Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-28-2011, 03:18 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 8
x-rulez is on a distinguished road
Default introducing my cats yg nakal....

Click image for larger version

Name:	Photo 0637.jpg
Views:	163
Size:	38.7 KB
ID:	10883Click image for larger version

Name:	Photo 0636.jpg
Views:	139
Size:	41.6 KB
ID:	10884Click image for larger version

Name:	Photo 0628.jpg
Views:	140
Size:	107.1 KB
ID:	10885Click image for larger version

Name:	Photo 0629.jpg
Views:	139
Size:	108.5 KB
ID:	10886

this is my cat yg dh makin berisi sejak bela hampir 3 bulan...kuat mkn blackwood ooo...quite social and suke membuli kucing lain...and very playful...


Click image for larger version

Name:	Photo 0633.jpg
Views:	152
Size:	85.5 KB
ID:	10887Click image for larger version

Name:	Photo 0632.jpg
Views:	139
Size:	116.8 KB
ID:	10888


yg ni pula yg baru adopt seminggu...masih malu2 kucing....dh nama pun kucing kan...dok menyorok bwh meja...tp manja ya amat...suke hisap jari mcm baby...hehe
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2011, 09:58 AM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

this is my cat yg dh makin berisi sejak bela hampir 3 bulan...kuat mkn blackwood ooo...quite social and suke membuli kucing lain...and very playful...


Putih....kat rumah saya pun ada empat ekor kucing yang berwarna putih....kucing kucing you cantik....cage ke?


yg ni pula yg baru adopt seminggu...masih malu2 kucing....dh nama pun kucing kan...dok menyorok bwh meja...tp manja ya amat...suke hisap jari mcm baby...hehe[/QUOTE]

Tak geli ke? I memang tak boleh.....kucing kucing saya kalau nak jilat tangan saya pun, I lari.....tak tahan dengan lidah yang berduri duri tu...hehehe
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2011, 11:16 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 8
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

Thanx daniel...kucing yg putih tu selalu nampak mcm kekuningan even kalau dh mandi pun susah nk hilang...kucing yg warna oren tu memang suke hisap jari...mula2 tu memang geli terpaksa tahan tp lama2 biarkan aje sbb kesian kat dia...hehe...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2011, 12:07 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 11
Daniel is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
Thanx daniel...kucing yg putih tu selalu nampak mcm kekuningan even kalau dh mandi pun susah nk hilang...kucing yg warna oren tu memang suke hisap jari...mula2 tu memang geli terpaksa tahan tp lama2 biarkan aje sbb kesian kat dia...hehe...
kucing saya cage tak jadi masalah, lagipun mereka rajin membersihkan diri....tapi lantai awak akan jauh lebih bersih sebab mereka rajin lap lantai..

Dari kecik saya memang geli kalau kucing jilat jilat kaki saya.....
Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2011, 12:35 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 8
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

Kucing sy totally indoor tak cage…free roaming dlm rumah aje..takut nk lepas kan…sbb sejak akhir2 ni sy asyik nampak bangkai kucing tengah jalan yg kena langgar keta…takut & fobia dibuatnya…
Reply With Quote
  #6  
Old 05-16-2011, 03:30 PM
elly's Avatar
elly elly is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2011
Location: kajang, selangor
Posts: 15
Rep Power: 0
elly is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

dear,

lama tak dorang nak get along? camner u introducekan pet baru pada yg lama?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2011, 04:05 PM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 8
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

Quote:
Originally Posted by elly View Post
dear,

lama tak dorang nak get along? camner u introducekan pet baru pada yg lama?
For the first day sy bawa kucing baru tu…memangla tersangat garang…tak boleh lgsg jumpe kucing sy…mula2 sy fikir mcm tak boleh nk get along…tp selang 3 4 hari lepas tu nampak kucing baru ni boleh terima sikit2 kehadiran kucing sy ni…kucing sy ni jenis kuat bermain and very social….so dia takde masalah dengan kucing baru ni..Cuma kucing baru ni aje yg rasa mcm insecured dengan kucing sy…tp sampai dh dekat sebulan kucing baru ni still mcm takut2 jugak dengan kucing sy…Cuma takdela setakut masa first day dtg….
Reply With Quote
  #8  
Old 05-17-2011, 03:19 PM
elly's Avatar
elly elly is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2011
Location: kajang, selangor
Posts: 15
Rep Power: 0
elly is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

Best la kucing lama bleh accept kucing baru. Kucing lama akak tk leh accept. Dok marah jer. Arini dia merajuk lari tatau mana.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-17-2011, 08:34 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 10
thini is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

Quote:
Originally Posted by x-rulez View Post
For the first day sy bawa kucing baru tu…memangla tersangat garang…tak boleh lgsg jumpe kucing sy…mula2 sy fikir mcm tak boleh nk get along…tp selang 3 4 hari lepas tu nampak kucing baru ni boleh terima sikit2 kehadiran kucing sy ni…kucing sy ni jenis kuat bermain and very social….so dia takde masalah dengan kucing baru ni..Cuma kucing baru ni aje yg rasa mcm insecured dengan kucing sy…tp sampai dh dekat sebulan kucing baru ni still mcm takut2 jugak dengan kucing sy…Cuma takdela setakut masa first day dtg….

Terbalik pulak dengan saya, my Juju (new cat) yang terover social, the other four older cats tu pulak yang weary dengan dia.. But now okay.. except Serai the Diva jer yang very territorial.. kalah kucing jantan.. iskkkk
Reply With Quote
  #10  
Old 05-20-2011, 08:19 AM
x-rulez's Avatar
x-rulez x-rulez is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gombak, Kuala Lumpur
Posts: 140
Rep Power: 8
x-rulez is on a distinguished road
Default Re: introducing my cats yg nakal....

tula sy rasa kucing pun ada personality dia tersendiri...tak sume sama...kalau dpt yg jenis tak social and penakut mmg amik masa la sikit...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Budak² Nakal kat Umah malin_kundang_jr Cat TV and Photos 16 02-14-2011 10:35 AM
Please, please, please.....kami tidak nakal adamyala Rescuers & Fosterers 62 08-26-2010 12:08 AM
Budak-Budak Nakal Yang Suka Bikin Kecoh naq1989 Cat TV and Photos 4 12-03-2009 02:23 PM
Introducing My New Babies Felix The Cat Cat TV and Photos 138 11-21-2008 05:46 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.