Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-17-2015, 02:43 AM
sein sein is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Rep Power: 0
sein is on a distinguished road
Unhappy kucing sneezing. HELP!

hi semua, I'm new here but let me go str8 to the point, Kucing saya dah 5bulan bersin, dah hantar pergi banyak vet dan Vet cuma bagi antibiotics, tapi sampai skrg tak sihat jugak.kucing saya kalau sneezing mesti keluar cecair pekat dan warna mera ,like blood most of the times, so please help me, ada disini yg pernah hadapi masalah ni? Please share please
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2015, 08:00 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: kucing sneezing. HELP!

hye

i tak pernahlah ada kucing yg sneezing sampai kuar warna merah. tapi sneezing tak baik tue , ada sekor. tapi ada vet yang follow up kes dia dan under treatment.blood test sudah, tunggu nak buat mucus test saja,

nasihat saya, pilih satu vet yang u rasa boleh bawa berbincang. dan pergi utk follow up, selalunya kalau kes ada follow up ( u pergi lagi sekali bila kes berulang, vet akan tahu ada masalah selain dr bagi antibiotik). jumping vets takkan membantu buat masa ini. dalam banyak2 vet u pergi tue, pilih yang u rasa rajin 'study' case dan stick to one dan cerita habis2 kat dia.
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 07-20-2015, 06:52 PM
sein sein is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Rep Power: 0
sein is on a distinguished road
Default Re: kucing sneezing. HELP!

Saya rasa Dia allergic dgn makanan dia, awk tahu makanan apa yg sesuai utk Kucing mcm ni? Dia skrg makan Evo + totw
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
sick, sick cats, sneeze

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cat Sneezing Badly - URGENT z1tr0n Cats & Kittens 6 11-10-2010 01:25 PM
Normal ke kucing betina ringan sikit dari kucing jantan? sarebloom Cats & Kittens 27 10-28-2010 10:49 AM
Wajib tengok >>Video kucing terkejut ( try buat dengan kucing anda) nurkasih Jokes & Funny Pictures 2 10-16-2010 04:07 PM
What is Reverse Sneezing? dog is my buddy Health, Disease & Diet 3 11-23-2008 12:45 AM
.:: The sneezing panda.. ::. BabyZee Movies & TV 0 10-29-2008 06:37 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.