066  
Reply With Quote
  #36  
Old 08-23-2009, 09:17 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Quote:
Originally Posted by farrahnize View Post
yup...neg is from the word nigerian....active n menarik gler...even though a bit hyperactive n fierce tp neg is neg......
I baru terbaca yang sapa2 yang alergik pada protein dekat bulu kucing.. Kaler hitam memang orang yang alergik akan rasa teruk lagi dari kucing berwarna cerah.. Sbb dia produce lebih asanya.. Malas nak google balik..nieh pun tulis dari apa yang ingat ja~~
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #37  
Old 08-24-2009, 02:49 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

Phew .... sexy!!! <--- referring to hatemetoday's blackie ....
Black is sexy!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #38  
Old 08-24-2009, 05:23 PM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

i dont care what they say, i love my black cat...my cinta sakti...xde gambar nk tayang lg..balik nnti snap yer...hehe..

actually mak pun xbape bekenan mase amek sakti (kucen ku yg wane itam) memule.. tp..alhamdulillah...skang ok jer...
Reply With Quote
  #39  
Old 09-01-2009, 01:38 PM
afzan afzan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 34
Rep Power: 0
afzan is on a distinguished road
Default saya ada kucing Itam gak

Itam, namanya..hahahaha...paling besar, paling berat..& paling manja...asik2 nak dibelai2 dan dok menggesel kaki.. A male black kitten
Reply With Quote
  #40  
Old 09-03-2009, 06:20 AM
monyok monyok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 42
Rep Power: 0
monyok is on a distinguished road
Default Re: Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate..

kucenku sekor hitam. manja ya allah. balik jer, terus dia lompat atas katil.mintak di peluk. sy panggil dia bulat. mata dia bulat sungguh!!!

aiseh........takder gambo dia sorang2 la. nnt kalo ada, sy uploadkan. gambar dlm hp. daku buta IT pulak tu. nk kene tunggu adik tlg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Kucing Putih tompok Hitam di Sec7 Shah Alam daRLing Lost & Found 61 04-01-2009 01:38 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.